Berapa banyak kafein yang harus saya gunakan dalam secawan kopi? Bahan kafein biasa cawan espresso 8-oz yang ditapai ialah 95 mg. Minuman espresso atau espresso tunggal mengandungi 63 mg, dan kopi tanpa kafein mengandungi kira-kira 3 mg kafein (rata-rata).

Berapakah jumlah kafein dalam secawan kopi?

Imgur

Espresso adalah sumber makanan kafein yang terbaik. Anda boleh mendapatkan sekitar 95 mg kafein dari cawan espresso biasa. Walau apa pun, jumlah ini berubah antara pelbagai minuman espresso, dan boleh berubah dari sekitar sifar hingga lebih dari 500 mg. Ini adalah manual terperinci untuk bahan kafein pelbagai jenis dan jenama espresso.

Faktor Apa Yang Mempengaruhi Kandungan Kafein?

Bahan kafein espresso bergantung pada banyak unsur, misalnya,

 • Jenis biji espresso: Terdapat banyak jenis biji espresso yang dapat diakses, yang biasanya mengandungi pelbagai ukuran kafein.

 • Simmering: Hidangan yang lebih ringan mempunyai lebih banyak kafein daripada makanan yang lebih kabur, walaupun makanan yang lebih berisik mempunyai rasa yang lebih mendalam.

 • Jenis espresso: Zat kafein boleh berubah antara espresso, kopi, espresso momen, dan espresso tanpa kafein yang disediakan secara rutin.

 • Ukuran hidangan: "Satu cawan espresso" dapat pergi ke suatu tempat dalam kisaran 30-700 ml (1-24 oz), sangat mempengaruhi kandungan kafein yang lengkap.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Kedai Kopi 2. Mesin Kopi- Jenis / Ciri / Kelebihan / Kekurangan 3. Berapa jenis kopi yang ada? 4. Mesin Espresso Rumah Terbaik 5. Berapa auns dalam 1 8 cawan?

Kopi — Espresso

Imgur

Espresso adalah minuman fermentasi yang disusun dari biji espresso yang telah direbus, biji beri dari spesies Coffea tertentu. Pada ketika beri espresso meninggalkan warna hijau hingga merah bersinar dalam teduhan - menunjukkan kesediaan - mereka dipetik, disiapkan, dan dikeringkan. Biji espresso kering (disebut "kacang") dipanggang hingga berubah darjah, bergantung pada rasa yang ideal. Kacang yang telah dimasak digiling dan kemudian disiapkan dengan air menggelegak untuk membuat minuman yang dikenali sebagai espresso. Espresso berwarna gelap, teruk, agak berasid, dan memberi kesan yang menyegarkan pada orang, terutamanya kerana kandungan kafeinnya. Ini mungkin minuman yang paling terkenal di dunia, dan dapat disusun dan diperkenalkan dalam berbagai cara (misalnya kopi, mesin cetak Perancis, caffè latte, atau seperti espresso kalengan yang diperam sekarang). Ia biasanya disajikan panas, walaupun espresso sejuk atau beku adalah perkara biasa. Gula, pengganti gula, susu, atau krim selalu digunakan untuk mengurangkan rasa yang keras. Pemeriksaan klinikal menunjukkan bahawa penggunaan espresso sederhana ramah atau agak membantu sebagai penambah tenaga pada orang dewasa yang padat, dengan meneruskan penyelidikan tentang apakah penggunaan jarak jauh dapat mengurangi bahaya penyakit tertentu, walaupun sebahagian dari penyelidikan yang dibuat adalah kredibilitas yang tidak jelas . Bukti paling tepat yang boleh dipercayai mengenai minum espresso sebagai penyegar canggih muncul di Yaman maju di Arab selatan pada abad kelima belas di tempat suci sufi di mana biji espresso pertama kali dimasak dan dicampurkan dengan cara seperti sekarang ini siap untuk diminum. Orang Yaman memperoleh biji espresso dari Dataran Tinggi Ethiopia melalui perairan Somalia di tepi laut dan memulakan pembangunan. Menjelang abad keenam belas, minuman telah sampai di sisa Timur Tengah dan Afrika Utara, kemudian menyebar ke Eropah.

Sejarah

Imgur

Akaun legenda

Menurut salah satu legenda, nenek moyang orang Oromo masa kini di wilayah Kaffa di Ethiopia adalah orang pertama yang menyedari kesan enerji dari tanaman kopi. Namun, tidak ada bukti langsung yang ditemukan lebih awal dari abad ke-15 yang menunjukkan siapa di antara populasi Afrika yang menggunakannya sebagai perangsang, atau di mana kopi pertama kali ditanam. Kisah Kaldi, kambing Ethiopia abad ke-9 yang menemui kopi ketika dia melihat betapa teruja kambingnya setelah memakan biji dari kilang kopi, tidak muncul secara tertulis sehingga tahun 1671 dan mungkin kiamat.

Legenda lain mengaitkan penemuan kopi kepada seorang Sheikh Omar. Menurut catatan sejarah lama (disimpan dalam naskah Abd-Al-Kadir), Omar, yang terkenal dengan kemampuannya untuk menyembuhkan orang sakit melalui doa, pernah diasingkan dari Mocha di Yaman ke sebuah gua gurun dekat Ousab (Wusab modern , kira-kira 90 kilometer (56 mi) timur Zabid). Kelaparan, Omar mengunyah buah beri dari pokok renek berhampiran tetapi mendapati ia terlalu pahit. Dia berusaha memanggang biji untuk meningkatkan rasa, tetapi mereka menjadi keras. Dia kemudian mencuba merebus mereka untuk melembutkan biji, yang menghasilkan cecair coklat wangi. Setelah minum cairan itu Omar dihidupkan semula dan dikekalkan selama berhari-hari. Ketika kisah-kisah "ubat ajaib" ini sampai ke Mocha, Omar diminta untuk kembali dan dijadikan orang suci.

Penyebaran sejarah

Imgur

Bukti awal yang boleh dipercayai mengenai minum kopi atau pengetahuan tentang pokok kopi muncul pada pertengahan abad ke-15 dalam catatan Ahmed al-Ghaffar di Yaman. Di Arab inilah benih kopi mula-mula dipanggang dan dibancuh, dengan cara yang serupa dengan cara penyediaannya sekarang. Kopi digunakan oleh kalangan sufi untuk tetap terjaga untuk upacara keagamaan mereka. Akaun berbeza mengenai asal tanaman kopi sebelum kemunculannya di Yaman. Dari Ethiopia, kopi dapat diperkenalkan ke Yaman melalui perdagangan melintasi Laut Merah. Satu akaun memberi penghargaan kepada Muhammad Ibn Sa'd kerana membawa minuman itu ke Aden dari pantai Afrika. Catatan awal lain mengatakan Ali ben Omar dari pesanan sufi Shadhili adalah yang pertama memperkenalkan kopi ke Arabia. Menurut al Shardi, Ali ben Omar mungkin pernah menjumpai kopi semasa tinggal bersama para sahabat raja Adal Sadadin pada tahun 1401. Ulama Islam abad ke-16 terkenal Ibn Hajar al-Haytami mencatat dalam tulisannya minuman yang disebut qahwa yang dikembangkan dari pokok di Zeila wilayah. Kopi pertama kali dieksport dari Ethiopia ke Yaman oleh pedagang Somalia dari Berbera dan Zeila di Somaliland moden, yang diperoleh dari Harar dan pedalaman Abyssin. Menurut Kapten Haines, yang merupakan pentadbir kolonial Aden (1839–1854), Mocha secara historis mengimport hingga dua pertiga kopi mereka dari pedagang yang berpusat di Berbera sebelum perdagangan kopi Mocha ditangkap oleh Aden yang dikendalikan oleh Britain pada tahun 19 abad. Selepas itu, sebahagian besar kopi Ethiopia dieksport ke Aden melalui Berbera.

Berbera tidak hanya membekalkan Aden dengan lembu bertanduk dan domba secara besar-besaran, tetapi perdagangan antara Afrika dan Aden terus meningkat setiap tahun. Dalam artikel kopi saja terdapat eksport yang cukup besar, dan kopi 'Berbera' berdiri di pasar Bombay sekarang sebelum Mocha. Kopi yang dihantar di Berbera berasal dari jauh dari pedalaman dari Harrar, Abyssinia, dan Kaffa. Ini akan menguntungkan semua bahawa perdagangan harus sampai ke Aden melalui satu pelabuhan, dan Berbera adalah satu-satunya tempat di pesisir sana yang memiliki pelabuhan terlindung, di mana kapal-kapal dapat berbaring di perairan yang lancar.

Rancangan Perancis abad ke-18 Mocha, Yaman. Kawasan Somalia, Yahudi dan Eropah terletak di luar kubu. Pos perdagangan Belanda, Inggeris, Turki, dan Perancis berada di dalam tembok kota.

Lega seorang budak muda, seperti kerub, menyerahkan cawan kepada lelaki berbaring dengan misai dan topi. Patung itu berwarna putih dengan aksen emas pada cawan, pakaian, dan barang-barang. Di atas pintu Leipzig, kedai kopi adalah gambaran patung seorang lelaki berpakaian Turki, menerima secawan kopi dari seorang budak lelaki.

Minuman hitam seperti tinta, berguna untuk mengatasi pelbagai penyakit, terutamanya perut. Para penggunanya mengambilnya pada waktu pagi, terus terang, dalam cawan porselin yang dilewati dan dari mana masing-masing minum secawan. Ia terdiri dari air dan buah dari semak yang disebut kelinci.

Perdagangan yang berkembang pesat antara Venice dan Afrika Utara, Mesir, dan Timur Tengah (ketika itu Kerajaan Uthmaniyyah) membawa banyak barang, termasuk kopi, ke pelabuhan Venesia. Dari Venice, ia diperkenalkan ke seluruh Eropah. Kopi menjadi lebih diterima ramai setelah dianggap sebagai minuman Kristiani oleh Paus Clement VIII pada tahun 1600, meskipun ada rayuan untuk melarang "minuman Muslim". Rumah kopi Eropah yang pertama dibuka di Rom pada tahun 1645. Sebuah tin kopi dari separuh pertama abad ke-20. Dari koleksi Museo del Objeto del Objeto.

Syarikat Hindia Timur Belanda adalah yang pertama mengimport kopi secara besar-besaran. Belanda kemudian menanam tanaman di Jawa dan Ceylon. Eksport pertama kopi Indonesia dari Jawa ke Belanda terjadi pada tahun 1711.

Melalui usaha Syarikat Hindia Timur Inggeris, kopi menjadi popular di England juga. John Evelyn mencatat mencicipi minuman itu di Oxford di England dalam catatan diari pada Mei 1637 di mana ia telah dibawa oleh seorang pelajar Balliol College dari Kreta bernama Nathaniel Conopios dari Crete. Rumah Kopi Queen's Lane Oxford, yang ditubuhkan pada tahun 1654, masih wujud hingga kini. Kopi diperkenalkan di Perancis pada tahun 1657, dan di Austria dan Poland setelah Pertempuran Vienna pada tahun 1683, ketika kopi ditangkap dari bekalan orang Turki yang kalah. Penanaman telah dilakukan oleh banyak negara di Amerika Tengah pada pertengahan abad ke-19, dan hampir semua melibatkan pemindahan dan eksploitasi penduduk asli secara besar-besaran. Keadaan yang keras menyebabkan banyak pemberontakan, rampasan kuasa, dan penindasan petani yang berdarah. Pengecualian yang ketara ialah Kosta Rika, di mana kekurangan tenaga kerja siap menghalang pembentukan ladang besar. Ladang-ladang yang lebih kecil dan keadaan yang lebih setara memperbaiki kerusuhan pada abad ke-19 dan ke-20.

Pertumbuhan pesat dalam pengeluaran kopi di Amerika Selatan pada paruh kedua abad ke-19 seiring dengan pertumbuhan penggunaan di negara-negara maju, walaupun tidak ada pertumbuhan yang begitu jelas seperti di Amerika Syarikat, di mana kadar pertumbuhan penduduk yang tinggi diperparah oleh penggandaan penggunaan per kapita antara tahun 1860 dan 1920. Walaupun Amerika Syarikat bukan negara minum kopi paling berat pada masa itu (negara-negara Nordik, Belgia, dan Belanda semuanya mempunyai tahap penggunaan per kapita yang setara atau lebih tinggi), kerana ukurannya, ia sudah menjadi pengguna kopi terbesar di dunia pada tahun 1860, dan, pada tahun 1920, sekitar separuh daripada semua kopi yang dihasilkan di seluruh dunia telah habis digunakan di AS.

Kopi telah menjadi tanaman penting bagi banyak negara membangun. Lebih dari seratus juta orang di negara-negara membangun telah bergantung pada kopi sebagai sumber pendapatan utama mereka. Ini telah menjadi eksport dan tulang belakang utama bagi negara-negara Afrika seperti Uganda, Burundi, Rwanda, dan Ethiopia, serta banyak negara Amerika Tengah.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Berapa botol air dalam satu gelen? 2. Logo Starbucks 3. Kopi Ginseng: Semua yang anda perlu tahu 4. Adakah Air Basah? 5. Bagaimana Memilih Antara Restoran atau Kafe?

Kandungan kafein mengikut jenis espresso

Imgur

Berbagai jenis espresso mengandungi ukuran kafein yang berbeza. Kami mengkaji bahan kafein dari jenis espresso paling asas di bawah:

 • Espresso yang diadun

Kandungan kafein berbeza bergantung pada jenis espresso. Campuran espresso, yang juga disebut saluran espresso, termasuk menyiapkan kacang espresso tanah dalam air panas yang dikukus. Kombinasi ini sebagai peraturan terdapat di saluran kertas, logam, atau plastik yang mengasingkan permukaan dari espresso campuran. Individu dapat membuat espresso campuran dalam berbagai cara, biasanya menggunakan saluran, alat perkolator, atau media Perancis. Secawan espresso 8 oz yang disediakan biasanya mengandungi sekitar 95 mg Sumber kafein yang dipercayai.

 • Decaffeinated disediakan

Walaupun namanya, tanpa kafein, atau kafein, espresso mengandungi beberapa kafein. Contohnya, secawan espresso decaf 8-oz biasa mengandungi sekitar 2 mg Sumber kafein yang dipercayai.

 • Pembancuh sejuk

Espresso minuman sejuk tidak sama dengan espresso frosted, yang termasuk menyajikan espresso fermentasi di atas ais. Untuk membuat espresso minuman sejuk, pembuat menyiram biji kopi di dalam air pada suhu bilik untuk mana-mana tempat dalam lingkungan 8 dan 24 jam Sumber yang dipercayai. Satu laporan baru-baru ini menunjukkan bahawa secawan minuman espreso 12-oz boleh mengandungi antara 153 mg dan 238 mg kafein.

 • Espresso sekejap

Membuat espresso seperti ini termasuk menambahkan air yang dipanaskan ke serbuk atau butiran espresso seketika. Moment espresso biasanya mengandungi lebih sedikit kafein daripada espresso yang baru dicampur. Secawan espresso 8-oz secawan biasa mengandungi sekitar 62 mg Sumber kafein yang dipercayai.

 • Kopi

Kopi adalah penyegar espresso padat yang dibuat oleh individu dengan memandu air suhu tinggi atau wap melalui biji kopi halus. Membuat kopi espresso termasuk penggunaan mesin atau periuk Moka. Ukuran hidangan kopi pada umumnya jauh lebih sederhana daripada kopi espresso yang disediakan memandangkan kandungan kafein yang hebat. Sebiji kopi 1 oz mengandungi kira-kira 63 mg Sumber kafein yang dipercayai.

Bahan kafein jenama espresso terkenal

Imgur

Banyak pembuat dan kedai makan memberikan penilaian kandungan kafein dalam item espresso mereka.

1. Dunkin 'Donat

Dunkin 'Donuts adalah peruncit espresso dan donat terkenal yang menawarkan pelbagai jenis minuman bertenaga. Menurut Caffeine Informer, bahan kafein dari cawan sederhana (14 oz) sebahagian minuman espresso atas cadangan di Dunkin 'Donuts adalah seperti berikut:

 • Espresso fermentasi: 210 mg

 • Espresso campuran decaf: 10 mg

 • Americano: 249 mg

 • Sejuk sejuk: 260 mg

 • Latte: 119 mg

 • Kopi mengandungi 85 mg untuk setiap tangkapan.

2. Seattle Terbaik

Individu dapat mengesan item espresso Seattle's Best di lokasi runcit organisasi dan restoran-restoran seperti di beberapa jalan masuk, seperti Subway dan Burger King. Berdasarkan Maklumat Kafein, secawan kecil (12 oz) sebahagian daripada item espresso organisasi ini mengandungi ukuran kafein yang menyertainya:

 • Espresso campuran: 260 mg

 • Latte: 75 mg untuk kedua-dua karya seni dan pelbagai pilihan

 • Mocha: 80 mg

 • Kopi Terbaik di Seattle mengandungi 75 mg kafein untuk setiap tangkapan.

3. Starbucks

Starbucks mungkin merupakan jenama espresso yang paling terkenal di planet ini. Organisasi ini menyenaraikan kandungan kafein dari item espresso mereka bersama dengan data sihat lain dalam menu minuman dalam talian mereka.

Bahan kafein dari cawan tinggi (12 oz) sebahagian minuman Starbucks adalah seperti berikut:

 • Pike Place cook: 235 mg

 • Masak Decaf Pike Place: 20 mg

 • Campuran sejuk dengan froth sejuk: 155 mg

 • Carchiel macchiato: 75 mg

 • Cappuccino: 75 mg

Baca Artikel Ini Juga: 1. Lihat Variasi Tanda Kopi Sebelum Memilih Satu Untuk Kegunaan Anda 2. 5 Sebab mengapa anda harus Menyewa BMW di dubai sebagai pelancong 3. Diet DASH

Sumber kafein yang berbeza

Imgur

Walaupun espresso merupakan sumber kafein yang paling utama, pelbagai jenis makanan dan minuman tambahan juga mengandungi sintetik ini. Bagaimanapun, FDA tidak mengharapkan pembuat menyenaraikan jumlah kafein pada sumber makanan, minuman, atau makanan tambahan.

Kami memeriksa beberapa sumber kafein yang lain di bawah:

1. Teh

Teh mengandungi jumlah kafein yang berubah-ubah, namun jumlahnya biasanya tidak sama dengan cangkir espresso yang dianggarkan sebanding. Sebagai contoh, secawan teh hijau 8 oz mengandungi sekitar 28 mg Sumber kafein yang dipercayai, sementara ukuran teh hitam yang serupa mengandungi sekitar 47 mg Sumber kafein yang dipercayai.

2. Soda muncul

Soda muncul, misalnya, minuman ringan dan minuman organik yang disegarkan, kadang-kadang mengandungi kafein. Contohnya, balang cola 12-oz biasa mengandungi sekitar 33 mg Sumber kafein yang dipercayai.

3. Minuman berkafein

Minuman berkafein secara berkala mengandungi ukuran kafein dan gula yang sangat tinggi. Kafein ini mungkin dibuat baik dari sumber biasa, misalnya daun guarana. Bahan kafein minuman berkafein pada dasarnya beralih antara jenama. Seperti yang ditunjukkan oleh FDA, zat kafein dari minuman ini secara berkala meningkat dari 40 hingga 250 mg Sumber yang dipercayai untuk setiap 8 oz. Walau bagaimanapun, beberapa jenama minuman berkafein boleh mengandungi hingga 316 mg kafein untuk setiap 8 oz.

4. Coklat

Coklat biasanya mengandung kafein, namun jumlahnya berubah-ubah seperti yang ditunjukkan oleh zat coklat coklat. Coklat yang lebih kabur secara berkala mengandungi lebih banyak kafein daripada coklat ringan atau susu.

Sebagai contoh, zat kafein dari hidangan 1 oz coklat adalah:

 • 5-59 peratus pepejal kakao: 12 mg Sumber Dipercayai

 • 60-69 peratus pepejal kakao: 24 mg Sumber Dipercayai

 • 70-85 peratus pepejal kakao: 23 mg Sumber Dipercayai

5. Lelaki

Beberapa preskripsi yang tidak masuk akal dan profesional mengandungi kafein untuk meningkatkan kelegaan dari ketidakselesaan. Sebagai contoh, Menstrual Relief Maximum Strength adalah campuran 500 mg acetaminophen, 15 mg pirilamin maleat, dan 60 mg kafein.

Mengapa Orang Meminumnya

Imgur

Sebilangan besar orang minum espresso untuk meningkatkan ketajaman dan pelaksanaannya. Walau apa pun, masalah utama penggunaan espresso jazzed untuk bangun dan berkinerja lebih baik adalah anda mempunyai ketahanan terhadapnya, yang bermaksud anda perlu minum lebih banyak setelah beberapa waktu untuk mendapatkan kesan yang serupa. Ini secara amnya bukan sesuatu yang patut disyukuri.

Sejujurnya, satu penyelidikan menunjukkan bahawa penggunaan kafein mendorong hasil "lebih cepat tetapi tidak lebih cerdas" pada ujian pelaksanaan mental dan individu yang secara rutin meminum timbunannya mengalami "peningkatan ketegangan / ketidakstabilan yang mengimbangi kelebihan mengantuk." Walaupun begitu, kebanyakan orang dewasa biasanya minum espresso setiap hari dan bergantung pada kemampuannya untuk membantu mereka bangun dan membuat mereka merasa segar.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Rasa Pocky 2. 9 tempat terbaik semasa lawatan Vietnam 3. Cara meningkatkan ingatan 4. Mesin Espresso Rumah Terbaik 5. Ukuran Starbucks

Kelebihan perubatan

Banyak pemeriksaan menunjukkan bahawa espresso mempunyai kelebihan perubatan positif. Seperti yang ditunjukkan oleh laporan penting mengenai diet dan kesejahteraan yang diikuti lebih dari 400,000 individu lebih dari 10 tahun, pengguna espresso berpengalaman didapati mempunyai kadar kematian 10% hingga 15% lebih rendah daripada individu yang tidak minum kopi. Pemeriksaan, yang melarang individu dengan keganasan, penyakit koronari, dan strok, mendapati bahawa minum sekurang-kurangnya dua cawan espresso setiap hari berkaitan dengan jangka hayat yang lebih menonjol. Minum espresso mengurangkan bahaya kematian akibat penyakit koroner, penyakit pernafasan, strok, luka dan kecelakaan, diabetes, dan penyakit, namun bukan bahaya kematian kerana pertumbuhan malignan. Bagaimanapun, pemeriksaan tidak dapat menentukan keadaan dan keputusan logik untuk bahaya kematian yang lebih rendah, dan tidak mempertimbangkan sama ada individu minum kopi biasa atau kopi tanpa kafein. Walaupun kafein dapat mengembangkan denyut nadi anda, ada beberapa bukti bahawa individu yang membakar lebih banyak kafein mempunyai denyutan sporadis yang lebih sedikit, atau aritmia, jangka panjang. Lebih-lebih lagi, walaupun kafein dapat menyebabkan lonjakan sekejap dalam peredaran darah anda, merenung menunjukkan kafein tidak menyebabkan hipertensi. Penjelajahan juga memfokuskan pada sifat mengurangkan tekanan kafein.

Berapakah jumlah kafein yang berlebihan untuk anda?

Imgur

Untuk orang dewasa yang baik, mereka merujuk kepada 400 miligram sehari — yaitu sekitar empat atau lima cawan espresso — sebagai jumlah yang pada umumnya tidak berkaitan dengan akibat berbahaya dan buruk. Walau bagaimanapun, terdapat banyak jenis bagaimana individu yang lemah dengan kesan kafein dan seberapa cepat mereka memprosesnya. Keadaan tertentu secara umum akan menjadikan individu lebih sensitif terhadap barang kafein, seperti juga beberapa resep. Selanjutnya, sekiranya anda hamil, cuba hamil, atau menyusu, atau bimbang tentang keadaan atau resep lain, mereka menetapkan untuk bercakap dengan pembekal rawatan perubatan anda mengenai sama ada anda perlu menyekat penggunaan kafein. Mereka belum menetapkan tingkat untuk anak-anak, bagaimanapun, American Academy of Pediatrics melemahkan penggunaan kafein dan tenaga yang berbeza oleh anak-anak dan orang muda.

Lebihan apa sahaja yang tidak baik untuk kesihatan anda

Pengambilan kafein yang kerap setiap hari boleh membahayakan kesihatan anda. Membakar melalui kafein dengan sedikit kekangan adalah selamat bagi kebanyakan orang. Walau bagaimanapun, jumlah kafein yang berlebihan boleh menyebabkan hasil yang tidak mesra.

Hasil ini boleh merangkumi:

 1. sakit serebrum

 2. berasa resah atau gelisah

 3. kegelisahan

 4. kegelisahan

 5. ritkritikan

 6. gempa

 7. degupan jantung cepat

 8. masalah tertidur atau kurang tidur

 9. perut yang jengkel

 10. sakit

 11. buang air besar

 12. kencing biasa

Jumlah Kafein Selamat Setiap Hari

Imgur

Sebilangan besar cadangan mengatakan bahawa 200 miligram (mg) kafein adalah baik untuk kebanyakan orang dewasa setiap hari. Kemasukan kafein kanak-kanak harus dibatasi sekiranya ada.

Ilustrasi 200 mg kafein adalah:

 • Sekitar dua cawan espresso 5-ons,

 • Sekitar empat balang 12-ons Mountain Dew, atau

 • Kira-kira empat cawan teh 5 ons

Sehingga 400 mg kafein adalah OK untuk individu tertentu. Namun, apabila anda mengetahuinya, ini cenderung untuk menyusahkan. Sebilangan besar pakar berpendapat bahawa 600 mg (empat hingga tujuh cawan espresso) adalah zon ancaman sebenar. Iaitu cawan 5 ons, bukan cawan uber yang mungkin ada di rumah atau di tempat kerja anda. Yang penting dengan kafein adalah menyesuaikan dengan badan anda. Beberapa kumpulan benar-benar lembut untuk kafein. Walaupun ada cadangan penggunaan, anda mungkin mempunyai masalah pada bahagian yang lebih rendah dari ubat "over-the-kitchen-counter" ini. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui tentang kandungan kafein dengan cara dan jenis makanan, baca artikel ini dari FDA.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Bagaimana menurunkan berat badan dengan cepat tanpa bersenam 2. Pukul berapa McDonald's menyediakan makan tengah hari? 3. Chiclet Teeth 4. Pukul Berapakah McDonald's Stop Serving Breakfast? 5. Makanan Yang Bermula Dengan E

Bilakah Berhati-hati dengan Kafein

Imgur

Sekiranya anda menghadapi masalah perubatan atau minum ubat, pertimbangkan tambahan berapa banyak kafein yang anda ada. Ia boleh menjadikan penyakit seperti masalah jantung, diabetes, osteoporosis, dan lain-lain lebih mengerikan apabila:

 • Menjadikan jantung bekerja dengan lebih bersemangat dan menaikkan nadi anda

 • Melancarkan serangan penggera

 • Meningkatkan kadar glukosa (terutama pada pop atau ketika gula ditambahkan ke espresso dan teh)

 • Menghalang pengekalan kalsium dan boleh menyebabkan kemalangan tulang tulang belakang

 • Membangun ketajaman, mengganggu usus, mengurangkan asimilasi besi

 • Kafein juga boleh menghalang beberapa resep dan peningkatan diet. Adalah idea yang bijak untuk berjumpa dengan PCP atau pakar ubat anda mengenai kafein jika anda mempunyai masalah perubatan atau mengambil ubat.

Petua Mengehadkan, atau Menghilangkan Kafein

Kafein adalah ciri khas dan ubat. Ini adalah kecacatan yang baik dan tidak terlalu hebat. Ini ketagihan, jadi mengubah kecenderungan anda boleh menjadi pertempuran.

Pendekatan paling ideal untuk mengurangkan penggunaan kafein bergantung kepada anda:

 • Sekiranya anda berhenti dari biru: *

 • Jangkakan migrain, kelemahan, dan kegelisahan lain. (Mereka akan hilang selepas beberapa hari).

 • Sekiranya anda melakukannya dengan perlahan:

 • Mulakan dengan satu minuman yang tidak dikenakan bayaran setiap hari

 • Berhenti minum kafein sekitar awal petang (ini mungkin akan membantu anda berehat dengan lebih baik juga)

 • Tukar ke decaf dan anda tidak akan melihat perubahannya begitu banyak

 • Sediakan espresso dengan pilihan yang lebih baik seperti air, teh hijau atau gelap (ia mempunyai separuh kafein dan ia memberi tenaga dan bersantai), atau teh buatan sendiri.

Soalan Lazim— (Soalan Lazim)

Q1. Adakah 200mg kafein banyak?

Jumlah Kafein Selamat Setiap Hari. Sebilangan besar cadangan mengatakan bahawa 200 miligram (mg) kafein sesuai untuk kebanyakan orang dewasa setiap hari. Kemasukan kafein kanak-kanak semestinya sangat dibatasi sekiranya ada.

Q2. Adakah 1000 mg kafein setiap hari secara berlebihan?

Kemasukan yang tinggi setiap hari sebanyak 1,000 mg atau lebih setiap hari telah dianggap menyebabkan kebimbangan, kegelisahan, dan indikasi perbandingan pada kebanyakannya, sementara kemasukan yang sederhana boleh menyebabkan kesan perbandingan pada orang yang sensitif kafein (9, 10).

Q3. Bagaimana anda membuang kafein dari kerangka kerja anda?

Memang, setiap kali ia masuk ke dalam badan anda, sangat sedikit yang dapat anda lakukan untuk membuang kafein. Cara terbaik untuk membuangnya adalah dengan menggantungkannya agar biasanya memerah sendiri.

Q4. Berapa lama sehingga kafein benar-benar keluar dari kerangka kerja anda?

Enam jam selepas kafein dimakan, separuh daripadanya masih ada di dalam badan anda. Ia memerlukan masa selama 10 jam untuk membersihkan kafein dari sistem peredaran anda.

Q5. Atas sebab apa saya merasa tidak selamat semasa minum espresso?

Pergi semasa waktu anda dengan perut yang tidak terisi dapat mengurangkan keupayaan minda anda untuk membuat disposisi menguruskan serotonin kimia. Kafein meningkatkan kegagalan ini untuk memberikan serotonin yang mendorong tekanan dan ketegangan yang meningkat. Ini boleh menyebabkan anda merasa gugup dan tidak berdaya.

Q6. Adakah idea yang baik bagi saya untuk menggosok gigi sebelum atau selepas espresso?

Akhirnya, gosok gigi sekitar 30 minit setelah minum espresso, dan hanya setelah membilas mulut dengan air. Perlu diingat, espresso berasid. Gosok gigi setelah makan atau minum apa-apa yang berasid merosakkan cat gigi dan menyebabkan pewarnaan.

Q7. Adakah saya boleh minum espresso dengan jerami setelah gigi bertambah cerah?

Sekiranya anda mempunyai beberapa cawan sehari, fikirkan untuk membataskannya kepada satu cawan pada bahagian pertama hari itu. Memakai jerami: Semasa minum espresso atau makanan ringan yang redup, menggunakan jerami dapat membantu mengurangkan kontak dengan gigi. Dengan mengurangkan hubungan dengan gigi, espresso lebih enggan mengotorkannya.

Q8. Adakah kafein berkembang dalam rangka kerja anda?

Kafein mempunyai separuh kehidupan sekitar 5 jam. Seseorang yang memakan 40 miligram (mg) kafein akan mempunyai 20 mg tinggal dalam kerangka mereka setelah 5 jam.

Q9. Apakah akibat buruk dari minum espresso?

Espresso yang mengandungi kafein dapat menyebabkan gangguan tidur, ketakutan dan kegelisahan, sakit perut, mual dan cepat, jantung dan pernafasan yang meningkat, dan hasil yang berlawanan. Memakan banyak espresso juga boleh menyebabkan migrain, ketegangan, gangguan, dering di telinga, dan denyutan yang tidak dapat diramalkan.

Q10. Bolehkah banyak kafein membuat anda letih?

Sekiranya meminum espresso menyebabkan seseorang merasa terkuras, kesan kafein mungkin menjadi perhatian. Kafein mengembangkan ketajaman dengan campur tangan dengan tindakan zat tertentu di dalam minda yang mengawal kitaran bangun rehat. Walaupun begitu, ketika tubuh menggunakan kafein, ia boleh menyebabkan individu merasa letih.

Q11. Adakah berhenti minum kafein boleh diterima?

Anda akan berehat lebih baik. Kafein adalah penambah tenaga, yang menunjukkan ia tidak sesuai untuk meningkatkan rehat yang berkualiti. Menghilangkannya dari hari anda menjadikan kortisol dan melatonin pada irama normal mereka, yang menyebabkan rehat yang lebih baik dan kurang keletihan.

Kesimpulannya

Kandungan kafein secawan kopi boleh sangat berbeza. Faktor-faktor yang mempengaruhi kandungan kafein termasuk kaedah pembuatan bir, jenis kacang, dan jumlah biji kopi yang digunakan seseorang. Sumber kafein lain termasuk minuman tenaga, minuman ringan, coklat, dan beberapa ubat penahan sakit. Sekiranya anda mempunyai penyakit atau mengambil preskripsi, berbincanglah dengan doktor penjagaan utama atau pakar ubat anda untuk menentukan sama ada kafein sesuai untuk anda. Membuang atau menyekat kafein boleh menjadi sesuatu yang luar biasa. Selepas anda bergerak melampaui penarikan, anda mungkin merasa kurang senang atau tidak sabar, kurang tekanan otot atau pedih ulu hati, lebih sibuk, dan mempunyai wang tunai tambahan di dalam poket anda. Lebih-lebih lagi, kerana anda akan tidur lebih lena, anda akan lebih bersedia dan bersemangat. Kesan sampingan pengambilan kafein terlalu banyak boleh merangkumi sakit kepala, kesukaran tidur, masalah gastrointestinal, dan kegelisahan.

Baca Artikel Ini Juga: 1. Kesihatan adalah Kekayaan 2. Syarikat Insurans Kesihatan 3. Berapa Insurans Kesihatan 4. Diet DASH: Makanan yang sihat 5. 8 Faedah Teratas Menggunakan Jurulatih Kesihatan dan Kecergasan Dalam Talian