Adakah saya memerlukan peguam kecederaan peribadi? Seseorang yang cedera badan maka dia mempunyai kepentingan untuk dibantu secepat mungkin oleh peguam. Peguam pakar mudah memahami mangsa, keperitannya, keperluannya, dan hidupnya, untuk mengetahui cara mendengarkannya, membimbingnya, dan menasihatinya untuk masa depannya.

peguam kecederaan diri

Peguam atau syarikat insurans untuk pampasan

Apabila anda cedera kerana tindakan buruk atau kecuaian seseorang, anda mempunyai dua pilihan:

:heavy_check_mark: Tinggalkan pampasan anda di tangan syarikat insurans :heavy_check_mark: Percayai pampasan anda kepada peguam khas

1. Tinggalkan pampasan anda di tangan syarikat insurans

Apabila anda cedera, anda harus memutuskan apa yang boleh anda lakukan menyerahkan pampasan anda di tangan syarikat insurans yang akan berurusan dengan syarikat insurans pihak ketiga yang bertanggungjawab. Ini adalah mudah dan bebas penyelesaian . Sekiranya berlaku kecederaan serius, pilihan pampasan yang dirundingkan antara syarikat insurans mungkin bertentangan dengan kepentingan anda.

Khususnya, mungkin berlaku bahawa kedua-dua pihak mempunyai syarikat insurans yang sama atau syarikat insurans yang tergolong dalam kumpulan yang sama, terutama dalam bidang kemalangan jalan raya.

Di samping itu, pelbagai syarikat insurans bersetuju dengan pampasan yang paling rendah kerana pada gilirannya mereka adalah penanggung insurans orang yang bertanggungjawab dan penanggung insurans mangsa. Ini akan menyebabkan anda menjadi sangat curiga dan membuat anda berhenti berfikir sebelum memutuskan untuk memberikan pembelaan di tangan syarikat insurans anda.

2. Percayai pampasan anda kepada peguam khas

Anda boleh menyerahkan kes mereka kepada peguam yang pakar dalam membela mangsa kemalangan yang akan memimpin perundingan atau mengambil tindakan undang - undang . Anda perlu membayar yuran peguam yang anda pilih untuk penyelesaiannya, peguam mengenakan yuran mereka.

Tetapi pelaburan seperti itu dapat bermanfaat mengetahui bahawa pampasan yang dirundingkan sekiranya berlaku kemalangan jalan raya yang dilakukan oleh peguam yang berpengalaman dalam kemalangan jalan raya adalah 20% hingga 30% lebih tinggi daripada yang dirundingkan antara syarikat insurans.

Ringkasan

Apabila anda cedera, maka anda harus memutuskan apa yang anda boleh. Anda menyerahkan pampasan anda di tangan syarikat insurans atau anda mengupah peguam kecederaan. Peguam kecederaan peribadi yang berpengalaman mempunyai kemampuan untuk mendapatkan lebih banyak pampasan dan bukannya syarikat insurans.

:white_check_mark: Juga, baca

:point_right: Adakah layak untuk mengambil peguam kecederaan peribadi?

:point_right: Apakah peguam kecederaan peribadi?

Empat situasi pelik yang anda perlukan untuk mengambil peguam kecederaan

  • Anda cedera teruk atau mengalami kecacatan kekal
  • Anda tidak pasti siapa yang salah
  • Terdapat banyak pihak yang terlibat dalam kemalangan
  • Syarikat insurans menangguhkan tuntutan anda

Anda cedera teruk atau mengalami kecacatan kekal

Anda pasti memerlukan peguam, jika anda cedera parah dalam kemalangan atau mendapat penyakit serius. Sekiranya anda cedera dan kecederaan anda memerlukan rawatan jangka panjang atau hilang upaya kekal, satu-satunya cara untuk mengelakkan tekanan kewangan yang serius sepanjang hayat bagi anda dan keluarga anda, anda menyewa peguam kecederaan peribadi.

Anda tidak pasti siapa yang salah

Sekiranya anda cedera dalam kemalangan dan anda tidak tahu atau anda tidak pasti mengenai siapa yang salah, anda mesti mengupah peguam yang pasti melindungi hak anda dan mempertahankan tuntutan balas dan tuntutan balas anda.

Terdapat banyak pihak yang terlibat dalam kemalangan

Sekiranya anda cedera dalam kemalangan yang melibatkan banyak pihak, anda pasti mengupah peguam kecederaan peribadi yang akan memberi anda pendapat terbaik dan anda tidak terjebak dengan tagihan tersebut. Sekiranya terdapat banyak pihak yang bersalah kerana kecederaan anda, seorang peguam mempunyai pengalaman dalam kes kecederaan. Peguam kecederaan peribadi akan melindungi hak anda dan memastikan bahawa anda mendapat semua pampasan yang sah tanpa kehilangan simpanan anda.

Syarikat insurans menangguhkan tuntutan anda

Seseorang pasti tidak mengetahui tentang undang-undang dan prosedur yang rumit yang berlaku dalam kecederaan diri dan syarikat insurans yang mengetahui tentang fakta ini oleh itu, mereka akan menolak tuntutan kecederaan yang sah seseorang kerana mereka tahu bahawa anda tidak boleh melakukan apa-apa terhadap mereka.

Mereka tahu bahawa anggarannya ketat dan bilnya belum selesai, jadi mereka akan menggunakan situasi yang anda derita dan menangguhkan tuntutan anda. Syarikat insurans pasti mengetahui bahawa tuntutan anda bernilai untuk anda, dan anda menghubungi peguam kecederaan peribadi jika anda menghadapi keseluruhan situasi di atas.

:pencil2: Catatan

Berikut adalah empat situasi di mana anda mesti menggaji peguam untuk pampasan anda, anda mempunyai kecacatan kekal, anda tidak pasti siapa yang salah, lebih daripada dua pihak terlibat dalam kes ini, dan syarikat insurans menolak pampasan kami.

Peguam Kecederaan Peribadi

Peguam kecederaan peribadi adalah seseorang yang pakar dalam kes-kes di mana seseorang cedera, dan seorang peguam kecederaan diri membantu pihak yang cedera dan menjalankan hak dan pampasan mereka.

Cara memilih peguam kecederaan peribadi anda

Untuk memilih peguam kecederaan peribadi anda, anda mempunyai kriteria, Minta pengacara keluarga dan rakan anda, Cari jumlah kes yang telah mereka menangkan, Lihat reputasi mereka yang telah mereka menangi dalam bidang berikut, Cari disiplin dan status peguam, Ajukan soalan dan jawapan daripada peguam.

Peguam kecederaan peribadi

Apabila seseorang cedera parah kerana kecuaian dan kecuaian orang lain maka anda mengupah seorang peguam kecederaan peribadi yang pakar dalam kes-kes di mana seseorang itu cedera dan kehilangan gaji, pendapatan, dan simpanan mereka. Peguam kecederaan peribadi meneroka hak anda untuk hanya pampasan atas kerosakan tersebut.

:man_shrugging: Soalan yang kerap diajukan

Orang ramai mempunyai banyak soalan yang diberikan di bawah:

Adakah saya benar-benar memerlukan peguam kecederaan peribadi?

Anda tidak diwajibkan secara sah untuk meminta peguam menangani tuntutan kecederaan peribadi anda. Anda boleh mengemukakan semua dokumen yang diperlukan dan mewakili diri anda di mahkamah. Walau bagaimanapun, peluang anda untuk memenangi kes anda dan mendapatkan pampasan yang anda layak adalah jauh lebih tinggi jika anda mengupah peguam kecederaan peribadi yang berpengalaman.

Apakah jenis kes yang ditangani oleh peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi menangani beberapa jenis kes kecuaian yang melibatkan kemalangan kereta, kemalangan trak, kemalangan penerbangan, penyelewengan perubatan, penyelewengan undang-undang, kecuaian jagaan kanak-kanak, kes kematian yang salah, dan jenis kes kecuaian yang lain.

Apa yang dilakukan oleh peguam kecederaan peribadi?

Peguam kecederaan peribadi adalah orang yang memberikan perwakilan undang-undang kepada individu yang telah cedera dalam kemalangan yang bukan salah mereka. Mereka bekerja dalam undang-undang siksaan, yang merangkumi kedua-dua tindakan yang disengaja dan juga tindakan yang cuai, untuk mendapatkan pampasan bagi mangsa kemalangan.

Kesimpulannya

Seseorang cedera parah; dia fikir adakah saya memerlukan peguam kecederaan peribadi? Sekiranya anda mendapat hak ganti rugi maka anda mesti mengupah peguam kecederaan peribadi. Peguam kecederaan yang berpengalaman mempunyai kemampuan untuk mendapatkan pampasan untuk kecederaan anda. Sekiranya seseorang mempunyai kecacatan kekal, atau tidak memahami siapa yang salah dalam kemalangan, atau lebih daripada dua pihak terlibat dalam kemalangan dan syarikat insurans melambatkan atau menafikan tuntutan anda dalam situasi seperti itu, anda mengupah peguam yang pakar dalam kes-kes ini dia melakukan lebih banyak daripada penanggung insurans.

Artikel berkaitan

Perlindungan kecederaan diri

Apa itu peguam kecederaan peribadi?

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menjadi peguam?

Apa yang dilindungi insurans liabiliti?

Insurans kereta tanggungan