Berapa musim yang dimiliki oleh pemburu x pemburu? ans; 6 musim secara keseluruhan Hunter x hunter adalah siri anime jepun yang ditayangkan pada tahun 2011. Ia ditulis oleh Yoshihero togashi seorang penulis manga terkenal Jepun. Kisahnya mengenai Gon (protagonis) yang ditinggalkan oleh bapanya. Dan gon kini berusia 11 tahun dan ingin bertemu dengan ayahnya, yang merupakan pemburu. Oleh itu, gon ingin menjadi pemburu dan bertemu uo dengan ayahnya. Gon mendapat beberapa rakan baru untuk memulakan jurnalnya dengan kurapika, killua dan leorio. Anime Hunter x Hunter mempunyai total 6 musim. Keseluruhan 148 episod.

Enam musim pemburu x pemburu adalah

1. Hunter exam arc. (26 episod) dalam arc gon ini membuat rakan baru dan memulakan perjalanan barunya untuk mencari ayahnya. Ark Ujian Hunter adalah [busur cerita] pertama dari siri ini. Arka merangkumi dari Episode_1_ (2011)) hingga Episode_21_ (2011)) penyesuaian anime 2011. Dalam arka ini, pemohon dari seluruh dunia mencuba [Hunter Exam] untuk menjadi Profesional Watak utama siri ini juga diperkenalkan di busur ini.

2. Langit arena arc. (12 episod) di sini adalah gon dan killua bermula di sana jurnal baru untuk menjadi kuat dan mendapat wang dengan memasuki kejohanan di sky arena. Pergi ke Heavens Arena bangunan 251 tingkat di mana orang bersaing melalui pertandingan bertanding sepanjang masa untuk wang tunai. Di sinilah mereka bertemu dengan tuan Kung-Fu [Wing] yang mengajar mereka tentang Nen tenaga mirip chi yang dapat digunakan untuk mewujudkan kekuatan super. Dia mengajar anak kecil bernama Zushi. yang bergabung dengan Gon dan Killua untuk bertanding dalam kejohanan tersebut untuk mendapatkan wang dan pengalaman. Hisoka juga dalam kejohanan. Gon akhirnya bertempur dengan Hisoka sekali lagi, untuk menunjukkan betapa dia telah bertambah baik.

3. Busur kumpulan hantu (20 episod) di lengkungan ini terdapat kumpulan yang sangat berbahaya yang disebut kumpulan hantu. Empat watak utama bersatu semula untuk lelongan terbesar di dunia di sebuah metropolis luas bernama Yorknew City Gon, Killua dan Leorio mencuba kaedah yang berbeza untuk menghasilkan wang yang cukup untuk membeli Greed Island sebuah permainan video JoyStation Console yang dapat membantu Gon mencari ayahnya Gin. Kurapika bekerja sebagai pengawal untuk Neon Nostrade, pengumpul daging dan anak perempuan kepada ketua keluarga Mafia, agar dia dapat mendekati klannya, Scarlet Eyes yang akan dilelong di kota yang sama. Kumpulan Phantom Troupe sekumpulan pencuri, yang telah menyembelih klan Kurapika, juga berkumpul di Yorknew City.

4Greed island arc (17 episod) Gon Killua dan Leorio kembali untuk membantu Kurapika.Kurapika pulih setelah pertempuran melawan Phantom Troupe. Leorio dan Kurapika pergi lagi, mengembalikan tumpuan kepada Gon dan Killua. Gon dan Killua dapat bergabung dengan pasukan yang disewa oleh jutawan, Battera, untuk bermain permainan. Gon dan Killua bergabung dan kemudiannya dilatih oleh Biscuit seorang wanita berusia 57 tahun yang kelihatan seperti gadis berusia 12 tahun, dan merupakan guru besar dan berpengalaman Nen. Semasa cerita berjalan, pemain yang digelar Bomber meletupkan pemain lain. Gon, Killua, dan Biscuit bekerjasama dengan pemain lain dan membawa Bomber keluar. The Phantom Troupe juga melakukan perjalanan ke Pulau Greed, mencari penghilang Nen untuk mengeluarkan bilah Nen di Chrollo_Lucilfer yang diletakkan oleh Kurapika untuk membatalkan kuasanya.

5.Chimera Ant arc (61 episod) di busur ini terdapat beberapa spesies semut berbahaya yang memakan manusia. Dan mendapat kekuatan. Jadi persatuan pemburu dipanggil dan pergaduhan besar berlaku ia adalah busur terpanjang dan terbaik dari siri ini. Setelah meninggalkan Pulau Greed, Gon dan Killua bertemu dengan [Kite] Mereka semua disewa untuk menyiasat kaki serangga pelik yang tersapu di pantai. Ujian genetik menentukan bahawa kaki milik Chimera Ant Queen yang sangat besar dan kebetulan mencuci di pantai sebuah pulau bernama NGL (Neo-Green Life). [Semut Chimera] terus menghapuskan sebahagian besar penduduk dan melahirkan ratusan keturunan untuk generasi seterusnya sebelum Gon, Killua, dan Kite tiba untuk menghentikannya

6. Final arc pemilihan (12 episod) di arc gon ini bertemu dengan ayahnya Gin dan pemilihan ketua Hunter berlangsung. [Netero], ketua Hunter_Association telah meninggal dunia setelah konfrontasinya dengan [Chimera Ant King, [Meruem] Seorang ketua Hunter baru diperlukan, sehingga para Zodiak dikumpulkan untuk mengadakan pemilihan baru untuk ketua Hunter baru mereka. Ging Freecss salah seorang anggota Zodiac mengetuai pertubuhan. Leorio kembali dan dengan cepat muncul sebagai calon teratas dalam pilihan raya. Peristiwa ini bertindak sebagai latar belakang usaha [Killua] dan pegawainya, yang ingin menghidupkan semula Gon yang dimasukkan ke hospital menggunakan kemampuan Nen Alluka Zoldyck illumi dibantu oleh usaha Hisoka untuk menghentikan Killua kerana potensi bahaya yang berkaitan dengan penggunaan kuasa Alluka.

Berapa musim pemburu x pemburu mempunyai catatan lain

BAGAIMANA BAIK ITU HUNTER X HUNTER? Ini adalah salah satu anime terbaik di luar sana. Ia pertama kali diterbitkan pada tahun 1999. Tetapi ceritanya tidak lama bahawa gon tidak menemui ayahnya dalam penyesuaian itu. Pada tahun 2011 anime pemburu x pemburu kembali dengan lebih banyak busur dan cerita. sangat gembira ketika itu. Hunter x Hunter dikenali sebagai karya agung bagi banyak orang. Dan secara peribadi ia adalah salah satu anime kegemaran saya di luar sana. Ia akan sentiasa ada di hati peminat. Anime terkenal anda boleh menontonnya dan menikmatinya. Ia akan menjadi perjalanan masa hidup.

AKAN HUNTER X HUNTER PERNAH KEMBALI DENGAN MUSIM BARU? Mudah-mudahan ya ia akan kembali suatu hari nanti. Pengarang atau penulis manga pemburu x pemburu sakit kerana dia tidak menulis manga sekarang tetapi dia akan menyelesaikannya pada masa akan datang. Dan apabila manga akan lengkap, maka kita dapat melihat adaptasi episod baru. Ia akan memakan masa bertahun-tahun. Tetapi ia akan kembali pada suatu hari. Kisah anime berasal dari manga. Komik jepun jika anda tidak mengetahuinya. Kemudian anda boleh klik di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

Apa itu mangaka?

SIAPA KARAKTER UTAMA HUNTER X HUNTER? Terdapat 4 watak utama dalam siri Gon (protagonis), killua, kurapika, leorio. Kisahnya mengenai ada tujuan dalam hidup dan bagaimana mereka mencapainya. Ramai orang ingin mengetahui apa jantina kurapika? Maka anda boleh membaca catatan di bawah ini untuk mengetahui perinciannya. Jantina Kurapika? Sekarang anda ada.