Bagaimana Insurans Kereta Deductible Berfungsi?

Insurans yang boleh ditolak adalah apa yang anda akan bayar saku sebelum syarikat insurans anda membayar baki kes. Sekiranya anda mempunyai insurans $ 500 yang boleh ditolak dan juga kes $ 2,500, syarikat insurans anda pasti akan membayar $ 2,000 daripada perbelanjaan tersebut. Penanggung insurans anda pasti tidak akan membayar kos yang lebih rendah daripada insurans yang anda tolak.

Pendekatan relatif sering mempunyai kedua-dua butiran insurans yang boleh dikurangkan, yang menghubungkan dengan semua orang, selain insurans rumah yang boleh dikurangkan, yang bergaul dengan semua orang yang dikasihi.

Secara umumnya, pendekatan dengan penurunan harga bulan ke bulan yang normal mempunyai potongan yang lebih baik. Pendekatan dengan perbelanjaan rutin dari bulan ke bulan yang lebih baik secara amnya telah menurunkan potongan.

Cukup bagaimana deductibles beroperasi

Untuk pengurangan jumlah dolar, jumlah tertentu akan benar-benar keluar dari rundingan kes perlindungan insurans anda.

Sebagai contoh, jika strategi anda menyatakan insurans yang boleh ditolak $ 500, begitu juga syarikat polisi insurans anda sebenarnya telah menentukan bahawa anda mempunyai kerugian yang diinsuranskan bernilai $ 10,000, anda akan benar-benar memperoleh polisi insurans yang menyatakan meminta $ 9,500.

Potongan bahagian biasanya hanya dikaitkan dengan strategi pemilik rumah dan dikenal pasti berdasarkan peratus nilai rumah yang diinsuranskan. Oleh itu, jika rumah anda diinsuranskan dengan harga $ 100,000 bersamaan dengan strategi polisi insurans anda mempunyai potongan insurans sebanyak 2 peratus, $ 2,000 pasti akan dikurangkan dari sebarang jenis penyelesaian kes insurans. Sekiranya kerugian perlindungan insurans bernilai $ 10,000, anda pasti akan dibayar $ 8,000. Sekiranya berlaku kerugian $ 25,000, cek kes polisi insurans anda adalah $ 23,000.

Perlu diingat bahawa dengan perlindungan polisi insurans kereta atau pemilik rumah, penggunaan insurans yang boleh ditolak setiap kali anda mengambil tindakan undang-undang. Satu pengecualian yang cukup besar dari hal ini terus berlaku di Florida, di mana pemotongan ribut tropika terutama digunakan per durasi berbeza dengan setiap taufan.

Deductibles umumnya berkaitan dengan masalah kediaman, bukan dengan kawasan kewajiban perlindungan polisi insurans insurans kenderaan atau kenderaan. Untuk memanfaatkan pemilik kediaman mempersiapkan keadaan, insurans yang boleh dikurangkan tentu akan dikaitkan dengan kediaman yang rosak dalam api panggangan luar yang nakal, namun sama sekali tidak akan ada insurans yang dapat dikurangkan berbanding tugas bahagian strategi jika pelawat tempat penumpahan membuat contoh ilmiah atau diambil tindakan undang-undang berbanding.

Meningkatkan insurans anda yang boleh dikurangkan dapat menjimatkan wang tunai

Salah satu pendekatan untuk mengekalkan wang tunai bagi pemilik rumah atau perlindungan polisi insurans kenderaan dan trak adalah dengan meningkatkan insurans yang boleh dikurangkan, jadi, jika anda membeli rancangan insurans, tanyakan mengenai pilihan untuk potongan ketika strategi yang berbeza.

Meningkatkan insurans dolar yang ditolak dari $ 200 hingga $ 500 pada perlindungan polisi insurans kenderaan anda dapat mengurangkan kecelakaan di samping kadar kos perlindungan insurans yang menyeluruh. Lebih besar kemungkinan insurans yang ditolak $ 1,000 dapat menjimatkan banyak tambahan.

Sebilangan besar pemilik kediaman dan juga penyedia perkhidmatan polisi insurans pemajak menggunakan sedikit tolakan insurans $ 500 atau $ 1,000. Meningkatkan insurans yang ditolak melebihi $ 1,000 dapat menjimatkan wang tunai dari kos strategi.

Tidak diragukan lagi, ingatlah bahawa sekiranya berlaku kerugian, anda akan mengawasi insurans yang ditolak, jadi pastikan bahawa anda selesa dengan jumlahnya.