Berapa Banyak Cucian Telinga? Harga tindik telinga di bengkel tindik badan antara $ 20 hingga $ 50, bergantung pada barang kemas yang digunakan. Oleh kerana ia adalah tindikan berganda yang berleluasa, beberapa tempat mungkin memberikan potongan harga kerana semua cuping telinga ini dibuka secara serentak. Anda boleh membuat telinga anda dicucuk secara percuma di Claire's dan Walmart apabila anda membeli anting-anting yang berharga antara $ 20 hingga $ 25. Kadang-kadang boleh didapati dengan harga hanya $ 12. Walaupun anda boleh menusuk dengan harga $ 10 di pusat membeli-belah, saya tidak mengesyorkannya untuk anak-anak atau diri anda sendiri. Kos Purata Penindasan Telinga Harga rata-rata tindik telinga di bengkel tindik kulit adalah sekitar $ 40 hingga $ 60 dengan barang kemas apabila semua faktor dipertimbangkan.

Apakah tindik telinga:

Teknik membuat lubang di cuping telinga atau bahagian telinga yang lain menggunakan jarum suntik atau jarum supaya barang kemas dapat dipakai. Mencucuk telinga boleh menyebabkan jangkitan dan / atau kerengsaan. Lubang telinga yang telah dijangkiti harus dibersihkan dan kemudian diurus dengan krim antibiotik. Membolehkan tindik menutup atau memakai barang kemas yang tidak menjengkelkan adalah dua pilihan untuk terapi selanjutnya. Tebukan yang melalui tulang rawan keras, seperti yang terdapat di bahagian depan dan atas telinga luar, lebih cenderung menyebabkan keradangan dan jangkitan daripada yang melalui lobus bawah lembut.

Kos Purata Penindik Telinga

Piercing yang paling kerap berlaku adalah tindikan telinga. Anda mempunyai banyak pilihan untuk membuat telinga anda dicucuk kerana popularitinya. Sudah tentu, dengan begitu banyak pilihan, harganya dapat sangat berbeza dari satu lokasi ke lokasi yang lain. Kos menindik telinga ditentukan oleh pelbagai faktor . Apabila semua faktor dipertimbangkan, harga rata-rata telinga yang menusuk di studio tindik badan adalah antara $ 20 dan $ 50, termasuk barang kemas. Kerana ini adalah tindik dua kali yang popular , beberapa lokasi mungkin menawarkan potongan harga kerana kedua cuping telinga dicucuk pada masa yang sama.

Piercing tulang rawan standard, seperti tindik heliks, berada pada harga yang sama dengan tindik lobus. Kos tindik tulang rawan telinga yang lebih rumit , seperti tindikan mata atau komersial, agak lebih tinggi, antara $ 45 hingga $ 85 setiap tindik dengan perhiasan.

Anda mempunyai sejumlah pilihan untuk mengukur (atau meregangkan) tindikan anda. Pada mulanya anda dicucuk, anda mungkin menggunakan jarum tolok yang lebih rendah. Lubang menindik akan lebih besar jika bilangan toloknya lebih rendah.

Setelah tindikan asal anda sembuh sepenuhnya, anda mungkin membuat tindikan anda diukur secara profesional dengan harga kira-kira $ 5 setiap pelanjutan ditambah perbelanjaan perhiasan yang lebih besar. Sebagai pilihan, anda boleh membeli peralatan dan perhiasan peregangan dan membawanya sendiri di rumah.

Jenis menindik Kos Menindik
Cuping telinga (Bujang) $ 25- $ 50
Cuping telinga (Sepasang) $ 20- $ 50
Keong $ 30- $ 70
Daith $ 35- $ 70
Helix $ 30- $ 60
Helix ke hadapan $ 30- $ 60
Perindustrian $ 45- $ 80
Orbital $ 45- $ 85
Rook $ 30- $ 60
Sendat $ 30- $ 60
Tragus $ 30- $ 60

Faktor Yang Mempengaruhi Harga Menindik Telinga

Apa tepatnya pemboleh ubah yang mempengaruhi kos menindik telinga? Inilah ikhtisar makna setiap satu.

Jenis tindik telinga

Untuk memulakan, terdapat banyak lokasi yang berbeza di telinga anda yang mungkin anda tindik, yang umumnya diklasifikasikan menjadi tindik lobus dan tindikan tulang . Beberapa tindikan lobus mungkin dilakukan sepanjang cuping telinga anda. Penindasan lobus melintang, yang menyerong melalui tisu lobus, juga merupakan pilihan.

Kerana tulang rawan membentuk apa pun di telinga yang bukan merupakan bahagian lobus, anda mempunyai lebih banyak pilihan untuk tindikan tulang rawan telinga. Berikut adalah jenis tindikan telinga yang paling biasa:

Kos setiap jenis tindik telinga berbeza-beza, dengan cuping telinga yang paling berpatutan. Anda juga boleh memeriksa ukuran tindikan telinga anda. Kerana ia adalah tindikan paling sederhana untuk meregangkan dan biasanya dapat menerima perhiasan yang cukup besar, cuping telinga adalah tindik paling popular untuk meregangkan ke bahagian yang lebih besar.

Tindikan lain, sebaliknya , boleh diukur, tetapi ukuran akhirnya mungkin terhad. Jauh lebih murah untuk mengukur tindikan yang ada daripada memperoleh tindik baru.

Teknik untuk Menindik

Cucian telinga adalah salah satu perkara yang dipercayai oleh semua orang sangat mudah, tanpa mengira teknik yang digunakan. Itu sama sekali tidak berlaku! Meriam menindik atau jarum menusuk adalah dua kaedah yang paling biasa untuk menindik telinga.

Pistol menusuk boleh digunakan untuk menusuk cuping telinga dan tulang rawan tertentu. Selalunya, perniagaan yang hanya menggunakan senjata menusuk lebih murah daripada lokasi di mana para pakar telah dididik untuk menggunakan jarum suntik.

Walau bagaimanapun, anda dapat mengeluarkan wang yang anda belanjakan, dan menusuk senjata boleh menyebabkan beberapa kesan sampingan yang tidak menyenangkan yang tidak bernilai wang yang anda simpan. Tembakan senapang telah menyebabkan beberapa individu mempunyai parut yang ketara di lobus dan tulang rawan mereka. Selain itu, tindikan dengan pistol dan pasak lebih mudah dijangkiti.

Ketidakselesaan menindik telinga mungkin berbeza berdasarkan teknik menindik.

Ringkasan:

Harga purata tusukan telinga di studio tindik badan adalah antara $ 20 hingga $ 50. Piercing melalui tulang rawan yang keras, seperti di bahagian depan dan bahagian atas telinga luar. Beberapa lokasi mungkin menawarkan potongan harga kerana kedua cuping telinga dicucuk pada masa yang sama. Kos setiap jenis tindik telinga berbeza-beza, dengan cuping telinga yang paling berpatutan. Jauh lebih murah untuk mengukur tindikan yang ada daripada memperoleh tindik baru. Cuping telinga adalah tindikan yang paling popular untuk meregangkan ke bahagian yang lebih besar.

Pengalaman dengan Piercer

Sekiranya anda tidak pernah pergi ke kedai tatu atau studio tindik badan, prospek telinga anda dicucuk dengan jarum yang menembusi mungkin membuat anda gugup. Ahli tindik badan, sebaliknya, memahami kapan harus menggunakan jarum dengan mahir, dan tindikan jarum sering kali kurang menyakitkan daripada tindikan senjata.

Sudah tentu, penindik yang tidak tahu apa yang mereka lakukan boleh mengurangkan pengalaman menindik. Akibatnya, jika penusuk badan tertentu nampaknya lebih murah daripada yang lain yang anda kaji, tanyakan mengenai tahap kepakaran mereka. Biasanya lebih baik membelanjakan sedikit tambahan untuk tukang tindik yang mahir yang akan memberikan pengalaman yang lebih selamat.

Populariti studio

Sama seperti bagaimana pelbagai pakar penindik telinga mengenakan caj berbeza, studio yang berbeza dikenakan dengan cara yang berbeza. Studio dengan jumlah pengunjung yang besar cenderung menuntut caj yang lebih besar daripada yang mempunyai jumlah pengunjung yang rendah.

Namun, itu masuk akal . Mereka mesti mengimbangi jumlah tindikan yang dapat mereka lakukan setiap hari dengan jumlah individu yang masuk, dan juga menjadi popular bermakna artis tatu mereka mempunyai lebih banyak kepakaran.

Lokasi Studio

Pasti, tempat mencucuk telinga di kedai anda mungkin merupakan pilihan termurah untuk membuat telinga anda dicucuk, dan ya, ia mungkin berfungsi dengan baik. Namun, jika tidak, anda perlu membayar dana tambahan agar telinga anda dicucuk lagi. Anda tentu saja memilih untuk tidak menusuknya semula, tetapi anda mungkin akan merasa bimbang dengan membuang wang untuk sesuatu yang tidak akan dapat anda simpan.

Ketika datang ke perawatan selepas waktu, senjata menusuk telinga lebih sukar untuk ditujukan dengan tepat daripada jarum, dan nasihat yang diberikan oleh kakitangan yang dilatih hanya untuk menggunakan senapang menindik tidak selalu terbaik atau paling tepat. Saya akan mengesyorkan membelanjakan sedikit tambahan untuk menyelesaikannya dengan betul dan oleh seseorang yang berpengetahuan mengenai teknik penjagaan selepas waktu yang terbaik.

Bahan untuk Menindik

Proses yang berbeza berlaku untuk pelbagai jenis bengkel atau perniagaan menindik. Senapang dan kancing menusuk lebih mahal daripada alat menusuk yang disterilkan dan perhiasan berkualiti tinggi, dan anda akan dapati bahawa anda mempunyai pelbagai bahan untuk dipilih ketika datang ke barang kemas pertama anda.

Sebilangan besar studio mengesyorkan emas, platinum, atau keluli tahan karat untuk perhiasan telinga pertama, dan mereka mungkin mengenakan kos tetap untuk menindik, termasuk perhiasan asas, atau mereka mungkin mengenakan bayaran secara berasingan untuk prosedur dan barang kemas yang anda pilih.

Pembelian Tambahan

Anda mungkin akan membayar sedikit wang tambahan sebelum benar-benar meninggalkan studio menindik, selain membayar untuk menindik itu sendiri. Ramai individu lebih suka membeli barang kemas tambahan ketika mereka berbelanja sehingga mereka dapat memperoleh barang berkualiti tinggi yang mereka inginkan.

Barangan selepas penjagaan harus disarankan oleh tukang tindik anda untuk memastikan tindik anda sembuh tanpa penyakit atau masalah lain. Mencuci tindik telinga sangat penting, jadi jangan lewatkan langkah ini dalam prosedur penjagaan selepasnya.

Went Pretty Inked Pierced Aftercare Spray adalah semburan penjagaan selepas bersalin yang paling hebat yang pernah saya gunakan. Ia bukan hanya vegan, tetapi juga tanpa alkohol dan bahan tambahan . Penyelesaiannya sesuai untuk semua jenis kulit, terutama kulit sensitif, dan terdapat dalam bekas penyembur kabut yang besar untuk penggunaan yang mudah. Apabila digunakan pada awal proses penyembuhan, semburan membantu pengurangan tempoh penyembuhan dan penghapusan sisa ketidakselesaan atau kekakuan.

Mengapa Bukan Harga Terendah Selalu Pilihan Terbaik?

Saya tidak cukup menekankan bahawa anda harus berhati-hati mempertimbangkan untuk tidak membuat tindikan anda di lokasi paling rendah yang tersedia. Ya, anda mungkin dapat "menusuk secara percuma" sekiranya anda membeli pakej permulaan barang kemas dan penjagaan selepas kiosk mall. Walau bagaimanapun, pekerja seperti itu sering bukan pakar menindik yang berkelayakan, dan senjata menusuk telah dikaitkan dengan peningkatan kadar jangkitan dan parut.

Pistol menusuk lebih cenderung mengakibatkan tindik telinga yang bengkok atau tidak rata. Selain itu, pusat membeli-belah atau kedai yang setanding tidak terkenal kerana mempunyai keadaan yang sangat bersih. Langkah - langkah kebersihan dan kawalan penyakit di studio menindik biasanya lebih ketat.

Anda tidak mahu mencucuk-cucuk penusuk yang anda pilih, tetapi anda juga tidak mahu mencoret barang kemas. Alergi terhadap logam perhiasan murah adalah perkara biasa, dan tindak balas ini biasanya mengakibatkan tindikan yang dijangkiti.

Sekiranya tindikan anda dijangkiti, anda mungkin mengalami gumpalan atau nanah keluar dari lubang, dan adakah anda benar-benar mahu mengatasinya? Untuk tindik baru, laburkan barang kemas berkualiti tinggi yang diperbuat sepenuhnya dari emas, titanium, atau baja pembedahan. Anda mesti menyimpan barang kemas awal itu sehingga anda sembuh sepenuhnya, jadi pastikan ia tidak akan menyakitkan kulit kepala atau tisu telinga anda yang lain.

Potongan harga yang sering digunakan

Di studio menindik, biasa mendapat potongan harga untuk situasi tertentu. Potongan harga untuk dua atau lebih lubang sangat biasa, dan beberapa syarikat malah menawarkan tawaran "beli satu, dapatkan satu percuma" untuk beberapa tindikan yang dilakukan pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, anda pasti perlu membayar perhiasan tambahan.

Potongan harga pelajar mungkin ada bergantung pada kawasan . Juga, walaupun ia tidak dilakukan di studio mereka, banyak bangunan akan menelan belanja lebih sedikit untuk menembusi kawasan yang sebelumnya telah ditusuk.

Ringkasan

Menindik telinga sangat menyenangkan kerana anda boleh melakukan banyak perkara dengan mereka dan memakai pelbagai jenis perhiasan. Walaupun mereka adalah salah satu tindik yang paling popular tidak bermaksud anda harus berhemat jika mereka menusuk atau memilih perhiasan yang sesuai untuk mereka. Mencucuk telinga mungkin berharga lebih tinggi jika dilakukan oleh profesional dengan banyak kepakaran, tetapi perbelanjaan tambahan akan sepadan dengan masa dan usaha yang dilakukan.

Betapa menyakitkannya menindik telinga?

Mencucuk telinga sangat tidak menyakitkan . Pada hakikatnya, menindik lobus sering berlaku di kalangan bayi pada usia 18 bulan dalam beberapa budaya. Semasa jarum melewati, anda pasti merasakan sedikit tekanan, tetapi rasa tidak selesa yang anda alami tidak lebih dari sekadar sentuhan.

Tahap ketidakselesaan akan ditentukan oleh kemahiran penindik. Walaupun penindasan lobus sering dilakukan menggunakan senapang menusuk, anda harus memilih penindik yang menggunakan jarum. Pistol menindik boleh menyebabkan kesakitan dan menyebarkan kuman walaupun pada tindik lobus.

Penyembuhan selepas menindik telinga

Tempoh pemulihan untuk menindik lobus hanya 6 hingga 8 minggu. Tempoh penyembuhan bergantung pada pelbagai pemboleh ubah, termasuk tabiat penjagaan anda, seperti halnya menindik.

Kerana menindik telinga sangat popular, berhati-hatilah untuk tidak mengabaikan prosedur penyembuhan. Ketika melakukan tindik yang cepat sembuh, mudah untuk merasa puas. Anda mungkin bersedia untuk membilas satu atau dua bilasan, tetapi ini boleh menyebabkan masalah yang sukar diselesaikan. Luangkan masa untuk melakukan susulan yang sewajarnya.

Norma selepas penjagaan

Penyembuhan telinga pada umumnya mudah disembuhkan, tetapi anda perlu mengawal diri selama tempoh penyembuhan untuk mengikuti prosedur selepas rawatan.

Lakukan pembersihan garam sepanjang fasa penyembuhan . Tindik telinga anda akan sembuh di bahagian luar sebelum bahagian dalam. Ini menunjukkan bahawa ia akan sembuh sebelum benar-benar sembuh. Sepanjang proses penyembuhan, pastikan anda melakukan pencucian garam. Sekiranya anda percaya bahawa tindikan telinga anda telah sembuh, lihat alat penindik anda sebelum menghentikan rawatan selepas penjagaan atau menukar barang kemas.

Barang kemas anda tidak boleh dipusingkan. Anda mungkin dinasihatkan untuk memutar barang kemas sekali atau dua kali sehari jika anda menusuk cuping ketika anda masih muda. Ini terbukti lebih berbahaya daripada memberi manfaat kepada penyembuhan. Jangan berfikir tentang menyentuh barang kemas anda semasa anda pulih. Sekiranya anda mesti menghubungi barang kemas anda semasa membersihkan, cuci muka dengan sabun antibakteria terlebih dahulu. Sekiranya boleh, gunakan semburan garam untuk membersihkan barang kemas anda tanpa perlu menyentuhnya. Sekiranya kerak dari sekitar kawasan menindik perlu dibersihkan, celupkan kain kapas ke dalam garam Epsom dan tepuk perlahan-lahan sehingga ia hancur dengan sendirinya.

Jangan anggap barang kemas anda. Melakukan terlalu banyak tekanan pada tindikan baru anda boleh menyebabkan masalah seperti penolakan barang kemas (termasuk tekanan. Tidur adalah masalah yang kerap bagi orang yang telinga mereka dicucuk. Sebilangan daripada kita berehat di satu pihak atau yang lain sama ada, yang mungkin bermasalah semasa mencuba untuk menyembuhkan tindik. Semasa anda tidur, tidurkan perut atau perut, atau tukar sisi. Anda juga harus membersihkan bantal dan linen anda secara berkala.

Menindik Telinga: Cara Menindik Telinga Anda

Ketika ini menembusi telinga anda, ada berbagai pilihan untuk dipilih, masing-masing dengan berbagai derita kesakitan dan penderitaan. Kerana kebanyakan tindikan telinga menembusi tulang rawan, ia mesti dilakukan dengan jarum di studio yang mahir. Lubang telinga, sebaliknya, adalah salah satu kawasan yang paling tidak merosakkan dan paling kerap dicucuk. Alat jarum suntik atau pistol menusuk boleh digunakan untuk ini. Namun, ada beberapa kelemahan menggunakan senapang menusuk, seperti sanitasi yang sesuai dan fakta bahawa alat itu memerlukan kepakaran minimum untuk digunakan, yang menyiratkan bahawa orang yang melakukan tindik itu mungkin tidak terlatih dengan betul. Ini benar terutamanya jika anda memilih untuk menusuk telinga di pusat membeli-belah atau kedai perhiasan tempatan.

Bersedia untuk menindik

Anda harus memikirkan lokasi menindik dan tahap ketidakselesaan yang berbeza ketika bersiap untuk menindik telinga. Keong dan heliks adalah antara kawasan yang paling menyakitkan, sementara cuping telinga hanya menyebabkan ketidakselesaan kecil. Penting untuk melakukan kerja rumah anda lebih awal agar mempunyai tujuan yang munasabah mengenai kesakitan dan tempoh pemulihan, serta memilih kemudahan yang boleh dipercayai. Sekiranya telinga anda dicucuk menggunakan jarum, ia akan dibersihkan dan dibungkus secara berasingan untuk satu kali penggunaan. Anda juga boleh memilih dari pelbagai logam untuk dicucuk. Kromium, aluminium, dan kuning, biru, dan emas mawar ada di antaranya.

Manfaatkan pertubuhan yang mempunyai reputasi baik.

Adalah mustahak untuk menggunakan kemudahan menusuk profesional kerana orang-orang ini telah dididik untuk menusuk dengan berkesan dan selamat. Oleh kerana klinik-klinik ini sangat berhati-hati dengan sanitasi dan pensterilan, tindikan anda tidak akan diatasi, dan kemungkinan terdapat sedikit risiko jangkitan. Anda juga harus melakukan penindasan anda oleh seseorang yang telah terlatih dengan betul dan di tempat berlesen. Lakukan kerja rumah anda lebih awal untuk mencari kedai terbaik untuk anda. Lihat apa yang orang lain katakan mengenainya. Sebelum temu janji, tanyakan kepada pakar apa pun masalah atau pertanyaan yang mungkin anda ada.

Apa yang harus anda lakukan sebelum mendapat tindik?

Walaupun penindik bertanggung jawab atas sebahagian besar proses menindik, anda harus tetap mengambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan semuanya berjalan lancar. Selain daripada prinsip asas, ada beberapa perkara yang mesti anda yakin.

Buat kerja sekolah kamu! Ini adalah titik yang tidak boleh dilebih-lebihkan. Orang tidak menyedari akibat ketidaktahuan mereka, yang boleh menyebabkan pertemuan yang agak tidak menyenangkan di kedai menindik. Anda harus tahu dengan tepat jenis tindikan yang anda mahukan; ini akan menjimatkan banyak masa dan usaha. Mengetahui dengan tepat di mana anda mahu jarum itu dapat menyelamatkan nyawa anda jika anda menjalani operasi oleh orang yang cerdik. Walau bagaimanapun, ini tidak dinasihatkan. Sebelum melakukan perkara lain, cari tukang tindik yang boleh dipercayai dan baca beberapa testimoni daripada rakan atau rakan sekerja.

Tebukan yang tidak betul boleh merosakkan anatomi telinga anda. Sebelum anda pergi ke ruang menindik, fikirkan setiap elemen menindik. Unsur penting lain dalam pengalaman ini adalah perbelanjaan menindik. Sekiranya anda tidak mempunyai wang untuk menusuk dari kedai yang boleh dipercayai, lebih baik menangguhkan pembedahan sehingga anda mempunyai wang yang diperlukan. Kos menindik berbeza bergantung pada pemeliharaan, tempoh penyembuhan, dan kerumitan laman web.

Membuat tindik telinga oleh rakan atau ahli keluarga yang berpengetahuan dengan tindikan telinga hampir selalu merupakan pilihan yang baik. Sekiranya anda berfikir untuk melakukan tindik Daith, anda perlu terlebih dahulu menentukan apakah anatomi telinga anda sesuai untuknya. Perkara yang sama berlaku dengan tindikan ketat dan rook.

Sekiranya anda melakukan tindik telinga di pusat membeli-belah, anda tidak akan menjimatkan wang. Ia harus dilakukan oleh profesional. Pertimbangan penting lain adalah untuk mengetahui beberapa lokasi yang berpotensi untuk operasi ini. Sangat disyorkan bahawa jika anda melihat pistol menusuk digunakan di mana sahaja, anda melarikan diri seperti angin dan tidak pernah kembali.

Kerana kekurangan kebersihan alat ini, senapang menusuk boleh mencederakan tisu telinga dan menyebabkan jangkitan. Walaupun senapang menusuk dibersihkan dengan betul, masih ada kemungkinan sisa daging dan darah berada di dalamnya.

Anda juga harus meneliti pelbagai pilihan perhiasan yang tersedia untuk gaya pilihan anda. Anda juga mesti mengetahui jenis logam yang mungkin anda alah, serta jenis perhiasan yang dapat dipertahankan oleh lapisan anda.

Sebelum melakukan tindik, elakkan melakukan perkara yang sukar sepanjang hari. Juga, makan siang yang banyak sekurang-kurangnya satu jam sebelum lawatan anda. Sentiasa tiba lebih awal di kedai menindik dan bersiaplah untuk menghadapi penderitaan yang timbul dengan tindikan yang akan anda dapat.

Bagaimana anda mengetahui sekiranya tindikan telinga anda dijangkiti?

Adalah biasa mengalami sakit, bengkak, atau ketidakselesaan setelah telinga anda dicucuk selama beberapa hari. Telinga anda, sebaliknya , akan bertambah baik dalam penampilan dan rasa setiap hari.

Sekiranya telinga anda baik-baik saja satu minggu dan kemudian tiba-tiba menjadi merah, meradang, atau berkerak pada satu atau dua minggu berikutnya, biasanya ini adalah gejala jangkitan.

Lebih baik bagi seseorang yang dapat dengan tepat mendiagnosis tusukan telinga berjangkit jika anda mengesyaki anda memilikinya. Mungkin ada orang yang menindik anda bukan orang yang melakukannya. Dapatkan rawatan dari doktor penjagaan utama anda, pakar dermatologi , atau pusat rawatan segera.

Apa lokasi yang baik untuk telinga anda dicucuk?

Sekiranya doktor, pakar pediatrik, atau pakar dermatologi anda menawarkan perkhidmatan menindik telinga, mereka harus mengetahui apa yang mereka lakukan. Telinga dicucuk di kedai perhiasan dan pakaian tertentu, serta perniagaan tinta dan menindik. Sekiranya telinga anda dicucuk di tempat lain selain kemudahan perubatan, pastikan:

Berlesen: Segala lesen yang diperlukan oleh agensi kesihatan negeri anda mesti ada di kedai atau studio.

Kebersihan: Lokasi menindik telinga harus mematuhi piawaian kebersihan, seperti menggunakan sarung tangan. Anda semestinya dapat melihat seorang pakar menindik atau tatu membuka peralatan segar yang telah disterilkan dan segar yang mereka perlukan untuk menindik anda jika anda pergi ke tatu.

Jelas: Anda mesti dapat menerima jawapan yang memuaskan untuk pertanyaan mengenai perlesenan dan sanitasi. Bendera merah adalah pertubuhan yang cuba mengelak daripada menjawab pertanyaan anda atau melakukannya dengan cara yang tidak betul. Mereka sering ditanya mengenai keselamatan . Mereka mesti dapat memberi anda maklumat mengenai sijil dan kelayakan mereka.

Apa yang menahan anda dari telinga anda yang dicucuk?

Mencucuk telinga adalah teknik berisiko rendah. Namun, sebelum telinga anda dicucuk, berjumpa doktor jika anda:

  • Ambil pengencer darah jika perlu.

  • Anda mempunyai keadaan perubatan yang menyebabkan kesukaran darah, seperti gangguan pembekuan.

  • Anda mempunyai penyakit autoimun yang dipicu oleh trauma.

  • Mempunyai sistem kekebalan tubuh yang lemah akibat dari keadaan yang sudah ada atau ubat-ubatan yang anda ambil.

  • Mempunyai keloid dalam keluarga atau terdedah kepada keloid.

Adakah menyakitkan apabila telinga anda dicucuk?

Itu juga bergantung pada anda dan toleransi kesakitan anda. Ada kemungkinan anda akan merasakan taburan dan sedikit berdenyut selepas itu , tetapi ia tidak akan bertahan lama. Ketidakselesaan dari teknik menindik kemungkinan sama.

Saraf menjalankan panjang telinga. Namun, kerana cuping telinga mempunyai tisu lemak yang lebih sedikit daripada tempat lain, rasanya mungkin kurang selesa.

Apa yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan rasa tidak selesa?

Sebelum menindik, sapukan ais batu atau bungkus ais ke telinga anda. Selsema meresap di kawasan ini, menyebabkan otak bingung dari mana sakitnya berasal.

Saya tidak menyarankan mengambil paracetamol atau ibuprofen sebelum prosedur kerana mereka menipiskan plasma anda dan dapat meningkatkan pendarahan. Walau bagaimanapun, pengambilan acetaminophen berpotensi tinggi sebelum operasi anda mungkin bermanfaat.

Kami pasti akan memberikan anda losyen mati rasa lebih awal sekiranya anda takut jarum atau ketidakselesaan. Namun, kebanyakan orang berpuas hati dengan ais.

Ringkasan

Menindik telinga harus dilakukan oleh tukang tindik profesional , bukan penipu. Kos menindik berbeza bergantung pada pemeliharaan, tempoh penyembuhan, dan kerumitan laman web. Lebih baik menangguhkan pembedahan sehingga anda mempunyai wang tunai yang diperlukan. Telinga dicucuk di kedai perhiasan dan pakaian tertentu, serta perniagaan tinta dan menindik. Sekiranya telinga anda dicucuk di tempat lain selain kemudahan perubatan, pastikan ia bersih dan berlesen.

SOALAN YANG BANYAK DITANYA:

Orang biasanya menanyakan soalan berikut mengenai menindik telinga:

1. Mencucuk telinga mana yang paling menyakitkan?

Apabila jarum menembusi telinga anda dengan tusukan lobus, anda harus merasakan secubit. Walau bagaimanapun, tindikan tulang rawan dilaporkan sangat menyakitkan , dengan kejutan cepat diikuti dengan rasa sakit yang kusam.

2. Berapa kos menindik telinga?

Kos menindik telinga berbeza-beza berdasarkan jenis tindikan yang anda pilih. Rata-rata, jangkakan perbelanjaan dari $ 15 hingga $ 70 USD .

3. Apakah kaedah terbaik untuk menusuk telinga anda sendiri?

Menusuk telinga anda sendiri memerlukan beberapa prosedur untuk membasmi kuman dan menyiapkan telinga dengan betul. Sebaiknya telinga anda dicucuk oleh seorang profesional yang mempunyai banyak kepakaran dalam prosedur tersebut.

4. Apakah cara terbaik untuk membersihkan tindik telinga?

Untuk mengelakkan bakteria dan mengelak, gosok perlahan-lahan kulit di sekitar tindikan tiga kali sehari dengan bola kapas atau pad yang direndam dalam alkohol. Sapukan lapisan nipis minyak pembawa di sekitar pintu masuk juga.

5. Mengapa anda harus mengelakkan telinga anda dicucuk di Claire?

Claire menggunakan pistol menusuk, yang bukan kaedah menindik badan yang boleh diterima. Mereka mungkin tidak sesuai untuk lobus, tetapi mungkin anda tidak boleh melakukan bahagian lain di badan anda yang dicucuk dengan pistol kerana ia boleh menghancurkan tulang rawan dan menyebabkan kerosakan pada telinga anda.

6. Adakah hidung Claire menusuk?

Claire menawarkan tindik hidung dan telinga. Dari £ 20, hidung anda boleh dicucuk di kedai Claire kami. Claire telah menoreh telinga selama lebih dari 20 tahun di berbagai negara, dan kami telah menoreh lebih dari 90 juta telinga selama itu.

7. Betapa menyakitkan apabila telinga anda dicucuk?

Sudah tentu, telinga anda yang dicucuk akan menyakitkan. Sakit untuk menusuk benda logam tajam ke dalam daging anda. Namun, berdasarkan tempat anda dicucuk, ia tidak terlalu menyakitkan. Yang paling mudah dikeluarkan ialah cuping telinga yang berdaging.

8. Dengan telinga yang dicucuk, bagaimana anda tidur?

Gunakan bantal dalam bentuk "U". Bantal perjalanan berbentuk "U" membolehkan telinga anda menonjol sedikit seperti bantal biasa. Untuk tidur dengan selesa sepanjang malam, berehatlah dengan leher di tengah-tengah "U."

9. Adakah mungkin untuk menusuk lobus kedua di Claire's?

Kami juga menyediakan perkhidmatan berikut sebagai tambahan kepada tindik tunggal, pasangan, dan pelbagai lobus: tindik lobus ganda - Kedua telinga dicucuk pada masa yang sama oleh dua pakar tindik telinga.

10. Berapakah harga menindik lobus?

Kos menindik lobus berbeza antara $ 40 dan $ 60. Terdapat lokasi di mana anda boleh menusuk lobus secara percuma (anda hanya perlu membayar barang kemas). Sering kali, ini mendapatkan bantuan profesional untuk menggunakan kaedah berbahaya (seperti senapang menusuk). Oleh itu anda harus menjauhinya.

KESIMPULAN:

Tindikan telinga adalah antara tindikan yang paling mudah dan menyenangkan untuk diperoleh. Walaupun ini adalah jenis perubahan tubuh, ia secara meluas dianggap sebagai item fesyen dan bukannya pantang larang dalam masyarakat hari ini. Kos menindik telinga sangat berbeza bergantung pada sama ada anda menggunakan Sistem Sterilear kami (yang popular di kalangan anak muda) atau jarum menusuk. Harganya berbeza antara $ 40 hingga $ 75, termasuk barang kemas keluli pembedahan hypoallergenic. $ 54.95 untuk tindik telinga operator berganda kanak-kanak, yang merangkumi barang kemas, Ted the Comfort Bear, sijil keberanian, dan kod hadiah $ 10 untuk dibelanjakan untuk rawatan seterusnya!

ARTIKEL BERKAITAN: