Berapa Banyak Bitcoin Yang Ada? Kini terdapat 18,737,131,75 bitcoin. Apabila blok segar ditambang, bilangan ini berubah setiap 10 minit. Pada masa ini, 6.25 bitcoin akan ditambahkan ke setiap blok baru.

berapa banyak bitcoin yang ada

Bagaimana Melombong Bitcoin?

Masalah matematik dibina oleh perisian komputer . Program pengiraan disebut sebagai pelombong. Ia dihubungkan ke rangkaian di mana semua pelombong lain cuba menyelesaikan cabaran yang sama dalam rangkaian itu. Ketahui bagaimana orang menggunakan teknologi untuk menghasilkan bitcoin dan prosesnya.

 1. Setiap kali teka-teki diselesaikan dengan perisian untuk menyelesaikan teka-teki yang disebut penambang, bitcoin dibuat.
 2. Oleh kerana semakin banyak orang bergabung dengan saya, semakin sukar bagi saya, yang mengurangkan kemungkinan satu program, orang, atau kumpulan akan menyelesaikan sesuatu tugas.
 3. Kolam penambangan telah dikembangkan untuk berkongsi kekuatan komputer dengan banyak penambang untuk meningkatkan peluang menyelesaikan teka-teki.
 4. Kolam membagi pendapatan dengan menyelesaikan teka-teki bitcoin , tetapi itu mengurangkan pampasan semua orang di kolam renang.

Bitcoin adalah sejenis cryptocurrency yang dibuat untuk menyelesaikan teka-teki dengan algoritma komputer. Beribu-ribu telah membeli perkakasan dan aplikasi Bitcoin "lombong ". Seorang pelombong perlu membuat ribuan pengiraan sesaat jika teka-teki itu dapat diselesaikan. Ia dinamakan Hash Rate sebagai jumlah pengiraan yang dapat dibuat oleh aplikasi perlombongan anda setiap saat. Semakin tinggi kadar hash, semakin banyak masalah yang dapat diselesaikan. Semakin besar kesukaran, semakin banyak bitcoin. Pelombong yang berbeza-beza mempunyai kadar hash yang berbeza, dan semasa menilai keuntungan, anda perlu mempertimbangkan kadar hash pelombong anda. Inilah pelombong bitcoin untuk dipilih.

perlombongan bitcoin

Kesukaran Perlombongan Bitcoin

Setiap sepuluh minit rangkaian Bitcoin akan membina Bitcoin baru, yang bermaksud bahawa setiap 10 minit sahaja ada yang memenangi pertandingan ini. Namun peluang untuk diselesaikan oleh sesiapa pun bertambah baik kerana semakin banyak penambang berusaha menyelesaikan teka-teki itu. Dengan menjadikan teka - teki lebih sukar untuk diselesaikan, rangkaian Bitcoin menyesuaikan diri dengan itu. Dia mencapainya dengan mengubah nilai nombor, yang disebut masalah, yang merupakan bagian dari teka-teki. Bil elektrik dapat meningkat semasa menggunakan peralatan perlombongan. Sebilangan besar kuasa mungkin digunakan. Peralatan yang lebih perlahan menghasilkan lebih banyak elektrik dan mengurangkan kemungkinan kemenangan anda.

Kerana populariti mata wang maya yang semakin meningkat dan kekuatan peralatan perlombongan komputer yang progresif, generasi bitcoin telah berkembang pesat dalam beberapa tahun terakhir. Perlombongan Bitcoin menjadi sangat tidak demokratik . Apabila orang melihat potensi ganjaran, mereka mula melabur banyak di kemudahan perlombongan bitcoin. Beberapa perniagaan bahkan telah menyiapkan banyak komputer berasaskan Bitcoin yang kuat.

Siapa yang Membuat Bitcoin?

Pada bulan Januari 2009, Bitcoin adalah mata wang digital. Satoshi Nakamoto yang penuh teka- teki mengikuti cita-cita yang dinyatakan dalam kertas putih. Nama individu yang merancang teknologi itu terus menjadi misteri. Berbeza dengan mata wang kerajaan, Bitcoin menawarkan janji untuk mengurangkan kos transaksi daripada saluran pembayaran dalam talian konvensional.

Tidak ada yang tahu, atau paling tidak secara pasti, siapa yang mencipta Bitcoin. Satoshi Nakamoto adalah orang atau kumpulan yang mengeluarkan Whitepaper Bitcoin asli pada tahun 2008 dan mengusahakan perisian Bitcoin asli yang diterbitkan pada tahun 2009. Banyak orang telah menuntut atau dicadangkan, selama bertahun-tahun berikutnya, sebagai orang sebenar di belakang nama samaran, tetapi identiti asli Satoshi tetap misteri pada bulan Jun 2021. Walaupun media tergoda untuk menganggap bahawa Satoshi Nakamoto adalah seorang genius yang kesepian yang mencipta bitcoin dari udara tipis, inovasi ini biasanya tidak berlaku dalam keadaan kosong. Semua penemuan ilmiah yang besar, tanpa mengira betapa inovatifnya, berdasarkan kajian terdahulu.

Pencipta bitcoin dapat dimotivasi untuk tetap rahsia. Terdapat beberapa sebab yang mungkin. Salah satunya adalah privasi: kerana Bitcoin telah mendapat populariti - menjadi mana-mana di seluruh dunia - Satoshi Nakamoto mungkin akan mendapat banyak tinjauan media dan pemerintah . Penjelasan lain ialah sistem perbankan dan kewangan semasa mungkin mengalami gangguan besar. Sistem ini dapat mengatasi mata wang fiat berdaulat nasional jika Bitcoin ingin menerima pakai secara besar-besaran. Ancaman terhadap mata wang yang ada dapat mendorong pemerintah untuk melakukan tindakan undang-undang terhadap pengembang Bitcoin.

yang mencipta bitcoin

Fakta Pantas mengenai Bitcoin

Jenis Cryptocurrency
Pengarang Satoshi Nakamoto
Lepaskan Januari 2009
Sekat Masa 10 minit
Subunit Milibitcoin
Simbol BTC

Bagaimana cara mendapatkan Bitcoin?

Pelaburan Bitcoin mungkin kelihatan sukar, tetapi jika anda membahagikannya kepada beberapa langkah, lebih mudah. Setiap hari Bitcoin lebih mudah dibeli dan pertukaran dan dompet menjadi sah.

 1. Ini diadopsi sebagai simpanan nilai dan kaedah pembayaran, serta bekalan terakhir dan penurunan inflasi yang menghasilkan nilai Bitcoin .
 2. Walaupun Bitcoin sendiri hampir mustahil untuk digodam, ia boleh membahayakan dompet atau akaun pertukaran anda. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk melaksanakan prosedur penyimpanan dan keselamatan yang sesuai.
 3. Melabur atau perdagangan Bitcoin hanya memerlukan akaun pertukaran, namun kaedah penyimpanan selamat tambahan disarankan.

Setiap pelabur Bitcoin yang berpotensi memerlukan beberapa perkara. Pertukaran mata wang kripto , dokumen pengenalan diri semasa anda menggunakan platform Kenali Pelanggan Anda (KYC), sambungan Internet yang selamat, dan kaedah pembayaran. Anda juga disarankan agar dompet peribadi anda diluar bil anda. Jalan ini merangkumi akaun bank, kad debit, dan kad kredit sebagai kaedah pembayaran yang sah. Di samping itu, Bitcoin boleh diterima melalui pertukaran P2P dan ATM pakar. Walau bagaimanapun, berhati-hatilah bahawa ATM Bitcoin memerlukan ID yang dikeluarkan oleh kerajaan lebih banyak menjelang awal tahun 2020.

Pilih Pertukaran

Mendaftar pertukaran cryptocurrency membolehkan anda membeli, menjual dan menahan cryptocurrency. Merupakan amalan yang baik untuk menggunakan pertukaran, supaya pengguna anda juga dapat menarik balik kriptografi mereka untuk disimpan dengan selamat ke dalam dompet dalam talian mereka. Fungsi ini mungkin tidak relevan bagi individu yang ingin memperdagangkan Bitcoin atau cryptocurrency lain. Pertukaran cryptocurrency adalah pelbagai jenis. Memandangkan etos Bitcoin berkenaan dengan desentralisasi dan kedaulatan individu, beberapa pertukaran membolehkan pengguna tetap tanpa nama pengguna tanpa perlu menyerahkan data peribadi. Pertukaran ini beroperasi secara bebas dan sering terdesentralisasi, yang bermaksud bahawa mereka tidak mempunyai pusat hubungan.

Penting untuk diperhatikan bahawa prosedur Internet yang selamat digunakan semasa menetapkan akaun pertukaran bitcoin. Ini termasuk penggunaan pengesahan dua faktor dan kata laluan yang unik dan panjang, termasuk pilihan huruf kecil, huruf peta , karakter, dan digit.

Sambungkan Pertukaran anda ke Opsyen Pembayaran

Anda sekarang mesti mengumpulkan dokumentasi anda setelah memilih pertukaran. Ini mungkin mengandungi gambar lesen memandu , perlindungan sosial, dan maklumat mengenai majikan dan sumber dana anda, bergantung pada pertukarannya. Anda boleh bergantung pada kawasan tempat anda tinggal dan undang-undang tempat anda tinggal. Ia biasanya bertepatan dengan pembuatan akaun broker biasa.

Anda kini boleh menyambungkan pilihan pembayaran setelah pertukaran mengesahkan pengenalan dan kesahihan anda. Anda boleh berhubung terus atau anda boleh memaut kad debit atau kad kredit di kebanyakan bursa. Walaupun kad kredit mungkin berguna dalam pembelian cryptocurrency, ini biasanya harus dielakkan kerana turun naiknya cryptocurrency. Walaupun di Amerika Syarikat Bitcoin adalah sah, bank-bank tertentu tidak boleh mengambil tanggapan terlalu baik dan bahkan boleh meminta atau menghentikan deposit ke laman web atau pertukaran yang berkaitan dengan kripto. Adalah idea yang baik untuk mengesahkan bahawa bank anda menerima deposit pertukaran anda.

Membuat pesanan

Anda kini boleh membeli bitcoin dan cryptocurrency lain setelah memilih pertukaran dan menghubungkan pilihan pembayaran. Pertukaran cryptocurrency secara beransur-ansur mendapat populariti dalam beberapa tahun kebelakangan. Kecairan dan keluasan ciri mereka meningkat dengan ketara. Penyesuaian operasi pada perdagangan cryptocurrency bertepatan dengan perubahan persepsi dalam cryptocurrency. Perniagaan yang lama dianggap sebagai penipuan atau kaedah yang meragukan secara beransur-ansur berubah menjadi perniagaan terhormat yang telah menarik minat semua pemain utama dalam industri perkhidmatan kewangan.

Kini, pertukaran bitcoin mempunyai tahap ciri yang hampir sama dengan rakan broker saham mereka. Anda bersedia melakukan perjalanan setelah mencari pertukaran dan menghubungkan kaedah pembayaran. Selain dari berbagai bentuk pesanan, bil juga memberikan pilihan untuk membuat pelaburan berulang yang memungkinkan pelanggan membuat pilihan mereka dengan biaya rata-rata dolar. Sebagai contoh, asas duit syiling membolehkan pelanggan membuat belanja berulang kali untuk setiap hari, minggu, atau bulan.

Penyimpanan Selamat

Beg Bitcoin dan cryptocurrency menyediakan ruang simpanan yang selamat untuk aset digital . Dengan kripto anda di luar bursa dan di dompet anda, hanya anda yang berkuasa atas kunci peribadi wang anda. Ini juga memungkinkan anda untuk mencegah kemungkinan pertukaran anda diretas dan anda akan kehilangan wang. Anda mempunyai beberapa alternatif ketika memilih dompet Bitcoin. Perkara pertama mengenai dompet crypto yang perlu anda fahami ialah konsep dompet panas dan dompet sejuk (dompet kertas atau perkakasan).

blockchain

Bilakah Semua Bitcoin Akan Dilombong?

Hanya 21 juta Bitcoin yang akan tersedia. Inilah dia. Inilah dia. Setelah dilombong, yang diharapkan terjadi pada sekitar 2140, tidak ada Bitcoin baru yang akan beredar. Rangkaian Bitcoin telah dibuat berdasarkan prinsip bekalan terkawal, yang bermaksud hanya jumlah Bitcoin yang telah ditentukan yang ditambang setiap tahun hingga sejumlah 21 juta syiling . Bagaimanapun, rangkaian akan berfungsi sama seperti sekarang, dengan perbezaan penting bagi pelombong, setelah melombong semua 21 juta BTC.

Sekitar sepuluh minit, pelombong Bitcoin 'mencari' blok baru, menyelesaikan masalah kriptografi yang membolehkan pelombong menambah ke rangkaian blok yang baru ditemui. Setiap blok terdiri dari sekumpulan catatan transaksi yang sebelumnya menunggu di kumpulan memori Bitcoin, biasanya dipilih berdasarkan ukuran biaya transaksi yang mereka berikan kepada penambang. Semasa Bitcoin pertama kali dilancarkan, ganjaran ditetapkan pada BTC 50 - tetapi setiap 210,000 blok baru ganjaran jatuh separuh, yang berakhir kira-kira setiap empat tahun. Ganjaran BTC diberikan sebagai balasan kepada Bitcoin. Pelombong menerima sejumlah Bitcoin yang tetap untuk kerja mereka.

Bilakah Bitcoin Terakhir akan dilombong?

Loji perlombongan Bitcoin adalah simpul Gordian yang mengikat harga bitcoin sambil memilih jalan yang harus diambil oleh proses penggunaan crypto. Memandangkan sejarah Bitcoin pengurangan separuh, pelombong digunakan untuk mendapatkan yang lebih tinggi bahagian pendapatan berbanding semasa dan kos itu dijangka akan dikurangkan sebanyak separuh seterusnya pada tahun 2020. Untuk menambah kepada ini, beberapa kecil (21 juta), selepas yang terakhir bitcoin ditambang, ditambang menjadi 2140. Untuk memburukkan lagi keadaan. Sekiranya seorang pecinta wang kripto memahami semua maklumat ini, titik-titik kesakitan dapat dikemukakan yang dapat menimbulkan riak pasaran crypt negatif jika tidak ditangani.

Menghadapinya, pada awalnya banyak orang yang tidak menerima cryptocurrency, kerana pertama kali merupakan institusi kewangan yang tidak diketahui, dan kedua, kompleks dari segi kegunaan. Namun, orang-orang terpikat dengan tekniknya dan berusaha untuk memahami mekanisme berikutan pencapaian luar biasa. Pada bulan Mei 2020, musim sejuk bermula untuk pelombong Bitcoin, mengurangkan keuntungan bagi setiap bitcoin yang diekstrak separuh. Di sisi lain, setelah yang terakhir dilombong, komuniti kripto mula bimbang tentang apa yang berlaku pada Bitcoin.

Apa yang Berlaku kepada Bitcoin Setelah Semua 21 Juta Dilombong?

Bitcoin mempunyai banyak bentuk emas digital. Seperti emas, bitcoin tidak boleh sewenang-wenangnya; ia memerlukan kerja mengekstrak. Walaupun bumi sebenarnya memerlukan pengekstrakan emas , bitcoin mesti "dilombong" menggunakan komputer. Bitcoin mesti dibekalkan dengan cara yang terhad dan terhad, seperti yang ditunjukkan dalam kod sumbernya. Inilah sebabnya mengapa hanya 21 juta bitcoin yang akan dihasilkan. Secara purata, bitcoin ini dihantar pada kadar tetap satu blok setiap sepuluh minit ke bekalan Bitcoin. Selanjutnya, di setiap blok ini, jumlah bitcoin yang diedarkan menurun sebanyak 50 peratus setiap empat tahun.

Hanya 21 juta bitcoin yang dapat diekstrak secara keseluruhan. 1 Bekalan akan habis setelah pelombong membuka bilangan bitcoin. Akan tetapi, mungkin protokol ke Bitcoin dapat diubah untuk pengiriman yang lebih banyak. Apabila bekalan Bitcoin global mendekati had mereka, apa yang akan berlaku? Ini adalah topik perbincangan yang banyak di kalangan peminat cryptocurrency. Pada masa ini kira-kira 18.5 juta bitcoin telah dilombong. Jumlah ini tinggal kurang dari 3 juta yang masih perlu diedarkan.

Ganjaran untuk Perlombongan Bitcoin

Dalam sepuluh tahun pertama sejak pelancaran pertama rangkaian Bitcoin, 18.5 juta Bitcoin telah dilombong. Nampaknya kita sedang dalam fasa terakhir perlombongan bitcoin dengan hanya tiga juta syiling lagi. Tetapi dalam pengertian yang terhad. Itu benar. Sebilangan besar bitcoin sudah dilombong, walaupun memang benar, jadual waktu lebih kompleks daripada itu. Setelah berjaya mengesahkan blok, proses perlombongan Bitcoin memberi penghargaan kepada pelombong dengan bitcoin. Kaedah ini mengikut masa. Anugerah itu adalah 50 bitcoin ketika bitcoin pada mulanya ditubuhkan. Setengah hingga 25 bitcoin pada tahun 2012. Ia menjadi 12.5 bitcoin lagi pada tahun 2016.

Menjelang Februari 2021, setiap blok yang baru dilombong menerima 6.25 bitcoin, bersamaan dengan sekitar $ 294.168.75 berdasarkan 24 Februari 2021. Pada separuh setiap empat tahun, ini secara efektif menurunkan kadar inflasi Bitcoin. Sehingga bitcoin akhir ditambang, ganjarannya tetap pada separuh setiap empat tahun. Sebenarnya, sehingga kira-kira 2140, bitcoin akhir tidak mungkin ditambang. Protokol rangkaian Bitcoin, bagaimanapun, kadang-kadang diubah. Bermula dari sekarang.

Kesan Bekalan Bitcoin terhadap Penambang Bitcoin

Nampaknya pelombong Bitcoin itu sendiri adalah kumpulan individu yang paling langsung terpengaruh oleh sekatan bekalan Bitcoin. Beberapa skeptis protokol percaya bahawa pelombong terpaksa mendapat ganjaran yang mereka perolehi setelah usaha bitcoin 21 juta.

Tetapi pelombong dijangka terus aktif mengambil bahagian dan mengesahkan transaksi baru walaupun bitcoin terakhir telah dilombong. Ini kerana setiap transaksi Bitcoin dikenakan yuran transaksi. Kos ini, walaupun berjumlah beberapa ratus dolar satu blok hari ini, akhirnya dapat meningkat menjadi ribuan dolar satu blok, terutama ketika jumlah transaksi blockchain meningkat dan harga bitcoin meningkat. Ini akhirnya akan berfungsi sebagai ekonomi tertutup, di mana caj transaksi dinilai dengan cara yang sama seperti cukai.

Perlu diperhatikan bahawa rangkaian Bitcoin dijadualkan memakan masa lebih dari 100 tahun untuk diselesaikan. Ketika 2140 menghampiri, dapat dibayangkan bahawa pelombong akan mendapat pembayaran bertahun-tahun yang hanya sebahagian kecil dari bitcoin terakhir yang akan diekstrak. Pengurangan dramatik dalam ukuran penghargaan boleh menyebabkan perubahan dalam proses perlombongan sebelum tarikh akhir 2140. Penting juga untuk diingat bahawa antara sekarang dan kemudian, rangkaian bitcoin itu sendiri mungkin akan berkembang secara mendadak. Memandangkan berapa banyak perkara yang berlaku kepada Bitcoin hanya dalam satu dekad, proses perlombongan boleh dikenakan protokol baru, kaedah pemprosesan dan rakaman baru, dan pelbagai elemen lain.

Kejadian besar yang paling baru berlaku termasuk surat Jabatan Pengawal Mata Wang Januari 2021 yang membenarkan kriptografi digunakan sebagai mekanisme pembayaran untuk Bitcoin yang diperkenalkan oleh Paypal dan penerimaan Bitcoin terhadap atap automobil dan solar Tesla untuk dibeli oleh Tesla. Tesla mengubah arah penerimaan Bitcoin pada Mei 2021, dengan alasan kebimbangan alam sekitar mengenai sumber yang diperlukan.

bitig bitcoin

Berapa Banyak Bitcoin Yang Kini Hilang

Atas sebab-sebab tertentu, bitcoin hilang. Dianggarkan 3.79 juta BTC diberikan sebagai hilang dalam analisis rantaian. Kesan keseluruhan 21 juta bitcoin perlombongan akan jauh lebih kecil sepanjang tempoh 2040 (ketika semua Bitcoin dilombong). Kerugian Bitcoin berlaku kerana beberapa sebab, seperti ketiadaan kunci awam.

 1. Yang pertama adalah Mt Gox, yang dianggarkan bernilai $ 5 trilion pada saat ini berlaku pada tahun 2014 - penggodam melepas dengan $ 500 juta.
 2. Kedua, James Howells, dengan cakera keras yang hilang bernilai 7.500 bitcoin. Di suatu tempat di Wales, pemanduan itu dilupuskan di tempat pembuangan sampah.
 3. Pelopor cryptocurrency Ripple Chris Larsen kehilangan anggaran $ 44 juta.
 4. Twins Winklevoss - memenangi kes, tetapi gagal membayar $ 1,62 trilion.
 5. Derek Rose, seorang wartawan dari Australia, yang kehilangan $ 7 juta kerana pengaruh buruk.

Tidak ada jawapan yang tepat. Baru-baru ini dianggarkan bahawa kira-kira 3-4 juta bitcoin tidak pernah hilang. Anda tidak dapat mengetahui kuantiti yang tepat kerana pada blockchain Bitcoin yang hilang kelihatan sama dengan yang hilang. Berdasarkan berapa lama Bitcoin kekal di alamat, kami dapat membuat beberapa anggaran yang berpendidikan. Tidak ada Bitcoin yang " diserap " selagi dikunci selama-lamanya. Semua Bitcoin adalah tempat yang kita tahu. Ia seperti mengatakan bahawa seseorang mengunci duit syiling di dalam kotak dan kehilangan kunci kotak ketika kita mengatakan duit syiling "hilang." Dan tanpa kunci, kotak ini tidak dapat dibuka.

Berapakah bilangan Jutawan Bitcoins?

Mungkin tidak banyak jutawan Bitcoin dengan penilaian harga Bitcoin sekitar $ 23.000 dolar AS. Jutawan Bitcoin adalah kembar Winklevoss, sementara harganya melebihi $ 10,000, kerana mereka mempunyai lebih dari 100,000 BTC. Oleh itu, mereka sudah melewati Bitcoin jutawan itu!

Forbes hanya 3 kertas Bitcoin Billionaires. Pengasas Bitmain Micree Zhan adalah antara 690 orang terkaya di dunia dengan kekayaan $ 3.2 bilion pada tahun 2020 dari senarai jutawan Forbes. Senarai itu juga merangkumi pengasasnya Jihan Wu. Bitmain adalah sebuah syarikat perlombongan Bitcoin. Di belakang adalah Micree Zhan dan Jihan Wu dalam perjuangan undang-undang hari ini. Akhirnya, pemilik Coinbase juga berada dalam senarai, salah satu syarikat perdagangan yang paling terkenal untuk cryptocurrency. Nilai bersih Brian Armstrong adalah 1 bilion dolar.

Penting untuk diingat bahawa peringkat itu juga merangkumi pengasas salah satu pesaing Bitcoin, Ripple, Chris Larsen, bernilai $ 2.6 trilion. Walaupun begitu, Ripple masih menduduki tempat ketiga selepas Bitcoin dan Ethereum dalam senarai cryptocurrency yang paling banyak digunakan. Dalam mesej penghormatan, Satoshi Nakamoto, pengasas 'hantu' Bitcoin, tidak memasukkannya ke dalam senarai jutawan Bitcoin. Setelah mengunci bahagian yang baik, pelabur pertama bernasib baik apabila bitcoin dijual pada harga rendah. Oleh itu, nilai mereka sebagai jutawan berasal dari menghargai nilai Bitcoin dari masa ke masa.

Soalan Lazim

1. Berapa banyak bitcoin yang pernah anda buat?

Terdapat jumlah maksimum dan jumlah bitcoin sebanyak 21 juta.

2. Berapa banyak Bitcoin yang akan dilombong?

Minimum 2,263,131.3 bitcoin adalah mungkin. Anda sentiasa dapat membeli bitcoin di pertukaran dari pengguna yang ada.

3. Adakah Bitcoin mempunyai jumlah yang terhad?

Ya, hanya 18.5 juta Bitcoin yang ada. Dan pada masa akan datang, hanya akan ada 21 juta.

4. Berapa banyak Bitcoin yang telah dilombong?

Oleh kerana Bitcoin hanya boleh dibuat dengan perlombongan, semua Bitcoin yang ada adalah Bitcoin yang dilombong. Jumlahnya ialah BTC 18,736,868.75.

5. Berapakah bilangan Blok Bitcoin hari ini?

687,899 blok telah dilombong.

6. Adakah anda mempunyai banyak Bitcoin?

Satoshi mempunyai kira-kira 900 000 bitcoin Sebilangan anggaran (BTC). Namun, sementara yang lain percaya bahawa dia memiliki hampir 300,000 BTC, jumlah ini sangat dicabar.

7. Berapakah jumlah pelombong Bitcoin?

Terdapat sekitar 200,000 pelombong di Slushpool . Mereka mempunyai 12% rangkaian kadar hash. Dengan mengandaikan bahawa semua kolam mempunyai bilangan yang sama, lebih daripada 1,000,000 individu melombong bitcoin mungkin berlaku.

8. Berapa lama masa yang diambil Bitcoin?

Setiap 10 minit, bitcoin baru dilombong. Masa yang diperlukan oleh seorang pelombong untuk mendapatkan bitcoin bergantung pada berapa banyak kekuatan perlombongan yang dia miliki.

9. Siapa bitcoin terbesar?

Seperti yang telah dibincangkan, Satoshi mungkin memegang bitcoin yang paling banyak.

10. Negara mana yang paling berminat dengan Bitcoin?

Negara-negara berikut sangat berminat dengan Bitcoin berdasarkan trafik laman web kami:

 1. Inggeris
 2. Kanada
 3. Amerika Syarikat
 4. Australia
 5. Jerman

11. Berapa Banyak Syiling Bitcoin yang Disalin?

Sebilangan besar syiling adalah replika kod sumber Bitcoin yang tepat. Bcash adalah garpu Bitcoin dengan beberapa ciri dikeluarkan. Litecoin juga merupakan garpu Bitcoin dengan algoritma masa blok dan perlombongan

Kesimpulannya

Bitcoin akan terus berkembang dan dengan itu keseluruhan keupayaan perlombongan. Sebaik-baiknya, pengukuran berubah setiap hari dan anda harus mengikuti perkembangan turun naik mata wang. Sebilangan besar pengukuran berasal dari kajian berdasarkan anggaran yang tidak mempunyai perincian utama dan boleh dipercayai. Tidak ada pemegang data sumber yang tersedia untuk bitcoin, ingat.

artikel berkaitan

Cara Melombong Bitcoin Cara Melabur dalam Bitcoin Apa itu Bitcoin