Bagaimana Deductibles Insurans Berfungsi?

Dikurangkan adalah jumlah yang anda belanjakan untuk penyelesaian penjagaan kesihatan sebelum insurans perubatan anda mula dibayar. Cara kerjanya: Sekiranya strategi anda yang dapat dikurangkan adalah $ 1,500, anda akan membayar 100 peratus perbelanjaan penjagaan kesihatan yang memenuhi syarat sehingga biaya selesai $ 1,500. Selepas itu, anda berkongsi perbelanjaan dengan strategi anda dengan membayar jaminan.

Selepas anda membayar potongan anda, secara amnya anda hanya membayar wang tunai atau insurans syiling untuk penyelesaian yang dilindungi. Penanggung insurans anda membayar selebihnya.

Banyak strategi yang dibelanjakan untuk penyelesaian tertentu, seperti janji temu atau program pemantauan keadaan, sebelum anda memenuhi potongan anda. Kaji maklumat strategi anda.

Beberapa strategi mempunyai potongan yang berbeza

Strategi ahli keluarga biasanya mempunyai pemotongan khusus, yang berkaitan dengan semua orang, dan juga pemotongan rumah tangga, yang berkaitan dengan semua saudara.

Biasanya, strategi dengan kos bulanan berkurang berkurang mempunyai potongan yang lebih besar. Strategi dengan kos bulanan tetap yang lebih besar biasanya telah mengurangkan potongan.

Bagaimana deduktibles berfungsi

Untuk pengurangan jumlah wang, kuantiti tertentu pasti akan berada di puncak penyelesaian tuntutan insurans anda.

Sebagai contoh, jika rancangan anda menyebutkan potongan $ 500, dan juga syarikat insurans anda telah benar-benar mengetahui bahawa anda mempunyai kerugian yang diinsuranskan bernilai $ 10,000, anda pasti akan mendapat tuntutan tuntutan insurans dengan harga $ 9,500.

Potongan sebahagian biasanya berkaitan dengan rancangan pemilik rumah dan juga ditentukan berdasarkan peratus daripada nilai insurans yang diinsuranskan kediaman. Oleh itu, jika kediaman anda dijamin $ 100,000 dan juga pelan insurans anda boleh ditolak 2 peratus, $ 2,000 pasti akan dikurangkan dari apa-apa jenis pembayaran tuntutan insurans. Sekiranya kerugian polisi insurans bernilai $ 10,000, anda pasti akan dibayar $ 8,000. Sekiranya berlaku kerugian $ 25,000, semestinya cek tuntutan insurans anda adalah $ 23,000.

Perlu diingat bahawa dengan perlindungan insurans kenderaan atau rancangan pemilik harta tanah, penggunaan yang dapat dikurangkan setiap kali anda menuntut. Satu pengecualian yang signifikan untuk ini tetap ada di Florida, di mana pengurangan topan terutama digunakan dalam satu tempoh berbanding dengan setiap puting beliung.

Potongan harga biasanya berkaitan dengan kerosakan rumah, bukan dengan bahagian tanggungjawab pemilik rumah atau perlindungan insurans kenderaan. Untuk menggunakan contoh rencana pemilik rumah, yang dapat dikurangkan akan berkaitan dengan rumah yang cedera dalam pemanggang barbeku yang tidak masuk akal, namun tentunya tidak akan ada yang dapat dikurangkan dibandingkan dengan bagian tanggung jawab dari rencana tersebut jika seorang pengunjung gudang membuat kes klinikal atau mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Meningkatkan potongan anda dapat menjimatkan wang tunai

Salah satu kaedah untuk menjimatkan wang tunai bagi pemilik harta tanah atau perlindungan insurans kereta adalah dengan meningkatkan potongan yang boleh dikurangkan, jadi, jika anda membeli polisi insurans, tanyakan mengenai pilihan untuk potongan ketika merancang rancangan yang berbeza.

Meningkatkan wang yang ditolak dari $ 200 hingga $ 500 pada perlindungan insurans kenderaan anda dapat menurunkan kemalangan dan juga harga premium perlindungan insurans terperinci. Kemungkinan besar pengurangan $ 1,000 mungkin akan menjimatkan anda lebih banyak lagi.

Sebilangan besar pemilik rumah dan penyedia insurans penyewa menggunakan potongan minimum $ 500 atau $ 1,000. Menaikkan potongan kepada lebih dari $ 1,000 dapat menjimatkan wang pada harga rancangan.

Jelas, ingat bahawa sekiranya berlaku kerugian, anda akan bertanggungjawab atas potongan yang boleh ditolak, jadi pastikan bahawa anda selesa dengan kuantiti.