Berapa lama pengusiran kekal dalam rekod anda? Nah, pengusiran kekal dalam rekod anda selama tujuh tahun. Sekiranya anda sedang dalam proses memohon sewa, minta tuan tanah atau syarikat penyewaan untuk memberitahu anda nama syarikat penyewa penyewa yang mereka gunakan. Hubungi syarikat terlebih dahulu untuk mengetahui sama ada pengusiran masih muncul.

Berapa lama pengusiran kekal dalam rekod anda?

Adakah Pengusiran Muncul di Laporan Kredit Anda?

Walaupun sejarah pembayaran sewa yang baik mungkin disertakan dalam laporan kredit anda, laporan anda tidak akan menunjukkan perincian pengusiran. Rekod pengusiran dapat diperoleh dari laporan sejarah penyewaan yang terpisah, yang dapat diperoleh melalui perusahaan pemeriksaan pekerjaan.

Sekiranya anda mempunyai hutang yang belum dibayar setelah pengusiran anda, seperti sewa yang belum dibayar atau bayaran lain, tuan tanah atau syarikat sewa boleh menjual hutang tersebut kepada agensi pemungutan. Sekiranya agensi pengumpulan membeli laporan kredit, akaun tersebut akan muncul dalam laporan kredit anda sebagai akaun pengumpulan.

Bolehkah Anda Membantah Pengusiran?

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mempunyai pengusiran terhadap laporan penyewa yang anda rasa tidak sesuai, hubungi syarikat penyewa penyewa anda untuk membantah maklumat tersebut.

:small_blue_diamond: Untuk memeriksa akaun pengumpulan hutang yang berkaitan dengan pengusiran dari laporan kredit anda, anda boleh meminta laporan kredit percuma anda secara dalam talian.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mempunyai akaun pengumpulan dalam laporan kredit anda yang anda percayai tidak betul, anda boleh mempertikaikan maklumat tersebut dengan cepat dan mudah melalui Pusat Pertikaian dalam talian.

Cara Mengelakkan Pengusiran

:small_blue_diamond: Sekiranya anda fikir anda tidak dapat membayar sewa anda, hubungi pejabat sewaan atau tuan tanah anda secepat mungkin. Kerana wabak coronavirus, mungkin ada pilihan untuk menghilangkan pengusiran. Walaupun moratorium Undang-Undang CARES telah berakhir, Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit baru-baru ini memerintahkan penghapusan penyewa tersebut dari majikan tertentu selewat-lewatnya pada 31 Mac 2021.

:small_blue_diamond: Jabatan Perumahan dan Pembangunan Bandar telah menghantar maklumat yang berkaitan dengan perlindungan pengusiran, undang-undang, pilihan bantuan dan menyampaikan petua dengan tuan tanah di laman webnya .

:small_blue_diamond: Anda mungkin juga dapat menggunakan beberapa pilihan bantuan kewangan yang ditawarkan pada waktu yang belum pernah terjadi sebelumnya, seperti pilihan pembayaran yang diberikan oleh pemberi pinjaman lain. Ini dapat membantu membebaskan sumber yang boleh anda gunakan dengan membayar sewa.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda mengalami masalah kewangan atau mengalami masalah hutang pada masa lalu, dengan kerap mengemas kini laporan kredit anda dapat membantu anda kembali ke landasan yang betul. Pengalaman pemantauan percuma dapat membantu anda mengikuti maklumat sejarah kredit anda dengan membolehkan anda mengakses maklumat kredit anda dengan mudah pada bila-bila masa dan memberitahu anda mengenai perubahan pada fail kredit anda semasa ia berlaku.

Bagaimana anda diusir?

Anda mungkin diusir jika anda melanggar mana-mana syarat pajakan anda. Sebab paling biasa orang diusir adalah kerana mereka tidak membayar sewa. Walau bagaimanapun, anda boleh diusir dengan alasan lain, seperti pengelakan cukai, menyelinap di haiwan kesayangan, membawa rakan sebilik bukan kontrak, vandalisme , masalah kepada jiran atau penyewa lain, atau tidak meninggalkan ketika kontrak anda tamat.

Sekiranya tuan tanah mempunyai alasan yang baik untuk mengusir anda, mereka perlu mengikuti proses pengusiran. Itu biasanya termasuk memberi anda notis pengusiran rasmi, yang biasanya merupakan surat atau e-mel yang menjelaskan sebab pemecatan anda dan apa yang boleh anda lakukan untuk mengelakkannya. Sekiranya anda tidak patuh, harap tuan tanah memfailkan pengusiran selanjutnya dari mahkamah tempatan. Mahkamah kemudian akan memberitahu anda bila anda perlu hadir. Sekiranya anda kalah di mahkamah, anda harus keluar.

Cara menyewa dengan pengusiran dalam rekod anda

Diusir tidak bermaksud anda dilarang menyewa selama tujuh tahun ke depan. Walaupun mungkin sukar bagi anda untuk mencari tempat untuk menyewa di luar rekod anda, anda boleh melakukannya. Berikut adalah beberapa cara:

:arrow_right: Bersikap proaktif

Beritahu pengurus harta tanah atau tuan tanah bahawa anda diusir sebelum mereka menyemak permohonan anda. Selepas itu, anda boleh menerangkan syaratnya. Atau, jika pengusiran itu berlaku bertahun-tahun yang lalu dan anda telah menjadi penyewa yang baik sejak itu, tuan tanah mungkin menyewa anda.

:arrow_right: Prabayar

Perkataan "money talk" tidak popular. Sekiranya anda dapat menunjukkan kepada tuan tanah anda mempunyai nilai sewa 3-6 bulan dan bersedia membayarnya terlebih dahulu; anda boleh mencari unit sewa. Minta seseorang untuk menyesuaikan diri dengan anda.

Sekiranya anda boleh mendapatkan ibu bapa atau seseorang dengan kredit yang baik untuk membuktikan anda sebagai penandatangan bersama, anda boleh mendapatkan unit sewa. Namun, ingatlah bahawa jika anda terlepas pembayaran sewa, tuan tanah mungkin dapat mengesan penandatangan bersama anda dengan wang.

:arrow_right: Buktikan anda baik untuk wang

Anda mungkin menjana lebih banyak wang sekarang daripada ketika anda diusir. Sekiranya anda menunjukkan kepada tuan tanah bahawa anda membuat sewa tiga kali ganda, mereka mungkin bersetuju dengan anda.

Adakah mungkin untuk membuang pengusiran dari rekod anda?

:small_blue_diamond: Apa sahaja yang ada dalam rekod asal anda kekal selama tujuh tahun. Tetapi jika ada kesalahan, anda boleh mempertikaikannya.

:small_blue_diamond: Sekiranya anda dapat membuktikan kesalahan yang dilaporkan oleh agensi pelapor, mereka akan menghapus kesilapan itu dari rekod anda. Atau, jika anda diberi notis pemberhentian tetapi menang, tunjukkan kepada agensi pelapor. Sebilangan pemilik rumah cuba mengusir orang ketika mereka tidak mempunyai alasan yang sah untuk melakukannya.

Proses Menghapus Pengusiran dari Rekod Anda

:arrow_right: Kumpulkan semua Dokumen Penting

Penyewa mesti memanggil pengadilan tempatan untuk mengumpulkan semua dokumen yang berkaitan, termasuk Saman dan aduan dan masuknya penghakiman. Sebagai tambahan, penyewa mesti mengumpulkan semua dokumen dalam rekod pengusiran mereka, seperti notis pengusiran, e-mel dan dokumen bertulis dengan tuan tanah dan pengurus harta berkenaan dengan pengusiran tersebut.

:arrow_right: Semak Fail Lengkap dengan Peguam atau Badan Bukan Untung Bantuan Guaman Tempatan

Penyewa mesti mempunyai fail yang disemak oleh peguam penyewa atau kaunselor bukan untung untuk memastikan bahawa kes itu bersifat. Banyak keputusan pengusiran dapat dikosongkan.

:arrow_right: Rundingan dengan Peguam Tanah

Sekiranya asas penyewaan itu adalah pembayaran sewa yang tidak dibayar, penyewa akan membayar lebihan sewa dan faedah yang sewajarnya. Penyewa perlu membayar balik, ditambah faedah dan kos dan bayaran mahkamah lain untuk membersihkan keputusan. Sekiranya asas pengusiran itu adalah untuk masalah lain, masih ada kos dan bayaran tambahan yang mungkin perlu dibayar oleh penyewa. Tujuannya adalah untuk merundingkan perjanjian yang sesuai untuk tuan tanah dan penyewa. Setelah semua pihak mencapai kesepakatan, undang-undang akan disusun oleh peguam penyewa atau kaunselor nirlaba dengan perincian syarat yang dipersetujui.

:arrow_right: Merangka Ketetapan

Pernyataan tersebut harus merangkumi sekurang-kurangnya maklumat berikut:

:black_small_square: Jumlah wang dan faedah semasa kepada penyewa.

:black_small_square: Amaun yang dipersetujui hendaklah dibayar oleh penyewa, jika ada.

  • Bilakah ia akan dibayar?
  • Kepada siapa ia akan dibayar.
  • Bagaimana ia akan dibayar.

:black_small_square: Siapa yang akan mengajukan syarat, mengajukan permohonan pemecatan, permohonan yang diusulkan, dan permohonan untuk bergabung dengan pengadilan?

  • Pengeluaran bersama semua tuntutan yang berkaitan dengan unit yang dimaksudkan.

:black_small_square: Bahawa pihak yang tidak memohon permohonan ex parte akan membuang notis tersebut.

:arrow_right: Memohon Mahkamah

Setelah semua pihak menandatangani ketentuan tersebut , sudah tiba masanya mereka mengajukan permohonan kepada pengadilan untuk mengesahkan keputusan tersebut. Prosesnya dimulakan dengan Aplikasi Ex Parte untuk mengosongkan lalai.

Permohonan ex parte mesti merangkumi:

  • Minta lalai penghakiman dan lalai menjadi kosong.
  • Minta pengusiran dengan prasangka.
  • Permohonan mahkamah untuk memerintahkan agar rekod penyewa dalam Tindakan Penahan yang Tidak Sah disembunyikan dari pandangan orang ramai di bahagian Kanun Prosedur Sivil 1161.2.
  • Cadangan perintah mahkamah.
  • Adakah tuan tanah telah mengetepikan permohonan ex parte.

:arrow_right: Menghadiri Perbicaraan Ex Parte

Pada perbicaraan, hakim akan menyemak kertas dengan tepat . Sekiranya para pihak telah menandatangani syarat dan semua prosedur pengadilan yang diperlukan telah diikuti, tidak ada alasan mengapa hakim tidak boleh mengabulkan permintaan tersebut. Setelah keputusan hakim, pengadilan akan mengeluarkan perintah berdasarkan permintaan yang dibuat dalam aplikasi ex parte.

Setelah proses ini selesai, penghakiman penyewa akan dikosongkan tidak lama selepas itu, dan rekod akan disembunyikan.

Bagaimana Penggabungan Mempengaruhi Kredit Saya?

Pengeluaran boleh menyebabkan markah buruk menurunkan skor kredit anda. Sekiranya anda tidak membayar jumlah yang perlu dibayar, tuan tanah boleh membawa anda ke mahkamah. Setelah anda disaman dan tuan tanah memenangi kes ini, anda akan mendapat perintah mahkamah terhadap anda. Keputusan sivil sangat penting untuk sejarah kredit anda. Penghakiman sivil adalah perkara yang berat, dan ia kekal dalam laporan kredit anda sehingga 7 tahun, walaupun anda sudah membayar wangnya. Seorang bakal majikan atau tuan tanah boleh menyemak laporan kredit dan mengetahui keputusan sivil anda.

Cara anda menangani pengusiran adalah penting

Sekiranya anda menerima notis pemecatan, baca dengan teliti dan pastikan anda memahaminya. Sekiranya anda belum menjelaskan mengapa tuan tanah memberi anda notis pengusiran, minta penjelasan. Sekiranya anda tidak selesa bercakap dengan tuan tanah, pertimbangkan untuk berjumpa dengan peguam. Anda mesti memahami mengapa anda diserahkan dengan notis pengusiran sehingga anda dapat mengambil langkah-langkah untuk memperbaiki keadaan tersebut. Kadang-kadang anda boleh melakukan apa sahaja untuk menghentikan pengusiran, tetapi anda masih diusir. Anda mempunyai beberapa pilihan lain kali anda cuba menyewa tempat.

:arrow_right: Terangkan pengusiran

Sebilangan besar pemilik harta tanah tidak membenarkan pengusiran secara automatik menghalangnya daripada menyewa kepada anda, jadi jujurlah. Semasa melamar rumah sewa, beritahu tuan tanah mengenai pengusiran anda dan mengapa, terutamanya jika anda telah berusaha mencegahnya. Masa terburuk adalah ketika tuan tanah memutuskan untuk mengusirnya setelah dia memulakan sejarah kredit.

:arrow_right: Dapatkan penandatangan bersama

Mendapatkan penandatangan bersama untuk pajakan adalah cara terbaik untuk menyewa pelepasan dalam rekod anda. Sekiranya anda gagal membayar sewa dan merosakkan harta benda semasa tinggal di sana, orang yang anda tandatangani juga bertanggungjawab terhadap anda. Cari seseorang yang boleh anda percayai dan dapatkan kredit yang lumayan, seperti penandatangan bersama.

:arrow_right: Tawaran untuk membayar lebih banyak wang

Anda boleh berjanji untuk membayar tambahan kepada tuan tanah untuk menyewanya kepada anda. Ini mungkin termasuk sewa bulanan tambahan, selain sewa dan deposit jaminan bulan pertama, yang sangat diperlukan untuk penyewa. Anda boleh berjanji untuk membayar deposit keselamatan tinggi, terutamanya jika anda diusir kerana merosakkan harta benda dari mana anda diusir.

Soalan Lazim

Di bawah ini disebutkan beberapa soalan yang sering ditanya berkaitan dengan berapa lama pengusiran kekal dalam rekod anda .

1. Apakah asas undang-undang pengusiran Arizona?

Pengusiran adalah tindakan yang diambil oleh pemilik harta tanah untuk membuang penyewa dari tempat mereka. Di bawah undang-undang Arizona, penyewa mesti melakukan lebih daripada membayar sewa. Anda juga mesti: Jaga tempat tinggal anda bersih dan selamat di dalam dan luar, termasuk pembuangan sampah. Gunakan semua sistem seperti yang diharapkan, termasuk peralatan listrik, pipa, dan sistem HVAC. Gunakan penginapan sahaja kecuali dipersetujui sebaliknya.

2. Apa itu notis pengusiran dan pendengaran pengusiran?

Untuk memulakan pengusiran, tuan tanah mengemukakan notis pengusiran. Notis pengusiran menamatkan perjanjian sewa dan mengeluarkan penyewa dan keluarga mereka dari kawasan itu selepas tempoh pemberitahuan.

Setelah proses pengusiran dimulakan, penyewa dapat membayar sewa atau membuat pembaikan yang sesuai seperti yang diminta oleh tuan tanah. Sekiranya ini tidak berlaku, perbicaraan pengusiran diatur. Tuan tanah dan penyewa hadir di hadapan hakim yang mendengar kes mereka dan membuat keputusan.

3. Bagaimana seseorang mendapat pangsapuri dengan pengusiran dalam rekod mereka?

Pengurus bangunan profesional biasanya menguruskan pangsapuri. Tidak jarang mereka mengambil peluang atau menyimpang dari mata pelajaran yang diperlukan. Idea yang lebih baik adalah mencari sewa oleh pemiliknya, biasanya sebuah dupleks atau rumah.

Cuba lihat Craigslist, dan akan lebih mudah untuk mengatakan sama ada pengurus atau pemilik harta tanah mendaftarkan sewaan. Kemudian lakukan apa yang dilakukan oleh majikan saya sekarang untuk memenangkan saya: sampai di sana lebih awal untuk mengalahkan pemohon lain. Hasilkan salinan laporan kredit anda yang ada supaya anda dapat menunjukkan bahawa pembayaran anda tepat pada masanya sehingga anda kehilangan pekerjaan. Kemukakan bukti bahawa anda kini bekerja atau mempunyai pendapatan tetap.

4. Berapa banyak yang boleh saya bayar untuk mengeluarkan pengusiran dari rekod saya?

Anda biasanya tidak mampu membayar untuk membuang rekod anda setelah pengusiran itu diajukan dalam rekod awam secara kekal.

5. Bagaimana saya boleh membuang pengusiran masa lalu dari rekod sivil?

Malangnya, pengusiran itu kekal dalam rekod sepanjang hayat anda. Pengusiran adalah salah satu perkara yang secara automatik akan melucutkan kelayakan majikan dari syarikat. Itu juga salah satu sebab mengapa kita tidak suka melakukan pengusiran, tetapi kadang-kadang kita harus melakukannya. Pengusiran itu mahal, memakan masa dan sukar.

6. Adakah saya akan kehilangan tempat tinggal selama-lamanya dengan pengusiran dalam rekod saya?

Tidak, anda boleh mempunyai lima pengusiran dalam rekod anda dan masih tidak boleh kehilangan tempat tinggal. Masa tidak selalu berjalan lancar. Tetapi jika anda baik dan melakukan perkara yang betul, anda boleh meneruskan kehidupan anda, dan terdapat banyak cara di sekitar semuanya. Sekiranya orang mendapati jalan mereka tidak tenteram dan terganggu kerana alasan yang salah, mereka dapat melalui banyak perkara dengan alasan yang baik, bukan dengan melakukan lebih daripada yang salah. Anda boleh melakukan perkara yang sama.

7. Apa yang berlaku jika anda tidak pergi ke pengadilan untuk pengusiran?

Andaikan anda gagal ke mahkamah dengan tuan tanah untuk memberitahu cerita anda kepada hakim . Tidak ada pembelaan. Dan anda akan kalah. Kemudian, anda akan menerima notis pengusiran yang ditandatangani oleh hakim dan menghantarnya ke rumah anda. Sekiranya anda tidak berada di rumah dan anda akan menemui sampul surat yang dicetak di depan pintu anda.

8. Apa yang berlaku setelah anda pergi ke mahkamah untuk pengusiran?

Apabila mendapat tarikh mahkamah, kedua-dua penyewa dan tuan tanah atau peguam tuan tanah hadir di mahkamah. Sekiranya peguam digunakan untuk mewakili tuan tanah, tuan tanah tidak perlu hadir di mahkamah. Peguam mewakili pelanggan.

9. Bagaimana pengusiran dilakukan sekiranya mereka tidak pergi?

Setelah keputusan akhir dibuat untuk anda, hakim akan mengeluarkan "surat perintah yang tersedia pada" tarikh. Sekiranya mereka masih tinggal di rumah ini pada hari ini, anda akan kembali ke mahkamah dan membayar lebih banyak untuk memfailkan Writ of Possession. Setelah Writ of Possession diajukan, kes akan diserahkan ke jabatan undang-undang tempatan untuk pelaksanaan akhir. Masa 1 hingga 30 hari boleh diambil bagi pegawai untuk mengenal pasti dan membuang barang penduduk dan isi rumah. Kembali pada hari-hari baik, mereka akan datang dengan trak bergerak dan penggerak.

10. Apa yang anda lakukan sekiranya anda diusir dan tidak mempunyai tempat untuk pergi?

Sekiranya tidak ada yang membawa anda dan anda tidak dapat mencari lokasi baru, anda perlu mengakses perkhidmatan sosial di wilayah atau wilayah anda (jika anda berada di AS) dan melihat bagaimana mereka dapat membantu anda.

Kesimpulannya

Berapa lama pengusiran kekal dalam rekod anda? Sekiranya anda telah diusir, anda mungkin tidak membincangkannya dengan tuan tanah yang baru dan berharap mereka tidak menemui anda. Tetapi itu tidak berlaku. Tuan tanah yang memeriksa penyewa kemungkinan akan mengetahui sama ada anda diusir selama tujuh tahun terakhir.

Kursus yang terbaik adalah mengelakkan diri dari diusir dari awal. Tetapi jika anda pernah melakukannya, buatlah diri anda dengan kesalahan hidup, dan pastikan anda mengetahui bahawa pemecatan anda tidak akan kekal dalam rekod anda selama-lamanya. Juga, sementara menunggu diusir untuk dirakam, ada cara yang boleh anda cuba.

artikel berkaitan