Bagaimana Insurans Kesihatan Deductible?

Walaupun nampaknya kita semua mempunyai pandangan mengenai insurans perubatan , semua orang bersetuju bahawa ia mahal. Individu boleh menjana wang anda ratusan dolar setiap bulan sementara kos ahli keluarga dapat meningkat sehingga ribuan. Ini adalah masalah bagi individu persendirian dan juga perniagaan. Kita semua menunggu untuk melihat apa rancangan pembaharuan yang akhirnya disetujui, tetapi kebanyakan kita tidak lagi bernafas.

Daripada menunggu rawatan atau pembaharuan kerajaan persekutuan, beberapa wakil kreatif mengambil pelbagai strategi untuk pelanggan mereka. Mereka mencari kaedah untuk memastikan pelanggan mereka dilindungi dengan kelebihan paling banyak dengan harga yang paling berpatutan. Permainan ini mungkin kelihatan agak mencabar pada mulanya. Tetapi tolong beri peluang kerana ia benar-benar dapat membantu banyak perniagaan kecil, individu, dan isi rumah membayar kos.

Perubatan Major Deductible Tinggi vs Medical Major Deductible Utama

Nampaknya tidak masuk akal untuk mempertimbangkan rancangan perubatan utama yang boleh ditolak $ 10,000, namun saya pasti ingin anda mempertimbangkan konsep ini. $ 10K adalah banyak wang, tetapi banyak kali rancangan ini meliputi seratus peratus setelah insurans yang ditolak berpuas hati. Bandingkan ini dengan potongan $ 2,500 yang merangkumi 80/20 sehingga individu yang diinsuranskan benar-benar memenuhi maksimum perbelanjaan $ 10,000 setiap tahun. Mereka berdua membawa bahaya yang sama dengan menghabiskan $ 10k untuk perbelanjaan perubatan setahun. Serta beberapa strategi pengurangan yang lebih rendah itu mempunyai $ 15k dan bahkan $ 20k dari optimum poket.

Berhati-hati dengan Potongan Rendah dengan Maksimum Tahunan Rendah

Serta berhati-hati dengan beberapa strategi yang dapat dikurangkan yang lebih rendah agar pasaran sesuai dengan rancangan anggaran . Sebilangan besar dari mereka mengatasi had rancangan untuk perbelanjaan tertentu dengan jumlah yang benar-benar berkurang, seperti $ 2,500 dan bahkan $ 25,000. Yang biasa adalah contoh adalah satu rancangan yang membatasi terapi pesakit luar dengan pilihan had untuk jumlah yang luar biasa.

$ 2,500 mungkin terasa seperti banyak, tetapi jika anda telah melakukan satu perjalanan ke bilik kecemasan baru-baru ini, anda akan faham tidak. $ 25,000 boleh kelihatan seperti banyak, tetapi ia pasti tidak akan merangkumi banyak terapi rawatan radiasi. Kemoterapi sering dilakukan secara individu. Saya sebenarnya telah menyedari banyak kejadian individu yang memanfaatkan kelebihan mereka seperti penyelesaian radiasi walaupun mereka mempunyai insurans perubatan!

Pelan Deductible $ 10K Tampak Lebih Baik Sekarang

Oleh itu, izinkan kami mendakwa anda mengambil polisi insurans kesihatan yang boleh dikurangkan dengan sekatan perlindungan tahunan yang sangat tinggi. Itu menunjukkan bahaya kita terhad kepada $ 10k. Tambahkan akaun simpanan kesihatan (HSA) dan anda mempunyai kaedah yang masuk akal untuk menabung untuk penyakit. Banyak akaun HSA mendapat minat. Mereka semua menyerah dari tahun ke tahun supaya anda tidak kehilangan apa-apa. Manfaat terakhir adalah bahawa ia adalah kewajipan cukai yang diuntungkan hingga batasan IRS. Pada usia persaraan, anda juga boleh membayarnya. Oleh itu, jika anda cukup bernasib baik untuk menyimpan lebih banyak daripada yang anda belanjakan, anda mempunyai lebih banyak simpanan kewangan persaraan.