Jawapannya ada 7 (tujuh) ahli di BTS. Terdapat nama-nama termasuk RM, Yoongi, Jin, Hobi, Jungkook, V, Jimin. Ketujuh-tujuh anggota ini membuat debut pada tahun 2013 tetapi menjadi popular selepas lagu mereka 'I Need U'. ARMY (peminat BTS) kadang-kadang memanggil mereka OT7. Setiap ahli BTS disukai oleh peminat tetapi menurut beberapa sumber, peminat lebih menyukai Jungkook kerana dia comel menurut mereka.

Berapakah bilangan ahli BTS?

Berikut adalah 7 nama ahli BTS dan terdapat biografi

1. RM:

Nama Panggung: RM (아르 엠), pernah menjadi Rap Monster (랩 몬스터) yang lalu. Nama asalnya ialah Kim Nam Joon (김남준), dan dia adalah Pemimpin dan Rapper Utama. Hari lahirnya adalah pada 12 September 1994 kerana tanda zodiaknya adalah Virgo.

Tingginya 181 cm (5'11 ") dan beratnya 73.6 kg (162 lbs). Jenis Darah yang dimilikinya ialah A. Jenis MBTInya adalah INFJ. RM bukan peminat media sosial tetapi dia mempunyai akaun Twitter ( semua individu BTS berkongsi 1 akaun twitter tunggal) iaitu @bts_twt . Dia dilahirkan di Seoul (Sangdo-dong) tetapi kemudiannya berpindah ke Ilsan, Gyeonggi-do, Korea Selatan ketika berusia 4. Dia mempunyai seorang adik perempuan, Kim Kyung Min Dia belajar dari Apgujeong High School; Global Cyber ​​University - sarjana dalam bidang kejuruteraan elektronik .RM pernah mengunjungi New Zealand dan tinggal di sana selama setengah tahun. Makanan kegemarannya termasuk daging (terutama Samgyeopsal) dan Kalguksu (mi Korea dengan daging).

Dia tahu bagaimana berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dan boleh bercakap dalam bahasa Inggeris dengan berkesan dan lancar. Jungkook adalah orang yang tahu RM sejak debut, dan dia menyertai BTS kerana RM. Orang mengatakan bahawa dia mempunyai keperibadian yang baik. RM mempunyai nilai kecerdasan (IQ) sebanyak 148.

BEBERAPA FAKTA MENGENAI RM:

 1. Hobi: Carian internet, baca beberapa buku.

 2. Warna kegemarannya adalah gelap, merah jambu, dan ungu.

 3. Dia tidak suka cuaca musim panas dan musim sejuk.

 4. Personaliti kegemarannya adalah Kanye West, dan A $ AP Rocky.

 5. Dia selalu bercakap untuk hak lgbtqia +.

 6. RM berpendapat rambut perak sesuai untuknya. (Temu Bual Umpan Buzz 2018)

 7. Dia mempunyai 160 lagu yang dibentuk / diserahkan bersama.

 8. Mixtape solo pertamanya, "RM" dilancarkan pada 17 Mac 2015.

 9. Pada 13 November 2017, Namjoon menyusun pesanan di bistro peminat yang menyatakan bahawa dia menukar nama pentasnya dari Rap Monster menjadi RM. Namjoon menyatakan bahawa "RM" bermaksud "Genuine Me" sekarang

 10. RM berada di kedudukan ke-79 di TC Candler “The 100 Most Handsome Faces 2018”.

 11. Emotikon perwakilan::koala: . Dia juga mempunyai FULL GROWN TEACUP YORKIE

 12. Pandangan RM mengenai bakal isteri: "Seseorang yang yakin, dan pintar" 14. RM suka membaca beberapa Buku Mengubah Kehidupan

2. SEOKJIN:

Nama Pentas: Jin (진). Nama asalnya ialah Kim Seok Jin (김석진). Dia adalah Sub Vokalis, Visual Hari Lahirnya pada 4 Disember 1992 dan Tanda Zodiaknya adalah Sagitarius dia berukuran 178.3 cm (5'10.2 ″). Beratnya hanya 63 kg (139 paun).

Kumpulan ibloodnya adalah O. Jenis MBTI-nya adalah INTP. Dia dilahirkan di Anyang, Gyeonggi-do, tetapi berpindah ke Gwacheon, Gyeonggi-do. Dia mempunyai saudara kandung, Kim Seok Jong, 2 tahun lebih tua darinya. Pendidikan: Universiti Konkuk; Hanyang Cyber ​​University - Filem utama (ases / siswazah).

Dia paling suka musim musim bunga. Hobi: Memasak, bermain permainan video dan mengambil selcas. Keperibadian kegemarannya adalah TOP dari BIGBANG. Dia menjentikkan mata kirinya ketika dia gugup. Jin suka rambutnya yang berwarna biru. Dia mengatakan bahawa dia suka rambutnya berwarna merah jambu. Dia suka menikmati filem puteri Disney. Dia adalah tukang masak yang sangat baik.

Dia suka mengambil gambar. Makanan kegemarannya adalah udang galah, daging, dan naengmyeon (mi sejuk Korea). Menurut ahli BTS yang lain, dia mempunyai badan terbaik di Bang tan. Jin berpendapat rambut merah jambu sesuai untuknya. (Buzz Feed Interview 2018) Jin berada di kedudukan ke-47 di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018". Tidak seperti RM, dia suka membaca beberapa Buku Fiksyen Sejarah Terbaik .

Lebih lanjut mengenai Kehidupan SEOKJIN

Jin berada di kedudukan ke-44 di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2019". Emotikon perwakilan::llama: Jin menginginkan bakal isterinya pandai memasak, baik dan harus sopan. Jin mengatakan dalam salah satu wawancara bahawa dia paling rapat dengan (Kim Taheuyhg).

Dia mengatakan bahawa dia paling suka bibirnya di seluruh wajahnya. Menurut V, dia (Jin) mirip Hidetoshi dari Doraemon. Jin bangun 2 jam sebelum semua orang. Sebagai tukang masak terbaik, dia tahu Cara Membuat Spaghetti dan menurut ahli dia adalah tukang masak terbaik.

KEBERSIHAN JIN

Jin sebelumnya mempunyai haiwan peliharaan yang namanya JJanggu. Dia adalah yang pertama di seluruh BTS yang mempunyai lesen memandu. Di samping itu, dia dapat bermain gitar dan piano dengan lancar. Dia suka mengunjungi alpacas. Setiap kali dia bersalji, dia tidak akan kembali dari mereka tanpa melakukan snowboarding.

Jin dikatakan mempunyai keperibadian genit, dia mengatakan bahawa dia mengedipkan mata jika melihat seseorang lebih dari 3 saat. Dia mengatakan bahawa dia suka Suga menjadi pekerjanya, dan dia sebagai bos Suga. Dia bukan peminat thriller. Sekiranya anda merasa bahawa mengapa saya sangat bosan maka anda harus mendengar beberapa lelucon ayahnya kerana mereka sangat lucu.

Fakta menarik mengenai JIN:

 1. Jin dan Jungkook banyak bertengkar. Seorang pemandu teksi pernah percaya bahawa Jungkook dan Jin adalah kembar kerana mereka selalu bertengkar.

 2. Dia suka strawberi, bapa saudaranya mempunyai ladang strawberi, jadi dia biasanya pergi ke sana untuk memilihnya

 3. Jin terkenal untuk memberitahu semua orang lelucon ayah yang pincang, semua orang dalam kumpulan itu dilihat ketawa kecuali Suga. Jin menurunkan berat badan adalah setahun, hanya makan ayam

3. Suga

Dia dilahirkan di Daegu, Korea Selatan. Dia mempunyai Min Junki sebagai abangnya. Dia belajar di Global Cyber ​​University dan belajar Liberal Arts Major. Hobi kegemarannya tidak melakukan apa-apa ketika dia bebas. Dalam satu wawancara dia mengatakan bahawa dia suka mengambil gambar. Dia suka makan daging tanpa lemak . Dia mengatakan bahawa warna kegemarannya adalah putih.

Dia suka nombor 3 dalam pengiraan. Dia mengatakan bahawa iklim kegemarannya adalah iklim di mana terdapat musim panas pada siang hari dan musim sejuk pada waktu malam. Personaliti kegemarannya adalah Kanye West, Lupe Fiasco dan Lil Wayne. Suga telah membuat 120+ lagu bersama. Suga berada di kedudukan ke-67 di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018".

Emotikon Perwakilannya adalah:cat: Dia mengatakan bahawa kami akan mengahwini wanita muda yang suka muzik, terutamanya muzik pop. Nama panggungnya adalah J-Hope (제이 홉) Nama Lengkapnya adalah Jung Ho Seok (정호석) kedudukannya dalam kumpulan adalah Penari Utama, Sub Rapper, Sub Vokalis Hari Lahirnya pada 18 Februari 1994 dan Tanda Zodiaknya adalah Aquarius dan dia tingginya 177 cm (5'10 ") dan Beratnya 65 kg (143 lbs.) darahnya ialah A.

Maklumat lanjut mengenai Suga

Jenis MBTI beliau: ESFJ. Dia dilahirkan di Gwangju, Korea Selatan. Dan dia mempunyai adik perempuan, Jung Dawon. Ayahnya adalah seorang pendidik menulis sekolah menengah (mengajar di Gwangju Global High School). Pendidikannya berasal dari Gwangju Global High School; Universiti Cyber ​​Global Dia adalah rapper di JoKwon's jam 2 pagi. dia adalah orang yang tidak memilih nama panggungnya sendiri, tetapi peminat memberinya nama topi 'JHope' bermaksud cahaya matahari.

Makanan kegemarannya adalah kimchi. Dia suka keluar pada musim bunga. Hobinya adalah mendengar muzik dan membeli-belah di tingkap. Dia mengatakan bahawa dia paling suka warna hijau dan nombor kegemarannya dari semua nombor adalah nombor 7. Dia menang dalam anugerah JYP Entertainment. Dia benci untuk bersenam. Jhope terkenal sebagai rapper sebelum dia menyertai BTS. Dia mempunyai rakan bernama Youngjae.

Dia mengatakan bahawa dia suka G-Dragon BIGBANG, A $ AP Rocky, J.Cole, dan Beenzino. Dia suka rambutnya menjadi merah. J-Hope telah mencipta / melancarkan 110+ melodi bersama. Pada 2 Mac 2018, J-Hope merilis albumnya "Expectation World", dengan judul lagu "Dream". J-Hope berada di kedudukan ke-88 di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018". Emoji beliau adalah :sun_with_face: . dia mengatakan bahawa dia akan mengahwini seseorang yang cantik, pandai memasak, dan berwawasan. SUGA dikatakan satu-satunya ahli yang membakar keseluruhan konsert.

anggota bts

4. JIMIN

Nama panggungnya adalah Jimin (지민) dan nama lengkapnya adalah Park Ji Min (박지민) dan dia adalah Penari Utama, Vokalis Utama Hari Lahirnya pada 13 Oktober 1995, dan Tanda Zodiaknya adalah Libra. Dia mempunyai ketinggian 174 cm (5'8.5 ″) dan berat 58.6 kg (129 lbs.) dia mempunyai darah A dan jenis MBTI-nya adalah ENFJ.

Dia menghabiskan awal hidupnya di Busan, Korea Selatan. Nama kakaknya adalah Park Jihyun dan pendidikannya berasal dari Busan High School of Arts; Universiti Cyber ​​Global - Teater dan filem utama. Dia yang pernah menyertai BTS pada akhir-akhir ini. Dia tidak melakukan apa-apa pada masa lapang. Dia mengatakan bahawa nombor 13 adalah nombor bertuahnya, tetapi dia paling suka nombor 3.

Dia suka makan daging babi, itik, ayam, produk organik, dan kimchi jjigae. Dia tidak suka makan bayam. dia suka musim sejuk dan musim bunga. Menurut beberapa orang, dia mempunyai abs besar. Dia membuat kawan dengan mudah. V dan Jimin belajar di sekolah menengah yang sama. Menurut V, Jimin adalah orang yang rajin belajar.

Dia mengatakan bahawa tidak ada yang dapat menghentikannya menari setiap kali muzik dimainkan. Keperibadian kegemarannya adalah TaeYang dari BIGBANG. Jimin dilihat mengalami celah alis ketika dia muncul pada tahun 2020 selepas persembahan

Fakta Menarik mengenai JIMIN

 1. Jimin berada di kedudukan ke-64 dalam "100 Wajah Tampan Terbaik 2017".

 2. Jimin berada di kedudukan ke-25 di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018".

 3. Jimin berada di posisi kesembilan belas di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2019".

 4. Tanda emoji beliau adalah :hatching_chick: / :hatched_chick: .

 5. Jimin mengatakan bahawa dia akan mengahwini seseorang yang lebih bergaya dan cerdas dan pintar daripada dia.

 6. Sekiranya anda bingung mengenai Cara Mendapatkan Mata Smokey? maka anda harus mempertimbangkan dengan serius untuk bercakap dengan artis solek Jimin kerana menurut peminat. Jimin mempunyai mata smokey terbaik.

Ringkasan: Sekiranya anda tidak tahu Cara Tetap Bermotivasi dalam Musim Percutian? maka anda harus membaca beberapa buku atau bermain permainan Zoom , kerana itulah yang selalu disarankan oleh Jimin kepada peminatnya dalam temu ramah

5. KIM TEAHYUNG

Nama pentasnya ialah V (뷔). Nama lengkapnya ialah Kim Tae Hyung (김태형). Dia adalah Penari Utama, Sub Vokalis, Visual. Dia dilahirkan pada 30 Disember 1995 dan Tanda Zodiaknya adalah Capricorn dan berumur 179 cm (5'10.5 ″) dia mempunyai berat 63 kg (139 lbs.) Dan dia mempunyai darah AB. Jenis MBTI ini adalah ENFP.

Dia dilahirkan di Daegu, namun kemudian pindah ke Geochang, dan kemudian pindah ke Seoul. Dia mempunyai saudara perempuan bernama (Kim Eun Jin) dan (Kim Jong Gyu). Pendidikannya berasal dari Korea Art School, Global Cyber ​​University. dia bermain dalam permainan di mana dia membuat identiti tidak diketahui. Dia mengatakan bahawa dia menyukai sesuatu yang unik. Dia suka makan daging dan Japchae.

Hobinya termasuk mencari muzik yang tidak diketahui dan bermain di PC. Dia suka nombor 10 dalam jumlah keseluruhan. Dia suka warnanya berwarna perak, menurut beberapa anggota Tae Hyung menjadi kosong ketika dia tidak bercakap. Dia mempunyai kebiasaan menjelirkan lidahnya. Dia mengatakan bahawa ayahnya adalah panutannya.

Perkara yang paling disukai adalah PC, boneka, pakaian, dan kasut besar. Dia suka memakai pakaian yang mahal. Menurut beberapa ahli dia mempunyai kemahiran memasak yang hebat. Dia berlakon dalam drama tradisional 'Hwarang' di mana dia memainkan peranan sampingan. Dia berlakon dalam drama itu pada tahun 2016- 2017. V selalu mengetengahkan penampilan solekan Simple pada dirinya.

Penampilan kacak V

- V menduduki tempat pertama dalam "Main 100 Wajah Paling Tampan 2017". V berada di kedudukan kelima di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018". V berada di kedudukan keempat di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2019". V berpendapat rambut merah sesuai untuknya. (Temu ramah Buzz Feed 2018).

Emotikon perwakilannya adalah:tiger: . V mengatakan bahawa dia akan mengahwini seseorang yang mempunyai aego terbaik. V mendapat Tatu Warna kecil berwarna hitam dalam video ON MV. BTS V walaupun berusia 25 tahun pada tahun 2020 mempunyai keperibadian yang lucu.

6. JEON JUNGKOOK

Nama Panggung: Jung Kook (정국). Nama lengkapnya adalah Jeon Jung Kook (전 정국), dan dia adalah Vokalis Utama, Penari Utama, Sub Rapper, Pusat, dan dia juga lebih kecil dari usia yang lain. Hari lahirnya pada 1 September 1997 dan tanda zodiaknya adalah Virgo dan beratnya 178 cm (5'10 ") berat badannya adalah 66 kg (145 lbs.), Dan dia mempunyai darah jenis A. Jenis MBTI-nya adalah ISFP .

Dia menghabiskan awal kehidupannya di Busan, Korea Selatan tetapi kemudian pindah ke Seoul dan dia mempunyai seorang kakak lelaki bernama Jeon Junghyun. Dia mendapat pendidikannya dari Seoul School of Performing Arts, Global Cyber ​​University. dia mengatakan bahawa dia ingin menjadi atlet ketika dia masih muda. Dia suka melukis. Dia mempunyai kumpulan di mana ahli Bambam dan Yugyeom GOT7, Jungkook BTS, The8 Seventeen, Mingyu, DK, Jaehyun NCT dan Cha Eunwoo Astro yang semuanya dilahirkan pada tahun 1997 adalah rakannya.

Dia mengatakan bahawa dia suka makan pizza, dan apa sahaja yang diperbuat daripada tepung. Dia paling suka nombor 1. Dia suka warna gelap. dia mengatakan bahawa warna gelap sesuai dengannya. Menurut beberapa ahli, dia adalah tukang masak yang sangat baik. Dia suka kasut dan kosmetik. Jungkook menduduki tempat ketiga belas dalam "100 Wajah Paling Tampan 2017". Jungkook berada di kedudukan kedua di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2018". Jungkook menduduki tempat pertama di TC Candler "The 100 Most Handsome Faces 2019".

Dia mengatakan bahawa dia menyukai keperibadian G-Dragon BIGBANG. Emoji beliau adalah:rabbit: . Sekiranya anda seorang pencinta tatu, maka anda harus bertanya kepada Jungkook tentang Berapa Kos Tatu? kerana dialah yang mendapat tatu paling banyak di semua kumpulan BTS

fakta mengenai Jungkook

Dia baru berusia 12 tahun ketika dia menyertai BTS. dia mengatakan bahawa dia ingin menjadi pro gamer, tetapi dia mengikuti uji bakat di BTS yang membawanya menyanyi. Jungkook suka dengan cookies coklat. Selain tentera ini memanggilnya 'kookie' atau kelinci kadang-kadang. BTS mempunyai persembahan mereka sendiri di mana semua ahli BTS bermain permainan.

Jungkook benci kalah. Jungkook adalah peminat permainan dan dia bermain semua 5 Permainan Multiplayer Dalam Talian Paling Banyak Dimainkan pada tahun 2020 pada masa lapang. Jungkook juga merupakan satu-satunya anggota bts yang mempunyai tatu

ahli bts jungkook

7. JHOPE

Jhope yang bersinar cahaya matahari adalah satu-satunya anggota yang tersenyum setiap kali anda melihatnya. Jhope mempunyai seorang kakak perempuan. Menurut Jhope, Jimin adalah satu-satunya ahli yang akan memperkenalkan adiknya. Dia adalah ahli yang paling tidak interaktif di aplikasi WEVERSE. Jhope terkenal sebelum dia menyertai BTS. Para peminat memberikan nama panggilan kepada Jhope. Jhope mempunyai usia yang sama dengan RM BTS. Dilahirkan pada bulan Februari, Jhope adalah akuarium. Dia menghadiahkan Jimin satu salinan lagu Jimin Serependenity. Ini keseluruhan hadiah diberikan oleh Jhope dalam salah satu episod Run BTS. Jhope juga mengalami penyakit bergerak. Dia suci gergaji besi. Ketika BTS mengunjungi kawasan Disney dalam salah satu episod RUN BTS, dia adalah satu-satunya yang menolak untuk menaiki laut. Kerjasama dengan Becky G menjadikannya lebih terkenal. Dia juga dikhabarkan menjadi ahli BTS yang paling berjaya.

Fakta JHOPE aka Sunshine:

Satu-satunya yang suka memakai cat kuku adalah Jhope. Dia mempunyai anjing bernama Molly. Menurut Jin dan Jungkook, Jhope dilahirkan sebagai model. Dia benci apabila seseorang memanggilnya kuda. Wajahnya menurut peminat serupa dengan kuda.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA

Berikut adalah beberapa soalan yang sering ditanya mengenai bilangan ahli BTS:

Adakah kemungkinan lain akan ada penambahan satu lagi anggota BTS?

Tidak, sama sekali tidak. Menurut BTS, semua ahli tidak akan selesa dengan satu ahli lagi. Kerana menurut anggotanya, mereka mengenali mereka semua selama 10 tahun dan penambahan sebilangan anggota akan membuat mereka semua merasa tidak selesa.

Adakah bahasa lain di mana BTS menyanyi?

Bts bernyanyi dalam bahasa Inggeris, Japenese dan Korea. Hanya ada lagu di mana Korea tidak termasuk adalah Dynamaite. Terdapat beberapa laporan bahawa BTS mungkin mengembangkan lagu dalam Bahasa Jerman

Di mana Bts tinggal?

BTS tinggal di Bukit Hannam kerana masalah keselamatan dan privasi.

Yang mempunyai tatu tetap di BTS

Jungkook juga vokalis kumpulan ini mempunyai tatu tetap sejak 2019.

KESIMPULAN

Menurut peminat, BTS membawa harapan untuk hidup mereka. Banyak personaliti terkenal adalah peminat mereka juga, termasuk John Cena juga. BTS adalah kumpulan budak lelaki pertama yang membuat persembahan di SaudiArabia.

Bukan hanya BTS membuka jalan bagi kumpulan K-pop lain untuk tampil ke hadapan dan menjadikan diri mereka terkenal, mereka juga mempunyai sumbangan besar dalam ekonomi mereka.