Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? BTS mempunyai total 230 lagu yang berisi 155 lagu di 9 album studio dan satu di album soundtrack, juga 2 penerbitan semula, dan 2 album kompilasi. Terdapat 6 episod, 1 album tunggal, 33 pelepasan bukan album, dan 43 di mixtape. BTS terdiri daripada album tunggal, album mini, dan album Jepun.

Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS?

Lagu dan populariti BTS

Terdapat beberapa sebab mengapa BTS menjadi popular hingga kini, tetapi yang penting mereka benar-benar bekerja keras dalam muzik mereka dan anda mesti tahu berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? Kumpulan tujuh lelaki itu bekerja sejak 2013, dan hingga sekarang. Setiap lagu BTS mengandungi mesej positif.

Lebih-lebih lagi, BTS telah merilis hingga 129 lagu yang kami tidak mengira lagu Jepun. Walaupun lagu-lagu ini mudah didapati di SoundCloud. Kumpulan ini sempurna dan juga kerja berpasukan mereka. Perjalanan tujuh tahun mereka melalui beberapa pasang surut, namun mereka mendapat kemasyhuran besar yang diimpikan oleh setiap kumpulan.

Lagu BTS pada tahun 2013

Album single pertama dikeluarkan pada 13 Jun 2013, yang mempunyai 9 lagu. Album pertama mereka "2 COOL 4 SKOOL" menyaksikan kejayaan besar. Walaupun berada di peringkat, kesepuluh di tangga lagu muzik Korea sebulan setelah ia dilancarkan.

Album mini pertama dirilis pada 11 September 2013, berisi 10 lagu yang meningkatkan kemasyhuran BTS

Lagu dan Album BTS pada tahun 2014

Setelah mengeluarkan album ketiga mereka pada 12 Februari 2014 BTS mula tersebar di Australia, Amerika Utara, dan Amerika Selatan. Pada tahun ini BTS mendapat populariti besar dan mengeluarkan 5 album termasuk 2 album Jepun .ie, 42 lagu.

Lagu dan Album BTS pada tahun 2015

Pada 29 April 2015, era kedua BTS bermula yang merangkumi 2 album mini, 2 album Jepun. Kira-kira 47 lagu dikeluarkan pada tahun ini. Ketujuh anggota BT mendapat populariti besar. Lebih-lebih lagi, mereka menunjukkan kandungan positif alternatif. Kerana populariti yang besar, Big Hit Entertainment menamakannya BTS Universe.

Lagu dan Album BTS pada tahun 2016

Pada tahun 2016, 4 album dirilis dengan 42 lagu termasuk 2 album Jepun. Juga, BTS memenangi Daesang Album of the Year pertama mereka di Anugerah Muzik Melon 2016. BTS terpilih sebagai Lelaki Terbaik Korea GQ! SOPE telah melakukan debut bersama. Lebih-lebih lagi, BTS memenangi anugerah Kumpulan Lelaki Persembahan Tarian Terbaik dan Daesang ke-2 Album Terbaik Tahun Ini di MAMA 2016.

Lagu dan Album BTS pada tahun 2017

Pada tahun ini kumpulan BTS mempunyai prestasi hebat dan memenangi hati peminat, mungkin mengeluarkan nama album yang dikemas semula "You Never Walk Alone" pada bulan Februari. Terdapat juga album lain bernama "Love Yourself Her" yang merupakan kejayaan tertinggi BTS pada tahun 2017. Pada tahun ini 63 lagu dilancarkan dengan 2 album Jepun.

Pencapaian lain adalah:

:small_blue_diamond: Konsert dan persembahan mereka

:small_blue_diamond: Penghargaan dan kejayaan

:small_blue_diamond: Lagu solo mereka

:small_blue_diamond: Rancangan TV

Lagu dan Album BTS pada tahun 2018

Pada tahun ini 41 lagu dilancarkan 3 album dan satu album Jepun. Lebih-lebih lagi, setiap lagu membawa getaran dan rasa tersendiri yang menjadikan album kreatif. Tahun ini mengandungi lagu solo, lagu hip hop, dan pelbagai lagu yang sangat mengagumkan. Semua album berjaya dan ini adalah akhir dari era Love Yourself.

Prestasi BTS dalam dua tahun terakhir

Pada tahun 2019, 1 album mini dan 1 album Jepun dilancarkan, dan keseluruhannya 10 lagu dilancarkan. Album mini itu diberi nama Peta jiwa. Pada tahun ini Bangtan Boys memenangi 111 anugerah dengan satu album. Pada tahun 2020,53 album dikeluarkan termasuk 1 album Jepun 3 album. dalam 8 tahun, BTS telah memenangi 340 anugerah sehingga sekarang dan mencalonkan 514 album. Pada tahun 2020 BTS memenangi 19 anugerah. Mereka telah mendapat kasih sayang dari peminat mereka dan memperoleh pencapaian besar juga.

Berapa banyak lagu Jepun yang dikeluarkan oleh BTS?

:black_medium_small_square: Terdapat 14 album Jepun versi Jepun dan 84 lagu.

:black_medium_small_square: Kpop terkenal di seluruh Asia dan mengandungi peminat di seluruh Asia, ketika kumpulan Kpop mengadakan lawatan, mereka hanya membuat persembahan di ibu kota. Ini bukan kerana kekurangan masa. Ini kerana dua kekurangan budaya konsert di Asia.

:black_medium_small_square: Walaupun ada peminat, budaya konsert tidak berkembang dengan baik di Asia serantau, dan kekurangan infrastruktur konsert seperti arena, ruang konsert tidak terdapat di negara-negara Asia.

:black_medium_small_square: Jepun dibangunkan dan budaya konsert tersedia dengan lancar. Di mana-mana kawasan serantau di Jepun, infrastrukturnya ada dan siap untuk menampung bintang antarabangsa juga dan peminatnya juga bersedia membayar dan hadir.

:black_medium_small_square: Kumpulan Kpop boleh melakukan lawatan ke seluruh Jepun dengan kesan yang sama seperti yang dilakukan di ibu kota, menjadikannya pasaran yang lebih menarik bagi organisasi pengurusan Kpop.

Oleh itu, itulah sebabnya BTS mengeluarkan album Jepun. Ia juga merupakan perniagaan pada penghujung hari dan menguntungkan juga. Sekiranya pasaran lain di Negeri lain cukup besar, maka sudah pasti anda akan melihat kumpulan BTS dan kumpulan Kpop lain akan mengeluarkan album dalam bahasa mereka sendiri. Secara keseluruhan, orang Korea dan Jepun telah datang sejak dahulu kala dan walau apa pun penyebabnya, sangat menyenangkan apabila kumpulan Kpop seperti BTS meneruskan jambatan antara jurang politik dan budaya melalui bahasa muzik global.

:star: DALAM PENDEK

Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? Budak lelaki BTS bekerjasama sejak 2013. Kumpulan Korea mempunyai total 230 lagu yang mempunyai 155 lagu 9 di album studio. Dan BTS mempunyai 6 episod, 1 album tunggal, dan 43 pita campuran. Terdapat juga 14 album Jepun. Jadi, BTS mengandungi album mini, album tunggal, dan album Jepun. BTS berusaha dengan bersungguh-sungguh dan persembahan mereka berjaya menambat hati peminat. Pasukan ini telah memenangi 340 anugerah dan dicalonkan sebanyak 514 kali.

Soalan Lazim

Terdapat beberapa soalan yang sering ditanyakan orang bahawa Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? Berikut adalah beberapa soalan yang diajukan oleh individu

Berapa banyak lagu yang terdapat dalam BTS?

Tujuh kumpulan anak lelaki Korea Selatan telah mengeluarkan 23 album promosi single dan 2 dan secara keseluruhan BTS mempunyai 230 lagu dan terjual sekitar 50,000 salinan.

Adakah BTS mempunyai album solo?

Dalam tujuh tahun kerjaya mereka, ahli BTS telah mengeluarkan beberapa album secara berkumpulan. Tetapi ketika berkaitan dengan karya solo, perpustakaan persembahan tidak begitu mahal, dan hanya tiga rapper kumpulan yang telah mengeluarkan mixtape mereka. Jadi, BTS popular dengan lagu kumpulan mereka bukan dengan solo.

Mengapa BTS membuat album Jepun?

Kumpulan BTS juga melancarkan album lagu Jepun mereka kerana Jepun mewakili pasaran yang luas daripada Korea. Dan lagu dalam bahasa Jepun lebih popular daripada bahasa Korea. Walau bagaimanapun, diskografi Jepun BTS berfungsi sedikit berbeza daripada yang menggunakan bahasa Korea dan yang menjadikan BTS lebih popular.

Kesimpulannya

Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? Ketujuh lelaki itu bekerjasama sejak 2013. Kumpulan Korea mempunyai 230 lagu yang mempunyai 155 lagu 9 di album studio. Dan BTS mempunyai 6 episod, 1 album tunggal, dan 43 pita campuran. Terdapat juga 14 album Jepun. Jadi, BTS mengandungi album mini, album tunggal, dan album Jepun. BTS berusaha dengan bersungguh-sungguh dan persembahan mereka berjaya menambat hati peminat. Pasukan ini telah memenangi 340 anugerah dan dicalonkan sebanyak 514 kali.

JUGA BACA

Berapakah bilangan ahli BTS?

Berapakah bilangan album BTS?

Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS?

Tidak termasuk karya pra-debut, sampul, rilis semula, remix dan versi berbilang / Jepun / Cina, BTS mempunyai sejumlah 143 lagu di 7 album studio + 1 album soundtrack + 2 penerbitan semula + 2 album kompilasi + 6 EP + 4 single - album, 23 lagu sebagai pelepasan bukan album / artis / pengeluar unggulan, dan 33.

Berapa banyak lagu yang disatukan oleh BTS?

BTS secara keseluruhan mempunyai 230 lagu di mana 155 ada di album.

Berapa banyak lagu yang telah dikeluarkan oleh BTS?

BTS boy band Korea Selatan telah mengeluarkan 49 single dan dua single promo. Kumpulan ini membuat kemunculan sulung mereka di Korea Selatan pada 13 Jun 2013 dengan single "No More Dream", yang memuncak di nombor 124 di Gaon Digital Chart dan terjual sekitar 50,000 salinan.

Apakah kejayaan terbesar BTS?

"Filter" adalah salah satu dari banyak hits besar pada pelepasan BTS pada tahun 2020 Map of the Soul: 7, yang menjadi carta global teratas sedikit lebih dari setahun yang lalu. Lagu ini akhirnya naik ke nombor 1 di carta Penjualan Lagu Digital Dunia dan menjadi salah satu daripada 26 pemenang rekod teratas dalam senarai itu.

Ahli Bts

Nama ahli Bts adalah seperti berikut:

:guitar: Jungkook

:guitar: V

:guitar: Jimin

:guitar: Jin

:guitar: Suga

:guitar: RM

:guitar: J-Harapan

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

S: Negara mana yang paling dibenci oleh BTS?

Negara yang Paling Dibenci BTS dianggap Filipina berdasarkan rujukan kepada pelbagai sumber. Selain Filipina, orang-orang dari negara-negara seperti UK, Amerika Syarikat, China, Korea Utara, India membenci anggota BTS kerana beberapa sebab.

S: V adalah separuh Filipina atau tidak?

Dia selalu mempunyai kamus Filipina sendiri, buku frasa Filipina, dan lain-lain - Dia adalah orang yang menyusun lagu "Tahan Aku Ketat" - dia dengan bangga mengakui pernah dalam temu bual bahawa ibunya adalah FALIPINA SEJUK. Dan dia 1/4 darah Filipina.

S: Siapa yang kaya dengan BTS?

Dengan anggaran nilai bersih $ 22 juta, J-Hope secara tidak rasmi dianggap sebagai anggota BTS terkaya sehingga kini.

Q: Adakah BTS V tunggal atau tidak?

Walaupun V masih bujang, dia adalah satu-satunya anggota BTS yang secara rasmi membincangkan status hubungan mereka oleh pengurusan mereka Big Hit Entertainment… Ketika desas-desus meningkat, Big Hit Entertainment mengakui bahawa V dan Hi sedang berbual, tetapi mereka tidak berpacaran dan hanya rakan.

Kesimpulannya

BTS telah mencipta nama dalam industri muzik. Mereka popular di seluruh dunia kerana lagu-lagu mereka yang luar biasa. Semua ahli BTS menaruh hati dan jiwa mereka untuk menghiburkan orang. BTS mempunyai total 230 lagu dan semuanya berjaya.

Mari kita lihat beberapa maklumat lain yang berkaitan dengan lagu BTS dengan membaca ringkas di bawah.

Adakah Spotify mempunyai semua lagu BTS?

Semua lagu BTS tersedia di Spotify, sama ada secara solo atau berkumpulan, single, atau instrumen. Terdapat juga kolaborasi dan produksi. Lagu pendua dapat dijumpai kerana lagu tersebut muncul di album / single yang berbeza.

Pertunjukan Muzik BTS Menang

Berikut adalah senarai anugerah yang dimenangi oleh BTS untuk lagu-lagu mereka yang luar biasa.

Jumlah anugerah yang dimenangi untuk lagu: 148 (hingga 23 Julai 2021)

Lagu yang memenangi anugerah terbanyak: Dynamite (32 kali menang, hingga Julai 2021)

Lagu pertama yang memenangi anugerah: Menang untuk lagu "I Need U" pada 5 Mei 2015.

Kemenangan ke-50 di Music Show: Menang untuk lagu "IDOL" pada 9 Sep 2018.

Kemenangan ke-100 di Muzik Show: Menang untuk lagu "Dynamite" pada 13 Sep 2020

Menang "Triple Crown" Pertama: Menang untuk lagu "DNA" pada 13 Okt 2017.

Jumlah "Triple Crowns" yang dimenangi: 20 (hingga Julai 2021)

Berapakah jumlah album yang dimiliki BTS?

BTS mempunyai 19 album secara keseluruhan. Pemecahan ini diberikan di bawah.

Album BTS Soundtrack: 1

Bilangan album Single BTS: 3

Album studio oleh BTS: 9

Jumlah album Kompilasi BTS: 6

Apakah lagu BTS yang paling berjaya?

BTS 'Butter' adalah Hit Terbesar di Billboard di Billboard.

Berapa banyak single yang telah diberikan oleh BTS dari tahun 2013 hingga 2020?

Terdapat 11 single oleh BTS dari 2013 hingga 2020.

Apakah lagu BTS yang paling dibenci?

Video muzik BTS "Dynamite" adalah yang paling tidak disukai di YouTube dengan 1.092M tidak suka. Tidak suka ini lebih daripada lagu "Boy With Luv".

Apa lagu terpanjang BTS?

Spotify telah melaporkan bahawa lagu terpanjang BTS adalah "Wake Up."

Siapa yang menulis lagu BTS?

Mereka bekerjasama untuk menghasilkan karya yang hebat, namun sebilangan besar lagu disusun oleh tiga anggota. Ketiga-tiga anggota ini adalah J-Hope, RM, dan Suga.

Lagu apa yang dilancarkan BTS pada tahun 2021?

BTS merilis lagu "Film Out" pada 16 Februari 2021.

Lagu Inggeris apa yang dimiliki BTS?

Walaupun, BTS semua lagu tidak dinyanyikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Tetapi lagu-lagu di mana kebanyakan bahasa Inggeris digunakan adalah yang berikut.

 1. Malam indah
 2. Kebenaran untuk Menari
 3. Cinta Savage
 4. Dinamit

Lagu BTS Apa Yang Paling Berbahasa Inggeris?

Peratusan bahasa Inggeris yang paling banyak digunakan dalam lagu BTS adalah sedikit. Lagu-lagu ini bersama dengan peratusan bahasa Inggeris yang digunakan adalah seperti berikut.

 1. Cypher Pt. (13.2%)
 2. Gadis Abad ke-21 (16.1%)
 3. Perang Hormon (31.2%)
 4. Jimat SAYA (31.5%)
 5. Lagu lain (7.9%)

Siapa yang mempunyai suara dalam BTS?

Taehyung dari BTS mempunyai rangkaian vokal terdalam daripada semua ahli kumpulan lain.

Adakah BTS Autotune?

Ya, autotune digunakan dalam setiap konsert BTS. MR (trek audio sandaran) yang dimainkan dalam konsert langsung adalah amalan biasa untuk melestarikan lebih daripada sekadar muzik.

Siapa yang mempunyai suara terhangat di BTS?

Penyanyi BTS V mempunyai suara terpanas. Lihat di sini peratusan suara ahli BTS yang paling hangat.

V (53.5%)

Jin (2.8%)

Jungkook (8.8%)

Jimin (8.8%)

Siapa yang berada dalam barisan rap untuk BTS?

Apa maksud rap line? Ia bermaksud perkara berikut

RM (namjoon)

SUGA (Yoongi)

J-HARAPAN dalam bahasa Korea (Hoseok).

Pengenalan Ahli Kumpulan BTS

BTS telah mencatatkan 38 single sebagai artis utama, tiga daripadanya adalah penampilan soundtrack, lapan single sebagai artis pilihan, dua single promosi, dan lebih dari 100 lagu bukan single.

Pada 13 Jun 2013, kumpulan ini membuat debut di Korea Selatan dengan single "No More Dream," yang mencapai nombor 124 di Gaon Digital Chart dan terjual sekitar 50,000 salinan. BTS telah mengeluarkan 38 single sebagai artis utama, tiga daripadanya adalah untuk soundtrack, lapan lagu sebagai artis pilihan, dua single promosi, dan lebih dari 100 lagu bukan single. Kumpulan ini membuat debut di Korea Selatan pada 13 Jun 2013, dengan single "No More Dream," yang memuncak di nombor 124 di Gaon Digital Chart dan terjual sekitar 50,000 salinan.

** Pengenalan Anggota Band BTS K-Pop Army **

Dengan lagu yang menarik, koreografi yang sempurna, dan produksi yang besar, BTS menakluki dunia. Trio K-pop Korea Selatan mempunyai berjuta-juta peminat dan menjual stadium di seluruh dunia, dan mereka pasti akan mengadakan pertunjukan yang luar biasa di Ziggo Dome Amsterdam Sabtu depan. Muzik mereka mungkin kelihatan sempurna dan optimis, tetapi tahukah anda bahawa lagu ini sering mempunyai mesej yang sangat serius?

Inilah dia. Royalti K-Pop dengan banyak album top chart dan penampilan baru-baru ini di Saturday Night Live BTS telah membuktikan status mereka sebagai superstar yang mendominasi global pada masa ini. Namun, salahkan format boyband mereka, spekulasi mengenai motivasi di sebalik usaha AS mereka, atau kenyataan bahawa banyak kejayaan mereka disalahartikan sebagai feromon tiruan.

Semasa BTS bermain di Times Square di ■■■■ Clark's Rock di 'Malam Tahun Baru, pada Saturday Night Live, dan beberapa pertunjukan lain yang sangat besar akhir tahun lalu, "Boy With Luv" adalah lagu pilihan mereka. Namun, jika anda hanya mendengar, anda pasti akan kehilangan banyak muzik yang bagus.

BTS mungkin baru sahaja menghabiskan dua hari untuk meraikan ulang tahun kelapan mereka dengan ARMY di seluruh dunia melalui acara "So woo zoo" 2021, tetapi septet ini mempunyai hadiah terakhir untuk peminat sebelum mengakhiri perayaan: lagu baru yang segar. BTS menyatakan pada 14 Jun bahawa CD fizikal untuk "Butter" akan dirilis pada 9 Julai, bertepatan dengan ulang tahun kesembilan rasmi ARMY, menurut Big Hit Music.

Jenama Ed Sheeran BTS

Dengan hit baru mereka yang menarik 'Permission to Dance', sensasi K-Pop BTS telah menandakan berakhirnya wabak covid-19. Pada hari Jumaat, boy band merilis lagu dan video muzik baru, tepat pada masanya untuk memulakan perayaan hujung minggu. Ed Sheeran bersama-sama menulis lagu bersama Steve Mac, Johnny McDaid, dan Jenna Andrews, yang sebelumnya berkolaborasi dengan raksasa K-Pop di 'Dynamite.' BTS telah mendedahkan senarai lagu untuk album BE mereka yang akan datang, yang akan dirilis pada 20 November. BE mempunyai lapan lagu di album, termasuk hit "Dynamite," yang dirilis awal tahun ini.

"Hidup Berlangsung," "Terbang Ke Kamar Saya," "Biru & Abu-abu," "Skit," "Telepati," "Dis-kemudahan," dan "Tetap" adalah lagu lain. Kumpulan ini mengadakan sesi streaming langsung di You Tube secara berkala.

Tentera K-Pop

BTS mempunyai kejutan yang menyenangkan untuk ARMY kerana kumpulan super K-pop mengeluarkan lagu baru untuk memperingati ulang tahun fandom mereka.

Pada hari Isnin (14 Jun), akaun Twitter Big Hit rasmi mereka menerbitkan pautan ke mesej Balik dari label yang mengumumkan pelepasan single "Butter" CD.

Pada 9 Julai jam 12 pagi ET, versi CD hit terbaru Billboard Hot 100 No. 1 mereka akan dilancarkan. Oleh itu, saya bertanya, "Warna apa yang harus saya mandi jika saya ingin masuk ke ruang kepala BTS yang betul?"

Jawapannya sebulat suara, dan saya meramalkan ungu, seperti yang anda pasti juga. Purple mempunyai kepentingan khusus untuk BTS dan pengikutnya yang setia, yang dikenali sebagai ARMY; pada konvensyen penggemar pada tahun 2016, anggota BTS V bertanya kepada orang ramai, "Adakah anda tahu apa maksud ungu?" Ungu adalah warna akhir pelangi. New Delhi: Adakah terlalu banyak kegilaan BTS? Kami bersetuju dengan peminat yang berpendapat bahawa tidak ada perkara yang terlalu banyak.

Album Single yang Dikeluarkan Jungkook.

Kami telah menyusun senarai 10 lagu BTS teratas yang pasti akan menyapu anda, sebagai penghormatan wawancara eksklusif Rohit Kinane dengan kumpulan K-pop, yang disiarkan di NDTV pada hari Jumaat. V, Jinn, J-Hope, Saga, RM, Jimin, dan Jungkook membentuk kumpulan itu, yang telah menerima anugerah. Single baru BTS, "Permission to Dance," dirilis pada hari Jumaat, dan itu memberi mereka "izin untuk menari." Ed Sheeran menulis lagu itu, yang merupakan lagu ketiga mereka dalam bahasa Inggeris. Hype (foto) Single baru BTS, "Izin Menari," dirilis pada hari Jumat, dan itu memberi mereka "izin untuk menari." Ed Sheeran menulis bersama lagu itu, yang merupakan lagu ketiga mereka dalam bahasa Inggeris. Single baru BTS, "Permission to Dance," dirilis pada hari Jumaat, dan memberikan mereka "izin untuk menari." BTS adalah kumpulan K-pop (atau pop Korea) Korea Selatan yang terdiri dari tujuh anggota dari seluruh negara: Jinn, Saga, J-Hope, RM, Jimin, V, dan Jungkook.

Bermula Dengan Sekolah

Mereka memulakan debutnya pada tahun 2013 dan kemudiannya menjadi terkenal di peringkat global.

Ensemble telah mencipta kandungan berdasarkan pelbagai tema selama bertahun-tahun, bermula dengan trilogi 'Sekolah'. Rolling Stone menghasilkan senarai sepuluh kumpulan K-pop yang paling mungkin berjaya di Amerika Syarikat pada tahun 2012.

Kerana pengeksportan budaya Korea Selatan secara besar-besaran pada tahun 2000-an - trend yang dikenali sebagai Hallyu, atau Gelombang Korea - mencapai pengiktirafan AS yang cukup besar adalah tonggak sejarah yang baru dilaksanakan, jika masih jauh, untuk kumpulan pop Korea Selatan. Daftar itu, yang diterbitkan dua bulan sebelum "Gangnam Style" Pay disusun oleh Rolling Stone. Saya terbang tinggi, saya takut, sangat menakutkan. Tidak ada yang memberi amaran tentang kesepian di sini. " Jangan melihat lebih jauh daripada treler kembali untuk album berikutnya BTS Map of the Soul: 7, "Interlude: Shadow," jika anda mempunyai keraguan bahawa mereka tidak menyedari diri sendiri.

Kesimpulannya

Kumpulan Pemuzik Kumpulan Korea Selatan

Muzik dan visual melankolisnya, yang menampilkan rapper kontemporer kumpulan Korea Saga (nama sebenarnya Min Yogi), dirilis hari ini. Dengan setiap album baru, penyanyi Korea BTS kelihatan lebih terbuka mengenai kegembiraan dan kebimbangan terburuk mereka. Dengan lagu baru mereka, "Black Swan," septet itu menunjukkan bayangan mereka yang paling mengerikan, yang mesti dihadapi oleh semua artis: kehilangan keinginan untuk mencipta. "

Black Swan, "single pertama dari album BTS 'Map of the Soul: 7 yang akan datang, adalah lagu dengan banyak tenaga. TGIF, kerana BTS baru saja melancarkan single Inggeris kedua mereka yang dinanti-nantikan," Butter, "dan saya tidak dapat fikirkan cara yang lebih baik untuk memulakan hujung minggu. BTS baru-baru ini bercakap dengan Rolling Stone mengenai akar kumpulan dan bagaimana masa depan kumpulan ini mungkin kelihatan sedikit berbeza daripada yang dibayangkan. Ketika kumpulan K-Pop pertama kali muncul, terdapat banyak misteri di sekitar mereka .

Teater Tentera Amerika BTS

The Beatles, kumpulan budak Inggeris, membuat televisyen Amerika mereka pada bulan Februari 1964. Beatlemania menghabiskan Amerika, dan persembahan kumpulan itu di Teater Ed Sullivan diselingi oleh jeritan hiruk pikuk dari penonton studio. Lebih 55 tahun kemudian, pada bulan Mei 2019, kumpulan orang asing baru tampil di auditorium yang sama. Lagu terbaru BTS boyband Korea Selatan, "Butter," telah menimbulkan kegemparan di Internet, dan tidak akan hilang dalam waktu dekat. Kumpulan K-pop baru-baru ini memecahkan rekod untuk tontonan terbanyak dalam 24 jam pertama penerbitan video di YouTube, rekod yang sebelumnya dipegang oleh kumpulan itu. Sehingga tengah malam ET pada hari Isnin, single baru mereka 'Butter' telah melebihi 113 juta tontonan. Pada tahun 2013, sekumpulan tujuh lelaki dari pelbagai latar belakang akan memulakan debutnya, setelah meninggalkan rakan dan keluarga mereka untuk meneruskan cita-cita mereka untuk menjadi artis K-pop. Namun, aspirasi mereka hancur segera setelah liputan media negatif, pertengkaran dalaman, dan kekurangan dana yang cukup menyebabkan mereka hampir bubar berkali-kali. Tetapi mereka terus berjuang untuk cita-cita mereka, walaupun itu berisiko membahayakan nyawa mereka.

Soalan Lazim

Album Lapan Lagu Teratas

Jadilah, album terbaru dari megastars pop Korea Selatan BTS, yang membawa fasa baru dalam karier kumpulan yang sudah terkenal. Ia akan dilancarkan pada 20 November, sementara BTS saat ini berada di puncak tangga lagu, setelah mendominasi "Dynamite" musim panas ini. Walaupun wabak ini menghalang lawatan dan pertunjukan secara langsung, ia jelas mencetuskan inovasi, seperti yang digambarkan Be. Dengan hanya lapan lagu (salah satunya adalah trek perkataan yang diucapkan).

BTS, raksasa K-pop yang telah menjadi band paling popular di dunia, menyatakan bahawa muzik selalu menjadi jawapan terbaik bagi banyak persoalan yang telah dipertimbangkan oleh kumpulan itu.

"Kami selalu bertanya pada diri sendiri," Apa yang BTS ingin lakukan? " "Apa yang ingin kita ungkapkan?" "Apa yang orang mahu dengar dari kami?" Setiap album kami, dari trilogi sekolah hingga 'BE,' adalah jawapan terbaik untuk soalan-soalan itu "RM dinyatakan dalam satu kenyataan. Telah disahkan bahawa BTS akan diminta untuk berkhidmat dalam tentera Korea Selatan. Walaupun permintaan peminat untuk perlakuan khas untuk kumpulan itu dan menteri kebudayaan negara itu, Park Yang-woo, dilaporkan mengatakan bahawa dia "menginginkan" dia "dapat memberikan pengecualian," ketujuh-tujuh anggota diwajibkan untuk turut serta.

Jadi, apa yang dimaksudkan untuk masa depan band ini? Apa yang akan mereka lakukan?

Tentera Discographies BTS

BTS mempunyai salah satu diskografi paling pelbagai di dunia, sama ada anda peminat baru atau ARMY berpengalaman. Dalam karya mereka, septet tersebut telah bereksperimen dengan hip-hop, Neo-soul, jazz, rock, R&B, dan banyak lagi, menolak untuk ditakrifkan oleh satu genre dan menjadikan diri mereka sebagai salah satu pelakon inovatif paling kreatif di dunia. Inilah ranking 100 Lagu Terhebat mereka, berdasarkan kandungan lirik.

Berapa banyak lagu yang dimiliki BTS? BTS telah merilis total 230 lagu, dengan 155 muncul di sembilan album studio dan satu di album soundtrack, serta dua penerbitan semula dan dua album kompilasi. Terdapat enam episod , satu album tunggal, tiga puluh tiga pelepasan bukan album , dan empat puluh tiga lagu di pita campuran.

Berapakah jumlah lagu Jepun yang dikeluarkan oleh BTS?

Terdapat 14 album Jepun dan 84 lagu dalam versi Jepun. Kpop terkenal di seluruh Asia dan mempunyai peminat di seluruh benua; namun, ketika kumpulan Kpop mengadakan lawatan, mereka hanya membuat persembahan di ibu kota. Ini bukan disebabkan oleh kekurangan masa. Ini disebabkan oleh kurangnya budaya konsert Asia dua kali ganda.

Walaupun ada peminat, budaya konsert di Asia serantau tidak meningkat, dan infrastruktur konsert seperti arena dan dewan muzik tidak ada di negara-negara Asia.

Jepun telah berkembang, dan budaya konsert berkembang. Di mana-mana kawasan serantau di Jepun, infrastruktur sudah ada dan siap menerima bintang asing , dan peminat juga bersedia untuk membayar dan hadir.

Kumpulan Kpop dapat melakukan lawatan ke seluruh Jepun dengan kesan yang sama seperti di ibu kota, menjadikan pasaran lebih menarik bagi syarikat pengurusan Kpop.

Hasilnya, BTS menerbitkan album berbahasa Jepun. Pada penghujung hari, ia juga merupakan syarikat dan syarikat yang makmur. Sekiranya pasaran lain di Negeri lain cukup besar, anda boleh yakin bahawa tindakan BTS dan Kpop lain akan menghasilkan album dalam bahasa ibunda mereka.

Secara keseluruhan, orang Korea dan Jepun telah pergi jauh sejak mereka muda , dan tanpa mengira alasannya, ada baiknya kita melihat artis Kpop seperti BTS terus membina jambatan antara perpecahan politik dan budaya melalui bahasa muzik sejagat.

Ringkasan

BTS mempunyai berapa lagu? Sejak 2013, pemuda BTS telah bekerjasama. Kolektif Korea mempunyai total 230 lagu, dengan 155 muncul di album studio. Selain itu, BTS mempunyai enam episod, satu album studio, dan 43 pita campuran.

Selain itu, terdapat 14 album Jepun. Hasilnya, BTS menyertakan album mini, single, dan album Jepun. BTS berusaha keras, dan persembahannya berjaya mengatasi peminat. Pasukan ini telah menerima 340 anugerah dan dicalonkan untuk 514 yang lain.

Mengenai BTS

Juga dikenali sebagai Budak Bangtan,
Origion Seoul, Korea Selatan
Genre K-poppop, hip hop
tahun aktif 2013 – sekarang
Label Big Hit, Pony Canyon, Columbia
Laman web bts.ibighit.com

BTS biasanya dikenali sebagai Bangtan Boys. Ia adalah kumpulan boyband tujuh orang Korea Selatan yang ditubuhkan pada tahun 2010 dan memulakan debutnya di bawah Big Hit Entertainment pada tahun 2013.

Sepet itu, yang bersama-sama menulis dan bersama-sama menghasilkan lagu-lagu mereka sendiri, terdiri daripada Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V dan Jungkook. Awalnya trio hip hop, mereka telah memperluas pendekatan muzik mereka untuk merangkumi pelbagai genre.

Lagu-lagu mereka, yang sering menjadi kritikan peribadi dan sosial, membahas isu-isu seperti kesihatan mental, kesukaran yang dihadapi oleh remaja sekolah dan usia yang semakin meningkat, kehilangan, jalan menuju cinta diri, dan individualisme . Selain itu, karya mereka sering menggabungkan unsur sastera dan psikologi, serta kisah alam semesta alternatif.

Band ini memulakan debutnya pada tahun 2013 dengan single single 2 Cool 4 School dan mengikuti rakaman solo bahasa Korea pertama mereka, Wild & Dark. Pada tahun 2015, mereka mengeluarkan album studio berbahasa Jepun pertama mereka, Wake Up.

Menjelang 2017, BTS telah membangun kehadiran global dalam industri muzik, membawa Korean Wave ke Amerika Syarikat dan menghancurkan banyak rekod penjualan. Mereka menjadi aksi Korea pertama yang menerima sijil RIAA untuk single mereka "Mic Drop," dan juga aksi Korea pertama yang menduduki tempat teratas dalam senarai Billboard 200 AS.

Dengan pembebasan "Savage Love", "Life Goes On", "Butter" dan " Permission to Dance", BTS menjadi artis pertama sejak Michael Jackson mengumpulkan lima single nombor satu AS pada tahun yang sama.

Ringkasan

BTS juga merupakan kumpulan pertama yang menghasilkan empat album nombor satu AS dalam masa kurang dari dua tahun sejak Beatles with Love Yourself: Answer (2018) menjadi lagu Korea pertama yang memperoleh sijil platinum RIAA. BTS telah menjadi aksi Korea Selatan pertama yang mencapai peringkat pertama dengan "Dynamite," yang dinamakan Grammy, di Forbes Global 200 dan US Music Hot 100 pada tahun 2020.

Gaya Muzik BTS

BTS menulis bersama dan menghasilkan sebahagian besar bahan mereka. BTS telah membangun dan mempertahankan gaya "muzik fusi" dengan penekanan pada hip hop sebagai landasan muzik mereka sejak awal mereka, disebabkan oleh pengaruh latar belakang rapper bawah tanah RM dan Suga dan penerbit utama mereka Pdogg.

Daripada tetap setia pada genre tertentu, BTS telah memperkenalkan komponen baru untuk gaya dan repertoar artistiknya dengan setiap album yang berjaya . Dalam Skool Luv Love and Darker and Wild pada tahun 2014, BTS pada mulanya bermain dengan R&B dan rock.

Aliran orkestra dan muzik tarian elektronik ditayangkan di siri album The Most Beautiful Moment in Life (2015–16); moombahton, neo soul, dan injil dipaparkan di Wings (2016) dan You Never Walk Alone, koleksi rekod Love Of yours termasuk bassline masa depan, pop Latino, dan hip hop jazzy; dan rap emo, rap rock, Afro pop, dan rap pop.

Pencapaian BTS

BTS telah dianugerahi banyak anugerah dan penghargaan, termasuk 33 Anugerah Muzik Asia Mnet, 29 Anugerah Muzik Melon, 24 Anugerah Cakera Emas, 20 Anugerah Muzik Seoul, enam Anugerah Muzik Korea, 19 Anugerah Muzik Carta Gaon, sembilan Anugerah Muzik Billboard, enam orang Amerika Anugerah Muzik, dan enam Anugerah Muzik Video MTV.

 • BTS adalah aksi laris dalam sejarah Korea Selatan, mengalahkan rekod penjualan album Shin Seung-17 hun. BTS mempunyai lima penjualan album berjuta-juta dan empat single streaming platinum di Korea Selatan.

 • BTS mempunyai satu single double platinum, dua album platinum, tiga single platinum, dua single emas, dan satu album emas di Amerika Syarikat , selain menjadi kumpulan Korea pertama yang memperoleh sijil RIAA.

 • BTS adalah aksi lelaki asing pertama yang mendapat satu juta sijil untuk lagu di Jepun ; mereka juga mempunyai dua single multi-platinum, dua album multi-platinum, dua album platinum, dan empat album emas.

Selain itu, BTS adalah kumpulan pertama dalam sejarah yang memenangi Artis Penjualan Lagu Teratas Billboard Music Awards, serta lima kemenangan berturut- turut untuk Artis Sosial Teratas.

Ringkasan

Selain itu, BTS adalah kumpulan Korea pertama yang memperoleh sijil di United Kingdom, setelah memperoleh dua single perak, satu single emas, lima sijil album perak, dan tiga sijil album emas.

Soalan Lazim - Soalan Lazim

Orang ramai bertanya banyak mengenai lagu BTS. Kami membincangkan beberapa perkara di bawah:

1 - Negara mana yang paling dibenci oleh BTS?

Menurut banyak sumber, Negara yang Paling Dibenci BTS dianggap sebagai Filipina. Selain Filipina, warganegara United Kingdom , Amerika Syarikat, China, Korea Utara, dan India memandang rendah anggota BTS dengan pelbagai alasan.

2 - Mengapa BTS begitu menarik?

Mereka sangat panas menurut saya kerana penampilan mereka yang cantik, termasuk wajah, mata, hati, dan senyuman mereka. Selain itu, mereka adalah idola yang sangat cantik, berbakat, dan khas yang benar-benar luar biasa. Terutama, moniker mereka 'BTS' begitu spiritual dan bertenaga sehingga mempesonakan kita setiap saat.

3 - Adakah V separuh Filipina atau tidak?

Dia sentiasa bersenjata dengan kamus Filipina sendiri, buku frasa, dan sebagainya. Dia menulis lagu "Hold Me Tight" dan pernah dengan bangga menyatakan dalam sebuah wawancara bahawa ibunya adalah HALF FILIPINA. Dan dia mempunyai suku keturunan Filipina.

4 - Berapa banyak lagu yang dipersembahkan oleh BTS di konsert mereka?

Septet ini membawakan 23 lagu sepanjang set dua setengah jam, termasuk "ON", "Dionysus," "Black Swan," DNA, "" Boy With Luv "yang memenangi anugerah, dibintangi oleh Halsey, dan Billboard Hot 100 top-chart " Dynamite ," single pertama mereka berbahasa Inggeris. 10 Oktober 2020

5 - Siapa yang memecahkan rekod BTS?

Hanya sepuluh bulan sebelumnya, jadual kumpulan yang selalu sibuk menyaksikan pelepasan "Map of the Soul: Persona," yang dengan cepat menjadi album Korea Selatan terlaris sepanjang masa. (Satu rekod BTS pecah lagi tahun ini dengan kejayaan "Map of the Soul: 7.") 19 November 2020

Kesimpulannya

BTS mempunyai berapa lagu? Sejak tahun 2013, tujuh pemuda itu telah bekerjasama. Kolektif Korea mempunyai total 230 lagu, dengan 155 muncul di album studio. Selain itu, BTS mempunyai enam episod, satu album studio, dan 43 pita campuran. Selain itu, terdapat 14 album Jepun.

Hasilnya, BTS menyertakan album mini, single, dan album Jepun. BTS is putting in a lot of effort, and its performances are winning over fans. This team has received 340 awards and been nominated for 514 others. BTS has established a name for themselves in the music industry. They are well-known throughout the world for their extraordinary melodies.

artikel berkaitan

How Many Songs Does BTS Have?

BTS has a maximum of 230 songs with 155 tracks on 9 soundtrack and studio albums as well as 2 remixes and 2 albums. There are 6 episodes, 1 single album, 33 non-album and 43 mixtape releases

BTS, commonly known as the Bangtan Boys, was established in 2010 and debuted under the title Big Hit Entertainment in 2013 by South Korean Boys.

The name of the group, BTS, actually means for the Korean phrase Bangtan Sonyeondan , which reads “Boy Scouts.” The name, according to J-Hope

The first reason is because the BTS band is really creative. It includes skilled vocalists like as RM, J-Hope, Jungkook, V, Jin, Suga, and Jimin.

These performers are very talented and knowledgeable in dancing, singing or performing in their field of excellence. This is what made the BTS fanbase addicted.

The music of BTS is also a hit due to its songs.

RINGKASAN

BTS publishes Japanese albums thus. It's also a profitable business at the end of the day. If another market in another country is large enough, you will certainly see BTS and other Kpop bands releasing albums in their own language.

Koreans and Japanese have all gone a long way since olden times and for any reason it is fantastic to seem like the BTS Kpop groups are continuing to build a bridge across the global language of music across politics and culture.

Songs by BTS

There are a few reasons why BTS is still famous today, but they work hard on their music and you must know how many songs BTS has? Since 2013 and up to present, the group of seven . Each BTS song has a good message.

In addition, BTS published up to 129 tracks that we do not count the Japanese tracks. Although these tracks may simply be found via SoundCloud .

This band is great and their cooperation is also perfect. Their seven years' journey has gone up and down, nevertheless they've gained enormous renown 8 of which every band dreams.

What was BTS's first 2013 album?

2 Cool Four Skools

2 Cool 4 Skool is an album released on June 12, 2013, by the Big Hit Entertainment South Korean boy band BTS and distributed by Loen . 2014 BTS Songs and Albums

After their third album is released in Australia, North America, and South America on February 12, 2014. In this year BTS is gaining enormous fame and published five albums, 2 of which are Japanese. 42 songs, ie

2015 BTS Songs and Albums

On 29 April 2015, BTS launched their second period with two mini-LPs and two Japanese albums. This year, about 47 songs were released. The seven BT members acquired enormous fame. They also highlighted good alternatives. Because of its enormous popularity , Big Hit Entertainment called it BTS Universe.

2016 BTS Songs and Albums

In 2016, 4 albums containing 42 tracks, including 2 Japanese albums, were released. In addition, during the 2016 Melon Music Awards, BTS received their first Daesang of the Year Album. BTS has been chosen as GQ Men of the Year for Korea! SOPE debuted together. In addition, during MAMA 2016, BTS won the Best Dance Performance Male Group and their 2nd daesang Best Album of the Year honours.

2017 BTS Songs and Albums

The BTS group has achieved tremendous success in this year and has captured the fans' hearts, presumably releasing a new album titled “You Never Walk Alone” in February. Another album was called “Love Yourself Her,” which was BTS's greatest hit of 2017. In this year 63 tracks with 2 Japanese albums were released.

2018 BTS Songs and Albums

In this year 41 albums and a Japanese album were released. In addition, each song has its unique atmosphere and taste that makes the CDs creative. This year there are solo tunes, hip hop tracks and a number of very remarkable songs. All the albums were successful and the Love Yourself period ended.

RINGKASAN

BTS published up to 129 tracks that we do not count the Japanese tracks. Although these tracks may simply be found via SoundCloud. This band is great and their cooperation is also perfect. Their seven years' journey has gone up and down.

Achievements

In 2020, after BTS again won all Daesangs at both the 2020 Melon Music Awards and the 2020 Mnet Asian Music Awards, the record was extended further.

List of BTS accolades and nominations.

 • BTS at the Billboard Music Awards 2019

 • ShowAwards and candidates

 • Totals

 • Wins 376

 • Nominations 570

Soalan Lazim - Soalan Lazim

1-What's the biggest hit for BTS?

“Butter” by BTS is The Biggest No. 1 hit in Global Chart History Of Billboard.

2-How many BTS songs are there in English?

They have no tracks, though, which are completely English. Many songs have a few English words or words here and there in Korean (or sometimes in Japanese ). That said, there is really a song where you can hear them sing in English completely.

3-What song is renowned for BTS?

Soon, the band had a big hit: “ BTS as a band started with a successful 2015 album which included our smash track 'I NEED U,'” says RM Time. "We did not understand we became renowned until we were invited to the KCONs in 2014 or 2015 in the United States and Europe.

4-Who's the best BTS singer?

In songs like 'Euphoria' and ' Dynamite ,' Jungkook shows high notes As the leading BTS vocalist, Jungkook has a very wide range of singing. Sometimes the artist shows high notes, such as with his solo song “Euphoria,” and “Dynamite” and “The Truth Untold” during his descent .

5-Who's got the lowest BTS IQ?

BTS leader RM is recognised for his strong rap abilities and attractive demeanour by fans across the world. But it has another feature that makes it a wonderful artist and terrific leader: its jaw-dropping IQ.

Kesimpulannya

Since 2013, the seven guys have been working together. A total of 230 tracks in the Korean group have 155 songs, 9 on album tracks. The BTS is composed of six episodes, one single album and 43 mixtapes

There are 14 albums in Japan, too. Thus, BTS includes mini albums, solo albums and Japanese albums. BTS works really hard and their performances gains fans' heart. This squad has received 340 awards and 514 nominations .