30-45 minit

Mendapat hak untuk ia, perubahan minyak oleh dan besar memerlukan 30-45 minit untuk sangat dijaga kenderaan. Oleh itu, sekiranya anda terus-menerus mengikuti dukungan rutin sesuai dengan rancangan pemeliharaan kenderaan anda, ini seharusnya merupakan interaksi yang sederhana.

:oil_drum: Berapa Lama Perlu Perubahan Minyak ?

Merancang sokongan biasa, misalnya , perubahan minyak, adalah pendekatan yang paling mudah untuk memastikan kenderaan anda terus keluar di Warner Robins, Macon, dan Milledgeville. Sekiranya anda serupa dengan kebanyakan pemilik kenderaan , namun pada dasarnya anda tidak berpeluang mempercayai bahawa pemeliharaan kenderaan anda akan selesai.

Panjang pertukaran minyak bergantung pada beberapa komponen . Adakah tepat untuk mengatakan bahawa anda mengganti minyak anda sendiri atau membawanya ke kedai? Pakar pertukaran minyak, terutama yang ada di kedai "lube cepat", menukar minyak setiap hari dan pada umumnya hebat menggantikan minyak dengan cepat; namun anda mungkin mengambil lebih banyak sekiranya anda mengganti minyak sendiri, terutamanya sekiranya anda melakukan ini sekerap yang diperlukan oleh kenderaan anda.

Sekiranya anda memperoleh kenderaan anda, harap berdiri di suatu tempat dalam jarak 15 dan 45 minit untuk pertukaran minyak. Sekiranya anda membawa kenderaan anda ke kedai lube cepat dan dapat dilihat dengan cepat, kitaran hanya memerlukan 15 minit. Alat pengukur yang lebih lama secara berkala mewakili masa demi masa kerana peningkatan pelanggan : pelanggan yang berbeza yang merancang pentadbiran mereka atau tiba sebelum anda melakukannya.

Kedai mekanik mungkin memerlukan lebih banyak, jadi jangkakan waktu tunggu di suatu tempat dalam jarak 30 dan 45 minit di kawasan-kawasan ini. Akhirnya, perubahan minyak DIY secara berkala memakan masa antara 30 minit dan 60 minit, bergantung pada peralatan, pengalaman , dan pengaturan carport anda.

Faktor lain adalah jenis kenderaan yang anda pandu. Sejumlah kenderaan mempunyai kelengkapan saluran minyak dan saluran yang tersedia dengan berkesan di bahagian bawah kenderaan, namun tidak semua yang dilakukan kenderaan. Sekiranya lampiran kenderaan anda kurang terbuka, ia mungkin akan menjadi masalah dan membosankan.

Nasib baik, menukar minyak motor anda tidak perlu lama, terutamanya sekiranya anda bekerja dengan profesional bantuan yang berpengalaman. Adakah anda berfikir, "Berapa lama pertukaran minyak perlu?" Bergantung pada kepakaran yang mahir dalam pentadbiran anda, pertukaran minyak anda boleh berlangsung hanya tiga puluh minit atau hingga 60 minit .

Sebelum anda merancang pertukaran minyak anda yang seterusnya, temui lebih banyak data mengenai berapa lama masa yang diperlukan oleh perubahan minyak dan sedar mengapa penggantian minyak anda secara rutin sangat penting.

:oil_drum: Bilakah Tukar Minyak Anda

Sebelum anda mengetahui berapa banyak masa yang diperlukan oleh pertukaran minyak, sangat penting untuk mengetahui kapan anda perlu menukar minyak anda. Pendekatan paling ideal untuk memilih apakah ini adalah peluang yang ideal untuk pertukaran minyak adalah dengan memeriksa odometer anda. Sekiranya anda memiliki kenderaan yang lebih terkini, motor anda biasanya boleh menempuh jarak 5.000 hingga 7.500 batu antara pertukaran minyak. Perhatikan jumlah yang anda jalankan, dan sekiranya anda mencapai salah satu pencapaian batu ini, anda harus mempertimbangkan untuk membuat pertukaran minyak. Kaedah lain untuk menentukan sama ada anda memerlukan pertukaran minyak adalah dengan melihat keadaan di mana anda memandu kenderaan anda. Sekiranya cuaca di mana anda biasa memandu berhabuk atau menghadapi suhu yang keterlaluan, misalnya, anda memerlukan pertukaran minyak sekerap mungkin .

Panjang Perubahan Minyak

Pada masa ini, bagaimana dengan kita menyiasat berapa lama jangkaan perubahan minyak anda. Perubahan minyak, kerana kebanyakan sokongan kenderaan , memerlukan beberapa peringkat, dan berapa lama masa yang diperlukan untuk menyelesaikan setiap kemajuan akan menentukan panjang mutlak pertukaran minyak anda. Pertama, profesional pemeliharaan anda harus menyiapkan kenderaan anda untuk menukar minyak, yang memerlukan mengangkat kenderaan dan menghilangkan palam minyak. Sebaiknya, kedua-dua peringkat ini tidak memerlukan lebih dari lima minit, sekiranya profesional anda berkebolehan dan mempunyai peralatan yang sesuai. Kedua, tenaga sokongan anda akan membolehkan minyak lama di kenderaan anda habis. Kemajuan ini akan berlangsung hampir 15 dan 20 minit, dan merupakan kemajuan paling lama dalam proses ini. Ketiga, saluran minyak motor anda harus diubah. Sekiranya saluran minyak anda sukar dihilangkan, perkembangan ini memerlukan 10 minit atau lebih. Nasib baik, saluran anda biasanya dapat diubah semasa minyak anda habis. Keempat, pakar anda akan menambahkan minyak baru pada motor anda, yang memerlukan paling banyak lima minit. Akhir sekali, pemasangan minyak anda akan diganti, dan kenderaan anda akan jatuh. Kemajuan terakhir ini akan berlangsung dalam jarak lima dan sepuluh minit.

Adakah kedai pembaikan lebih lama daripada kedai pelumas cepat

Terdapat dua faktor prinsip yang menjadikan kedai lube cepat menjadi lebih cepat daripada kedai auto. Awalnya, sebuah kedai pelumas cepat mempunyai beberapa kepakaran dalam perubahan minyak, jadi pengaturannya mungkin dirancang untuk perubahan minyak cepat. Kedua, sebuah kedai mekanik biasanya melakukan penilaian dan pemeriksaan rutin yang lain, sehingga memerlukan waktu tambahan ketika mereka memeriksa tekanan tayar, tahap penyejuk, dan zon pemeliharaan lain.

Tentukan sama ada anda memerlukan penilaian sokongan tambahan atau tidak sebelum memilih yang terbaik untuk menyokong kenderaan anda. Walaupun sebuah kedai automotif dapat melihat berbagai masalah yang perlu dipertimbangkan dengan segera, sebuah kedai pelumas yang cepat selalu melakukan pertukaran minyak dengan lebih cepat dan masuk akal. Sekiranya anda yakin minyak anda telah ditukar di kawasan pelumasan yang cepat, pertimbangkan untuk membuat pemeriksaan rutin di mekanik automatik kenderaan anda yang berdekatan untuk mencari langkah berjaga-jaga dan penambahan cecair yang lain.

:oil_drum: Adakah lebih pantas menukar minyak saya sendiri?

Sekiranya anda mencari pendekatan untuk mengetepikan wang tunai dan memikul tanggungjawab untuk benar-benar menumpukan perhatian pada kereta anda, anda mungkin bertanya, "Adakah saya dapat menukar minyak saya sendiri?" Mengganti minyak anda sendiri memang mustahil, namun biasanya memerlukan lebih lama daripada kerja pakar. Sekiranya anda mempunyai alat yang cukup dan pengalaman yang cukup, anda mungkin mempunyai pilihan untuk menukar minyak anda hanya dalam 30 minit. Semua perkara yang dipertimbangkan, sangat mustahil anda akan menukar minyak anda lebih cepat daripada yang boleh dilakukan oleh pakar, jika tidak ada penjelasan lain, berdasarkan fakta bahawa minyak pakar mungkin berubah secara konsisten. Walaupun begitu, ia mungkin akan mengetepikan wang anda, dan mungkin juga menyenangkan!

Cari tahu cara menukar minyak kenderaan anda

:oil_drum: Berapa kerap saya perlu menukar minyak saya?

Walaupun garis panduan lama yang boleh dipercayai secara konsisten selama 3,000 batu atau tiga bulan di tengah-tengah perubahan minyak, ini adalah pemikiran umum dan usang. Walaupun penting untuk melakukan pertukaran minyak yang memastikan kenderaan anda berjalan dengan cekap dan memastikan jaminan anda tetap besar, banyak kenderaan berkinerja baik setelah 3.000 batu.

Beberapa kenderaan memerlukan pertukaran minyak lebih kerap. Sekiranya anda hanya memandu kenderaan anda pada jarak yang rendah dan sering menyalakan motor, anda mungkin memerlukan penggantian oli sesering 1.000 batu. Kenderaan yang boleh dilalui sejauh 10 mil atau kurang dapat mengumpulkan penumpukan dalam kerangka kerja, yang menjadikan minyak lebih cepat.

Pada had yang lain, banyak kenderaan dapat memandu dengan selamat hingga 10.000 batu. Pada ketika anda menggunakan minyak yang direkayasa dan memandu jarak yang lebih jauh dengan kenderaan yang lebih terkini, anda mungkin mempunyai pilihan untuk menempuh jarak sejauh 10.000 batu sebelum mengganti minyak anda. Sangat sesuai untuk menasihati penilaian pakar di kawasan kejiranan atau kedai mekanik anda sebelum memandu jarak ini tanpa pertukaran minyak, dan apa pun keadaan pemanduan anda, garis panduan umum yang penting adalah mematuhi syarat-syarat jangka masa saluran yang ditetapkan dalam manual pemilik anda.

Apa yang berlaku jika saya tidak menukar minyak saya?

Mengganti minyak anda sering memperpanjang jangka hayat motor anda dan bahagian yang berbeza. Seperti sebahagian besarnya, anda mungkin telah menjalankan kenderaan anda selama beberapa ratus batu melepasi titik yang dicadangkan. Apa yang berlaku sekiranya anda tidak menukar minyak tepat pada waktunya? Walaupun secara berkala melepasi peregangan yang disarankan mungkin tidak dapat dilihat, dalam jangka masa panjang ia dapat memberi kesan tidak ramah.

Minyak lama menjadi keruh dan suram, dan menjadikan kotoran tumbuh di dalam motor anda. Setelah beberapa lama, ia dapat menjadikan fokus mengisar, menghalang bahagian, dan menyebabkan kejang motor. Walaupun ini adalah keadaan had, sangat penting untuk menjaga agar minyak tetap baru, bersih, dan siap untuk mengoleskan setiap segmen yang bergerak di motor anda dengan tepat.

:oil_drum: Apakah jenis minyak yang saya perlukan?

Oleh kerana anda menyedari kekerapan menukar minyak, ini adalah peluang terbaik untuk memilih minyak terbaik untuk kenderaan anda. Manual pemilik anda akan menunjukkan muatan minyak tertentu untuk kenderaan anda. Kekuatan minyak, misalnya, 5W-20 atau 10W-30, menggambarkan konsistensi pada suhu kerja ideal minyak anda. Untuk lebih banyak data mengenai berat minyak, direkayasa berbanding biasa, dan jenama terbaik serta bahan tambahan untuk kenderaan anda.

Menggantikan Minyak

Kecuali jika anda secara rutin tinggal di dekat tempat bantuan, anda mungkin tidak mempunyai idea yang foggiest mengenai kitaran pertukaran minyak. Pakar kami menukar minyak kenderaan anda dengan membuat langkah yang menyertainya:

1. Kenderaan dibiarkan pada permukaan yang merata dan dinaikkan menggunakan jack yang didorong oleh tekanan atau cerun kenderaan, sehingga tabung minyak dapat digunakan secara efektif.

2. Sambungan saluran minyak akan dibuka, dan minyak akan habis. Bekas saluran pada umumnya diletakkan di bawah untuk mendapatkan titisan minyak.

3. Setelah minyak habis, saluran akan diganti. Saluran menghilangkan sebarang pencemaran atau racun yang boleh membahayakan motor. Oleh itu, mereka harus diubah secara rutin dan diubah menjadi yang bersih.

4. Minyak kemudian diganti dengan jenis yang sesuai untuk kenderaan anda.

Kepentingan Perubahan Minyak Biasa

Perubahan minyak biasa adalah penting untuk menjaga suara motor, yang membantu dengan pameran umum kenderaan anda. Perubahan minyak:

:black_small_square: Jaga motor agar tetap sejuk: Motor mempunyai banyak bahagian yang bergerak, yang boleh menyebabkan sentuhan ketika digosok antara satu sama lain. Semakin banyak kehangatan yang dihantar, kemungkinan motor akan terlalu panas dan terpisah. Minyak motor akan memastikan bahagian-bahagian itu berminyak dan sejuk untuk mengelakkan kekecewaan motor.

:black_small_square: Buang pencemaran: Minyak bersih akan membantu mengehadkan kemerosotan yang dikembangkan di dalam motor. Ini penting dengan alasan bahawa apabila kelebihan cerun masuk ke dalam, ia akan mempercepat hakisan dan menyebabkan berlainan masalah yang boleh menyebabkan pemakaian motor.

:black_small_square: Tingkatkan jarak tempuh gas: Oli kotor akan menjadikan motor berfungsi lebih keras, yang menggegarkan gas anda. Bagaimanapun, dengan minyak bersih, motor tidak perlu diisi sekerasnya, yang menyiratkan bahawa ia akan menghabiskan lebih sedikit gas. Oleh itu, anda akan menghargai dana pelaburan bahan bakar yang besar dalam jangka masa panjang.

:oil_drum: Arahan untuk MENGUBAH MINYAK MESIN

Sekiranya anda berjaya memainkan minyak menukar diri, anda perlu memastikan alat yang ada tersedia. Ini merangkumi gelas, pakaian, dan sepana kesejahteraan. Anda mungkin juga perlu mengangkat kenderaan untuk akses yang lebih mudah. Pada ketika itu, anda akan mengikuti kaedah berikut:

1. Cari palam saluran minyak di bawah kenderaan dan cari wajan di bawah untuk mendapatkan minyak lama.

2. Buka penutup palam saluran minyak.

3. Keluarkan penutup dari bukaan pengisi minyak di titik tertinggi motor dan buka saluran minyak.

4. Kosongkan minyak dari saluran ke dalam piring saluran.

5. Skru saluran baru ke motor.

6. Pasang semula palam saluran minyak dan betulkan.

7. Gunakan paip untuk mengosongkan minyak baru ke bukaan pengisi minyak.

8. Pasang semula penutup pengisi minyak, jalankan motor, pada saat itu matikannya untuk memeriksa tahap minyak.

9. Tambahkan lebih banyak minyak sedikit demi sedikit sehingga anda tiba di garis Penuh di tongkat.

10. Keluarkan bekas saluran dari bawah kenderaan, pada titik itu turun ke bawah (setiap kali dipasang pada bicu).

Walaupun interaksi ini benar-benar langsung, anda mungkin memerlukannya untuk menyerahkannya kepada pakar. Oleh kerana mereka mempunyai banyak keterlibatan dan setiap instrumen yang diperlukan berdekatan, mereka dapat mengurus perniagaan dengan cepat dan berkesan. Oleh itu, anda boleh keluar dengan kenderaan berprestasi semula dalam sekelip mata.

MINYAK MEMPUNYAI TARIKH TAMBAHAN PRESTASI

Minyak enjin masa kini terdiri daripada dua lekapan utama - minyak asas dan banyak bahan tambahan, yang terakhir adalah yang paling penting sejauh mana motor berfungsi dengan baik. Bahan tambahan menentukan seberapa berkesan minyak mengalir, seberapa baik minyak itu berminyak, daya maju untuk melarutkan toksin dan keupayaannya untuk membuang kotoran itu ke saluran minyak.

Melalui penggerak dan pengoksidaan yang luas, bahan tambahan secara beransur-ansur dibelanjakan untuk jangka masa panjang, mengurangkan pelaksanaan minyak secara umum. Itu menjelaskan mengapa anda harus menukar minyak anda tanpa mengira sama ada kenderaan anda tidak banyak bergerak, hanya untuk penurunan biasa dalam jangka masa panjang. Apabila bahan tambahan habis, anda dibiarkan menggunakan minyak asas, jarak tempuh yang meningkat secara drastik.

:oil_drum: Tujuh Faedah Menukar Minyak Anda Pada Masa

Mengapa menukar minyak motor pada jangka masa yang sah sangat ketara? Memastikan bahawa anda mengganti minyak secara konsisten adalah sokongan kenderaan rutin utama yang ada. Perubahan minyak yang dipesan dengan betul sangat penting untuk memastikan kenderaan anda berjalan dengan baik. Pentadbiran pertukaran minyak adalah peluang luar biasa untuk melihat ruang kenderaan yang berbeza. Di semua Pusat Servis Lia Auto di New York, Massachusetts, dan Connecticut, pertukaran minyak anda adalah bantuan cepat dan asas, yang juga merangkumi penyiasatan pelbagai perkara percuma. Ini menunjukkan bahawa selain fakta bahawa minyak anda diganti dengan reka bentuk yang pantas dan mudah, anda juga akan mendapat penyiasatan berbilang titik percuma sebagai ciri pentadbiran anda. Sebagai komponen bantuan percuma ini, kami juga akan menilai tali pinggang, selang, saluran udara, tekanan tayar, tahap cecair, dan banyak lagi. Kakitangan kami yang lengkap dan terjamin ada di sini untuk menawarkan panduan yang boleh anda percayai. Oleh itu, sama ada anda mempunyai kenderaan spic dan span yang baru saja anda miliki atau anda mengemudi kenderaan yang boleh dipercayai, perubahan minyak standard adalah sesuatu yang tidak boleh anda abaikan.

Perubahan Minyak Adat Menjaga Kebersihan Mesin Anda

Pada titik ketika minyak mengalir ke motor dari wilayah yang berlainan, tanah dan zarah yang berlainan akan mula berkumpul di dalamnya. Sekiranya anda tidak mengganti minyak pada jarak yang sesuai, lendir akan mula berkembang di motor anda. Individu yang mungkin tinggal di wilayah yang lebih kering dan lebih berhabuk akan mempunyai lebih banyak zarah yang membersihkannya. Mengganti minyak motor anda seperti menggantikan saluran anda di premis yang mudah, akan mengeluarkan sebilangan tanah yang merosakkan ini dan membuang sampah dari motor anda sebelum melakukan kerosakan.

Hayat Enjin yang Lebih Panjang Lebih Berkemungkinan Dengan Perubahan Oli Rutin

Minyak adalah jiwa kenderaan anda. Ia berminyak dan memastikan motor anda dan sebilangan besar bahagian asasnya dari kerosakan dan kerosakan. Masalahnya, minyak menjadi suram. Dengan memastikan minyak dan saluran anda diubah dengan perincian manual pemilik anda, anda akan memastikan motor anda sempurna dan terjamin, seperti menjimatkan masa, wang tunai dan tekanan. Penukaran minyak yang dipesan secara konsisten adalah usaha yang akan menjamin bahawa anda akan melayari kenderaan anda dalam jangka masa yang panjang.

menggantung Minyak Anda Melindungi Bahagian Enjin Lain

Apa yang sebenarnya dilakukan minyak di kenderaan saya? Di dalam motor anda terdapat banyak bahagian penting yang menjadikan motor anda berjalan seperti batang penggerak dan bar penghubung. Tiang ini mengawal silinder di dalam ruang motor anda. Terdapat juga bahagian lain yang disebut camshaft yang membantu membuka dan menutup injap ekzos kenderaan. Memastikan bahawa anda mempunyai minyak bersih di motor kenderaan anda adalah penting untuk memastikan bahagian-bahagian ini bergerak dengan baik dan berjalan dengan baik.

Tingkatkan jarak tempuh gas dengan menukar minyak anda tepat pada waktunya

Mengganti minyak saya mengikut jadual dan saya akan meningkatkan jarak tempuh gas? Bagaimana ia berfungsi? Mencari kenderaan yang boleh diterima dengan gas sangat penting bagi kita semua. Secara amnya batu per galon dipengaruhi oleh pelbagai komponen termasuk iklim, landskap, kecenderungan pemanduan individu dan pemeliharaan kenderaan. Tanpa pemeliharaan yang sewajarnya, semua bumi dan kekasaran yang telah kita bincangkan sebelumnya akan berkembang di dalam motor anda sehingga menyebabkan pengisaran, dan menggosok bukanlah pendamping motor anda. Menggiling adalah musuh pelaksanaan motor dan kecekapan ideal. Memastikan motor anda mempunyai minyak bersih secara konsisten di dalamnya akan membantu mengurangkan gosok, membolehkan motor anda berjalan lebih produktif dengan jarak tempuh gas yang paling ideal.

Bersenang-senang melalui Penilaian Pelepasan Kenderaan Anda dan Lindungi Alam Sekitar

Berkenaan dengan menyelesaikan penilaian aliran keluar, ini adalah mengenai jumlah zarah-zarah ini yang disebut hidrokarbon yang disalurkan ke persekitaran. Sekiranya anda lalai menukar minyak anda secara konsisten, minyak kotor menyebabkan pengembangan hidrokarbon ini di dalam ruang casing perengkuh motor anda. Mereka pada saat itu terbakar, membuat jumlah yang lebih besar dihantar ke udara melalui ekzos kenderaan. Tidak hanya mengganti minyak anda tepat pada masanya membantu anda menyelesaikan penilaian pancaran yang diperlukan ini, anda juga akan kurang mencemari.

Perubahan Minyak Rutin Membantu dengan Prestasi Enjin yang Lebih Baik

Dalam jangka masa panjang, minyak lama berpisah kerana keterbukaan hingga panas. Ini menjadikannya kehilangan ketebalannya sama seperti keupayaannya untuk menyapu pembahagi ruang motor. Pada asasnya, semakin kotor minyaknya, semakin sukar untuk pergi ke tempat yang diperlukan. Kotoran itu mula berkembang di kawasan yang menghalang aliran ke bahagian yang memerlukan minyak. Kapasiti minyak yang lain adalah untuk menarik haba dari kepingan motor anda. Sekiranya mereka ditelan lendir, bahagian-bahagian ini akan lebih lama merokok. Akhirnya motor akan berjalan kurang mahir kerana pamerannya diletupkan dari jarak tempuh dua gas dan pemanduan.

Maklumat Lanjut mengenai Kumpulan Auto Perkhidmatan Perubahan Minyak Rutin

Merancang perubahan minyak secara konsisten adalah keperluan mutlak. Sudah tentu, ini bukan pentadbiran kenderaan yang boleh anda abaikan. Minyak kotor yang lama merosot jarak tempuh gas, menurunkan daya tarikan, dan akhirnya akan mengurangkan penggunaan motor anda. Teliti manual pemilik kenderaan anda dan pastikan minyak anda ditukar pada peregangan yang sesuai yang disarankan oleh pembuat anda. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jika tidak terlalu banyak masalah, jangan ragu untuk menghubungi penasihat bantuan di mana-mana fokus pentadbiran kenderaan Auto Group, Connecticut dan Massachusetts.

:oil_drum: Kelebihan Mempunyai Perubahan Minyak Rutin

Mendapatkan penggantian oli adalah interaksi yang cepat dan asas, namun terdapat banyak pemacu yang tidak mahu melakukannya, gagal mengingat bahawa ia adalah sokongan kenderaan rutin yang penting. Inilah 7 kelebihan utama perubahan minyak yang normal.

1. Kecekapan Motor

Biasa bukan hanya menjaga kebersihan motor anda, ia juga meningkatkan pamerannya. Minyak biasanya menyampaikan tanah, sampah, dan zarah yang berbeza semasa mengalir ke motor. Selepas itu, slime mula berkumpul di dalam alat selepas beberapa waktu. Mereka yang tidak mengalami perubahan minyak dalam jangka masa yang tepat mungkin mengalami perubahan yang mengagumkan dalam pameran dan hasil motor mereka kerana zarah terkumpul di dalamnya. Mengganti oli motor anda dan mengganti saluran anda secara rutin akan membantu anda mencegah motor yang malas dan boros.

2. jarak tempuh yang lebih baik

Motor yang produktif memberikan jarak tempuh terbaik semasa perjalanan. Untuk melakukannya, adalah penting untuk memastikan motor anda tidak bersih dan bebas dari flotsam dan jetsam. Oleh kerana motor berjalan dengan baik dengan minyak baru, persembahan mereka berubah sehingga kemampuan untuk menggunakan bahan bakar jauh lebih produktif. Ini mencadangkan, jarak tempuh gas yang jauh lebih baik dan dana pelaburan perbelanjaan yang besar.

3. Panjang Umur Motor

Minyak suram sebagai peraturan mempunyai senjata yang menyebabkan hakisan yang diperluas dan jarak tempuh yang lebih cepat. Motor yang lebih bersih berjalan lebih lancar, berfungsi dengan lancar dan biasanya mempunyai jangka hayat yang lebih panjang.

4. Mesra Alam

Perlahan-lahan, haba merosakkan minyak motor dan menghantar gas. Interaksi seperti ini berfungsi dengan pengembangan kotoran di dalam mesin. Dengan cara ini, gas yang dihantar dari kenderaan anda pasti akan memasukkan hidrokarbon tidak selamat yang berbahaya kepada iklim. Mengganti minyak kenderaan anda dengan pasti dapat membantu anda mengurangkan pencemaran.

5. Mesin Selamat

Pembersihan biasa melindungi motor kenderaan anda dari jarak tempuh, hubungan dan lendir yang banyak. Itu mencadangkan, dengan mengganti oli kenderaan anda, anda boleh mendapatkan motornya dan membantunya berjalan dengan sempurna dan tanpa masalah.

6. Menjaga Komponen Enjin Sejuk

Bahagian motor, di dalam enjin, menghasilkan kehangatan yang banyak ketika mereka bergerak pada kadar tinggi. Minyak baru mengekalkan gris yang betul, jadi semua bahagian yang bergerak membuat pengisaran yang tidak dapat dielakkan sehingga dengan itu cuba untuk tidak memanaskan segmen motor.

7. Ujian Pelepasan Lurus

Motor yang berjalan lancar mengesyorkan pelaksanaan yang boleh dipercayai dan jarak tempuh yang jauh lebih baik. Tambahan pula, ini membantu anda dengan cepat melalui penilaian aliran keluar tanpa kesukaran. Pada dasarnya dengan mendapatkan pertukaran minyak biasa, kenderaan anda akan berjaya berjalan dengan jarak tempuh yang lebih baik.

:oil_drum: Perkara yang Perlu Tahu Mengenai Perubahan Minyak untuk Kereta Anda

Sekiranya anda bingung tentang minyak enjin — peluang tepat untuk menukarnya, seberapa kerap menukarnya, minyak apa yang terbaik untuk kenderaan anda — pakar utama Laporan Pengguna, John Ibbotson, dapat menyelesaikannya.

1. Bilakah Tukar Minyak

Sambutan terhadap sebilangan besar pertanyaan ini adalah serupa: Periksa manual pemilik anda. Ia semestinya menjadi kitab suci pemeliharaan dan aktiviti kenderaan anda. Cobalah untuk tidak membuat anggapan mengenai jangka masa bergantung pada pertemuan masa lalu atau arahan dari mekanik yang mendapat manfaat dari pekerjaan tersebut, dengan alasan keadaan itu telah berkembang sepanjang jangka panjang.

Banyak kenderaan, pickup, dan SUV pada masa ini mempunyai skrin kemas kini pentadbiran yang menyediakan pemandu ketika menukar minyak mereka. "Kerangka ini biasanya menyaring jumlah mil yang dilalui kenderaan, dan mereka juga merasakan betapa sulitnya kendaraan itu dipandu, dan berubah dengan tepat," kata Ibbotson.

Pastikan anda menukar minyak anda tidak lama selepas anda bersiap sedia.

2. Berapa kerap memeriksa paras minyak

Anda harus berhati-hati dengan tahap minyak kenderaan anda. Hasil tinjauan kualiti kami yang tidak putus-putus menunjukkan bahawa kenderaan yang lebih terkini memerlukan minyak untuk diselesaikan di antara perubahan.

CR menyarankan untuk memeriksa tahap minyak anda dalam apa jua keadaan sebulan sekali. Pastikan untuk menyelesaikan pembaikan setiap kali ada sedikit lubang.

Periksa manual pemilik dan ikuti cadangan pembuat kenderaan. Beberapa kenderaan yang lebih segar mempunyai skrin minyak elektronik dan tidak mempunyai tongkat konvensional untuk pemeriksaan manual.

Sekiranya anda mempunyai dipstick, dan anda memeriksanya sendiri, pastikan kenderaan ditinggalkan di permukaan tanah. Sekiranya motor telah beroperasi, ketahui kawasan masalah yang dijangkakan di dalam enjin.

Dengan motor dimatikan, buka tudung kenderaan dan cari tolok ukur. Tarik dipstick keluar dari motor dan lapkan minyak dari hujungnya. Pada ketika itu, masukkan batang pencel ke dalam silindernya dan tolakkan kembali ke dalam.

Tarik keluar ke belakang, dan kali ini dengan cepat menoleh di kedua-dua sisi tongkat untuk melihat di mana minyak berada di hujungnya. Setiap dipstick mempunyai beberapa kaedah untuk menunjukkan tahap minyak yang sah, tidak kira sama ada dua lubang jarum, huruf L dan H (rendah dan tinggi), kata-kata MIN dan MAX, atau pada dasarnya ruang crosshatching. Sekiranya titik tertinggi "streak" minyak berada di antara dua jejak atau di dalam wilayah crosshatch, levelnya baik-baik saja.

Bagaimanapun, jika minyak berada di bawah jejak asas, anda perlu menambahkan minyak.

Perhatikan nada minyak dengan teliti. Ia semestinya kelihatan berwarna bersahaja atau gelap. Namun, jika tidak memiliki penampilan yang ringan dan halus, ini berarti penyejuk tumpah ke dalam motor. Perhatikan juga zarah logam dengan berhati-hati, kerana ini boleh menyebabkan kerosakan motor dalam. Sekiranya anda melihat kedua-dua keadaan ini, dapatkan kenderaan kepada juruteknik untuk analisis tambahan.

Sekiranya semuanya baik-baik saja, bersihkan lagi lekapan dan masukkan kembali ke dalam silindernya, pastikan ia betul-betul berada. Tutup tudung dan anda sudah selesai.

Berapa kerapkah anda memeriksa minyak anda?

Tahap minyak yang sesuai menjadikan motor anda berfungsi dengan baik. Beri tahu kami mengenai kecenderungan sokongan minyak anda, dan bergabung dengan Pakar Auto CR untuk mengetahui cara berhati-hati tulang belakang motor anda.

Berapa kerap menukar minyak

Beberapa menyatakan dengan peraturan "masing-masing 3.000 mil atau seperti jam kerja", namun pendorong motor dan minyak membuat arah itu ketinggalan zaman. Banyak pembuat kenderaan mempunyai jangka masa penggantian minyak pada 7.500 bahkan 10.000 batu dan 6 atau setahun untuk jangka masa.

"Manual pemilik anda mempunyai lebih banyak data terperinci mengenai kenderaan anda daripada yang dilakukan oleh juruteknik," kata Ibbotson. "Cuba jangan bicara berulang-ulang mengenai perubahan minyak. Ikuti manual dan motor anda harus sentiasa berminyak dan berfungsi dengan baik. "

Sepanjang jangka masa dua tahun dan 30,000 batu, dengan menerima bahawa perubahan minyak anda berharga $ 60 per pop, anda dapat menjimatkan $ 360 jika anda memperolehnya berubah setiap 7.500 batu berbanding setiap 3.000 batu.

Ini bukan hanya kira-kira batu: Jika anda tidak mengemudi kenderaan anda seberat satu ton, minyak anda sebenarnya harus tetap baru. Tidak kira sama ada anda melakukan perjalanan kurang batu setiap tahun daripada yang disyorkan oleh pembuat kenderaan anda untuk mengganti minyak (katakanlah, 6.000 batu, dengan jangkaan penggantian minyak pada jarak 7.500 batu), anda harus memastikan bahawa minyak itu diganti dua kali setahun.

Kenapa? Minyak ternyata kurang berjaya kerana ia semakin tua, dan dengan tidak cukup panas motor, kelembapan yang banyak sehingga struktur di dalam motor tidak akan dikeluarkan, yang boleh menyebabkan jangka hayat motor lebih terhad.

Memilih Minyak Yang Betul untuk Kereta Anda

Sekali lagi, selidiki manual pemilik anda. "Cobalah untuk tidak dijual ke minyak buatan jika tidak ada keperluan," kata Ibbotson.

Dalam banyak model terkini, berat minyak enjin anda dicantumkan pada penutup tempat anda menambah minyak. "Pastikan anda menyedari apa yang disarankan atau diperlukan oleh pembuat kenderaan anda sebelum anda mengunjungi tukang pembaikan anda supaya anda dapat menangani perbelanjaan minyak yang mereka masukkan," katanya.

Sekiranya anda mempunyai kenderaan yang lebih berpengalaman, adakah anda memerlukan minyak enjin yang luar biasa?

"Tidak jika berjalan lancar," kata Ibbotson. "Sekiranya anda tidak tahu minyak apa yang harus anda gunakan berdasarkan fakta bahawa anda tidak mempunyai manual pemilik, tanyakan kepada penjual berdekatan anda atau sekumpulan penggemar dalam talian untuk model khusus anda," katanya.

Adakah Anda Memerlukan Minyak Sintetik?

"Sama seperti pembuatnya yang memerlukannya," kata Ibbotson, "kerana harganya dapat dua hingga empat kali lipat dari jumlah minyak biasa."

Minyak yang direkayasa bertujuan untuk lebih kuat dalam menentang pemecahan (dan dengan itu, ia akan bertahan lebih lama) dan menahan suhu tinggi.

Terdapat keadaan di mana perlindungan dari kerosakan dapat membantu menyeret keberadaan motor anda.

"Jika anda membuat banyak jalan keluar, minyak enjin standard mungkin tidak akan cukup panas untuk menghabiskan kelembapan dan bahan pencemar, yang menyiratkan bahawa ia mungkin tidak melakukan apa yang diperlukan untuk mengamankan motor anda," kata Ibbotson.

Pemikiran lain adalah cara hidup anda. "Sekiranya anda tinggal di tempat dengan musim sejuk yang membeku atau musim panas yang sangat terik, atau jika anda menggunakan kenderaan anda untuk menarik atau menarik bahan yang besar, minyak rekayasa adalah pilihan paling bijak anda," katanya. "Walaupun direkayasa secara besar-besaran dapat bertahan lebih baik dan dapat digunakan untuk jarak tempuh batu tambahan, juga sangat penting untuk tidak memperluas perubahan minyak setelah jangka waktu yang disarankan oleh pembuatnya - biasanya setengah tahun atau satu tahun jika itu adalah mesin yang tidak menempuh perjalanan sejauh beberapa batu atau banyak lawatan singkat. "

Minyak yang direkayasa juga dapat membantu motor yang cenderung mengembangkan cairan; sebilangan model Volkswagen dan Toyota pernah mengalami masalah slop sebelumnya. Penumpukan ini, dibentuk ketika minyak terpisah, dapat menghalangi kemajuan minyak, menyebabkan motor bergerak cepat. Oli pembuatan akan berguna pada motor ini kerana ia membantu pengembangan pengembangan oze, membantu memperluas jangka hayat motor.

:oil_drum: Minyak milage tinggi

Keluar kenderaan biasa dan sekitar hari ini berusia lebih dari 11.8 tahun *. Ini adalah alasan bahawa pemandu menyimpan kenderaan mereka lebih lama atau memilih untuk membeli kereta terpakai daripada model baru. Selain itu, kecuali jika anda memiliki kenderaan teladan yang anda kendalikan hanya dalam keadaan tertentu, anda mungkin mempunyai banyak batu pada motor terpakai anda.

* Berdasarkan pemeriksaan IHS Markit yang menggunakan penggambaran kenderaan dalam prosedur pada 1 Januari 2019.

Benar-benar memberi tumpuan kepada kenderaan jarak tempuh yang lebih mantap

Kenderaan yang ada sekarang sangat sesuai untuk menumpuk lebih banyak batu daripada kenderaan dan trak pada zaman sebelumnya, namun kunci untuk jangka hayat kenderaan yang asli masih belum berubah: pemeliharaan normal.

Kenderaan jarak tempuh tinggi memerlukan perhatian khusus di pelbagai bahagian. Untuk mendapatkan umur panjang dari motor anda, ingatlah kepada:

:black_small_square: Hapuskan semua cecair

:black_small_square: Periksa tahap penyejuk, terutamanya pada bulan-bulan yang lebih panas

:black_small_square: Periksa saluran, tali pinggang dan hos

Begitu juga, pastikan untuk mendapatkan pemeriksaan anda pada jangka masa yang dicadangkan pengeluar. Khususnya, keperluan standard kenderaan bermotor tinggi anda berubah. Seiring dengan bertambahnya usia kenderaan dan motornya, bahagian yang bergerak dapat dipakai dan mungkin memerlukan keselamatan gris yang lebih penting. Dan ingat bahawa motor jarak tempuh tinggi anda tidak akan menyetujui minyak motor standard, ia akan berterima kasih kepada anda kerana menggunakan minyak yang dirancang secara eksplisit untuk motor jarak tempuh tinggi.

Adakah minyak jarak tempuh tinggi hebat?

Motor jarak tempuh tinggi - dengan jarak tempuh lebih dari 75,000 batu - menghadapi pelbagai kemungkinan masalah bahawa minyak jarak tempuh tinggi diperincikan secara jelas untuk membantu menangani. Some high mileage oils, for example, Mobil 1™ Extended Performance High Mileage, Mobil 1™ High Mileage and Mobil Super™ High Mileage, contain motor oil added substances and conditioners that help to battle:

Motor oil muck

Muck is a tar-like buildup that can develop in a motor as the consequence of oil thickening or breakdown, regularly the aftereffect of too-inconsistent oil changes. High mileage oil can help eliminate motor slop and lessen wear in more established motors. Motor oil utilization and holes

Over the long haul, a motor's seals can dissolve, causing motor oil to spill. Added substances in certain high mileage oils can help shield worn seals and hold spills back from framing. More established vehicles will in general consume more oil and the lower instability of Mobil 1 High Mileage decreases oil misfortune brought about by consume off, especially on chamber dividers because of spillage past the oil control ring.

General motor mileage

As motors age, they can progressively wear out. Mobil 1 Extended Performance High Mileage and Mobil 1 High Mileage oils offer phenomenal wear security to help forestall wear and ensure basic motor parts – a case upheld by the business acknowledged Sequence IVA motor wear test.

Mobil 1 Extended Performance High Mileage

In case you're uncertain about the upkeep history of your vehicle and you need to expand your oil change spans, at that point Mobil 1™ Extended Performance High Mileage progressed full manufactured engine oil is the most ideal decision. Kenapa? This high mileage oil not just offers the advantages of Mobil 1 High Mileage oil (point by point beneath), it is additionally intended to ensure basic motor parts for 15,000 miles between oil changes.

Mobil 1 High Mileage

In the event that you realize your vehicle has gotten standard oil changes at the maker's Mobil 1™ High Mileage manufactured engine oil is the most ideal decision. Kenapa? This high mileage oil contains a higher base oil thickness to help lessen releases and give better high temperature insurance. Mobil 1 High Mileage additionally gives top notch wear security of basic motor parts. Additionally, if your motor contains inordinate ooze stores because of not exactly sufficient support rehearses, this high mileage oil can help by lessening this slop.

High mileage full manufactured versus high mileage manufactured mix

For added insurance, consider utilizing a high mileage engineered or manufactured mix oil as opposed to a regular engine oil. In contrast to regular oil, which is basically refined raw petroleum, engineered oil is refined, purged and separated into its essential particles. It is then remade and improved with added substances formed to more readily ensure against wear, high warmth, chilly climate and slime development. High mileage manufactured oils help your's motor, youthful or old, run better for more. Also, in case you're looking for the best high mileage engine oil, you can have confidence that the Mobil 1™ group of engine oils offers fantastic wear security – a case upheld by the business acknowledged Sequence IVA motor wear test.

However, which high mileage oil would it be a good idea for me to decide for my vehicle?

Mobil Super High Mileage

On the off chance that you realize your vehicle has gotten customary oil changes at the producer's recommended spans, at that point Mobil Super™ High Mileage manufactured mix engine oil is an incredible decision. Kenapa? This high mileage oil contains seal conditioners to help forestall holes and control oil utilization.

Keeping your vehicle very much kept up and running easily is the way in to a more drawn out enduring motor. Furthermore, as drivers hold tight to their maturing vehicles and trucks, maybe any longer than initially arranged, it turns out to be much more essential to give them the consideration they need. Your more seasoned motor may expect you to invest more energy in the carport with your hood set up, however your cautious consideration can add a lot more miles to your vehicle's life, even very much into its senior years.

:oil_drum: Soalan Lazim

1. What amount should an oil change cost?

Commonly, an oil and channel change utilizing customary oil will cost somewhere in the range of $35 and $75, contingent upon your space. In the event that your vehicle requires engineered oil, you ought to hope to pay somewhere in the range of $65 to $125. A few group are convenient and have the opportunity and devices to supplant their own oil and channel.

2. For what reason would it be a good idea for you to change your oil like clockwork?

Oil changes are quite possibly the main vehicle support assignments. Motor oil serves to grease up, seal, secure and cool the motor. More established vehicles ought to keep the standard of replacing the oil like clockwork or 3,000 miles. … Motor oil quality has expanded throughout the long term, making it more solid than any other time in recent memory.

3. What shading oil is terrible?

Some motor oil tones show issues:

Smooth, frothy, as well as cream-shaded oil can be characteristic of a head gasket spill, particularly in case you're seeing white smoke in your exhaust and your vehicle is losing coolant. Thick AND dim oil generally shows soil or foreign substances.

4. For what reason is my oil Black after oil change?

Subsequent to changing Diesel oil in a motor it will consistently look blackish and never a brilliant tone after just a very! brief timeframe. This is on the grounds that the old oil buildup left when the oil is changed will consistently hold a specific measure of defilement and cause the discolouration.

5. How quick would you be able to do an oil change?

On the off chance that you acquire your vehicle, hope to stand by somewhere in the range of 15 and 45 minutes for an oil change. In the event that you take your vehicle to a fast lube shop and can be seen promptly, the cycle can take just 15 minutes.

6. What amount of time oil changes require at a business?

30 to 45 minutes

An oil change at a vendor generally takes 30 to 45 minutes to perform. Nonetheless, getting your vehicle or truck adjusted at a business isn't the most ideal decision for everybody.

7. Would you be able to drive your vehicle just after an oil change?

You can drive your vehicle hard any time previously or after an oil change, promptly in the first part of the day or late in the evening as long as you couldn't care less about motor wear and harm. Driving your vehicle hard paying little heed to motor oil status harms the motor pretty much.

8. What amount of time does it require for oil to spin through the motor?

Drive moderatly for 5 minutes or something like that, however you can begin driving immedieatly. With 5W20 and 50F the oil will circle sufficiently in around 15 seconds. Be that as it may, I have an old EXXON tape called The Cold War" where at - 30F and 10W30 mineral oil, it can require 3 minutes or more for oil to try and arrive at the valve gear.

9. Why would that be a period limit on oil changes?

Why would that be a Time Limit–in Addition to a Mileage Limit–on Motor Oil? In any event, when you're not driving, synthetic changes happen inside engine oil that lead to corruption and the requirement for an oil change. … Oxidation can prompt expanded oil thickness, which contrarily influences energy effectiveness.

10. Is it OK to change oil entrances?

Utilize a siphon to eliminate the oil, and skirt the inclines - except if required for the channel. I can not envision it has any effect - some oil is left regardless of how well you channel. Utilize better oil or change all the more frequently are different answers. … You can get more oil out of the base in the event that you take dish off once it's unfilled.

11. How long can a motor run without oil before harm?

30 minit

The presence of oil and its circulation is totally significant to a motors proceeded with activity. Motors can work without oil, however the impact is so harming they are just fit for running for under 30 minutes until coming up short - and much of the time, it's significantly speedier than that.

:oil_drum: Kesimpulannya

30-45 minutes

Getting right to it, an oil change by and large requires 30-45 minutes for a very much looked after vehicle. Thus, in case you're consistently keeping up on routine support per your vehicle's upkeep plan, this ought to be a generally simple interaction.

:oil_drum: artikel berkaitan