Berapa lama masa belajar bahasa Rusia? Diperlukan sekitar 1100 jam untuk belajar bahasa rusia

Sekiranya anda sanggup merenungkan 3 jam secara konsisten, anda memerlukan masa setahun untuk mencapai tahap tersebut. Bahasa Rusia nampaknya merupakan bahasa yang lebih mudah untuk dipelajari.

PETUA CARA MENGAJAR RUSIA CEPAT DAN BERKESAN

Belajar bahasa Rusia adalah ujian yang sangat mengejutkan. Saya sedar ia seolah-olah geek bahasa habis-habisan tetapi mempelajarinya dan mungkin merupakan usaha hidup yang paling mendebarkan .

ADAKAH KERAS UNTUK MENGAJAR RUSIA?

Sebilangan besar individu kerap bertanya apakah bahasa Rusia adalah bahasa paling sukar untuk dipelajari di planet ini. Saya akan mengatakan bahawa tidak sukar untuk belajar bahasa Rusia daripada bahasa lain.

Kepantasan anda dapat menguasai bahasa ini tetap bergantung pada beberapa perkara.

Sekiranya anda tidak mempunyai maklumat mengenai dialek Slavia lain seperti Bulgaria atau Czech misalnya, ia mungkin memerlukan lebih banyak. Sesuatu yang lain yang akan mempengaruhi seberapa cepat anda belajar bahasa Rusia adalah kemungkinan anda pasti menyedari bagaimana membaca huruf Cyrillic secara berurutan atau sekali lagi dengan andaian anda perlu melewatkan belajar bagaimana memahami dan melalui.

 • Apa yang menjadikan bahasa Rusia agak unik berbeza dengan dialek yang berbeza adalah banyak kes dan deklarasinya. Anda boleh membezakannya dan kata ganti nama diri bahasa Inggeris yang berubah bergantung pada pekerjaan linguistik mereka.

Bahasa Rusia selalu dianggap sebagai dialek yang sukar dipelajari untuk penutur bahasa Inggeris tempatan.

Sebagai contoh, "Saya" adalah subjek secara konsisten (nominatif), namun ketika berperilaku seperti artikel, menjadi "saya" (akusif, tertulis), dan ketika menyampaikan kepemilikan, itu berubah menjadi "Mine" (genitive). Anda akan mengesan perkara yang sama dalam bahasa Rusia, sekali lagi, sebenarnya hampir setiap perkataan mengalami penurunan.

Saya akan menunjukkan kepada anda beberapa artikulasi dan jargon yang berguna supaya anda dapat berkeliling tanpa menggunakan banyak penolakan dari awal.

BAGAIMANA PANJANG DIA MENGAJAR RUSIA?

Apabila mempertimbangkan dialek lain (menghitung Rusia) secara konsisten akan secara umum dimulakan dengan mengajukan pertanyaan berjuta-juta dolar: Berapa lama masa yang diperlukan untuk mempelajari dialek baru ini?

Sekiranya anda membuat penjelajahan yang pantas dalam talian dengan ungkapan "Berapa lama masa yang diperlukan untuk belajar bahasa Rusia " anda akan berakhir dengan alat pengukur yang mencapai dari setengah tahun hingga 10 tahun. Sebilangan besar perlu belajar bahasa Rusia secepat yang diharapkan dan sering mencari jalan alternatif dan resipi misteri.

 • Walaupun anda mungkin menemui laman web yang menegaskan bahawa anda boleh berbahasa Rusia dalam masa yang singkat atau hanya beberapa minggu, ini, seperti yang saya lihat, tidak masuk akal dengan cara apa pun.

 • Kaedah pintar untuk mengukur berapa banyak masa yang diperlukan bagi anda untuk belajar bahasa Rusia bukan dalam beberapa minggu atau bulan tetapi dalam waktu belajar. Anda boleh membaca selama tiga jam setiap hari dan mendapatkan hasil yang lebih cepat daripada yang anda lakukan sekiranya anda hanya menjalani pemeriksaan selama 2 jam sehari.

 • Institut Perkhidmatan Asing Amerika Syarikat telah menetapkan bahawa memerlukan kira-kira 1100 jam belajar untuk memahami bahasa Rusia. Sekiranya anda sanggup merenungkan 3 jam secara konsisten, anda memerlukan masa setahun untuk mencapai tahap tersebut.

 • Sekiranya anda mengikuti teknik saya, saya dapat berjanji boleh berkomunikasi dalam bahasa Rusia dengan lancar dalam 3 hingga 4 bulan .

Teknik belajar anda

Kita hidup dalam masa di mana pembelajaran dialek lain tidak terhad kepada homeroom tetapan . Terlepas dari kenyataan bahawa belajar di iklim homeroom mempunyai banyak nilai penting 10 tahun sebelumnya, hari ini jauh dari menjadi kaedah terbaik untuk mempelajari dialek lain.

Mempelajari artikulasi Rusia baru di laman web seperti LingQ, jargon Rusia pada aplikasi seperti Drops atau memperhatikan radio dalam bahasa Rusia benar-benar dapat mempercepat kitaran pembelajaran anda. Demikian juga pemikiran bijak untuk menonton siri TV Rusia di YouTube (saya akan memberikan beberapa arahan YouTube yang luar biasa untuk ini kemudian dalam artikel).

 • Apa yang sebenarnya menjadi teknik pembelajaran terbaik, seperti yang saya ingin fikirkan, adalah pergi ke negara berbahasa Rusia seperti Rusia, Kyrgyzstan atau Kazakhstan.

 • Di sana, anda akan benar-benar dibanjiri dalam iklim di mana semua orang berkomunikasi dalam bahasa Rusia sambil berfikir sendiri di laman web dengan teknik saya (saya akan memberikan senarai terperinci mengenai laman web dan aplikasi yang boleh anda gunakan untuk melakukan ini).

Masa yang akan anda luangkan untuk belajar

Anda dengan jelas perlu menumpukan banyak masa untuk bahasa Rusia dengan andaian anda perlu menguasai ia bagaimanapun kerja-kerja memori dalam sangat lucu cara .

Melakukan bacaan selama tiga puluh minit hingga satu jam setiap hari selama tujuh hari jauh lebih menarik daripada mengemas 5-6 jam penumpuan serius menjelang akhir minggu.

 • Kelebihan kata dan ayat yang biasa secara konsisten tanpa mengira sama ada ia hanya dilakukan dalam jangka masa yang singkat akan jauh lebih menarik daripada cuba memasukkan banyak perkataan baru tanpa penangguhan sesaat di fikiran anda.

 • Saya dapati dari pengalaman individu bahawa memeriksa bahasa Rusia dalam dua kotak 45 minit secara konsisten adalah perkara yang paling berkesan.

 • Tidak kira sama ada anda berkonsentrasi sedikit secara konsisten, anda akan belajar pada asasnya lebih cepat daripada jika anda pergi ke kelas bersendirian minggu demi minggu.

Mentaliti dan inspirasi anda

Saya mengerti, mungkin kadang-kadang sukar untuk mengekalkan tumpuan dan inspirasi anda ketika memulakan tugas lain. Saya menggunakan bahan pembelajaran yang menyeronokkan yang akan membuatkan saya terus berkeyakinan dan terlibat semasa saya belajar bahasa. Sekiranya bahan yang saya gunakan tidak menyenangkan, saya akan kehilangan inspirasi dan minat utama dengan cepat.

Secara amnya saya akan memuat turun latihan video pendek dari YouTube atau membeli kursus bahasa Pimsleur dan meletakkan latihan suara / video ini di telefon saya. Saya akan melaburkan sedikit tenaga memandangkan perkara utama menjelang awal setiap hari agar inspirasi saya tetap tinggi.

 • Sebenarnya seperti menyusun kecenderungan baru, jadikan pembelajaran dialek baru anda semudah dan jelas seperti yang diharapkan. Dapatkan beberapa buku panduan belajar bahasa Rusia dan simpan di bilik rumah anda di mana anda melaburkan tenaga yang paling besar sehingga anda dapat melihatnya dengan kerap.

 • Itu akan menjadi isyarat yang dapat dilihat dan membantu anda mengingati objektif anda.

 • Cara lain yang luar biasa yang saya dapati untuk menghidupkan kembali pusat saya ialah menonton filem dalam bahasa Rusia kadang-kadang dan mendapati bahawa saya dapat memahami bahasa dengan lebih baik.

Arahan untuk BELAJAR DAN MENGHORMATI PERKATAAN RUSIA dengan CEPAT

Sepanjang 11 tahun terakhir, saya telah belajar bagaimana berkomunikasi dalam 7 dialek yang berbeza semasa berada di seluruh planet ini. Semasa mempelajari pelbagai dialek ini, saya mencuba dan mencuba teknik pembelajaran yang berbeza.

 • Saya dapati bahawa kelajuan saya dapat mempelajari dialek lain dikawal oleh sesuatu yang tunggal. Ingatan. Walau apa pun yang berlaku, lebih jelas lagi, berapa lama perkataan itu dipindahkan dari ingatan seketika ke ingatan saya.

 • Inilah susunan prosedur yang saya gunakan dengan kata-kata Rusia untuk belajar dan mengingatnya tanpa masalah.

1. Cari bahan bunyi yang hebat

Saya akan menganjurkan penggambaran filem Rusia dengan kapsyen bahasa Inggeris di YouTube dan mula mencari gambar bergerak di sana. Kuncinya adalah mencari filem yang mempunyai kualiti bunyi dan kapsyen bahasa Inggeris yang hebat. Anda juga boleh menggunakan beberapa latihan video di Russian Pod 101 atau memperhatikan beberapa perkataan Rusia baru pada aplikasi yang disebut Drops.

2. Catat perkataan dan ayat baru semasa anda mendengarnya

Saya akan meminta menghentikan video atau latihan suara yang anda perhatikan dan merakam kalimat atau perkataan baru dengan cara anda mendengarnya. Sebagai contoh, saya mungkin menonton filem Rusia dan mengingat bahawa melihat-lihat kapsyen, saya melihat bahawa orang suci cerita itu hanya bertanya "di mana jamban itu?".

Apa yang akan saya lakukan pada ketika itu adalah memperhatikan apa yang dia katakan dengan tepat dalam bahasa Rusia yang terdengar seperti "Geed-deeyay Tualet? Apa lagi, saya akan merakam artikulasi ini bersama dengan tafsiran bahasa Inggeris.

3. Rekodkan catatan anda dengan teliti

Setelah saya merakam perkataan atau artikulasi baru yang saya dengar dalam filem atau latihan suara , saya akan merakam memahaminya. Saya biasanya merakam diri dengan telefon atau PC saya.

4. Perhatikan suara anda sendiri yang bercakap dengan perkataan baru

Ini mungkin bahagian utama dari prosedur penahanan saya. Saya mencadangkan untuk membina perpustakaan bahan rakaman yang kemudian anda dapat perhatikan selama 30 minit secara konsisten.

5. Mulakan semula kitaran

Saya meluangkan masa kira-kira tiga puluh minit secara konsisten untuk memperhatikan bahan bunyi atau menonton rakaman sambil merakam kata-kata dan membina perpustakaan bahan yang dirakam . Saya kemudian, pada masa itu akan menghabiskan 30 minit tambahan setelah fakta pada hari itu untuk memperhatikan diri saya dengan teliti membaca banyak artikulasi Rusia yang baru.

Saya melakukannya secara konsisten dan akhirnya, saya tidak perlu merakam perkataan atau artikulasi yang saya dengar lebih lama kerana saya memahaminya dengan sempurna.

Ringkasan PERKATAAN RUSIA YANG BERGUNA DAN EKSPRESI RUSIA PENDEK

Sebelum pergi ke mana-mana negara, ketahui beberapa kata dasar dan artikulasi yang akan membantu anda mendapatkan dan meminta pertolongan dan pertolongan individu jika perlu. Saya teringat beberapa artikulasi Rusia untuk pembantu ini yang akan membantu anda untuk masuk ke negara berbahasa Rusia.

Pajhalsta: Ini adalah perkataan Rusia untuk disebutkan. Salah satu cara untuk menggunakannya adalah dengan mengatakan - Dai meenee-yippee anggaran waktu ketibaan pajhalsta (дай мне это пожалуйста) yang bermaksud memberi saya ini.

Geed-ee-yahoo: Ini adalah perkataan Rusia untuk mengatakan di mana. Anda boleh menggunakannya untuk bertanya di mana jamban dengan mengatakan "Geed-ee-yahoo tualet?"

Tee atkuda?: Ini adalah kaedah Rusia untuk mengatakan "dari mana anda berasal?"

Spasseeba: Ini adalah perkataan untuk dikatakan sangat wajib. Anda boleh menggunakannya setelah pelayan membawa makanan anda atau setelah seseorang memfokuskan anda ke jamban atau pasar .

Skolka - Skolka anggaran waktu ketibaan sto-et ?: "Skolka" menandakan berapa banyak atau jumlah. "Anggaran waktu ketibaan Skolka sto-et" menandakan berapa kos ini? Anda boleh melihat apa sahaja yang diperhatikan sambil menggunakan artikulasi ini untuk bertanya berapa harganya.

Kak teebeeya zavut ?: Inilah artikulasi yang digunakan untuk menanyakan nama seseorang. Kak teebeeya zavut? - Siapa nama awak?

Meeneeya zavut…: “Meenya Zavut” menandakan nama saya adalah. Anda boleh katakan misalnya, "Meenya zavut Niko, Kak teebeeya zavut?"

Dobra Ootra: Ini menyapa.

Kak deela, kak Tee?: Ini digunakan untuk bertanya bagaimana individu bergaul.

Adakah sveedaneeya: Selamat tinggal

Vooee gavareetee-whoopee Pangleskee?: Adakah anda berkomunikasi dalam bahasa Inggeris?

6. BUKU TERBAIK UNTUK BELAJAR RUSIA

Buku utama yang akan saya tetapkan untuk belajar bahasa Rusia ialah Buku Frasa Rusia Lonely Planet.

Ini penuh dengan setiap kata-kata dan ungkapan dasar yang anda perlukan semasa lawatan anda ke negara-negara berbahasa Rusia dan akan menolong anda dalam setiap keadaan - dari mencari tempat penginapan di Moscow hingga meminta Borsh di kafe biasa atau menyertai majlis perkahwinan yang berdekatan, ini buku akan merangkumi hampir semua keadaan yang dapat anda bayangkan.

 • Apa yang luar biasa mengenai buku berukuran poket ini ialah ia merangkumi keadaan yang sangat berfungsi secara konsisten. Sebuah buku akan membantu anda mendapatkan negara dan itu akan memberi anda ayat yang berfungsi.

Percakapan Bahasa Rusia - Kursus Lengkap Untuk Pemula

Buku ini seperti namanya bertujuan untuk mempelajari bahasa Rusia yang benar-benar dituturkan di kota Rusia. Ia menggabungkan pendekatan yang mudah difahami dengan terapi bahasa yang intensif.

Ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan kemampuan mendasar yang diharapkan dapat disampaikan dalam bahasa Rusia tanpa ragu-ragu dan memadai dalam keadaan yang luas.

 • Apa yang luar biasa mengenai buku ini ialah bahan itu dibahagikan kepada latihan minggu ke minggu, masing-masing dengan tema bahasa, susunan jargon, dan tafsiran berjaya. Buku ini juga mengiringi bahan bunyi yang luar biasa.

Rusia kasual 2

Buku ini mengikuti Colloquial Russian - Kursus Lengkap untuk Pemula dan akan membawa anda dari tahap sederhana ke tahap yang jauh lebih maju.

Cara latihan diasingkan ke dalam minggu demi minggu bahan progresif sangat hebat dan ini akan membantu anda mencapai tahap yang membatasi keakraban dengan cepat.

Tunjukkan Diri Anda Rusia

Ini adalah salah satu buku utama yang saya gunakan untuk belajar bahasa Rusia dan benar-benar hebat! Ini menjelaskan jargon dan memberikan jadual kata tindakan yang luar biasa semasa anda meneruskan.

 • Ini benar-benar dapat disetujui dalam apa jua keadaan, bagi individu yang tidak pernah menganggap Rusia sebagai orang depan. Salah satu kelebihan penjualan buku ini adalah bahawa teknik menunjukkan berputar di sekitar perbincangan biasa yang memberi anda istilah yang sangat masuk akal.

 • Buku ini juga menyertakan kisah-kisah perbincangan yang hebat.

Bahasa Hidup Bahasa Rusia, Edisi Lengkap

Susunan 3 buku ini akan membawa anda dari peringkat pemula hingga ke tahap canggih. Ia menggabungkan 9 CD bunyi dan latihan dalam talian percuma.

Kursus ini diasingkan ke dalam pelbagai perkara dan menyampaikan kata-kata baru yang berkaitan dengan ini. Kata-kata baru digunakan dalam pelbagai frasa yang sangat dipilih. Segmen terakhir yang dikenali dengan tema mengandungi beberapa wacana yang sangat menarik mengenai perkataan dan ayat baru yang digunakan.

Peringkat Satu Rusia: Langsung dari Rusia: Jilid 1

Ini adalah buku pembelajaran luar biasa yang digunakan di kolej dari satu sisi planet ke sisi lain. Ia menyertai bacaan kursus, manual latihan, CD, dan DVD. Buku ini mempunyai banyak aktiviti yang luar biasa, satu-satunya kelemahan adalah bahawa sebilangan besar aktiviti ini bertujuan untuk diselesaikan dengan rakan sekerja.

Yang dikatakan, menjelang akhir setiap bagian ada Grammatical Index yang menghaluskan bahasa yang diselimuti setiap unit. Bahagian ini secara signifikan lebih bersimpati untuk penyelidik bebas, tetapi sekitar 5 hingga 10 halaman berbeza dengan 20-40 halaman homeroom berjaya.

Bahasa Rusia untuk Dummies

Buku ini sangat mudah dengan garis panduan penting yang jelas. Walaupun tidak akan membawa anda ke tahap yang lebih maju, ia akan membantu anda memahami perkara penting dalam bahasa dengan cepat. Keuntungan lain dari buku ini adalah cara bahasa Cyrillic dijelaskan dengan jelas.

Sebuah karya dibuat untuk memperkemas dan lebih jauh lagi untuk memberi cara fonetik untuk mengekspresikan bahasa. Kata dan ungkapan biasa seperti hari dalam seminggu, bilangan dan keadaan berterusan, misalnya, kedai makan dan bank juga dilindungi. Sekiranya anda baru mula bertempur dengan bahasa Rusia, anda memerlukan persembahan ini.

Cerita Ringkas Rusia Untuk Pemula: 30 Cerita Pendek yang Memikat untuk Belajar Bahasa Rusia dan Kembangkan Perbendaharaan Kata Anda dengan cara yang menyeronokkan!

 • Seperti namanya, buku ini menggunakan cerpen yang merangkumi keadaan setiap hari untuk menyampaikan jargon baru.

 • Catatan jargon terletak secara strategis menjelang akhir cerita yang berkaitan, dan kata-kata dicatat dalam permintaan yang digunakan. Jargonnya dikembangkan lebih lanjut melalui buku ini. Saya juga suka pertanyaan mengenai setiap cerita sehingga anda dapat mengetahui jumlah yang anda fahami.

LAMAN WEB DAN APLIKASI PERCUMA TERBAIK UNTUK MENGAJAR RUSIA

Selama tiga tahun kebelakangan ini, saya mengusahakan tahap bahasa Rusia saya dan menambahkan kata-kata baru pada jargon saya secara konsisten. Saya melakukannya dengan mempertimbangkan secara konsisten di web dengan pelbagai laman web percuma dan aplikasi telefon. Berikut adalah ikhtisar yang saya paling teliti untuk pelajar baru dan pelajar sederhana:

Duolingo

Duolingo adalah pendekatan yang sangat menyeronokkan dan mudah untuk menggabungkan ayat pendek dan jargon ke dalam latihan bahasa Rusia dari hari ke hari.

Program Rusia Duolingo dibahagikan kepada "pohon kepakaran." Setiap "pokok" merangkumi bahagian tertentu dari bahasa.

 • Latihan sangat mudah dan menyeronokkan. Mereka dirancang sebagai ujian kecil yang perlu anda balas sebelum meneruskan pertanyaan berikut. Latihannya singkat, jadi anda boleh melakukan aktiviti peregangan semasa memandu semasa pengangkutan, semasa rehat tengah hari anda atau bila-bila masa anda mempunyai lima minit.

Turun

Saya suka aplikasi pembelajaran bahasa ini kerana menggunakan antara muka yang sangat bergaya dan memuaskan. Ia cepat dan mudah digunakan dan sama sekali menggunakan jargon.

Anda mempunyai pilihan untuk belajar sekitar 2000 perkataan Rusia baru dengan kelajuan anda sendiri dengan aplikasi ini. Walaupun anda tidak mempunyai pilihan untuk mempelajari jumlah kalimat, anda akan belajar banyak kata-kata masuk akal yang dapat anda gabungkan dalam perbincangan anda.

 • Bentuk percuma aplikasi ini mesti digunakan selama 5 minit setiap hari namun anda dapat mempelajari banyak perkataan baru dalam jangka masa tersebut.

Loecsen

Laman web ini cukup berguna untuk pelajar visual. Ini mengandungi filem suara yang disertakan dengan gambar perkataan dan artikulasi Rusia. Jargon diasingkan oleh subjek seperti keluarga, nombor, dan bayangan.

Pelajaran Rusia

Ini adalah laman web yang luar biasa dengan latihan Rusia percuma. Ia mempunyai latihan suara dan video yang dirakam oleh penutur Rusia tempatan. Terdapat latihan baru yang terus ditambahkan ke laman web ini supaya anda dapat terus belajar dan tidak pernah melalui semua bahan yang boleh diakses.

Laman web ini juga mempunyai panduan struktur bahasa, catatan jargon dan kemasukan ke instrumen tambahan, dan ujian yang sesuai untuk pelajar, semuanya sama.

Bahasa Rusia Untuk Semua Orang

Bahasa Rusia untuk Semua Orang adalah alat yang luar biasa untuk mempelajari tanda baca dengan mudah. Ia menawarkan dua belas latihan sintaks yang diasingkan untuk pelajar, semua perkara dipertimbangkan.

Belajar Bahasa Rusia

Belajar Bahasa Rusia adalah aset yang luar biasa dengan peranti yang dicadangkan dan Pelajaran Rusia percuma untuk amatur.

ALAT SAYA DILAKUKAN UNTUK MENGAJAR RUSIA - PIMSLEUR

Pembantu ini tidak akan selesai tanpa merujuk kerangka fenomenal yang saya gunakan untuk setiap dialek baru yang saya pelajari termasuk bahasa Rusia: Kursus bahasa Pimsleur.

Latihan bunyi setengah jam setiap hari ini akan menunjukkan keasyikan Rusia yang luar biasa seperti kerangka kerja lain. Dalam setiap latihan, anda akan mendengar pencerita berbahasa Inggeris dan sekurang-kurangnya satu penutur Rusia tempatan.

 • Penceramah Rusia akan mengambil bahagian dalam perbincangan asas pendek di mana anda akan mengambil bahagian di bawah garis panduan pencerita bahasa Inggeris.

 • Apa yang menjadikan strategi ini sangat membuahkan hasil adalah kerangka kerja yang digunakannya. Di tengah-tengah mendengar sesuatu perkataan dengan menarik dan mengulasnya dan mengucapkannya sekali lagi, anda belajar perkataan dan ungkapan yang berbeza.

 • Anda akan terus menerus mengkaji kata-kata dan ungkapan yang anda pelajari sebelumnya dalam latihan semasa, sama seperti latihan sebelumnya.

 • Semasa anda maju, pencerita akan mengemukakan pertanyaan seperti "Bagaimana anda akan mengatakan, 'di mana anda berjaya?'" Dan anda perlu menarik respons yang sesuai dari ingatan anda, walaupun pada kenyataannya anda tidak pernah diprovokasi.

 • Sekiranya anda menggabungkan teknik Pimsleur Rusia dengan metodologi pembelajaran yang saya kongsi di atas, anda akan menjadi bahasa Rusia dengan segera.

LAMAN WEB TERBAIK UNTUK MENGAMALKAN RUSIA DENGAN PEMBICARA YANG BENAR

Aksi lain yang sangat membantu dan mempercepat langkah belajar bahasa Rusia saya adalah berlatih dalam talian dengan penutur tempatan di laman pembelajaran bahasa. Laman web ini berfungsi dengan menghubungkan anda dengan seseorang melalui kandungan, suara, dan juga pentadbiran video untuk bekerja dengan surat-menyurat.

Biasanya, anda pada dasarnya akan menghubungi seseorang melalui lawatan kandungan atau e-mel terlebih dahulu, dan selepas itu anda berdua boleh memilih pendekatan yang paling sesuai untuk terus bercakap.

 • Yang saya gunakan untuk belajar bahasa Rusia ialah Italki, Busuu, dan Verbling. Melakukan latihan satu lawan satu Rusia dengan penutur tempatan di laman web ini sangat berkesan di peringkat saya.

Soalan Lazim

1. Berapa lama masa yang diperlukan untuk belajar bahasa Rusia?

FSI mengukur bahawa ia memerlukan sekitar satu tahun kajian meningkat (1100 jam) untuk mencapai kemampuan dalam bahasa Rusia, dan banyak orang memerlukan lebih lama daripada itu. pelajar yang membacanya selama 3-4 tahun dan masih jauh dari kemampuan.

2. Adakah sukar untuk belajar bahasa Rusia?

Beberapa kumpulan mengatakan bahawa bahasa Rusia sukar dipelajari. Ini sebenarnya tidak terbukti, belajar bahasa Rusia tidak lebih sukar daripada belajar bahasa yang berbeza. Masalah utama bagi sebilangan besar individu ialah mempelajari struktur sintaks baru. Memang ada banyak perkara yang menjadikan bahasa Rusia lebih mudah dipelajari daripada dialek yang berbeza.

3. Adakah saya dapat belajar bahasa Rusia dalam 90 hari?

Sebilangan besar perlu belajar bahasa Rusia secepat yang diharapkan dan sering mencari cara alternatif dan resipi misteri. Sekiranya anda mengikuti teknik saya, saya dapat berjanji untuk berkomunikasi dalam bahasa Rusia dengan lancar dalam 3 hingga 4 bulan . Dengan melaburkan tenaga di negara-negara berbahasa Rusia seperti Kyrgyzstan, anda akan mempelajari bahasa dengan lebih cepat.

4. Adakah hebat belajar bahasa Rusia?

Oleh kerana bahasa Rusia tidak digunakan setiap hari tinggal di AS, sekiranya anda belajar kerana anda perlu memikirkan penulisan, budaya dan banyak lagi, itu benar-benar hebat.

5. Adakah bahasa Rusia lebih sederhana daripada bahasa Jepun?

Setelah membaca setiap perbezaannya, bahasa Rusia nampaknya merupakan bahasa yang lebih mudah dipelajari. Tambahan pula, ia adalah! Bagi penutur bahasa Inggeris tempatan, bahasa Rusia diatur memerlukan 44 minggu untuk belajar (atau 1,100 jam), sementara bahasa Jepun memerlukan 88 minggu (2,200 jam).

6. Adakah bahasa Jerman adalah bahasa yang layu?

Sejauh ini, bahasa Jerman tidak menggigit debu. Banyak individu berkomunikasi dalam bahasa Jerman sebagai bahasa tempatan, dan cara bahasa itu adalah bahasa Indoeurope menjadikannya tidak lagi wujud. Perhatikan bahawa kesan yang tidak biasa terhadap Jerman adalah perkara lama yang sama. Betul, jadi bahasa tidak menendang baldi, namun sudah tentu telah berubah.

Kesimpulannya

Ia memerlukan sekitar 1100 jam belajar untuk memahami bahasa Rusia. Sekiranya anda sanggup merenungkan 3 jam secara konsisten, anda memerlukan masa setahun untuk mencapai tahap tersebut. Bahasa Rusia nampaknya merupakan bahasa yang lebih mudah untuk dipelajari. Ini sebenarnya tidak terbukti, belajar bahasa Rusia tidak lebih sukar daripada belajar dialek yang berbeza. Masalah utama bagi sebilangan besar individu ialah mempelajari struktur sintaks baru. Memang ada banyak perkara yang menjadikan bahasa Rusia lebih mudah dipelajari daripada dialek yang berbeza.

artikel berkaitan