Meneruskan perbincangan dari [Apa itu # ** Berapa Banyak Insurans Kereta [Berapa banyak insurans kereta? ( Berapa Banyak Insurans Kereta Sebulan ) Berapa banyak insurans kereta?

Berapa Banyak Insurans Kereta berdekatan dengan saya

Menurut Undang-undang Persekutuan mengenai OSAGO No. 40-FZ pada 25.04.2002 dan Peraturan Jalan, setiap pemandu di Rusia mesti mempunyai polisi OSAGO bersamanya beserta lesen memandu. Ini adalah dokumen rasmi yang mengesahkan bahawa tanggungjawab sivil pemilik kereta diinsuranskan. Sekiranya kemalangan berlaku kerana kesalahan pemandu, insurans kereta akan mengimbangi kerosakan harta benda, kesihatan, nyawa peserta yang cedera dalam kemalangan itu. Perkhidmatan kalkulator MTPL di laman web AlfaStrakhovanie JSC dibuat untuk membantu pihak yang diinsuranskan mengira kos dan membeli polisi secara dalam talian dengan tepat.

Apa yang mengancam kekurangan polisi insurans

Pemilik kereta membayar pampasan atas kerosakan pada pihak yang cedera akibat kemalangan dari poketnya sendiri. Syarikat insurans tidak dapat menolong dalam keadaan seperti ini.

Tidak mungkin mendaftarkan kereta dengan polis trafik.

Semasa mengendalikan kereta tanpa polisi OSAGO, pemandu berada di bawah Kod Kesalahan Pentadbiran Persekutuan Rusia kerana pelanggaran pentadbiran. Anda perlu membayar denda 500 hingga 800 rubel.

Sekiranya, semasa mengeluarkan polisi, pemilik kereta tidak menunjukkan di dalamnya orang yang juga akan memandu kereta, maka pemilik kereta akan didenda 500 rubel.

Versi kertas insurans mesti ada dari pemandu yang memandu kereta, untuk persembahan atas permintaan pemeriksa polis trafik.

Kami mengesyorkan agar anda mengira insurans pada kalkulator dan mencetak borang dari polisi elektronik E-OSAGO pada sehelai kertas biasa dan membawanya ke dalam kenderaan sekiranya kereta diperiksa oleh pemeriksa polis trafik.

| 2400pxx2400px

Bagaimana untuk mengeluarkan OSAGO?

Penanggung, yang senarai perkhidmatannya termasuk insurans OSAGO, wajib menerapkan tarif dalam pengiraan biaya insurans mobil, dalam kerangka "koridor tarif" nilai-nilai tarif dasar yang disetujui oleh Bank Pusat Persekutuan Rusia. Nilai sebenar kadar asas yang disetujui oleh pesanan di AlfaStrakhovanie JSC terdapat di bahagian “kadar insurans OSAGO”.

Anda boleh mengira dasar CTP dengan mengambil kira faktor berikut:

kadar asas, nilai yang ditetapkan untuk setiap jenis / kategori pengangkutan darat. Bank Pusat Persekutuan Rusia menyetujui had bawah dan bawah dari kadar asas ("koridor tarif"). Semasa menentukannya, syarikat insurans mesti mematuhi had koridor tarif;

pekali bonus-malus (BMC) terbentuk di AIS RSA. Nilainya menunjukkan adanya tuntutan insurans atau ketiadaannya untuk tempoh insurans sebelumnya;

umur, pengalaman memandu pemandu dari kontrak (PIC);

sekatan senarai pemandu dalam kontrak - ada atau tidak (KO);

pelanggaran yang dinyatakan dalam undang-undang mengenai OSAGO No. 40-FZ, atau ketiadaannya (КН);

tempoh penggunaan kereta dalam tempoh insurans (COP);

kuasa enjin dalam hp (КМ) untuk kereta penumpang kategori "B";

wilayah keutamaan penggunaan kereta (CT);

keadaan memandu dengan / tanpa treler (Kpr);

kesahan. Kontrak ini dibuat selama satu tahun. Tempoh insurans mungkin kurang dari setahun hanya untuk kereta yang memasuki Rusia sementara dari negara lain, dan juga untuk kereta yang menuju ke tempat pendaftaran (CP).

Faedah dasar CTP

Nilai utama insurans kenderaan adalah sekiranya berlaku kemalangan yang disebabkan oleh kesalahan anda, syarikat insurans akan melindungi kerosakan yang disebabkan oleh harta benda, kesihatan dan nyawa orang yang terkena kemalangan. Kemungkinan polisi dapat diperluas berkat pakej tambahan: "Autoprotection". Pilihan ini digunakan untuk kereta yang berumur di bawah 5 tahun. Pampasan polisi dibayar berdasarkan keausan kenderaan. Terima kasih kepada program Autoprotection, perbezaan antara had yang ditetapkan, dengan mempertimbangkan keausan kenderaan dan kerosakan yang disebabkannya, dilindungi. Anda akan menerima rujukan untuk pembaikan automatik. Jaminan penyelenggaraan. Semasa penyelenggaraan, kerosakan sering dinyatakan di mana dilarang mengoperasikan kenderaan. Program ini mengimbangi dana yang anda belanjakan untuk pemulihan kesalahan yang dikenal pasti. Perlindungan polisi dikenakan untuk kenderaan berusia 1 hingga 10 tahun.

| 2400pxx2400px

Berapakah kos insurans kenderaan

Insurans kereta boleh didapati dengan dua cara: hubungi perunding syarikat di pejabat atau dalam talian di laman web AlfaStrakhovanie.

Untuk membuat kontrak di pejabat, anda perlu menyediakan pakej dokumen:

Pasport pemilik kereta, dan entiti undang-undang - petikan dari Daftar Entiti Negeri Bersatu.

Pasport kenderaan (PTS) atau sijil pendaftaran (STS).

Lesen memandu orang yang akan dibenarkan memandu kereta jika anda belum memilih item "Tiada sekatan".

Kad diagnostik yang sah sekiranya kenderaan hendak diperiksa.

Dokumen yang mengesahkan pemilikan kereta, jika perjanjian OSAGO disimpulkan sebelum pendaftaran kereta dengan polis trafik, atau dokumen yang mengesahkan hak untuk memiliki kereta, jika anda menyimpulkan perjanjian untuk kereta sewa.

Kemudian pekerja syarikat akan membuat pengiraan, membuat kontrak dan memberi anda dokumen asal yang ditandatangani dan dicop oleh syarikat insurans. Semasa mendaftar dalam talian, daftar di laman web. Isi akaun peribadi anda dengan data peribadi di semua baris yang ditawarkan oleh sistem. Hitung kos insurans automatik menggunakan petua menu pop timbul. Tidak perlu menghantar dokumen asal. Anda boleh memuat turun secara langsung gambar imbasan tidak lebih dari 2.5 Mb dalam format jpg, jpeg, png atau tiff secara langsung di laman web.

Pemegang polisi bertanggungjawab untuk ketepatan maklumat yang diberikan. Data yang diisi dari borang disahkan dengan maklumat syarikat insurans dan PCA. Setelah pengesahan selesai, anda akan diarahkan ke halaman pembayaran, setelah penerimaan syarikat insurans akan menghantar polisi ke alamat e-mel anda. Anda mempunyai akses kepada insurans pada bila-bila masa. Anda juga boleh memohon untuk mengubah kontrak dan mengira semula premium insurans di laman web di akaun peribadi anda atau mengunjungi pejabat perwakilan syarikat yang terdekat.

Kalkulator CTP untuk mengira kos polisi

Untuk mengira kalkulator, anda mesti mengisi borang dan menunjukkan:

seseorang individu atau badan undang-undang akan mengeluarkan insurans;

kawasan di mana mesin digunakan terutamanya;

kategori kereta (pengangkutan penumpang atau barang, bas, dll.);

parameter mesin (jenama dan model, tahun, kuasa enjin dan data lain yang diperlukan);

maklumat mengenai pemilik (nama, tarikh lahir, nombor siri dan pasport). Sekiranya anda tidak mengehadkan bilangan pemandu, maka anda harus menunjukkan nombor VIN kereta;

tujuan operasi (peribadi, kenderaan latihan, teksi);

maklumat mengenai semua orang yang akan dibenarkan memandu kereta, yang menunjukkan nama penuh, tarikh lahir, data lesen memandu, jika anda telah mengehadkan senarai pemandu;

maklumat lain yang diperlukan.

Hasilnya dikeluarkan dengan menekan butang "Hitung". Kalkulator CTP dalam talian membantu anda mengetahui dengan cepat harga di persekitaran yang selesa bagi yang diinsuranskan.

| 2400pxx2400px

Bagaimana untuk menjimatkan harga dasar OSAGO?

Patuhi peraturan lalu lintas dan kendalikan kereta dengan berhati-hati. Semakin sedikit kemalangan, semakin murah anda dapat membeli polisi. Pemandu kenderaan yang tidak mengalami kemalangan dalam 10 tahun boleh mendapatkan potongan 50%. Untuk kebijakan yang dapat dikeluarkan dalam bentuk elektronik melalui laman web, nilai "Bonus Malus" (KBM) ditentukan secara automatik di AIS RSA. Nyatakan pemandu yang anda mahu dibenarkan memandu kereta. Sekiranya anda memilih lajur "Tiada Had", maka pekali KO meningkat menjadi 1,87, meningkatkan jumlah kos insurans.

Kelebihan syarikat JSC "AlfaStrakhovanie"

25 tahun kerja yang stabil, tahap kebolehpercayaan yang tinggi (ruAA +), harga yang berpatutan dan rangkaian pejabat yang luas di seluruh Rusia membolehkan AlfaStrakhovanie melayani pelanggannya dan menjaganya pada tahap yang baik. Pertanyaan tambahan boleh dihubungi secara percuma dan berterusan sepanjang masa melalui telefon 8 800 333 0 999. Wakil AlfaStrakhovanie akan membantu mengira kos insurans. insurans kereta] ( Apakah insurans kereta termurah ):