Peraturan Lubang Jagung

Perkara penting dalam permainan Pasang panel penetasan 27 kaki dari depan ke belakang.

Pemain pengenalan, pemula dan rekreasi mungkin ingin bermula dari jarak dekat. Kami mengesyorkan mengurangkan jarak dengan kenaikan tiga kaki untuk mewujudkan jarak permulaan yang selesa untuk permainan.

Terdapat 4 beg dalam satu set. Main single atau double memerlukan dua kombinasi warna yang berbeza. Bahagian depan papan mewakili garis yang rosak. Pemain tidak berdiri di hadapan atau di belakang papan. Pemain mesti berdiri sejauh tiga kaki dari sisi papan. Beg markah = 1 titik ke lubang = 3 mata di papan. Menyentuh tanah tidak dikira

Sebarang beg yang digantung di lubang hanya dikira sebagai skor penyingkiran pada akhir setiap pusingan. Setelah semua 8 beg dibuang; buah dikira berdasarkan apa yang tersisa di papan dan masuk ke dalam lubang. Sekiranya Pasukan A mempunyai 4 mata dan Pasukan B mempunyai 3 mata, Pasukan A akan bermain 1 mata untuk 21 ++. Tidak lebih dari 2 atau lebih daripada 21 undang-undang mendapat manfaat.

Permainan

Lemparan duit syiling menerima segalanya - Pemain yang memenangi duit syiling melemparkan bahagian permulaan papan dan memutuskan sama ada pemain pertama atau kedua akan mula melemparkan pemain pertama atau kedua di hujung yang lain dan bukannya melemparkan 4 beg mereka di papan atau di luar kotak. Keliru. Beg yang dilemparkan pada masa yang salah tidak akan dikira dan akan dikeluarkan dari permainan. Dalam perseorangan, setelah pusingan pertama selesai, pemain turun untuk menjaringkan satu pusingan, tetap di sisi yang sama, dan kemudian kembali ke pusingan berikutnya. Ini bermaksud bahawa pada pusingan pertama, jika pemain turun dari sebelah kanan papan, pada pusingan kedua pemain dilemparkan ke belakang dari sebelah kiri papan, dan peserta beregu berdiri bertentangan antara satu sama lain. Ini bermaksud pemain dari Pasukan A akan melempar dari satu hujung papan ke kanan dan peserta dari hujung yang lain ke kiri papan. Peraturan ini [berfungsi sebagai panduan asas] dan menunjukkan kepada kita bagaimana kita mengendalikan kejohanan kita.

Terdapat begitu banyak jenis yang sukar untuk dinyatakan. Sekiranya anda tidak pasti mengenai peraturan permainan rekreasi atau kejohanan, pastikan anda bertanya kepada orang yang bertanggungjawab sebelum anda memulakan permainan. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, keadaan permainan, masalah atau masalah dengan peralatan, kirimkan sebelum memulakan permainan. Tidak ada yang dapat dilakukan selepas penyataan tersebut.

Dimensi Papan Lubang Jagung

Terdapat ukuran papan jagung yang sangat istimewa yang memungkinkan untuk ukuran papan jagung.

Setiap papan lubang jagung hendaklah selebar 47,5 hingga 48 inci dan lebar 23,5 hingga 24 inci.

Segi empat panjang dan lebar papan hendaklah setebal sekurang-kurangnya 0.5 inci.

Bahagian depan papan mestilah 3-4 inci dari tanah. Hujung belakang papan mestilah 12 inci dari tanah. Ini bermaksud terdapat cerun 8 atau 9 inci dari depan ke belakang papan.

Sasaran utama untuk membuang mempunyai lubang di papan lubang kon. Diameter lubang adalah 6 inci. Apabila diukur dari tengah, lubang hendaklah 9 inci dari tepi belakang papan dan 12 inci dari kedua sisi.

Permukaan Papan Jagung

Kejohanan yang diiktiraf hanya akan diadakan di permukaan kayu yang asli. Ini disebabkan oleh perbezaan besar bagaimana beg lubang butir bertindak balas terhadap kayu, plastik, dan permukaan lain.

Contohnya, anda mungkin menyedari bahawa beg tidak terlalu banyak tergelincir di permukaan plastik. Sebaliknya, permukaan kayu siap boleh tergelincir.

Hukum Jagung Mati mewajibkan papan diampelas dan diampelas dengan tekstur yang sangat halus. Tidak boleh ada kerosakan pada kayu bedik. Anda memerlukan permukaan permainan yang stabil untuk memainkan lubang sudut!

Mari bermain dengan papan dengan cat lateks semi-matte untuk batu luar untuk membuat lebih banyak gelongsor. Tidak boleh meluncur terlalu banyak di papan, jadi begini tidak mungkin beg berhenti di permukaan permainan.

Sebilangan besar syarikat terkenal yang menjual papan konkrit mengetahui semua ini, dan menjual papan mengikut ukuran dan keperluan permukaannya. Selalu baik untuk mengetahui peraturan yang tepat untuk lubang jagung!

Jarak antara Cornhole Boards

 • Rakaman

Anda harus berada tepat 27 kaki dari depan papan konsol ke depan papan yang lain. Ia akan berada 33 kaki dari depan lubang di satu panel konsol ke depan lubang di panel lain.

 • Trik Pantas

Anda tidak selalu mempunyai ukuran pita yang berguna, dan berjalan di atasnya (diukur dengan kaki atau langkah anda) nampaknya tidak berfungsi dengan baik. Yang saya buat hanyalah meletakkan panel dengan jarak 27 kaki (menggunakan ukuran pita). Oleh itu, saya meletakkan cangkuk di bawah papan dan melekatkan tali padanya. Dari situ dia meregangkan tali sehingga menyentuh dan memotong bahagian depan pinggan yang lain. Sekarang apabila saya memasang papan saya, saya melepaskan tali dan berukuran 27 kaki.

 • Talian Pelanggaran

Terdapat garis kesalahan hipotesis di bahagian depan setiap papan konsol. Semasa pemain melempar, tidak ada kaki yang dapat melebihi had ini. Terdapat garis pelanggaran tambahan sepanjang 3 kaki ke kiri dan kanan setiap papan. Ada yang mengatakan ada tulisan palsu di bahagian belakang setiap papan, tetapi saya akan mengatakan bahawa seseorang boleh melangkah lebih jauh jika dia lebih jahil.

Untuk peraturan yang lengkap, lihat artikel Cara Bermain Cornwall.

Berapa jarak papan pencuci?

Asal pencucian mesin adalah permainan malam yang sering dilihat pada pertemuan di halaman belakang atau pesta tailgate. Ada yang percaya bahawa akar permainan sederhana dan menarik ini dapat ditelusuri kembali ke peradaban kuno, sementara yang lain berpendapat bahawa keturunan mereka dapat ditelusuri kembali ke perjalanan perintis awal Amerika menggunakan mesin basuh dari roda gerabak mereka. Teori yang paling umum ialah pekerja ladang minyak Texas abad ke-20 mengeluarkan mesin basuh dari tong untuk mengurangkan kebosanan.

Anda tidak perlu melepaskan gambar pengangkutan anda atau menjelajah sumur minyak untuk mencari peralatan untuk bermain dengan mesin basuh, tetapi ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan.

 1. Mesin basuh -

Nama itu menunjukkan bahawa pelancaran mesin basuh adalah bahagian utama perkakasan itu sendiri. Pencuci, biasanya dibuat dari logam atau plastik, mempunyai plat berbentuk cakera nipis dengan lubang di tengahnya. Ukurannya berbeza tetapi potongan permainan biasanya berdiameter dua setengah inci dan mempunyai lubang inci di tengahnya. Sebilangan besar permainan menggunakan tiga tetapi lapan dan beberapa pasukan menggunakan empat mesin basuh.

 1. Matlamat -

Banyak jenis sasaran dapat digunakan untuk membuat taman permainan di awal mesin basuh. Papan hitam dan mesin basuh adalah dua yang paling biasa. Papan pencuci adalah papan opal yang dapat memotong lubang di tengah dan bervariasi dalam ukuran - fikirkan papan cembung kecil dengan lubang. Sebaliknya, kotak mesin basuh adalah kotak kayu terbuka, berpusat pada cawan 4 silinder dan diletakkan di tengah. Kotak ini berukuran 14 "x14" atau 16 "x16".

Bagaimana Membuat Beg Sendiri?

Buat Beg Cornwall Anda Sendiri untuk Permainan Gandingan Terbaik Anda dapat menjimatkan banyak wang dengan mengganti beg yang ringkas, menyeronokkan dan sibuk. Beg conhol tidak akan kekal selamanya, tetapi kami mempunyai beberapa rahsia untuk dikongsi dengan anda yang akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya beg anda dan permainan anda yang terbaik. Kami menggunakan pengisian plastik kalis air yang boleh dikitar semula (kon sintetik) supaya beg penetasan tidak basah tetapi agak rosak.

Reka bentuk beg konsol kami telah diuji secara meluas terhadap reka bentuk lain dan terbukti dapat mencegah keretakan. Semua ini berkaitan dengan fizik. Gabungan merajut, tenun, dan pelapik sangat penting untuk menghasilkan beg tahan lama yang berkualiti tinggi. Beg terakhir dalam tutorial ini akan dikendalikan oleh ACA (American Cornhol Association):

Saiz penuh: 6 "x 6"

Berat Akhir: 1 lb.

Selesai: Sudut Bulat

Apa yang Anda Perlu

 1. Mesin jahit:

Mesin jahit yang mampu menjahit lurus dan zigzag akan memberikan hasil yang terbaik.

2. Saiz jarum:

Jarum mesin adalah ukuran jarum yang ditentukan untuk kanvas 10 zen.

 1. Benang: Benang poliester

4. Fabrik Itik:

10 Zen. Kain itik adalah kain yang paling biasa digunakan untuk membuat beg kon kerana bijirin dan warnanya sangat bagus. Ia juga membolehkan habuk biji-bijian masuk ke dalam beg, memungkinkan beberapa orang memasukkannya ke dalam lubang beg. Kadang kala anda akan melihat ciri yang memerlukan 12 kes. Kain keju, tetapi 10 auns. Kegemaran. Kerana kita mempunyai 10 zon. Kain itik yang dicelup ini selebar 60 inci, dan satu halaman akan mengisi 16 beg untuk tutorial ini. Lubang untuk lubang butiran mengandungi 8 beg dan 4 beg dengan warna yang sama untuk setiap pemain. Anda boleh membeli Big Duck Canvas secara borong sehingga 60% dari harga runcit:

 1. Isi beg lubang kon:

Diksi Biji gandum digunakan sebagai pengisi. Namun, biji-bijian semula jadi bukan lagi pengisian yang diinginkan kerana lama-kelamaan ia mengubah berat beg dan beg itu perlu dibuka semula untuk mengisi semula. Beg bijirin senang dibentuk sehingga beg kotor sukar dibersihkan; Hujan atau berita buruk. Haiwan tambahan seperti beg bijirin! Oleh itu, dalam tutorial ini kami membuat beg kalis air menggunakan "kon sintetik" atau pelet resin plastik yang boleh dikitar semula. Beg yang dibuat dengan pelet resin akan tahan lebih lama. Mereka mengekalkan kelembapan, kuman dan kuman dan membantu melindungi serangga dan haiwan daripada merosakkan integriti beg. Kami sukar mendapatkan ukuran dan kepadatan pengisi yang tepat dan bukannya biji-bijian, tetapi kami kelihatan tinggi dan rendah dan mendapat bahan terbaik! Kami menawarkannya dalam kotak 25 paun. Dan 50 paun.

 1. Potongan kadbod:

Anda akan memotong templat jejak yang berguna dari templat yang boleh dicetak (PDF).

7. Pencetak

Lubang jagung-beg-dia-couture-kanvas-hs-jives an

8. Penanda:

Sebarang penanda kain atau penanda kekal akan melakukan ini. 9. Pisau putar:

sesuai untuk potongan lurus dan potongan berganda.

10. Pisau cukur / Kraf:

Pisau X-octo untuk memotong dengan kadbod.

 1. Tikar pemotong penyembuhan diri 13. Panduan atau peraturan pemotongan
 2. Gunting
 3. Pita pelekat
 4. Skala digital:

Untuk menyelesaikan mengisi pouf anda dengan betul.

 1. Corong:

Memudahkan pemuatan beg yang diisi.

Soalan Lazim
Sejauh mana platform jagung?

Jarak antara dua lubang, berukuran 33 kaki (10.06 m) di hadapan platform konsol, hendaklah 27 kaki (8.23 m). Jumlah ruang konsol sekurang-kurangnya 280 kaki persegi (26 m2) untuk menampung platform dan kotak pelancaran konsol.

Di mana pemain membuang dari lubang jagung?

Pemain melemparkan kotak pitch 3'x4 '(91x122 cm) dari kedua-dua sisi platform lubang sudut. Kaki pelempar mesti berada di belakang garisan pelanggaran di hadapan platform.

Artikel Berkaitan Teratas

Cara menambah bot untuk bertentangan

Cara menyelesaikan kiub rubik

Bagaimana membuat peta di minecraft?

Mafia Game - Cara Bermain permainan kad Mafia

Bagaimana Bermain Penyapu Mines?

Bagaimana Orang Buta Membaca

Bagaimana Grub Hub berfungsi?

Berapa Jauhnya Papan Cornhole?

Untuk pertandingan, letakkan satu set Cornhole Boards yang berjarak 27 kaki dari tepi depan ke tepi belakang. Pemain baru mahu bermula pada jarak yang lebih pendek.

Apa itu Papan Cornhole

Cornhole Board adalah permainan rumput di mana dua kumpulan atau 4 pemain bergilir-gilir membuang 16 ons beg kernel jagung di hujung papan dengan lubang di hujung dan menjaringkan 3 mata ketika beg di lubang, dan menjaringkan 1 mata ketika beg berada di papan. Pemain atau kumpulan pertama yang mencapai 21 kemenangan. Permainan ini sangat mudah.

Asal permainan

Jerman adalah asal permainan ini tetapi sebilangan orang mendakwa bahawa suku Blackhawks Amerika asli mencipta permainan ini. Ia dicipta pada abad ke-14. Sekarang permainan lubang ini muncul sebagai kegemaran di Cincinnati sekitar 15 tahun yang lalu dan segera tersebar di seluruh Amerika Syarikat, bahkan di Empire State. New York Times menyatakan pada tahun 2011 bahawa permainan kegemaran Midwest menyapu Timur Laut.

Cadangan oleh pemain

1. Sikap selesa

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mencari sikap dan lontaran yang selesa adalah melangkah ke hadapan dengan kaki lawan dan kemudian melancarkan beg dengan tangan dominan anda. Pastikan lontaran anda seperti buaian golf.

2. Pastikan perkara mudah

Pemain mencadangkan agar jangan terlalu memikirkan lubang hanya fokus membuang beg di atas kapal. Orang yang memikirkan lubang biasanya merinduinya.

3. Berehat

90% orang kehilangan permainan kerana terlalu banyak berfikir dan menang semuanya ada dalam fikiran kita. Bernafas dan bersenang-senang itu bukan permainan yang sengit.

4. Lontaran rata dan putaran yang baik

Putaran rata adalah penting untuk mendapatkan hasil akhir anda iaitu beg di dalam lubang, lempar dengan putaran yang baik.

5. Empat tembakan

Setiap pemain lubang jagung harus menguasai 4 tembakan ini: Slider, Blocker, Push dan Air mail. Slider mendarat beg kira-kira 6 inci dari lubang di atas kapal. Sasaran Blocker adalah menjatuhkan beg berhampiran lubang. Sasaran tolak adalah membuang beg ke dalam lubang dan mengetuk penyekat. Surat terakhir Air adalah rembatan sukar dan menarik yang langsung masuk ke dalam lubang.

6. Berlatih

Berlatih adalah cara untuk menjadi pemenang permainan ini. Seperti pepatah yang biasa adalah bahawa "Berlatih menjadikan manusia sempurna".

Cara menjaga papan lubang jagung

 1. Simpan di tempat yang sejuk dan kering. Jangan terkena air dan kelembapan.
 2. Kayu papan ini harus dilapisi oleh poliuretana kerana melindungi kayu.
 3. Semasa dalam perjalanan, Cornhole Board harus menyimpan dalam pelindung yang menyelamatkan papan dari kerosakan.
 4. Panas, hujan, salji dan keadaan cuaca lain merosakkan papan, untuk mengelakkan kerosakan ini melindunginya dengan selongsong dan penutup yang betul.
 5. Cuba jaga kebersihan papan yang merupakan perkara yang sangat mudah tetapi pembersihan papan yang betul menjadikannya baru selama bertahun-tahun.

… Siaran dihapuskan oleh moderator W. 1234567890

Asas untuk permainan yang kompetitif, letakkan koleksi papan lubang jagung dua puluh tujuh kaki kecuali tepi depan hingga tepi depan. Pemula, remaja dan pemain rekreasi mungkin mahu memulakannya dengan jarak yang lebih pendek. Kami memiliki kecenderungan untuk menyarankan untuk mengurangkan jurang dengan kenaikan 3 kaki untuk mencari yang selesa mulai mengambil bagian dari jarak jauh

Sebarang beg yang tergantung di dalam lubang hanya dianggap sebagai satu tujuan Penilaian pembatalan dilakukan di hujung setiap pusingan. Akhirnya lapan beg dilemparkan; skor dikira menyokong bagasi yang tinggal di papan dan telah masuk ke dalam lubang.

Cara Bermain Permainan:

Lemparan duit syiling mengambil semua - Pemain yang memenangkan peluru syiling memilih bahagian awal papan untuk melempar dari dan sama ada untuk memulakan lemparan bermula atau saat Pemain akan menggantikan melemparkan 4 bungkus mereka ke papan pada kesimpulan yang lain. belok atau keluar kotak lemparan boleh menjadi pelanggaran. Karung yang dilemparkan ketika pelanggaran berlaku tidak dapat diperiksa dan segera dikeluarkan dari permainan. Dalam Perseorangan, setelah pekeliling utama selesai, pemain akan turun untuk mendapat skor pekeliling; kekal di sisi yang sama dan selepas itu mundur untuk pusingan berikut. Ini menunjukkan bahawa sekiranya Pemain A melempar dari sebelah kanan papan untuk memulakan dengan pekeliling, Pemain A akan melempar kembali dari sisi papan yang dibersihkan dalam edaran semasa Dalam Salinan, kaki tangan berdiri sisi terbalik antara satu sama lain. Ini menunjukkan bahawa satu pemain dari Kumpulan A akan melempar dari sebelah kanan papan pada satu kesimpulan dan rakannya akan melemparkan dari sisi papan yang dibersihkan pada kesimpulan lain peraturan ini berfungsi sebagai garis panduan asas.

Papan Lubang Jagung:

Rakaman

Dari bahagian depan papan Cornhole ke depan papan yang lain mestilah tepat 27 kaki. Dari depan jurang pada satu papan Cornhole ke depan jurang pada papan yang lain seharusnya 33 '.

Muslihat Speedy

Anda tidak akan terus mendapat tahap pita yang selesa, dan berjalan-jalan (mengukur dengan kaki atau langkah anda) nampaknya tidak berfungsi juga. Apa yang saya buat ialah meletakkan kepingan dengan jarak 27 kaki (menggunakan darjah pita). Saya pada ketika itu meletakkan jerat di bawah salah satu helaian dan mengikat sebilangan tali itu. Dari situ saya memanjangkan tali sehingga menyentuh bahagian depan papan yang lain dan memotongnya. Oleh itu, ketika saya memasang papan, saya melepaskan tali itu, memanjangkannya, dan ada 27 kaki saya.

Talian Pelanggaran

Terdapat barisan busuk di bahagian depan setiap Cornhole Board. Semasa pemain melempar, tidak satu atau kaki yang lain boleh berada di atas garisan ini. Terdapat garis busuk yang terlalu ekstra, yang terletak 3 kaki di kedua sisi papan yang dibersihkan dan kanan. Sebilangan mengatakan ada garis pelanggaran tambahan di belakang setiap papan, tetapi saya katakan sekiranya seseorang tidak masuk akal untuk terus mendorongnya, pada ketika itu memilikinya.

Beg:

Bungkus jagung berukuran 6 "x 6" dan diisi dengan 14-16 auns jagung guling. Kain yang digunakan adalah kain itik dan boleh dibeli dalam pelbagai warna dari kedai tekstur kejiranan anda.

Siapa yang Melontar Pertama?

Yang luar biasa untuk memulai dengan melemparkan pengalihan harus diputuskan oleh pelempar koin, gunting goncangan kertas, atau sesuatu yang sebanding. Untuk bahagian hiburan yang terakhir, kumpulan yang menjaringkan mata akhir akan melancarkan permulaannya. Ini boleh menjadi kelebihan besar untuk bermula dengan membuang; ini memberi anda pilihan untuk meletakkan pek utama terutama sebelum jurang, yang menyusahkan musuh anda untuk mempunyai pekeliling yang sangat besar.

Sebilangan orang menganggap bahawa secara tidak sengaja anda tidak akan mendapat 21 tepat, tetapi lebih dari 21, kerana beberapa alasan gila anda harus kembali ke 13. Yang saya rasa keterlaluan! Mengapa di dalam dunia ini harus kumpulan yang saya menewaskan 21+ fokus kepada 5 berpeluang untuk terus bermain lencongan kerana saya mendapat 1 dalam jurang dan bukannya adil di papan. Pengalihan seperti ini kerana ia memberi manfaat kepada kumpulan yang selalu berada pada kesimpulan yang kalah.

Tertanya-tanya sejauh mana papan lubang jagung diletakkan? Kursus lubang jagung biasanya dimainkan di permukaan rumput dengan dua papan lubang (platform) diletakkan 27 '| 8.23 m jauhnya. Jarak ini meletakkan lubang pada 33 "| 10.06 memerlukan dimensi total 35 '| 10.67 m. Kotak lontaran pada jarak 3'x4' | 91x122 cm terletak di kedua sisi papan 2'x4 '| 61-122 cm dan tandakan kawasan dari mana pemain dapat melempar.Di bahagian depan rak dan pelancaran, kotak adalah garis busuk yang tidak dapat dilalui oleh pemain ketika membuang beg kacang mereka.

PERALATAN

Satu set lengkap terdiri daripada:

 1. 2 papan segiempat condong dicucuk dengan lubang yang akan berfungsi sebagai sasaran

 2. 8 beg persegi, diisi dengan kira-kira 430 g jagung atau butiran plastik kitar semula, dalam 2 warna (4 beg setiap pasukan)

 3. 1 peraturan permainan.

MELARASKAN

Letakkan 2 papan di tanah, bersemuka, meninggalkan jarak 8.2 m di antara mereka.

 1. Dengan 4 pemain, satu pemain dari setiap pasukan mengambil 4 beg warna dan berdiri di setiap sisi papan A, tanpa melebihi had depan papan ini. Mereka akan menjadi pelancaran pusingan pertama. Dua pemain lain berdiri di hadapan pasangan mereka, di kedua-dua bahagian papan B.

 2. Dengan 2 pemain, masing-masing mengambil 4 beg warna dan berdiri di setiap sisi papan A tanpa melebihi had depan papan ini.

DIMENSI:

Tanah jagung adalah kawasan segi empat tepat rata selebar 2.5 hingga 3 meter dan panjang minimum 12 hingga 14 meter. Gelanggang mesti terdiri daripada dua papan Cornhole, satu kotak kendi di kedua sisi papan dan satu garisan busuk per kawasan lemparan.

KOTAK PELANCONG:

Kotak kendi adalah segi empat tepat dari 0.90 hingga 1.20 dengan 1.20 hingga 1.40 meter di setiap sisi papan.

Peranti ini berganda, satu di setiap sisi, bersimetri kedudukan bersemuka di setiap hujung padang.

Setiap pemain mesti berada di dalam kotak pelempar semasa melemparkan beg Cornhole mereka dan semasa fasa bermain membuang 4 Beg mereka serta 4 beg lawan mereka.

GARISAN FAKTA

Terdapat dua jarak antara garis pelanggaran:

 1. Jarak dewasa: Papan dipisahkan untuk orang dewasa sejauh 8.20 meter, pengukuran diambil antara bahagian depan setiap papan.

 2. Jarak junior untuk kanak-kanak 12 tahun ke bawah: Untuk pelajar junior, papan dipisahkan dengan jarak 3.50 hingga 4.50 meter

Garis pelanggaran harus selari dengan bahagian depan papan bertentangan.

PANEL DIMENSI CORNHOLE

Setiap papan Cornhole hendaklah sepanjang 1.2m dan lebar 0.60m, diperbuat daripada papan lapis halus setebal sekurang-kurangnya 12mm.

Lubang di setiap papan lubang jagung harus mempunyai diameter antara 15 dan 16 cm. Pusatnya hendaklah 23 cm dari atas dan 30 cm dari setiap sisi tepi papan.

Bahagian depan papan lubang jagung harus berada 4-7cm dari tanah.

Bahagian belakang papan lubang jagung harus berada 30cm dari tanah pada titik tertinggi.

Kemasan papan harus diampelas dengan tekstur yang sangat halus dan tidak boleh ada cacat pada permukaan kayu yang boleh mengganggu atau memutarbelitkan permainan.

Papan boleh dicat dengan cat lateks semi-gloss luaran, yang menyediakan permukaan yang membolehkan beg tergelincir, tetapi tidak licin sehingga beg meluncur ke bawah papan.

Bagaimana membuat Papan Cornhole dan perkara yang diperlukan?

Bahan yang diperlukan:

 1. 2 panel papan lapis (dimensi standard 61 x 122 cm, tebal maksimum 12 mm, supaya permainan dapat diangkut dengan mudah).

 2. 4 papan panjang 244 cm, tebal 38 mm dan lebar 89 mm

 3. Bulatan atau jigsaw

 4. Gergaji tangan

 5. Latih tubi

 6. Kertas pasir

 7. Ukuran pita

 8. Gam kayu

 9. Pemutar skru gerudi

 10. Skru kayu dan drywall

 11. Engsel

 12. Sebatang pensel

 13. Kompas

 14. Pilihan: buku asas kayu, berus, warna

Arahan setiap dulang

Bahagian atas papan permainan

Potong panel kayu (61 x 122 cm) dengan gergaji atau beli potong dengan ukuran Ukur 12 "dari sisi sempit dan 9" dari sisi yang harus berada di atas dan tandakan titik dengan pensil Gunakan kompas untuk lukis lubang berukuran 15.2 cm (7.6 cm), meletakkan kompas pada titik yang ditandakan sebelumnya. Bor lubang di bulatan dan pastikan ia tidak melampaui tanda. Tukul di bilah jigsaw dan buat lubang. Kesesuaian belum semestinya sempurna. Anda boleh menyentuh bahagian tepi kemudian dengan kertas pasir. Balut sehelai kertas pasir di sekeliling objek berbentuk silinder (contohnya pegangan tukul, sesuai dengan baik). Hantarkan kertas pasir di tepi dalam lubang untuk membulatkannya dan memfailkannya.

Rangka

Potong enam papan kayu kira-kira 5 x 10 cm dengan gergaji tangan atau gergaji bulat. Ingatlah untuk mengambil kira lebar mata gergaji. Potong dua papan dengan panjang 21 inci untuk hujung bingkai. Potong dua papan lagi dengan panjang 122 cm (ini adalah bahagian sisi). Dua yang terakhir harus dipotong hingga panjang 40.6 cm (mereka berfungsi sebagai kaki). Letakkan kepingan 21 inci antara kepingan 48 inci dan bina bingkai.

Gunakan gerudi dan skru kayu 63.5mm untuk memasang papan permainan. Pandu skru dari luar melalui kepingan kayu selebar 122cm di hujung kepingan 53.4cm (dua skru mengikut sudut). Petua: Buat lubang skru dengan gerudi yang berdiameter sedikit lebih kecil daripada skru anda, yang akan menghalang kayu daripada pecah.

Letakkan papan permainan di atas bingkai. Encore sekali, gerudi lubang dengan sedikit lebih kecil sebelum mengunci dulang ke bingkai. Menggunakan 10 skru drywall panjang - empat skru tersebar di sisi panjang dan 2 lagi skru di sisi sempit.

Kaki

Lekatkan kaki dengan skru atau engsel di bawah papan. Sebaiknya pasangkan kaki dengan engsel agar dapat menyimpan permainan dengan cara menjimatkan ruang (kaki dapat dilipat ke bawah). Mengecat papan permainan

Sekiranya anda ingin memoles atau mengecat papan permainan, pasangkan semua permukaan terlebih dahulu. Sapukan lapisan primer nipis ke semua permukaan yang kelihatan. Biarkan hingga kering. Terapkan warna atau corak pilihan anda. Catatan: Sentiasa berhati-hati semasa menggunakan gergaji dan alat kuasa. Sekiranya anda tidak terbiasa dengannya, minta papan dipotong mengikut ukuran di kedai perkakasan.

STANDARD BAG CORNHOLE

Beg jagung hendaklah dibuat dari dua kain seluas 15cm x 15cm dengan peruntukan 1cm lebih dan dengan jahitan kira-kira 0.5cm di keempat-empat sisi. Beg hendaklah dibuat dari kain tahan lama.

Setiap beg harus diisi dengan kira-kira 2 cawan jagung hijauan, dan beg siap harus berat antara 396 dan 453 gram.

Bagaimana membuat beg lubang jagung dan barang-barang yang diperlukan?

Bahan yang diperlukan:

 1. Dua kepingan kanvas besar

 2. Gunting

 3. Peraturan

 4. Mesin jahit

 5. Gam tekstil

 6. 3520 g biji jagung

 7. Skala isi rumah

 8. Arahan (untuk membuat 8 beg)

Kaedah: Potong kanvas menjadi 16 kotak dengan ukuran 18 x 18 cm Letakkan dua kotak ini di atas satu sama lain. Gunakan mesin jahit atau jarum dan benang dan jahit 3 sisi bersama. Pastikan menjahitnya pada jarak lebih kurang. 1.5 cm dari tepi. Sapukan garis gam kain di antara jahitan. Sekiranya jahitan pecah, gam akan menahan. Balikkan beg dan isi dengan 440 g biji jagung. Gunakan timbangan untuk menimbang kuantiti. Lipat tepi terbuka di dalam beg hingga lebar 1,5 cm dan pasangkan pin untuk menahan tepi yang dilipat. Tutup bahagian terakhir yang tersisa dengan menjahit sedekat mungkin ke tepi.

PROSES

Setiap perlawanan dibahagikan kepada pusingan permainan. Semasa pusingan permainan, setiap pemain mesti membuang empat karung mereka. Pusingan tidak akan berakhir sehingga semua pemain membuang empat karung mereka.

MENJALANKAN SINGLI

Dua pemain tunggal bersaing satu sama lain sehingga pemenang tunggal ditentukan.

Kedua-dua pemain tetap berada di jalur yang ditentukan sepanjang permainan.

Pemain memulakan permainan di kepala katil dan akan bergantian membuang beg sehingga setiap pemain melemparkan empat beg mereka.

Para pemain kemudian berjalan ke hujung lorong mereka ke gelanggang lain, mengambil skor dan mula melemparkan lagi ke arah dataran tinggi yang lain.

Permulaan pusingan berakhir apabila pemain pertama membuang keempat-empat karung; bahagian bawah lengan selesai apabila pemain yang tinggal melemparkan keempat-empat karung.

PERTANDINGAN GANDA CORNHOLE

Dua pasukan dari dua pemain masing-masing akan bersaing satu sama lain sehingga satu pasukan menang.

Setiap pasukan akan berada di lorong yang ditentukan sepanjang permainan.

Pemain kepala akan bergantian membuang beg sehingga setiap pemain melemparkan empat beg mereka.

Pemain yang berada di kaki akan mengambil skor dan mula melempar lagi ke arah padang yang lain.

Permulaan inning berakhir apabila kedua-dua pemain membuang empat karung dari kepala katil; bahagian bawah inning berakhir apabila pemain yang tinggal membuang empat karung dari papan kaki.

PERINGKAT

Kaedah pemarkahan yang sah untuk sukan lubang jagung adalah pemarkahan "pembatalan". Dalam skor pembatalan, mata pemain membatalkan mata lawannya. Dengan menggunakan kaedah ini, hanya satu pemain / pasukan yang dapat menjaringkan gol dalam satu pusingan.

 1. Bag In-The-Count (Woody): Mana-mana beg yang diletakkan di mana sahaja di bahagian atas papan. Setiap satu bernilai 1 mata.

 2. Beg In-The-Hole (Lubang Jagung): Mana-mana beg yang jatuh ke dalam lubang secara langsung atau didorong ke dalam lubang oleh beg lain. Bernilai tiga 3 mata.

Menyinggung beg - Merujuk kepada beg yang tidak memberikan mata atau mata yang tidak dapat dihitung kerana melanggar peraturan.

ROTASI PITCH PEMAIN

 1. Pemain atau pasukan yang memenangi pusingan sebelumnya mempunyai kehormatan melemparkan yang pertama pada pusingan berikutnya.

 2. Sekiranya tidak ada pemain atau pasukan yang mendapat skor, pemain atau pasukan yang menduduki tempat pertama di bingkai sebelumnya akan mengekalkan nada pertama di bingkai berikutnya.

KEDUDUKAN PEMAIN SELAMA MELALUI

 1. Pitcher mesti berada di dalam kotak pitcher atau di belakang garisan busuk pada masa pelepasan.

 2. Seorang pemain mesti membuang keempat-empat beg dari kotak kendi yang ditentukan.

 3. Pemain harus melemparkan beg dengan pelepasan di tangan.

PERMAINAN TAMAT

Pasukan pertama yang mencapai atau melebihi 21 mata setelah menjaringkan satu pusingan memenangi permainan.

PELAKSANAAN PERATURAN KESALAHAN

Berikut adalah pelanggaran peraturan yang harus dilihat dan dilaporkan oleh pemain atau hakim yang dilantik. Hukuman tersebut menyatakan bahawa beg tersebut adalah beg yang busuk, yang menyebabkan beg dikeluarkan dari padang sebelum meneruskan permainan:

 1. Sebarang karung dilemparkan semasa pemain telah melakukan kontak atau melintasi garis pelanggaran

 2. Sebarang beg dilemparkan semasa pemain telah bermula atau benar-benar keluar dari kotak kendi sebelum beg dilepaskan

 3. Sebarang beg tidak dihantar dalam masa 20 saat

 4. Beg dilancarkan dari kotak kendi yang berbeza daripada beg pertama

 5. Mana-mana beg yang menyentuh tanah atau tanah sebelum berehat di papan

 6. Mana-mana beg yang telah menyentuh objek yang telah ditentukan sebelumnya seperti dahan pokok, dawai, siling halaman, dll.

 7. Sebarang beg yang dikeluarkan dari papan sebelum mendapat markah telah dipersetujui untuk beg itu:

  1. Pasukan yang menyerang (menyentuh karung) kehilangan semua karung yang tersisa dan mengira skor satu-satunya karung yang dilemparkan sebelum kesalahan itu diisyaratkan.

  2. Pasukan yang tidak menyerang menjaringkan dua belas (12) mata seolah-olah telah melemparkan empat Bag In-The- Holes (Lubang Jagung) semasa pusingan

 8. Beg yang meninggalkan tangan pemain setelah pergerakan penyampaian terakhir dari proses hantaran dimulakan akan dianggap sebagai beg yang dilemparkan.

 9. Karung yang dijatuhkan oleh pemain secara tidak sengaja sebelum permulaan pukulan ke hadapan terakhir tidak boleh dianggap sebagai pelanggaran dan boleh diambil dan dilemparkan. Protes - Sekiranya pemain ingin membuat tunjuk perasaan, protes tersebut harus ditujukan kepada hakim atau pegawai pada masa masalah itu timbul. Hakim akan membuat keputusan akhir atas semua tuntutan.

Soalan Lazim

1. Di mana pemain bermain di lubang jagung?

Pemain melemparkan beg mereka di kedua sisi platform lubang jagung ke dalam kotak pelancaran 3'x4 '(91x122cm). Kaki pemain lemparan mesti berada di belakang garisan pelanggaran di bahagian depan platform.

2. Berapakah jarak pelancaran lubang jagung kanak-kanak?

Pemain yang lebih muda boleh bermain lubang jagung pada jarak 21 '(6.4m) di antara platform lubang jagung.

3. Bilakah lubang jagung dicipta?

Lubang jagung moden diciptakan pada tahun 1883 sebagai permainan yang disebut "Parlor Quoits", yang menggantikan sepatu kuda dengan bangku kaki sehingga permainan dapat dimainkan di dalam rumah.

4. Di mana Cornhole dimainkan?

Cornhole biasanya dimainkan di pelbagai tempat, termasuk halaman belakang, bar, kilang bir, perkhemahan, dan acara yang tidak dibenarkan.

5. Mengapa Cornhole Popular?

Cornhole telah semakin popular kerana pelbagai alasan, termasuk kesederhanaan peraturan permainan, sifat sosial bermain sebagai satu pasukan atau menonton orang lain, dan kemudahan membawa peralatan permainan yang diperlukan.

Kesimpulannya

Permainan beg untuk dilemparkan ke dalam lubang (permainan lubang jagung) Permainan beg untuk dilemparkan ke dalam lubang sangat popular di Amerika Syarikat (disebut "lubang jagung"). Permainan ini disebut "lubang jagung" kerana beg kecil biasanya diisi dengan biji jagung. Pembuatan permainan ini sedikit lebih rumit, tetapi tahan lama dan dapat digunakan kembali.