Ada saat ketika iklan cetak, surat langsung , radio, dan televisi mendominasi industri pemasaran. Segmen ini diperoleh kebanyakan oleh jenama besar, kerana mereka mempunyai wang untuk dibelanjakan untuk pemasaran dan mempengaruhi pelanggan. Tetapi, pemasaran digital dengan perkhidmatan SEOnya telah mengubah perniagaan yang berorientasikan pelanggan hari ini.

Kejayaan mana-mana perniagaan hari ini bergantung pada seberapa cepat mereka dapat menjangkau pelanggan dan menampilkan diri. Selama dua dekad yang lalu, idea pemasaran dan pembinaan jenama telah beralih ke konsep agensi pemasaran digital di Amerika Syarikat. Sekarang, apabila pelanggan membeli produk, itu bukan hanya mengenai keperluan mereka; ia berkaitan dengan identiti jenama.

Pemasaran digital telah membolehkan pelanggan mengenal pasti 3-Golden faktor membeli - belah hari ini

Agensi pemasaran digital membantu anda menjangkau pelanggan melalui pelbagai peranti seperti mudah alih, desktop, dll., Dan mengiklankan barang dan perkhidmatan anda.

Berdasarkan penyelidikan oleh PricewaterhouseCoopers (PwC), pemasaran digital telah menguasai hampir 30% bahagian keseluruhan industri periklanan di seluruh dunia. Ini telah menjadi belanja pemasaran terbesar kedua setelah iklan televisyen untuk mendapatkan perhatian pelanggan, yang dapat digunakan oleh semua jenis perniagaan.

Berikut adalah beberapa cara penting pemasaran digital berubah dalam menjalankan perniagaan dalam talian

Menjimatkan Kos

Berbanding dengan pemasaran tradisional (media cetak dan rangkaian televisyen), pemasaran digital mengikuti pendekatan berdasarkan data. Anda membelanjakan wang untuk reka bentuk laman web atau membeli ruang iklan dalam talian. Tetapi anda tidak membayar apa-apa untuk menghantar e-mel, menulis catatan blog, atau menghantar mesej media sosial .

Selanjutnya, alat dalam talian seperti Google Analytics membantu anda mengesan penukaran pelanggan. Ini membantu anda dalam membuat keputusan untuk menyesuaikan anggaran pemasaran anda dengan berkesan untuk meningkatkan petunjuk baru.

Peluang untuk Komunikasi Segera Dengan Pelanggan

Hari ini, kemudahan media sosial dan chat web memberi anda peluang untuk terus berhubung dengan pelanggan anda. Anda tidak perlu lagi menanggung perbelanjaan untuk menggaji seseorang untuk panggilan sejuk atau mengekang perbelanjaan panggilan telefon apabila anda boleh mendapatkan kemudahan 'live chatbot' di laman web anda.

Agensi pemasaran digital secara berkala dapat mengemas kini catatan di laman web anda dan membantu anda menjangkau orang ramai. Ia menggunakan laman web, saluran media sosial, atau e-mel anda untuk menyampaikan diskaun, tawaran, dan pelancaran produk baru tepat waktu.

Menempatkan Wajah Manusia kepada Jenama

Pelanggan abad ke-21 gemar mengenali jenama dan ingin mengetahui lebih banyak mengenai barangan 'di belakang perniagaan'. Melalui pemasaran digital, anda boleh menghantar gambar, video, catatan blog, dan testimoni pelanggan. Ini membantu pelanggan anda untuk berhubung dengan jenama anda secara manusiawi. Mereka boleh mengikuti jenama anda di media sosial dan menjadi penyokong kepercayaan kepada pelanggan baru anda.

Meratakan Padang Bermain

Pemasaran digital telah membolehkan perniagaan khusus dan kecil mendapat pijakan di pasaran pengguna. Anda tidak perlu lagi bertahun-tahun untuk membina kredibiliti anda di pasaran seperti jenama besar.

Perunding digital membantu anda memberi kesan di media sosial seperti jenama besar dan membina kredibiliti anda dengan pelanggan. Mereka membantu anda

Pemasaran media sosial

pemasaran gabungan

laman web tinjauan dalam talian

merancang laman web yang kelihatan profesional

pengeposan blog biasa

Semua aktiviti ini bersama-sama membantu anda mengikuti perkembangan jenama dengan pantas pada masa kini.

Menawarkan Potensi Untuk Lebih Banyak Pelanggan

Anda boleh menghubungi pelanggan baru melalui catatan blog, halaman produk, dan pautan laman web lain yang berkaitan dengan halaman perniagaan media sosial. Anda juga boleh berkongsi halaman ini dengan pekerja dan pelanggan setia anda sekarang. Pelanggan anda boleh bertindak sebagai pemengaruh dalam talian kepada semua orang yang mengikuti mereka di media sosial.

Selain itu, anda juga boleh menyewa influencer dalam talian yang sudah menjangkau berjuta-juta orang melalui saluran Instagram dan YouTube mereka dengan agensi pemasaran digital. Ini memberi anda peluang untuk menggunakan pengaruh mereka untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan untuk perniagaan anda.

Mengapa ' Anda ' memerlukan pemasaran digital?

Katakan; anda mempunyai perniagaan tempatan yang mapan selama tiga dekad yang lalu dan mengikut urutan pelanggan setia . Anda bergantung pada kualiti produk atau perkhidmatan anda untuk mendapatkan pelanggan lebih jauh. Tetapi, jika tidak ada margin iklan yang besar, anda harus menunggu pelanggan datang ke kedai anda apabila mereka memerlukan sesuatu.

Sekiranya anda berfikir pada abad ke-21 ini, pelanggan akan datang ke ' Pintu Anda ' , maka anda akan kehilangan satu titik besar -

Mengapa pelanggan keluar dari 'Door mereka' untuk sampai ke kedai anda?

Sama ada besar atau kecil, berjuta-juta perniagaan telah beralih dalam talian. Mereka terus membombardir pelanggan anda dengan maklumat mengenai produk dan perkhidmatan mereka . Mereka juga menyediakannya di kemudahan rumah mereka. Malah perniagaan khusus dapat dengan mudah melakukannya dengan sedikit sentuhan jari dan dengan mudah urus niaga .

Oleh itu, bagaimana anda akan membawa pelanggan setia anda ke kedai anda jika mereka mendapatkan semuanya dengan satu klik butang?

Ia mudah - gunakan pemasaran digital!

Bagaimana agensi pemasaran digital di Amerika Syarikat dapat membantu anda?

Agensi pemasaran digital yang pakar tahu bagaimana menggunakan pelbagai perkhidmatan dan taktik SEO untuk menyampaikan maklumat mengenai produk atau perkhidmatan anda kepada pelanggan. Mereka melakukannya dengan kerap, bahkan sebelum pelanggan dapat menyatakan keperluan mereka menjadi produk sebenar. Mereka menggunakan teknik pemasaran digital secara strategik dengan tidak melihat ' 3-Golden factor ' secara berasingan tetapi sebagai satu-satunya organisma perkhidmatan yang saling bergantung.

Kepantasan pelanggan mendapatkan produk anda dalam talian, kemudahan membelinya, dan membayarnya membina identiti perniagaan anda dalam talian. Ini secara automatik meresap dalam benak pelanggan anda dan membantu anda muncul dengan identiti ' Amazing Brand ' dalam talian.

Pelanggan anda yang mahir berteknologi berkongsi pengalaman mereka dalam talian, memberikan ulasan dan komen di media sosial, menyebabkan kesan mempromosikan jenama anda lebih jauh. Anda boleh memasukkan ulasan positif ini untuk membina jenama perniagaan anda dalam talian melalui agensi pemasaran digital yang berkelayakan di Amerika Syarikat dan perkhidmatan SEO mereka.

Kesimpulannya

Hari ini, bukan hanya ' konsep permintaan-penawaran ' pasaran yang menjalankan perniagaan. Agensi pemasaran digital di seluruh dunia menggunakan perkhidmatan SEO untuk menghasilkan ' Keperluan ' pelanggan dan mempengaruhi keputusan membeli mereka.

Mereka bahkan dapat membantu anda mengembangkan tawaran yang diperibadikan untuk pelanggan setia anda dan mendapatkan lebih banyak petunjuk perniagaan. Pemasaran digital telah mengubah cara menjalankan perniagaan dalam talian selama-lamanya dan mendekatkan pelanggan dengan jenama secara manusiawi.