Sudahkah Anda Mendapatkan Pencuci Mulut Semula Jadi Untuk Nafas Berbau?

Sebilangan besar daripada kita percaya bahawa memberus gigi cukup untuk menjaga kebersihan mulut. Tetapi sebenarnya, tidak. Rejim kebersihan mulut separuh selesai jika ubat kumur hilang. Menyikat dan menggosok gigi adalah senjata penting untuk penumpukan plak. Tetapi anda tidak dapat menafikan pentingnya ubat kumur yang menyokong kebersihan mulut secara keseluruhan. Bagaimana? Mari ketahui mengenai perkara ini:

Topi adalah Mouthwash?

Cuci mulut atau bilas selepas menyikat dan flos menyokong kebersihan mulut. Ia membantu mengawal nafas berbau dan meningkatkan kesihatan mulut secara keseluruhan. Ia berfungsi sebagai pembersih interdental ke kawasan yang tidak dapat disikat. Rejim kebersihan mulut tidak lengkap tanpa ubat kumur. Tetapi ingat, ia bukan pengganti menyikat & flos setiap hari.

Jenis-jenis Mouthwash

Kosmetik dan terapi adalah dua jenis ubat kumur utama. Kosmetik membantu mengawal bau mulut, tetapi hanya untuk jangka masa pendek. Sementara ubat kumur terapi bermaksud mengawal bau mulut dan mengurangkan risiko plak, gingivitis, plak dan kerosakan gigi.

Bahan aktif seperti fluorida, cetylpyridinium chloride, chlorhexidine, peroxide dan minyak pati digunakan dalam ubat kumur terapeutik. Kosmetik tidak mengandungi bahan kimia atau biologi. Hari ini, banyak jenama Ayurveda melancarkan ubat kumur semula jadi untuk bau mulut , rongga dan penyakit gusi.

Kebaikan Mouthwash

Memberi nafas segar - Tabiat gigi yang buruk meningkatkan pertumbuhan bakteria di mulut. Sebagai ubat kumur herba atau terapi yang baik, ia membantu mengawal nafas berbau dengan membunuh bakteria dan meninggalkan nafas yang sejuk dan segar.

Mengeluarkan serpihan –Sikat dan flos tidak membuang zarah makanan di antara gigi dan menjadi penyebab kerosakan. Berkumur dengan bilas mulut membantu menghilangkan sisa zarah makanan yang longgar setelah menyikat. Mengikuti kebiasaan ini secara berkala membantu meningkatkan pengalaman kebersihan mulut.

Pemecahan plak - Plak adalah penyebab kerosakan gigi dan penyakit gusi. Apabila bahan melekit lembut terbentuk di gigi dan ia tidak dikeluarkan. Kemudian, ia berubah menjadi plak kerana pengapuran. Ubat kumur semula jadi yang terapeutik dan terbaik untuk penyakit gusi membantu mencegah pertumbuhan plak pada gusi & gigi dan juga mengawal pertumbuhannya.

Mengurangkan bilangan bakteria - Oleh kerana, menyikat dan benang tidak membersihkan bakteria dari mulut, ia memerlukan perlindungan tambahan. Penggunaan ubat kumur herba terapeutik secara berkala mengurangkan bilangan bakteria dan membantu menjaga kebersihan mulut.

Mencegah radang gusi - Bakteria mulut menyebabkan keradangan pada gusi yang juga dikenali sebagai gingivitis. Pencuci mulut secara semula jadi untuk bau mulut juga membantu dalam mencegah radang gusi. Serta mengurangkan risiko gingivitis kehamilan, endokarditis bakteria dan faringitis periodontitis.

Mengawal rongga - Bahan aktif cecair bilas mulut menghentikan rongga tumbuh dan juga menyokong kesihatan enamel.

Menenangkan sariawan - Ia juga berguna untuk menghilangkan sariawan. Penggunaan ubat kumur secara berkala membantu menghilangkan bisul mulut dan kesannya dalam beberapa hari.

Mengapa Mencuci Mulut Bebas Alkohol?

Cuci mulut yang mengandungi alkohol menyebabkan sensasi terbakar awal memberi rasa pahit dan mengeringkan mulut. Ke depan menyebabkan pengalaman nafas lebih teruk. Ia berlaku kerana mulut kering. Air liur diperlukan untuk menghalang kesan bakteria pada gigi dan gusi. Alkohol mengeringkan mulut dan menjadi penyebab nafas lebih teruk. Alkohol memang membunuh bakteria, tetapi juga menghilangkan bakteria baik dari mulut. Beberapa kajian menyebutkan bahawa ia juga meningkatkan risiko barah mulut kerana kesannya yang keras dan keras pada tisu lembut mulut. Oleh itu, masyarakat diminta untuk menggunakan ubat kumur tanpa alkohol.

Kelebihan Pencuci Mulut Bebas Alkohol

  • Mengekalkan keseimbangan semula jadi air liur
  • Membuang bakteria jahat
  • Menghalang rongga
  • Menguatkan enamel gigi
  • Memberi kesan yang lebih baik pada gigi

Ayurveda Inspired Natural Mouthwash for Breath & Kebersihan Mulut

Produk herba yang diilhamkan oleh Ayurveda telah muncul sebagai penjagaan semula jadi untuk kebersihan mulut. Disiapkan dengan ramuan organik tulen, ia mengandungi sifat antibakteria dan anti-radang semula jadi. Pencuci Mulut Anti Bakteria Kuman Anti-Bakteria BIOAYURVEDA adalah salah satu ubat kumur bebas alkohol terbaik.

Pemikiran Akhir

Sebagai produk organik herba tulen dari jenama premium, ia memenuhi semua syarat, yang perlu mempunyai peraturan kebersihan mulut. Bahan utamanya seperti Neem, Cengkeh, Lemon & Tulsi memberikan perlindungan maksimum dari bakteria, kuman dan alergen. Jenama organik ini memastikan produk herba 100% tanpa paraben dan sintetik sifar. Sifat-sifat ini menjadikannya produk kebersihan mulut yang sihat untuk lelaki, wanita dan anak-anak.