Berapa lama botox bertahan? Botox adalah bahan suntikan yang menghalang perkembangan otot. Ia dapat membantu mengatasi masalah perubatan tertentu, dan beberapa kumpulan menuntutnya untuk alasan pemulihan. Biasanya, Botox restoratif berlangsung selama 3-6 bulan.

Dalam artikel ini, kami menggambarkan apa yang ada semasa penyusunan, memberikan jumlah data mengenai hasilnya, penggunaan khas botox, data mendalam dengan sejarah dan menyiasat bahaya yang perlu dipertimbangkan.

:syringe: Berapa lama botox bertahan?

Rawatan Botox biasanya berlangsung selama 3-6 bulan.

infusi pemulihan Botox berlangsung selama 3-6 bulan . Walau bagaimanapun, ini mungkin berbeza Sumber yang dipercayai , bergantung pada:

• umur individu

• persetubuhan mereka

• sebahagian besar mereka

• strategi infusi

• kelemahan racun

• kelantangan susunan

• penempatan infus

Beberapa pemeriksaan menunjukkan bahawa mempunyai banyak suntikan Botox di kawasan yang serupa dapat meningkatkan panjang kesannya.

Bagi individu yang mengharapkan kesan Botox bertahan sejauh mungkin, adalah mustahak untuk:

• Terima infus dari pakar klinikal yang berpengalaman dan terjamin yang berpengalaman dalam kaedah terbaik.

• Ikuti arahan selepas penjagaan dengan berhati - hati.

:syringe: Apa itu Botox?

Botox adalah tanda dagang perniagaan racun Botulinum. Ia adalah bahan Sumber dipercayai yang sangat berbahaya yang boleh mematikan apabila digunakan secara salah.

Bahagian pemulihan atau pembetulan Botox menghalang bendera saraf tertentu yang menyebabkan otot berkontraksi, mendorong otot yang terlepas ke dalam infus.

yang disebutkan dan doktor melakukan rawatan pembetulan di dunia. Terdapat penjelasan yang sangat utama - cepat, sederhana, dan boleh dilaksanakan. Botox dihasilkan menggunakan jawapan racun botulinum jenis A, protein yang disaring dan biasa. Ini tergolong dalam kelas suntikan yang disebut neuromodulator, diduga dengan alasan bahawa mereka dapat mengganggu tanda saraf dari sampai pada otot.

Individu biasanya menggunakan Botox untuk mengurangkan kehadiran kedutan . Walau bagaimanapun, pakar juga menggunakannya untuk merawat masalah perubatan tertentu, misalnya,

kelopak mata sesuai

• kelopak mata yang terkulai

• Sumber terpercaya berlebihan Sumber terpercaya

• berpeluh berlebihan

• pundi kencing yang lemah

• dystonia serviks

Sumber dipercayai neuropati diabetes

• Sumber Trusted Sourcemigraine yang dipercayai

:diamond_shape_with_a_dot_inside: SEJARAH

Selama tahun 1970-an, seorang pakar di San Francisco pada mulanya menggunakan sejenis Botox untuk mengatasi strabismus atau mata yang melintang. Dia mengesan bahawa mengkoordinasikan protein menjadi otot tertentu mengekang mereka untuk berehat, yang menyebabkan otot mata yang lain menguasai, memperbaikinya. Dari saat itu, ia semakin maju dalam mencari cara baru yang dapat disuntikkan oleh suntikan ini dengan otot tertentu.

Allergan membeli hak untuk pengungkapan itu , dan ia disahkan oleh FDA pada tahun 1987 untuk rawatan mata yang tidak terkawal dan mata terlintas. Sepanjang dekad berikutnya, ia digunakan untuk membantu otot yang tidak terkawal di leher dan bahu dan untuk mengurangkan gegaran dan ketegasan yang dapat terjadi setelah strok.

:small_blue_diamond: APLIKASI KOSMETIK

Pada tahun 1990-an, kawasan klinikal mula melihat bagaimana Botox dapat memusatkan perhatian pada otot-otot tertentu yang dapat dipertanggungjawabkan untuk garis-garis yang terukir di wajah. Pada tahun 2002, FDA menyokong penggunaannya untuk otot sementara yang menyebabkan garis-garis scowl, kerutan kening dan kaki gagak .

Terdapat banyak nama luar untuk Botox. Di luar nama merujuk kepada terapi yang ubatnya belum disahkan oleh FDA namun kawasan klinikal yang disetujui dilindungi dan berjaya.

:syringe: Di mana Botox Boleh Digunakan?

Terdapat banyak tanda di sana-sini untuk Botox. Anda boleh mendapatkan rawatan untuk garis dan kedutan seperti:

• Garisan berkerut

Kedutan dahi

Kaki gagak

• Garis kelinci pada butang

• Garisan menegak di sekitar mulut

Semasa anda mencari Botox, ada lebih banyak pekerjaan daripada hanya keriput yang unik. Botox terus mendapat kemasyhuran ketika kemampuan menyesuaikannya berkembang.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: KEHIDUPAN EYEBROW

Ini adalah pergerakan ciri hanya merawat garis kening dan scowl. Pada ketika otot-otot yang menarik bahagian alis anda ditangani, mereka akan bersantai. Ini membenarkan otot-otot yang menarik lekuk dan ekor hingga ke penukaran. Ini meninggalkan pelanggan dengan keluk yang mereka perlukan.

Beberapa kumpulan menganggap ini sebagai "pengangkat mata yang tidak berhati-hati" kerana dapat mengimbangkan kening yang tergantung dan membuka tingkah laku pelanggan dan menghadap ke atas, menjadikan mereka kelihatan lebih muda , lebih gembira dan lebih waspada.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: GUMMY SMILE

Banyak individu tidak berpuas hati dengan ukuran gusi yang mereka tunjukkan ketika mereka tersengih. Sekiranya anda melihat gambar diri sendiri dan berharap anda menunjukkan gigi , Botox dapat membantu. Ia berusaha melonggarkan otot-otot yang terlalu banyak menarik bibir anda, sehingga gusi anda hilang. Pada ketika doktor penjagaan utama anda memasukkan otot-otot ini, anda boleh menyeringai, namun anda hanya menemui apa sahaja yang anda perlukan.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: HYPERHIDROSIS

Kedutan dan garis ke sisi, jika anda mengalami kesan buruk dari pelipatan ketiak atas, Botox telah disahkan untuk merawat keadaan ini. Tanda keadaan ini mengalami kekejangan yang stabil di bawah tangan anda, dan individu yang mengalami kesan keringat ini hampir setiap jam bangun pagi. Ia menjadi sangat mengerikan, pesakit akan menimbulkan kegelisahan sosial dan memakai pakaian yang kusam dan bebas yang cuba menyelimuti peluh.

Pada saat Botox disuntik, ia menghalang tanda dari saraf ke organ peluh. Pada saat tanda terhambat, organ peluh tidak mendapat pesan untuk mengeluarkan peluh. Ini adalah kelebihan yang berbeza bagi individu dengan keadaan ini, dan rawatan yang luar biasa.

:small_blue_diamond: Suntikan Anti-Penuaan Lain

Kami telah membincangkan kerutan dinamik dan bagaimana Botox dapat mengatasinya. Walaupun begitu, apa yang boleh dikatakan mengenai garis, kedutan, dan lapisan yang berlainan ke bahagian bawah wajah? Terdapat jawapan yang luar biasa untuk membantu dengan kehadiran garis ini, dan yang paling utama adalah pengisi kulit.

:small_blue_diamond: PENGISIAN DERMAL

Ini adalah kumpulan suntikan lain yang bertujuan untuk memberikan garis, kedutan , dan lapisan sederhana hingga serius. Sebilangan besar pengisi dibuat dari jenis karat hyaluronik yang dihasilkan, namun terdapat beberapa kes khas. Hosuronik yang menghakis digantung dalam gel yang halus dan lembut sehingga mendapat hasil yang tetap.

Terdapat pelbagai jenis pengisi yang tersedia sehingga PCP anda dapat mengetahui mana yang sesuai untuk ruang perhatian anda. Pengisi dapat digunakan untuk mengatasi:

• Garisan, lipatan dan kedutan

• Kawasan kehilangan isi padu

Bibir menipis

• Asimetri dalam sorotan

:point_right: Garisan, Kedutan, dan Lipatan

Ini adalah salah satu rawatan yang memberikan kepuasan saat. Anda berjalan-jalan dengan garis yang mendalam dan bertindih dan boleh meninggalkan kelihatan bertahun-tahun lebih muda. Pengisi ini memberikan kelantangan momen ke kawasan, dan mengingat fakta bahawa banyak bahan lain dihasilkan menggunakan korosif hyaluronik, ia benar-benar menarik kelembapan pada kulit , memberikan hasil yang tetap.

Pengisi dermal ini boleh digunakan pada:

• Lipatan Nasolabial

• Garisan marionette

• Kedutan dagu

• Garisan menegak di sekitar mulut

Kaki gagak

:point_right: Peningkatan Bibir

Beberapa pengisi dibuat untuk menambahkan kelantangan yang tidak mencolok dan memberikan bentuk pada bibir yang mereda. Tidak kira sama ada anda tidak pernah mempunyai bibir penuh yang anda inginkan atau kehilangan jumlah dalam jangka masa panjang, pengisi kulit boleh memberikan hasil yang khas tetapi hasilnya luar biasa. Pengisi juga boleh digunakan untuk mengatasi sudut mulut yang merosot. Dengan sedikit perubahan ini, penampilannya lebih ringan dan pasti.

:point_right: Kelantangan yang Hilang

Pada ketika kita meningkat usia, penyebaran lemak di wajah kita berubah. Apa yang digunakan untuk memberi kita wajah yang penuh dan proporsional dapat tergelincir, menyebabkan ruang kehilangan jumlah di wilayah duniawi, pipi dan tulang pipi kita . Sekiranya anda kehilangan sorotan yang ketara, pengisi tertentu dapat membantu anda mendapatkan semula borang bertenaga yang telah hilang.

Pengisi ini juga dapat membantu dengan kelantangan yang hilang di bahagian belakang tangan.

:syringe: Bilakah ia mula berfungsi?

Beberapa kumpulan mendapat hasil tepat pada waktunya 12 jam. Sumber Dipercayai selepas infus. Kesan penuh, bagaimanapun, mungkin tidak akan muncul dalam 14 hari awal.

Seseorang mungkin melihat kesannya lebih awal sekiranya mereka melakukan aktiviti wajah tertentu, pencipta laporan baru-baru ini.

:syringe: Apa yang diharapkan semasa strategi

American Academy of Cosmetic Surgery menggambarkan interaksi seperti berikut:

• Pertama, seorang individu pergi ke penasihat untuk memeriksa rawatan dan, secara kritis, untuk memberitahu pakar mengenai masalah perubatan atau ubat semasa.

• Pada susunan berikut, pakar memasukkan Botox ke tempat yang sesuai, biasanya dengan sedikit jarum.

• Jumlah infus bergantung pada hasil yang ideal dan wilayah yang dimaksudkan.

• Dalam kebanyakan kes, strategi ini cepat.

• Sebilangan pakar menawarkan susunan seterusnya untuk melihat bahawa wilayahnya sedang diperbaiki.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Pakar harus mencadangkan prosedur penjagaan selepas waktu, yang mungkin termasuk:

• tidak berehat selama 4 jam selepas rawatan

• tidak menguli atau memberi pemanasan pada ruang selama 24 jam

• mengelakkan latihan yang berat selama 24 jam

• mengelakkan penggunaan minuman keras selama 24 jam

Maksud sistem ini adalah agar Botox tidak merebak ke kawasan yang berlainan dan menahannya dari pengurangan darah. Walau bagaimanapun, lebih banyak pemeriksaan diharapkan dapat memahami komponen-komponen tertentu di tempat kerja dan mengembangkan arah yang lebih menarik.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Apakah kegunaan Botox?

Botox infus membantu melonggarkan otot muka dan digunakan secara berkala untuk mengurangkan kehadiran perbezaan dan kedutan yang hampir tidak dapat dikenali.

Terdapat penyakit yang boleh mendapat keuntungan dengan rawatan Botox. Ini termasuk:

• keadaan neuromuskular yang mempengaruhi kawalan otot, seperti kelumpuhan serebrum

• sakit kepala yang teruk

• berpeluh berlebihan

• inkontinensia atau tumpahan kencing

• keadaan bungkusan gastrointestinal, seperti gangguan dalaman yang marah

• kekejangan kelopak mata

• kekejangan otot leher dan bahu

• keadaan yang menyebabkan ketegangan otot yang luar biasa

Sesuai dengan Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA), tidak kira apakah infeksi Botox dilindungi semasa kehamilan atau menjaga payudara tidak diketahui.

:syringe: Bagaimana Botox berfungsi

Protein neurotoksik dalam infus Botox mempengaruhi daya penggerak saraf dengan menghalang sinetil asetilkolin, yang secara ringkas mencegah penarikan sel otot dan tindakan sel kelenjar.

Pada titik ketika digunakan secara kosmetik, Botox dimasukkan ke otot-otot wajah atau leher yang eksplisit, mengekang mereka untuk bersantai dan mengurangkan kehadiran keriput, perbezaan yang hampir tidak dapat dilihat, kaki gagak , dan garis alis dan kening.

Racun Botox juga boleh disuntik terus ke otot atau organ yang terlalu aktif untuk menyekat tindakannya, seperti organ peluh di bawah ketiak, otot leher, atau otot tangan.

Biasanya, infus Botox mula berfungsi dalam beberapa hari selepas infus. Mereka secara amnya hanya akan memberi kesan terhad, tidak mendasar atau seluruh badan.

Racun Botox dianggap tetap dinamis di badan atau kawasan sasaran selama 4 hingga setengah tahun sebelum digunakan dan dibuang dari badan.

:syringe: Kesan sampingan untuk menjaga ibu

Mengandung dan menyusu wanita harus cuba untuk menjauhkan diri daripada wellsprings mungkin racun botulinum.

Infus Botox dianggap dilindungi dan, pada saat ini, mereka tidak diperhitungkan untuk berpindah dari ibu ke anak kecil.

Namun, suntikan Botox mengandung neurotoksin yang dapat berbahaya dalam dos yang sangat besar atau bagi individu yang sensitif terhadap bahan sintetik ini.

Penyakit atau penyakit yang disebabkan oleh racun botulinum disebut botulisme. Botulisme boleh membahayakan, terutama pada wanita hamil, anak yang baru lahir, individu yang selamat ditawar atau dengan keadaan gastrousus.

Walaupun terdapat beberapa penjelajahan bahawa racun botulinum mungkin terlalu besar untuk mempertimbangkan untuk menyeberang plasenta semasa kehamilan, wanita hamil dan menyusui diminta untuk menjauhkan diri dari kemungkinan sumber racun, termasuk sumber makanan tertentu.

Semua bayi tidak boleh dibenarkan membakar jenis makanan yang dianggap sebagai sumber botulinum yang normal.

:small_blue_diamond: Sebab umum botulisme termasuk:

• sayang

• makanan dalam tin yang tumbuh dari tanah

• sirap jagung

• makanan disimpan dalam keadaan panas dalam jangka masa yang lama atau tidak dibekukan dalam peti sejuk

sos keju dan cheddar

• kentang siap dibungkus

• bawang putih dalam botol

• minyak yang disuntik

ikan dan daging yang diperam

• luka yang dijangkiti

Walaupun penerokaannya masih terhad, infus Botox juga mempunyai pilihan untuk merebak ke saraf atau sel yang berlainan di dalam badan, menyebabkan kesan sampingan yang tidak disengajakan .

Satu laporan baru-baru ini menemui bukti bahawa racun botulinum yang dimasukkan ke dalam satu wilayah dapat melalui sel-sel saraf atau neuron yang berkaitan, mematikan otot dan organ bukan sasaran.

Bila-bila masa hasilnya disertakan atau mengikuti suntikan Botox , seseorang harus mencari pertimbangan klinikal yang pasti.

Walaupun fakta yang dianggap sangat tidak biasa, infus Botox dapat menyebabkan indikasi serius, masalah pernafasan yang melampaui batas, yang boleh mematikan jika tidak dirawat.

:small_blue_diamond: Kesulitan yang jarang berlaku berkaitan dengan infus Botox termasuk:

• ruam, luka, atau kulit yang mengganggu di tempat infusi

• keradangan, siksaan, kemerahan , mengembang, dan meresap di tempat infusi

• kehilangan pergerakan otot yang tidak diingini atau kekurangan otot

• kesukaran meneguk, bernafas, atau bercakap

• peningkatan atau penurunan penciptaan meludah atau berkeringat

• loya, sakit perut, dan kelonggaran usus

sakit kepala

• sakit tekak

• kehilangan kawalan pundi kencing

• penyakit banyak kencing

• keletihan yang tidak dapat dijelaskan

kelopak mata terkulai

• penglihatan berganda atau kabur

• kesan sampingan jenis asma

• pening atau rasa pingsan

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Perkara yang perlu dipertimbangkan

Bergantung pada ruang yang dimaksudkan dan kelebihan penderitaan individu, infusi Botox mungkin menyakitkan. Walau bagaimanapun, strategi biasanya tidak memerlukan ubat penenang.

Selain itu, Botox ringkas, dan menjaga kesannya boleh memakan biaya. Perbelanjaan biasa untuk infusi Botox adalah #### :small_blue_diamond: 408, mengikut penilaian 2019 dari Persatuan Pakar Bedah Plastik Amerika.

Walaupun Botox dilindungi secara umum, ia boleh menyebabkan:

• kesukaran meneguk

• kesukaran untuk berehat

• kekurangan otot secara umum

• jangkitan

Masalah-masalah ini mungkin timbul tidak lama selepas perjanjian atau memerlukan setengah bulan untuk muncul.

Sebilangan kumpulan tidak boleh mendapatkan Botox, termasuk individu yang:

• sedang mengandung

• sedang menyusu

• berumur di bawah 18 tahun, kecuali ketika asas pemulihan

• terjejas teruk oleh sebarang penyesuaian dalam susunan

• pada setiap saat memiliki tanggapan antagonis terhadap Botox

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Adakah terlindung untuk mendapatkan Botox semasa menjaga payudara?

Botox adalah ubat suntikan yang dihasilkan menggunakan racun botulinum jenis A yang sangat dibersihkan, neurotoksin yang secara tidak sengaja mematikan otot dan berasal dari bakteria Clostridium botulinum.

Clostridium dijumpai secara normal dalam iklim dan bungkusan makhluk pencernaan. Secara amnya, bakteria mungkin mengeluarkan racun ketika ia sesak dan menyebabkan penyakit.

Persatuan Pakar Bedah Plastik Amerika mengukur bahawa 6.6 juta wanita menjalani suntikan Botox pada tahun 2016, menjadikannya jenis prosedur perubatan restoratif yang boleh diabaikan yang paling terkenal di Amerika Syarikat.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Realiti pantas mengenai Botox dan dada menjaga:

• Infus Botox umumnya digunakan untuk mengurangkan kehadiran perbezaan dan kedutan yang langka.

• Infusi Botox telah digunakan untuk mengobati berbagai penyakit.

• Penyakit atau pencemaran yang disebabkan oleh racun botulinum disebut botulisme, yang dapat mematikan.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Bolehkah anda mendapatkan pengisi semasa menjaga payudara?

Menghilangkan kosmetik sebelum tidur secara konsisten dapat membantu mengurangkan perbezaan dan kedutan.

Ini merungkai bagaimana pengisi pembetulan mempengaruhi anak yang belum lahir dan bayi yang menyusu.

Oleh itu, wanita hamil dan menyusu pada umumnya tidak boleh mendapatkan teknik pembetulan yang merangkumi pakar mengisi atau memetik.

Terlepas dari kenyataan bahawa pemeriksaan sangat dibatasi, beberapa pelbagai peningkatan, krim, rawatan, dan kecenderungan cara hidup dapat membantu mengurangkan kehadiran perbezaan dan keriput yang langka dan mungkin sesuai untuk wanita hamil dan hamil.

:small_blue_diamond: Pilihan botox

Pilihan klinikal yang diharapkan berbeza dengan suntikan Botox menggabungkan yang menyertakannya, walaupun tidak semestinya semua digunakan oleh payudara merawat wanita:

• akupunktur

• rawatan urut dan pengukuran yang disatukan, atau FaceXercise

• peningkatan kolagen dan krim

• jalur kimia

• serbuk kayu manis dan minyak pudina

• infus karat hyaluronik

• mikrodermabrasi

• Face Saver Ball (Yamuna Face Ball) yang boleh diakses untuk dibeli di web.

• Frotox, atau tompok yang mengandungi nitrogen cecair

• Frownies (yang dapat diakses untuk dibeli di web), atau lekukan yang membantu mengehadkan aktiviti otot Sumber Dipercayai semasa tidur

• VTOX, tampalan dengan neuro-peptida dan sebatian pertumbuhan hijau

• C02 menghidupkan semula laser

• krim kekuatan preskripsi, yang mengandungi retinoid (nutrien A), nutrien C, tretinoin, korosif α-hidroksi, atau N6-furfuryladenine (krim kinerase)

:small_blue_diamond: Ubat rumah untuk kedutan

Penyembuhan di rumah yang dapat membantu mencegah atau mengurangkan kehadiran perbezaan dan kedutan yang hampir tidak dapat dilihat termasuk:

• selalu memakai pelindung matahari atau krim, dengan kadar apa pun 30 ##### :point_right: SPF dan jaminan UVB dan UVA

• kekal terhidrat sepanjang hari

• elakkan penggunaan tempat tidur penyamakan, lampu, dan barang

• elakkan meringankan atau mencerahkan barang

• selalu cuci muka dan hilangkan kosmetik sebelum tidur

• memakai keselamatan di bawah sinar matahari dan angin, termasuk topi, lengan panjang, dan warna

• gunakan penutup atau serum buatan tangan dengan jus nanas, jus lemon, dan cuka jus epal

• gunakan sapu asli yang terbuat dari gula putih halus yang diadun dengan minyak kelapa atau minyak zaitun

• gunakan krim, minyak, dan serum yang menghidratkan, seperti yang kaya dengan asid gliserin dan hyaluronik

Makanan tambahan dan tambahan untuk dimakan atau digunakan untuk membantu mencegah atau mengurangkan perbezaan dan kedutan yang hampir tidak dapat dilihat termasuk:

• pelbagai produk organik, sayur-sayuran, dan sumber makanan bijirin

• vitamin C, E, dan A

• karotenoid

• keratin

• omega-3s, omega-6s, dan omega-9s

:small_blue_diamond: Bawa pulang

Oleh kerana masih kabur sama ada racun Botox dapat merebak ke anak yang menyusui melalui susu ibu atau memberi kesan kepada bayi yang belum lahir semasa hamil, kebanyakan pakar mencadangkan menjauhi rawatan Botox semasa kehamilan dan menjaga payudara.

Oleh kerana racun botulinum dapat tetap dinamis dalam tubuh selama setengah tahun atau lebih, adalah wajar bagi wanita yang berusaha untuk hamil atau menjangkakan penyusuan, untuk menjauhkan diri dari infus Botox.

Organisasi yang menghasilkan Botox, Allergan Inc., menyatakan bahawa, walaupun kesulitan tetap tidak jelas, hamil dan menjaga wanita harus selalu memberitahu doktor penjagaan utama mereka sekiranya mereka mempertimbangkan untuk menggunakan Botox.

:syringe: Bolehkah anda menggunakan Botox di bawah mata anda?

Infus Botox dapat menghilangkan kehadiran garis-garis dan kedutan di sekitar mata dan mulut. Bolehkah mereka mengurangkan lingkaran hitam dan kemasan di bawah mata?

Racun botulinum, biasanya disebut Botox, adalah ubat yang melemahkan penarikan otot yang menyebabkan kerutan muncul.

:small_blue_diamond: Botox mengurangkan kedutan secara ringkas:

• di antara dahi

• di kening

• di sebelah mata

• di sekitar mulut

Walau bagaimanapun, Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) tidak menyokong penggunaan Botox di bawah mata untuk tujuan pemulihan. Sedikit pemeriksaan telah meneliti daya maju atau hasilnya.

Dalam artikel ini, sadari apa yang kita fikirkan sekarang tentang penggunaan Botox di bawah mata, termasuk hasil dan pilihan yang mungkin dibandingkan dengan kaedah ini.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Bagaimana Botox berfungsi?

Infus Botox digunakan untuk mengurangkan kehadiran kedutan.

Vial Botox mengandungi tiga tetapan prinsip: racun botulinum jenis A, putih telur manusia, dan natrium klorida. Pembetulan dinamik, yang mempunyai kesan terbaik, adalah racun botulinum A.

Apabila dimasukkan ke dalam otot, Botox menghalang motivasi saraf yang menyebabkan otot tertentu berkontrak. Otot tidak dapat bergerak, dan ini mengurangkan kehadiran kedutan.

Botox hanya dapat mengurangkan kedutan di ruang wajah yang bergerak. Pakar secara amnya akan menggunakannya pada garis silau antara alis, yang disebut garis glabellar, seperti pada garis di kening, dan kaki gagak di sepanjang tepi mata.

Botox hanyalah jawapan yang kekal untuk kedutan. Dalam 3-6 bulan, ia akan berhenti mengganggu kekuatan pendorong saraf, dan otot akan mula berkontraksi. Seseorang akan memerlukan suntikan lebih lanjut untuk menjaga hasil.

Botox juga muncul sebagai terapi untuk pelbagai penyakit, dari sakit kepala hingga pundi kencing yang terlalu aktif.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Seberapa kuat Botox di bawah mata?

Menyuntikkan Botox untuk merawat pek atau lingkaran hitam di bawah mata adalah penggunaan luar biasa di AS, dan FDA belum mengesahkannya.

Akibatnya, para saintis tidak menjalankan banyak penyelidikan mengenai penggunaan ini, dan pakar tidak pasti sejauh mana kejayaannya.

Satu pemeriksaan dari tahun 2003 bertujuan untuk memutuskan apakah infus Botox di bawah dan di sekitar mata dapat mengurangkan kehadiran kerutan di sana. Sembilan belas anggota wanita mendapat suntikan. Individu yang memilikinya di kelopak mata bawah dan kawasan gagak pasti akan melaporkan hasil positif daripada individu yang baru mendapat infus pada kelopak mata bawah mereka.

Hasil ini menunjukkan bahawa infus Botox dapat menyebabkan kelopak mata bawah kelihatan lebih penuh dan lebih gemuk, membantu mengurangkan keriput dan kelonggaran.

Pakar juga mengira kesan tindakan turun naik Botox pada kelopak mata bawah. Pesakit memperoleh hasil yang paling mendasar semasa mendapat 8 unit Botox, namun mereka juga memperoleh hasil yang paling luar biasa.

Minimum eksplorasi lain seperti sekarang ada termasuk Botox yang disuntikkan di bawah mata.

:syringe: Kos

Perbelanjaan Botox boleh berbeza bergantung pada siapa yang memberikan infus.

Kos botox berubah mengikut lokasi seperti halnya oleh pakar subjek. Seorang individu yang mendapat Botox membayar untuk ubat itu, tetapi sebagai tambahan selama satu jam individu itu menggunakan kaedah, tempat kerja, dan bahan yang digunakan.

Sesuai dengan American Board of Cosmetic Surgery, kos normal Botox infusions adalah dari #### :small_blue_diamond: 200 hingga #### :small_blue_diamond: 1.400 di AS Kos juga berubah, bergantung pada tempat kemudahan dijumpai.

Seorang individu boleh meminta pengukur nilai sebelum menyebutkan infus Botox. Pembekal juga harus mempunyai pilihan untuk memberikan petunjuk yang masuk akal tentang bagaimana Botox akan digunakan dan berapa lama masa yang diperlukan oleh infus.

:syringe: Kesan sampingan

Oleh kerana FDA tidak menyokong Botox untuk infusi di bawah mata, pelbagai pemeriksaan lengkap mengenai keselamatan penggunaan ini tidak ada.

Wilayah ini rapuh, dan bahaya Botox disisipkan di sekitar mata termasuk:

• kesukaran menutup mata

• mata tergantung

• kematian mata

• bengkak pada kelopak mata bawah

Berikut adalah sebahagian daripada gejala Botox yang diketahui:

• berdarah

• lebam

• pening

• pengsan

• sakit di tempat infusi

• kemerahan

Individu dengan keadaan berterusan tertentu tidak boleh mendapat infus Botox. Keadaan ini merangkumi sklerosis samping amyotrophic, biasanya disebut jangkitan Lou Gehrig, sama seperti myasthenia gravis dan gangguan Lambert-Eaton yang berkaitan.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Alternatif

Tawaran di Pinterest Mendapat rehat yang cukup dapat membantu mencegah kerutan di bawah mata atau lingkaran hitam.

Ubat-ubatan di rumah dan resep suntikan lain boleh diisi sebagai pilihan berbeza dengan Botox di bawah mata.

Adalah mustahak untuk memikirkan kesan yang ideal. Sebagai contoh, prosedur yang mengurangkan kerutan di bawah mata boleh sama sekali berbeza dengan prosedur yang mengurangkan lingkaran hitam.

Sebagai permulaan, seorang individu harus menganalisis kecenderungan mereka setiap hari untuk memutuskan sama ada mereka mungkin menambah karung dan kerutan di bawah mata. Teknik yang menyertainya dapat membantu:

• mendapat rehat yang cukup, yang pada amnya dinilai 7 atau 8 jam setiap malam

• merawat hipersensitiviti sekali-sekala yang menyebabkan mata bengkak dengan ubat bebas, seperti antihistamin

• menahan diri dari merokok

• mengelakkan natrium berlebihan dalam rutin makan, yang dapat membuat tubuh menahan air, mendorong perkembangan kulit yang cair dan bengkak

• tidur dengan kepala sedikit terangkat, untuk menahan cairan agar tidak berkumpul di bawah mata

• menahan diri dari keterbukaan sinar matahari yang berlebihan dan terus memakai pelindung matahari dalam iklim yang cerah

Beberapa agen kecantikan dapat membantu melembutkan dan menghaluskan kulit di bawah mata. Sebagai contoh, jika bengkak mata menjadi bimbang, seseorang mungkin harus menggunakan krim mata yang mengandung kafein. Pembuat menambah kafein kerana dapat membantu memperbaiki kulit dan mengurangkan bengkak. Sekiranya lingkaran hitam menjadi bimbang, krim yang dibuat secara eksplisit untuk kawasan bawah mata dapat membantu.

Beberapa kumpulan menggunakan pengisi untuk menambahkan kelantangan ke wilayah bawah mata. Ini termasuk memasukkan bahan yang dapat mengurangkan kehadiran keriput dan bayangan kusam di wajah.

Rawatan laser adalah pilihan lain. Ubat-ubatan ini menghidupkan pengembangan kolagen pada kulit, menyebabkannya kelihatan lebih kencang. Walau bagaimanapun, ubat-ubatan laser boleh menjadi mahal, secara berkala berharga sejumlah besar dolar setiap perjumpaan.

:small_blue_diamond: Prospek

Menyuntikkan Botox di bawah mata hanyalah penggunaan yang disahkan. Botox diharapkan dapat mengurangkan kehadiran keriput di kawasan di mana terdapat perkembangan otot yang besar. Ini mungkin kurang berhasil ketika disuntik di bawah mata daripada ketika digunakan di kuil, misalnya.

Seseorang harus membincangkan sepenuhnya rawatan, bahaya, dan kelebihannya dengan pakar yang berpengalaman sebelum Botox dimasukkan ke bawah mata mereka.

:syringe: Botox untuk Dagu Anda

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Realiti pantas

:small_blue_diamond: Mengenai

• Botulinum racun (Botox) adalah strategi pembetulan yang boleh diabaikan yang paling banyak dikenali di Amerika Syarikat.

• Botox dapat digunakan untuk membatasi kehadiran keriput di rahang anda.

:small_blue_diamond: Keselamatan

• Botox dilihat sebagai selamat secara am dan baik untuk kebanyakan orang. Beberapa hasil adalah normal, termasuk memakan, mati, dan sakit otak sejurus selepas infus.

• Hasil yang lebih asli tidak biasa dan boleh merangkumi masalah bercakap dan santai.

:small_blue_diamond: Kemudahan

• Sebahagian besarnya, infus Botox sangat membantu. Penyembuhan tidak signifikan dan masa peribadi tidak diperlukan semasa anda pulih.

• Mencari pembekal yang berkelayakan dan berkelayakan untuk kaedah Botox anda mungkin merupakan kaedah rawatan Botox anda yang paling membosankan.

:small_blue_diamond: Kos

• Kos rawatan Botox berubah bergantung pada berapa banyak Botox yang anda perlukan untuk sistem anda.

• Perbelanjaan biasa untuk rawatan Botox adalah #### :small_blue_diamond: 397 setiap perjumpaan.

:small_blue_diamond: Keberkesanan

• Pemeriksaan awal awal dan audit penulisan klinikal menunjukkan bahawa Botox layak untuk rawatan sementara dari kedutan yang mendalam.

• Kami memerlukan lebih banyak pendahuluan klinikal untuk mendapatkan gambaran lengkap mengenai bagaimana rawatan ini berfungsi, terutama untuk kerutan pada rahang anda.

:syringe: Apa itu Botox untuk garis rahang?

Kelembapan dan kerutan di rahang anda boleh menjadi penting untuk interaksi matang wajah kita secara berkala. Walaupun tidak ada alasan klinikal untuk dikhawatirkan sekiranya anda mempunyai permukaan jalur oren yang redup di rahang anda, anda mungkin merasa tidak yakin atau seperti itu menjadikan anda kelihatan lebih mantap daripada anda.

Botox, racun yang secara tidak sengaja menyekat perkembangan otot di bawah lapisan kulit anda, dapat digunakan untuk melancarkan kehadiran keriput di bahagian bawah rahang anda.

Botox disampaikan melalui infusi ke ruang yang anda perlukan untuk mengimbangkan.

Anda mungkin merupakan kemungkinan yang baik untuk Botox sekiranya anda berada dalam kesejahteraan umum yang dapat diterima sama seperti andaian yang masuk akal untuk hasilnya. Mengira asumsi sangat penting untuk berpuas hati dengan hasil sistem pemulihan, termasuk Botox.

Setakat ini, penggunaan Botox di rahang dan wajah bawah dianggap tidak tepat, yang bermaksud ia belum diperiksa atau secara rasmi disahkan oleh Pentadbiran Makanan dan Dadah (FDA).

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Berapakah kos Botox untuk rahang?

Walaupun terdapat aplikasi klinikal untuk Botox, seperti menggunakannya untuk rawatan sakit kepala, Botox untuk rahang anda dipandang sebagai metodologi pemulihan elektif. Ini menunjukkan bahawa ia tidak akan dilindungi oleh perlindungan anda, dan sebarang kos yang berkaitan akan menggunakan wang tunai.

Kos rawatan Botox adalah sebahagian daripada cara yang ditentukan oleh berapa banyak item yang anda gunakan. Harga ini biasanya ditentukan oleh sebotol botol Botox pada jam pengaturan anda. Mulai tahun 2018, perbelanjaan biasa strategi Botox adalah #### :small_blue_diamond: 397, seperti yang ditunjukkan oleh laporan tahunan American Society for Plastic Surgeon.

Perbelanjaan anda mungkin lebih rendah atau lebih tinggi daripada itu, bergantung pada kos purata kejiranan anda untuk item asas, tahap pengalaman pembekal yang anda pilih, dan ukuran item Botox yang diminta oleh pembekal anda sesuai untuk hasil ideal anda.

Botox adalah infus kulit yang dapat dilakukan dengan selamat di pejabat pembekal anda. Susunannya pendek, tidak memerlukan penenang, dan secara berkala tidak memerlukan masa peribadi untuk pemulihan.

Anda boleh membawa diri ke dan dari susunan Botox anda, dan bahkan boleh melakukan lawatan kerja semula dengan cepat beberapa saat kemudian.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Bagaimana Botox untuk rahang berfungsi?

Botox untuk rahang anda menangani rhytids - satu lagi kerja untuk kedutan.

Kedutan di rahang anda biasanya dikenali sebagai rhytid yang unik. Ini menunjukkan bahawa kedutan mengambil pelbagai bentuk bergantung pada pengembangan dari otot di bawah kulit anda. Rhytid jenis ini disebabkan oleh otot anda membuat perkembangan serupa berulang kali.

Otak dan otot anda menyampaikan kapan dan bagaimana wajah anda harus bergerak. Kerangka korespondensi ini berfungsi sebagai hasil sebatian yang disebut asetilkolin. Botox menghalang kedatangan asetilkolin untuk jangka masa yang singkat.

At the point when Botox is infused into muscle tissue, those muscles are secured once the poison produces results. The outcome is transitory and doesn't harm your muscles in any capacity, as long as you utilize an accomplished and authorized Botox supplier.

:syringe: Procedure for Botox for the jawline

The system for Botox for your jawline is moderately short and straightforward. Before your therapy starts, you'll talk about your optimal outcome and reveal any drugs or clinical history to your supplier.

At the point when you show up for your arrangement, your supplier will clean your face and sanitize the territory where your infusion will be applied.

Then, an effective sedative might be applied to make the strategy more agreeable.

Botox will at that point be infused straightforwardly into your jaw muscles. You may feel some distress during this infusion, yet it should just last a few seconds.

After the infusions are finished, your arrangement will be finished.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Targeted regions for treatment

Botox on your jawline can be utilized to focus on a few distinct kinds of jaw wrinkles, just as free skin in the jaw and jaw region.

Ini merangkumi:

• deep wrinkles in your jaw

• double jawline brought about by free skin or listing muscles

• dimples in your jaw

• wrinkles in your jaw

In the event that you realize that your family is inclined to profound wrinkles in your jaw territory, you may likewise think about utilizing Botox as a preventive treatment.

:syringe: Are there any dangers or results?

Botox is viewed as generally safe and is ok for a great many people. In the days after Botox infusions, there are some normal results you may insight, including:

• pain, wounds, or growing at the site of your infusion

• headache

• temporary queasiness

• muscle jerking

• crooked grin

There's a little danger of more serious results. On the off chance that you have any of the accompanying results, you should contact your supplier immediately and look for crisis clinical consideration:

• vision obscuring or twofold vision

• muscle shortcoming or excruciating fits

• difficulty talking

• loss of bladder control

• labored or tightened relaxing

:diamond_shape_with_a_dot_inside: What to expect after Botox in the jawline

After Botox in your jawline, you're ready to continue the greater part of your ordinary exercises immediately. You may feel some copying, deadness, or uneasiness as the poison gradually begins to produce results.

Try not to hope to leave your first Botox meeting with the full consequence of your treatment visible. You may begin to get brings about a little while, yet it might take longer. Toward the finish of 7 to 10 days, you'll have the option to see the full extent of your outcomes.

No Botox treatment is perpetual. The normal length for the impact of Botox to last ranges between 3 to a half year.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Preparing for Botox for the jawline

Your supplier should give your itemized directions on how to plan for your Botox arrangement, and you ought to adhere to these guidelines cautiously. They may encourage you to:

• Stop assuming control over-the-counter nonsteroidal mitigating drugs (NSAID), like ibuprofen, just as enhancements like fish oil and gingko biloba for seven days preceding your infusion arrangement.

• Avoid drinking liquor for 48 hours preceding your arrangement.

• Inform your primary care physician of any ailments or doctor prescribed drug that you are right now on.

:syringe: How to discover a supplier

For a great many people, Botox is a compelling treatment for jawline wrinkles and dimpling. To guarantee your security, you ought to be mindful about who you pick as your supplier.

A decent supplier will actually want to exhibit that they're authorized and ensured in the treatment that you need, will address inquiries concerning cost and results, and will have photographs of when medicines they can show you.

You can begin your quest for a Botox supplier by utilizing the American Society of Plastic Surgeon's hunt apparatus.

:syringe: 7 Long-Term Effects of Botox You Need to Know

Since the time the creation of Botox during the 1980s, ladies and men wherever have been fixated on the injectable to swindle the maturing cycle—stylishly, in any event. Botox is a neurotoxin that briefly “forestalls the correspondence between your nerves and your muscle,” clarifies dermatologist Mara Weinstein, MD As such, Botox incapacitates the infused muscle, ordinarily for a time of three to a half year. “Hence, in the event that you attempt to scowl, you will not have the option to, which is certifiably not something awful,” says Weinstein.

She adds that normal medicines with the neurotoxin have really been shown to improve temperament and battle wretchedness.

For against maturing purposes explicitly, specialists use Botox to treat two sorts of wrinkles: static and dynamic. Static lines are the profound wrinkles that are carved into individuals' countenances following quite a few years of grimacing, grinning, and causing a commotion, while dynamic wrinkles are just noticeable as you're making a look. “The objective of treatment is to forestall the development of static lines through and through,” Weinstein says. “However, in the event that you as of now have static lines, ordinary medicines with neurotoxin (and filler) can positively mellow the appearance and sometimes, dispose of them over the long haul.”

Consider this, however: Because the medication has just been around for a very long time, there aren't a great deal of anecdotes about the long-term impacts of Botox. To discover answers, we counseled top dermatologists. Here are 7 things you should think about Botox infusions and how they sway your body.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Botox Trains Your Muscles

In the wake of utilizing Botox consistently for quite a long time, your muscles will get prepared not to make wrinkle-shaping articulations as forcefully. Weinstein says, “Whenever you are utilized to the sensation of having less development in the temple after neurotoxin, you will be more mindful of making the development when the poison wears off.”

Getting all the more deliberately mindful of your appearances will assist you with keeping away from abundance grimacing, squinting, and eyebrow-raising pushing ahead.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Botox Weakens the Muscles

On the off chance that you didn't move your legs for a very long time, at last those muscles would contract and turn out to be very feeble. Exactly the same thing can happen to the muscles in your face. “Whenever utilized routinely, throughout a prolonged timeframe, without interference, in the end the muscle will decay from absence of utilization,” says the amazing dermatological specialist Patricia Wexler, MD This shouldn't imply that your whole face will decay. “As the Botox is infused in discrete areas on the face, at last just those treated muscles will decay, leaving different muscles to keep up full volume,” Wexler keeps up.

Thus, no, your face won't look undeniable, as indicated by Dr. Michele Farber of Schweiger Dermatology Group in New York City. “There are a lot of muscles that are working all day to consider typical look.” She adds, “Whenever offered a reprieve from Botox, muscles will recover strength.” she says.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Botox Might Make Skin Visibly Thinner

Wexler says that a few patients gripe of a noticeable diminishing of the skin after numerous long periods of Botox use. That may mean openness of subdermal veins between spaces of ordinary thickness. This isn't normal, yet Wexler says that patients who start Botox “too soon,” like in their mid 20s, can be in danger for this result. In these cases, “The skin of the temple [can] get rashly more slender, and muscles more fragile,” she says. Here and there, after numerous long periods of utilization, this can even bring about the appearance of heavier foreheads and eyelids, “making the poison in reality more hard to keep utilizing.”

“Examining an appropriate skin routine and coordinating day by day sunscreen can diminish this danger,” Farber says.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Botox Could Result in Mild Discoloration or Texture

Once more, not average, but rather Wexler says that with the skin diminishing, a few patients notice “an apparent waviness of the skin overlying the muscles treated,” just as staining. “On articulation, the temple may even seem like slopes and valleys,” she says.

Fortunately, this result is absolutely preventable. “[It] can be kept away from by changing the example of infusion to give more modest measures of poison in a more uniform appropriation to get an indistinguishable impact without this issue, or halting the poison for an all-inclusive timeframe,” Wexler says.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: You May Need Less Botox Over Time

Long periods of Botox use may mean you'll require less and less for support over the long haul. “With suitable recurrence and sum, your muscles become less solid and you may not need as much Botox or need it as oftentimes,” Farber says. “At the point when your muscles are 'prepared' not to move, it assists with the maturing interaction and forestalling wrinkles.”

:diamond_shape_with_a_dot_inside: The Effects Will Last After You Stop

“Numerous individuals dread that their appearances will turn out to be significantly wrinkled when they stop Botox. In the event that you decide not to proceed… those muscles avoiding use while Botox is dynamic can defer the maturing interaction; it decreases development when infused, easing back the arrangement of wrinkles,” Farber clarifies. As such, your skin will not create lines for the time being to compensate for some recent setbacks—you'll in any case appreciate looking years more youthful comparative with your age, contingent upon how long you kept a Botox routine.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: Long-Term Botox Brightens Skin and Decreases Wrinkles

Beside what can occur after long-term utilization of Botox, one thing is without a doubt: “In the event that you persistently get Botox for 10+ years you will surely look a lot more youthful and have less wrinkles,” guarantees Debra Jaliman, MD, a New York City–based dermatologist and creator of Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist. “Your skin will look a lot of smoother and the presence of scarcely discernible differences and profound wrinkles will be significantly lessened.”

Weinstein concurs, adding, “You can age smoothly without having any wrinkles on the brow, glabella, or around the eyes, when you may have had the affinity to create them. That is the magnificence of Botox.” (FYI, the glabella is on your temple above and between your eyebrows.)

:syringe: How Long Does Botox Last in the Forehead?

While maturing doesn't begin precisely something similar for us all, we can essentially wager on in the long run creating lines, wrinkles, and overlays. One day you may glance in reflect and acknowledge they've arrived at a point that is diverting and you'd prefer to take care of them. In case you're searching for Botox in Minnetonka, call Wayzata Cosmetic Surgery in Wayzata, MN to get some information about how this game-changing injectable can help you turn around the hands of time on your appearance.

You'll get results in around 1-2 days as your muscles gradually unwind and the skin starts to smooth, with full outcomes at 7-10 days. At the point when your temple wrinkles have completely loose, you can hope to get results for around 3-4 months. This is similar measure of time other treated territories will encounter results as well.

Work with your primary care physician to decide the privilege follow-up plan for you so you can encounter predictable outcomes. The longer you keep those muscles loose, the better the presence of those lines will be. You additionally will not make those lines any more profound while you're encountering the impacts of Botox.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: What Causes Wrinkles?

At the point when you consider the presence of wrinkles, you may very well think that it's the progression of time that causes lines to show up all over. It's more than that. A couple of things are affecting everything when your skin creates wrinkles.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: COLLAGEN PRODUCTION

The protein collagen can best be portrayed as the paste that holds our skin cells and layers together, causing everything look and to feel tight, smooth and splendid. It's a stringy protein that makes the center layer of our skin, or the dermis, a strong establishment for the external layer, or epidermis. At the point when we're youthful, we have a solid and strong platform on which our cells can recover and remain firmly stuffed together.

Collagen works connected at the hip with elastin and hyaluronic corrosive. Elastin, as you can envision, keeps our skin adaptable or elastic. This permits it to adjust back properly in the wake of being moved, extended, and pulled. Hyaluronic corrosive draws in dampness to our skin and keeps us looking graceful and dewy. As we age, the creation of each of the three decays.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: The Decline in Production

Perhaps the greatest supporter of wrinkles and lines is the drop in collagen creation. This drop causes shortcomings in the framework simply under the outside of our skin. Without elastin keeping our skin skipping back and the solid design of collagen, the outside of our skin drops to shape lines, wrinkles, and overlays.

:small_blue_diamond: MOVEMENT

A few lines and wrinkles are brought about by redundant movement. These are alluded to as powerful wrinkles since they're not simply a consequence of lost collagen and gravity. We make similar articulations all day every day our whole lives. As we do, we utilize similar arrangement of muscles, and they make similar developments each time. These articulations include:

• Frowning

• Raising eyebrows

• Squinting

• Furrowing eyebrows

• Smiling

Over the long haul, the skin on top of these muscles will start to frame lines, showing a guide of the articulation. Ultimately, these lines can turn out to be so profoundly scratched it can give the appearance we're actually making the articulation. For example, the grimace lines between the eyebrows become carved and can make individuals look irate or upset when they aren't. This can age somebody's appearance and cut their entire stylish down. Different zones where dynamic wrinkles seem incorporate the:

• Forehead

• Corners of the eyes

• Side of the nose

• Around the mouth

• Neck banding

:syringe: How Does Botox Work to Reduce the Appearance of Wrinkles?

At the point when your PCP infuses certain muscles that are causing the development that causes wrinkles, the muscle unwinds. At the point when the muscle unwinds, the skin on a superficial level is allowed to streamline and the wrinkles lessen or blur.

:diamond_shape_with_a_dot_inside: WHAT TO EXPECT

You and your primary care physician will choose if this is the correct treatment to address your spaces of concern. In the event that it is, there's no groundwork for you to do. This is an insignificantly obtrusive treatment that requires no vacation and no prep.

:small_blue_diamond: Your Appointment

To begin your arrangement, your PCP will disinfect the skin at the infusion destinations. They may apply an effective sedative to ensure you're agreeable, however numerous customers don't need it and experience no uneasiness.

A progression of key and little infusions will be made to control the muscles to accomplish your objectives. At the point when your meeting is finished, you're finished. There's no personal time. Your primary care physician may have explicit aftercare guidelines for you just to augment the outcomes.

:syringe: Soalan Lazim

:small_blue_diamond: 1. what Botox comprised of?

botulinum poison type A.

What is Botox? Botox is an injectable medication produced using botulinum poison type A. This poison is created by the bacterium Clostridium botulinum. Albeit this is the very poison that causes botulism, a hazardous type of food contamination ,its belongings fluctuate as per the sum and kind of openness.

:small_blue_diamond: 2. Is Botox produced using rodent poison?

We've all heard the tales: Botox is rodent poison, horse sedative, a substance that will give us food contamination. It's delivered by the microorganisms Clostridium botulinum. Indeed, it is a toxin, and an amazing one at that. Indeed, it's the very poison that causes botulism—a lethal sort of food contamination.

:small_blue_diamond: 3. Who ought not get Botox?

Patients with critical hanging of facial delicate tissues are bad possibility for Botox or Dysport. Besides, not all facial wrinkles are adequately treated with Botox and Dysport and required extra medicines, for example, facial reemerging or Filler infusions.

:small_blue_diamond: 4. What harms more Botox or lip filler?

The botox infusions were a snap contrasted with the lip fillers. The underlying prick was certainly more difficult. Lip fillers are diverse for everybody so a few group may not think that its difficult and may not experience any wounding.

:small_blue_diamond: 5. What is the longest enduring Botox?

A New Generation of Long-Lasting Neurotoxins

While Botox and Dysport can last as long as four months, Revance Therapeutics' wrinkle-lessening infusion professes to decrease wrinkles for as long as a half year. Contained botulinum poison type A, Revance's RT002 is right now in clinical preliminaries and desires to enter the market in 2020.

:small_blue_diamond: 6. What is the new option in contrast to Botox?

Its self-attributed epithet ### :diamond_shape_with_a_dot_inside: NEWTOX recommends what Jeuveau has to bring to the table: another Botox elective, additionally produced using botulinum poison type A, that briefly smoothes scowl lines and different wrinkles around the eyes and forehead.

:small_blue_diamond: 7. Is Botox awful for you long haul?

Botox Weakens the Muscles

“Whenever utilized consistently, throughout a delayed timeframe, without interference, in the long run the muscle will decay from absence of utilization,” says the incredible dermatological specialist Patricia Wexler, MD This shouldn't imply that your whole face will decay.

:small_blue_diamond: 8. How does Botox in the jawline respond?

What is Botox for the jaw? Dimpling and wrinkling in your jaw can be essential for the characteristic maturing interaction of our face. Botox, a poison that briefly restricts the development of muscles under the layers of your skin, can be utilized to streamline the presence of wrinkles on the lower part of your jaw.

:small_blue_diamond: 9.Can Botox fix dimpled jawline?

Numerous individuals have jawline dimpling, which is regularly alluded to as “orange strip jaw”. Dimples result from dull developments of the fundamental mentalis muscle after some time, and Botox can be extremely powerful in loosening up this muscle for smoothing the skin.

:small_blue_diamond: 10. Is Botox useful for under eye wrinkles?

Infusing Botox to treat packs or dark circles under the eyes is an off-mark use in the US, and the FDA have not affirmed it. … These outcomes propose that Botox infusions can cause the lower eyelid to seem more full and plumper, assisting with decreasing wrinkles and looseness.

:syringe: Ringkasan

Botox is the trademark of Botulinum poison. Individuals regularly use it for corrective purposes, however it can likewise help treat certain medical problems.

The impacts of restorative Botox normally last 3–6 months, however a scope of components can impact this, including the individual's age, the area of the infusion, and the infusion procedure.

Botox may assist with restorative concerns or treat medical problems. However, it can likewise be costly, and various dangers are implied. A specialist can give more explicit data about the expected dangers to every individual.

:syringe: artikel berkaitan