Berapa lama Penyewa boleh tinggal setelah pajakan tamat? Masa tinggal penyewa semasa pajakan tamat adalah berbeza di setiap negeri. Apabila penyewa melepasi akhir kontrak mereka, mereka dikenali sebagai penyewa Holdover. Penyewa pegangan dianggap sebagai sewa bulan ke bulan. Oleh itu, jika anda ingin mengusir mereka atau jika mereka mahu pergi, notis mesti dihantar dari kedua-dua belah pihak. Pemberitahuan standard 30 hari diperlukan di banyak negeri.

:arrow_right: Berapa lama penyewa boleh tinggal setelah pajakan tamat?

Apabila ada penyewa yang enggan meninggalkan harta tanah , jawapan undang-undang dan jawapan sebenarnya berbeza, menjadikan subjek ini sukar dijawab. Apabila penyewa berlanjutan setelah tamat kontrak mereka, mereka disebut sebagai penyewa pegangan.

Oleh kerana peraturan masing-masing negeri berbeza-beza, pastikan untuk meneliti undang-undang penyewa tuan tanah negara anda sebelum meneruskan. Di kebanyakan negeri, penyewa simpanan ditangani seolah-olah mereka menggunakan pajakan dari bulan ke bulan. Ini bermaksud anda mesti memberi mereka notis dengan cara yang sama mereka mesti memberi anda notis sekiranya mereka mahu pergi.

Di hampir setiap negeri, notis awal 30 hari standard diperlukan. Untuk mengelakkan konflik dan melindungi diri anda secara sah, masukkan bahagian dalam perjanjian sewa yang menentukan parameter tepat penyewaan pegangan.

Memberitahu mereka secara bertulis bahawa kontrak mereka sudah habis dalam 30 hari memberi peluang untuk mengatakan secara bertulis bahawa mereka mesti menandatangani pembaharuan atau mengosongkan premis pada tarikh tersebut. Mereka akan mengeluarkan pajakan baru sekiranya semuanya berjalan lancar. Jika tidak, anda harus memutuskan sama ada mencari pengusiran tanpa izin atau menerima kedudukan penyewa penahan bulan ke bulan yang lain.

Sebilangan besar negeri akan menganggap anda mempunyai perjanjian sewa bulan ke bulan dengan mereka sekiranya anda membiarkan penyewa tinggal tanpa menyelesaikan kontrak pembaharuan . Anda tidak akan dapat menghapusnya selepas itu tanpa memberi mereka pemberitahuan, dan kawasan kelabu yang menyedihkan adalah jika mereka terus membayar sewa mereka tepat pada masanya setiap bulan, anda mungkin tidak dapat menaikkan sewa mereka atau mengusir mereka pada bila-bila masa pada masa hadapan. Walaupun ada alternatif untuk pengusiran, pertama anda harus memastikan bahawa mereka tidak melanggar peraturan penahanan negara anda.

:dizzy: Jenis Penyewaan:

:star: 1: Penyewa Pegangan:

“Penyewa pegangan saham” adalah penyewa yang masih bertahan sehingga tamat tempoh pajakan mereka. Cara penyewa sedemikian dilayan mengikut keadaan, jadi pastikan anda mengetahui peraturan yang berlaku untuk anda. Sama ada anda ingin mengelakkan penyewa yang ditahan, tanyakan kepada mereka jika mereka ingin memperpanjang sewa mereka sekitar 60 hari sebelum berakhir.

Mendaftar masuk juga merupakan elemen untuk mengekalkan pertukaran sewa yang lancar. Anda boleh mengurangkan kekosongan dengan mengetahui lebih awal.

:point_right: Membuang Penyewaan Pegangan:

Ingat bahawa diusir tidak selalu menunjukkan bahawa seseorang adalah penyewa yang buruk. Banyak penyewa yang baik diusir, dan ada banyak alasan untuk penamatan pajakan awal yang tidak ada kaitan dengan melanggar peruntukan pajakan.

Secara umum, anda mempunyai dua pilihan: mengusir mereka kerana menceroboh atau membiarkannya tetap dari bulan ke bulan. Membolehkan mereka tinggal dari bulan ke bulan mungkin merupakan pilihan yang bijak jika mereka penyewa yang boleh dipercayai. Anda boleh meminta mereka menandatangani pajakan atau pelanjutan baru .

Walau bagaimanapun, jika mereka tidak dapat dipercayai atau sering terlambat dengan sewa, lebih baik mengusir mereka dari unit sewaan. Anda tidak akan dapat mengusir mereka kerana menceroboh jika anda mengumpulkan atau cuba mengambil sewa dari mereka.

Di kebanyakan negeri, penyewa pegangan dilayan sama seperti penyewa bulan ke bulan. Anda mesti memberi mereka notis terlebih dahulu sekiranya anda berhasrat mengusir mereka. Dalam kebanyakan kes, notis 30 hari diperlukan. Kaedah paling mudah untuk meminimumkan liabiliti yang tidak dijangka adalah dengan menjelaskan polisi penyewaan pegangan anda dalam perjanjian pajakan anda.

Anda boleh mengelakkan penyewa yang tidak disewa dengan memberitahu penyewa anda secara bertulis bahawa pajakan mereka akan berakhir dalam 30 hari dan pilihan mereka adalah untuk memindahkan atau memperbaharui pajakan. Walaupun mereka memilih untuk tidak bergerak, anda masih harus memutuskan cara bertindak balas.

Gerakan penghargaan penyewa dan insentif pembaharuan sewa dapat membantu membina jenis hubungan penyewa-tuan tanah di mana penyewa akan memikirkan kedudukan tuan tanah yang cukup untuk menyuarakan keputusan mereka.

:star: 2: Penyewaan Berkala:

Perkataan "tempoh penyewaan" kurang banyak digunakan . Ini merujuk kepada pajakan yang tidak menetapkan tarikh atau jangka waktu penamatan. Sehingga tuan tanah atau penyewa memberi notis bahawa pajakan telah berakhir, perjanjian pajakan akan terus berlaku. Pajakan akan berterusan selagi sewa dibayar. Pinjaman mingguan atau bulanan ada.

Sekiranya anda menerima pembayaran sewa dari penyewa pegangan, penyewaan anda akan menjadi berkala . Walaupun mengelakkan kekosongan adalah keuntungan besar, anda tidak mempunyai keselamatan dan perlindungan undang-undang yang disertakan dengan perjanjian sewa yang mengikat.

Anda boleh menggunakan ancaman kenaikan sewa sebagai leverage untuk meyakinkan mereka untuk menghentikan sewa sekiranya anda tinggal di negeri di mana anda dapat menaikkan sewa untuk penyewaan berkala dengan pemberitahuan yang sesuai.

:star: 3: Penyewaan semasa menderita:

Penyewaan semasa menderita berlaku apabila pemajak menggunakan unit yang disewa dan membayar sewa tanpa persetujuan tuan tanah dan kontrak pajakan bertulis. Ada kemungkinan untuk menerima sewa sementara mahu penyewa mengosongkan. Di kawasan tertentu, ini menjadikan prosedur pengusiran lebih sukar kerana penyewa tidak dijamin akan menceroboh secara meluas.

:star: 4: Tunai untuk Kunci:

Wang tunai untuk kunci adalah salah satu kaedah mengusir penyewa jangka panjang yang tidak disukai. Apabila anda membayar penyewa untuk pergi, anda mengusir mereka. Strategi ini mempunyai kelebihan memerlukan sedikit usaha jika berjaya. Mulakan rundingan dengan sedikit wang, seperti 10% dari sewa bulanan mereka atau peratusan deposit keselamatan mereka .

Apa sahaja yang anda lakukan, jangan serahkan wang tunai sehingga anda menerima kunci mereka dan mereka telah mengeluarkan barang mereka sepenuhnya. Sekiranya perlu, gunakan ketakutan pengusiran sebagai pengaruh.

Ringkasan:

Undang-undang yang berkaitan dengan berakhirnya pajakan berbeza di setiap negeri. Di kebanyakan negeri, notis 30 hari diberikan oleh kedua-dua pihak yang ingin pergi atau yang ingin mengusir. Terdapat pelbagai jenis penyewa seperti penyewa penahan, penyewaan berkala yang untuk jangka waktu tertentu, penyewaan semasa penderitaan, dll.

:arrow_right: Berapa lama penyewa boleh tinggal setelah pajakan tamat di Florida?

Di Florida, penyewa mesti memberikan pemberitahuan rasmi kepada pemilik selama 30 hari sebelum meninggalkan premis selepas tempoh pajakan. Dia mempunyai pilihan untuk tinggal atau pergi, tetapi dia mesti memberi notis 30 hari.

Sekiranya penyewa gagal memberikan notis 30 hari yang diperlukan, dia bertanggungjawab untuk keseluruhan jumlah bulanan untuk bulan berikutnya, selagi unit tersebut tidak disewa semula kepada penyewa lain Sekiranya pajakan adalah bulan ke bulan, maka tuan tanah mesti memberi notis 30 hari sebelum menghentikannya .

Tuan tanah juga diminta untuk menunjukkan pemberitahuan penalti kepada penyewa dalam jangka masa tertentu. Notis penalti mengingatkan penyewa bahawa jika mereka tidak memberikan notis bertulis 30 hari mengenai rancangan mereka untuk pergi, mereka akan dikenakan sewa sebulan sebagai denda. Notis penalti ini mesti diberikan oleh tuan tanah sekurang-kurangnya 45 hari sebelum berakhirnya tempoh perjanjian .

Ringkasan:

Undang-undang negeri Florida menyatakan bahawa notis 30 hari mesti diberikan oleh pemajak pada akhir tempoh pajakan. Sekiranya dia tidak memberikan notis, maka dia akan bertanggungjawab untuk keseluruhan sewa bulanan. Pemilik juga harus memberi notis mengenai hukuman.

:dizzy: Pemberitahuan penamatan:

Untuk menghentikan penyewaan , undang-undang Florida menetapkan prosedur tertentu. Untuk pelbagai senario, pelbagai jenis amaran dan proses diperlukan. Artikel ini menerangkan peraturan yang mesti dipatuhi oleh tuan tanah ketika mengusir penyewa atau memberhentikan penyewa di Florida.

:star: Penamatan dengan Sebab:

Tuan tanah di Florida dapat mengusir penyewa dengan pelbagai alasan, termasuk gagal membayar sewa, melanggar perjanjian sewa atau sewa, atau terlibat dalam tingkah laku jenayah. Sebelum menamatkan penyewaan, tuan tanah mesti memberikan notis bertulis penyewa. Jenis notis yang diperlukan akan ditentukan oleh sebab penamatannya.

:point_right: Pemberitahuan tiga hari untuk membayar sewa atau berhenti:

Tuan tanah boleh mengeluarkan penyewa tiga hari notis untuk membayar sewa atau meninggalkan premis sekiranya penyewa tidak membayar sewa. Penyewa mesti diberi masa tiga hari untuk membayar sewa atau meninggalkan unit yang disewa; jika tidak, pajakan akan ditamatkan.

Sekiranya penyewa gagal membayar sewa atau mengosongkan premis dalam masa tiga hari, tuan tanah boleh memulakan kes pengusiran . Hujung minggu dan cuti tidak termasuk dalam tiga hari.

:point_right: Pemberitahuan tujuh hari untuk menyembuhkan:

Tuan tanah boleh menghantar pemberitahuan tujuh hari kepada penyewa untuk menyembuhkan jika penyewa melanggar perjanjian sewa atau sewa dan pelanggaran itu adalah sifat yang dapat diperbaiki. Notis ini akan memberitahu penyewa bahawa jika penyewa tidak mematuhi perjanjian sewa atau sewa dalam masa tujuh hari, tuan tanah akan menghentikan penyewaan .

:point_right: Pemberitahuan berhenti tanpa syarat selama tujuh hari:

Notis berhenti tanpa syarat membenarkan tuan tanah menghentikan pajakan setelah tujuh hari dan meneruskan pengusiran tanpa menawarkan peluang kepada penyewa untuk memperbaiki atau mengatasi pelanggaran. Bentuk notis ini hanya berlaku di Florida jika penyewa sengaja merosakkan harta tanah sewa atau harta benda penyewa lain, menyebabkan gangguan yang tidak dapat diterima, atau melakukan pelanggaran sewa yang sama berulang kali.

Notis ini memberi amaran kepada penyewa bahawa melainkan jika mereka mengosongkan unit sewaan dalam masa tujuh hari, tuan tanah akan mengemukakan tuntutan pengusiran terhadap mereka.

Ringkasan:

Di Florida, penyewa dapat diusir dengan alasan seperti tidak membayar sewa, melanggar pajakan, atau alasan lain yang bertentangan dengan kontrak. Dalam kes sedemikian, pemilik dapat memberikan pemberitahuan seperti pemberitahuan tiga hari untuk membayar sewa, pemberitahuan tujuh hari untuk menyembuhkan, dan pemberitahuan berhenti tanpa syarat selama 7 hari.

:star: Penamatan tanpa sebab:

Sama ada penyewaan adalah untuk jangka waktu tetap atau bulan ke bulan, peraturan untuk menamatkan pajakan tanpa sebab berbeza.

:point_right: Perjanjian Sewa Bulan ke Bulan:

Sekiranya penyewa mempunyai perjanjian sewa bulanan dari bulan ke bulan dan pemiliknya perlu menamatkannya tanpa sebab, tuan tanah boleh memberikan notis bertulis 15 hari penyewa . Penyewa akan diberitahu bahawa pajakannya akan berakhir dalam 15 hari dan bahawa dia mesti mengosongkan unit sewaan pada waktu itu.

:point_right: Pajakan Tetap:

Sekiranya penyewa mempunyai tempoh tetap, seperti enam bulan atau setahun, tuan tanah mesti menunggu sehingga akhir tempoh sebelum mengusir penyewa tanpa sebab. Tuan tanah tidak berkewajiban untuk memberi notis penyewa untuk berangkat pada akhir tempoh kecuali pajakan menyatakan dengan jelas sebaliknya.

Sekiranya pajakan satu tahun penyewa berakhir pada bulan Disember dan penyewa tidak meminta pembaharuan pajakan, tuan tanah tidak berkewajiban untuk memberi notis penyewa untuk mengosongkan pada akhir bulan kecuali syarat pajakan menyatakan sebaliknya.

Ringkasan:

Penamatan pajakan tanpa sebab berbeza. Sekiranya pajakan adalah bulan ke bulan, maka pemilik harus memberikan notis 15 hari kepada penyewa untuk meninggalkan tempat tersebut. Tetapi jika pajakan itu untuk jangka waktu tetap maka pemiliknya harus menunggu hingga selesainya tempoh tersebut.

:arrow_right: Berapa lama Penyewa boleh tinggal setelah pajakan tamat di New York City (NYC):

Penyewa yang tinggal sehingga tarikh tamat pajakan mereka dikenali sebagai penyewa pegangan. Tinggalan penyewa boleh diusir melalui prosiding ringkasan tinggalan, yang setanding dengan standard pengusiran, dalam kedua-dua New York Negeri dan New York City. Untuk membuang penyewa di unit kawalan sewa di New York City, tuan tanah mesti menunjukkan alasan yang baik.

:dizzy: Penyewa pegangan menjadi penyewa bulan ke bulan di New York:

Penyewa yang tinggal di pangsapuri sewaannya setelah pajakan mereka tamat disebut sebagai penyewa. Penyewa simpanan ini menjadi penyewa bulan ke bulan sekiranya mereka terus membayar sewa dan tuan tanah menerima pembayaran. Mereka masih diwajibkan untuk mengikuti ketentuan kontrak asal.

Sekiranya penyewa atau tuan tanah ingin mengakhiri penyewaan bulan ke bulan, mereka mesti memberikan notis sekurang-kurangnya satu bulan kepada pihak lain. Notis bertulis atau lisan boleh diberikan.

Ringkasan:

Di negeri New York, penyewa pegangan menjadi penyewa bulan ke bulan. Untuk mengusir penyewa penahan di New York, alasan yang baik mesti diberikan dan notis sekurang-kurangnya satu bulan mesti diberikan.

:arrow_right: Apa yang berlaku sekiranya penyewa kekal setelah pajakan tamat?

Penyewa sering membuat kontrak sewa dengan tuan tanah untuk menyewa tempat untuk jangka waktu yang ditetapkan, biasanya setahun. Namun, sekiranya penyewa terus menduduki premis tersebut setelah pajakan tamat, tuan tanah dan penyewa akan menghadapi masalah.

“Penyewa pegangan” adalah penyewa yang kekal di premis setelah tempoh pajakan berakhir. Tuan tanah kebenaran untuk berterusan penyewa memiliki ruang yang disewa menentukan kebersalahan penyewa.

Sekiranya penyewa enggan keluar tanpa kebenaran, tuan tanah boleh dibenarkan mengusir penyewa tanpa memberi notis terlebih dahulu . Namun, tanpa mendapat perintah mahkamah terlebih dahulu, tuan tanah dilarang menggunakan langkah-langkah pertolongan diri untuk mengusir penyewa (misalnya, membuang barang peribadi, menukar kunci).

Tindakan mengusir penyewa dikenali sebagai tindakan tahanan yang tidak sah. Apabila penyewa memegang kepemilikan premisnya setelah tempoh yang mana premis tersebut diturunkan kepada orang atau kepada orang yang dia simpan, undang-undang Michigan membenarkan prosiding ringkasan untuk mendapatkan kembali harta tersebut.

Sekiranya tuan tanah ingin mengakhiri penyewaan simpanan, dia mesti memberikan penyewaan kepada penyewa untuk mengosongkan, yang memerlukan penyewa menyerahkan hak milik dalam jangka waktu yang ditentukan atau menghadapi tindakan undang-undang.

Soalan Lazim:

1: Bolehkah anda mengusir penyewa selepas pajakan tamat di Florida?

Sekiranya penyewa kekal setelah kontrak tamat, pengusiran boleh dibawa di bawah Florida Statute 83.58. Akibatnya, jika mereka menolak untuk pergi, Mahkamah dapat memberikan sewa dua kali kepada Tuan Tanah . Sekiranya Tuan Tanah ingin menamatkan pajakan bulan ke bulan pada bulan Jun, dia mesti memberikan notis 15 hari penyewa .

2: Apa yang berlaku sekiranya pajakan saya tamat di Florida?

Menurut Florida Statute 83.58, yang mengatur penyewa kediaman, "jika penyewa terus memegang dan terus berada dalam jagaan unit kediaman atau mana-mana bahagiannya setelah tamatnya perjanjian sewa tanpa izin tuan tanah, tuan tanah dapat mendapatkan kembali unit kediaman. "

3: Apakah penyewa pegangan di Florida?

Penyewa yang tidak berhenti selepas tempoh pajakan dikenali sebagai penginapan . Pajakan di Florida tidak diperbaharui secara automatik melainkan kontrak menunjukkannya secara jelas. Penyewa dijangka meninggalkan premis tanpa amaran atau notis kecuali dinyatakan sebaliknya dalam pajakan.

4: Apa yang berlaku apabila pajakan penyewa berakhir?

Penyewa bertanggungjawab membayar sewa sehingga tempoh pemberitahuan penamatan mereka tamat dan mereka meninggalkan harta tanah. Sekiranya penyewa tidak berhutang dengan tuan tanah pada akhir penyewaan dan tidak ada kerosakan pada harta benda, bon yang dibayar pada awal penyewaan akan dikembalikan sepenuhnya.

5: Berapa banyak pemberitahuan yang perlu diberikan oleh tuan tanah kepada penyewa untuk pindah di Florida?

Sebelum mengusir penyewa, tuan tanah mesti memberikan notis bertulis selama tujuh hari kepada mereka . Pemberitahuan ini mesti memperincikan kesalahan penyewa dan memberitahu mereka bahawa mereka diusir. Penyewa kemudian mesti diberi sekurang-kurangnya satu peluang untuk memperbaiki, atau "menyembuhkan" masalah tersebut.

6: Apa yang berlaku sekiranya saya tidak memperbaharui pajakan saya di NYC?

Tuan tanah anda dikehendaki di bawah garis panduan penstabilan sewa untuk menghantar pembaharuan pajakan 90 hingga 150 hari sebelum pajakan yang ada tamat. Sekiranya anda tidak memberikan sewa dalam 60 hari, pemilik boleh menolak untuk mengeluarkannya dan terus mengusir anda setelah habis masa berlakunya.

7: Berapa lama masa untuk mengusir penyewa di NYC tanpa sewa?

Langkah pertama adalah memberikan notis penamatan kepada penyewa, namun terdapat beberapa jenis pemberitahuan yang berbeza. Notis Permintaan 14 Hari untuk Sewa mesti dihantar sekiranya anda ingin mengusir penyewa kerana tidak membayar sewa. A 30-Day Notis diserahkan kepada penyewa yang gagal mematuhi lain pajakan ini keperluan .

8: Adakah pajakan NYC diperbaharui secara automatik?

Di New York, pajakan boleh diperbaharui secara automatik. Klausa pembaharuan automatik dapat dilihat dalam pajakan. Dalam hal ini, tuan tanah sering menghantar notis klausa pembaharuan 15-30 hari sebelum penyewa diminta untuk memberitahu tuan tanah jika mereka tidak berhasrat untuk memperbaharui pajakan.

9: Berapa kos untuk mengusir penyewa di NYC?

Pengusiran yang melibatkan penguatkuasaan perintah mahkamah atau waran dikendalikan oleh Sheriff's Office. Kos menjalankan pengusiran adalah $ 140.00.

10: Berapa banyak tuan tanah dapat menaikkan sewa di NY State?

Tidak ada had berapa banyak tuan tanah anda dapat menaikkan sewa anda. Tuan tanah anda, sebaliknya, mesti memberi anda notis bertulis awal sebelum menaikkan sewa anda lebih dari 5%.

Kesimpulan:

Undang-undang yang berkaitan dengan penyewa selepas tamat tempoh pajakan berbeza di setiap negeri. Di banyak negeri, apabila pajakan tamat, maka pemberitahuan standard tiga puluh hari diberikan oleh penyewa atau pemiliknya. Apabila penyewa melepasi pajakan, maka mereka menjadi penyewa pegangan. Notis standard mesti diberikan oleh penyewa selama 30 hari kepada pemiliknya jika tidak, dia akan dikenakan denda. Undang-undang ini berbeza untuk setiap negeri.

Artikel berkaitan: