Berapa Banyak Harga Braces dengan Insurans?

Dengan perlindungan insurans , terapi pendakap gigi anak muda anda masih boleh menyebabkan anda memerlukan harga yang tidak mencukupi seperti copay, deductibles dan juga wang syiling. Berikut adalah harga biasa dari pelbagai jenis pendakap gigi:

Pendakap gigi keluli standard boleh membuat anda mendapat sekitar $ 3,407 dalam kos di luar poket. Angka itu juga boleh didapati dari $ 1,500 hingga $ 8,500 bergantung pada pelbagai aspek seperti jangka masa anak anda pasti memerlukan pendakap gigi; adakah mereka memerlukan koleksi teratas dan juga dikurangkan; dan juga, betapa seriusnya gigitan, kesesakan, jarak atau pelbagai masalah lain.

Terdapat kurang masalah dengan pendakap gigi biasa daripada pelbagai jenis lain. Semua ortodontis perlu sesuai bekerjasama dengan mereka. Pelanggan boleh memilih jalur yang jelas untuk penampilan yang lebih halus atau jalur warna pelangi apa pun untuk membolehkan ekspresi diri. Dengan pendakap gigi keluli yang diperbaiki sama sekali tidak ada yang dapat ditumpahkan oleh anak muda (seperti penjajaran plastik) atau sama sekali tidak menimbulkan masalah pertuturan (serupa dengan sokongan Damon).

Seramik, pendakap plastik dan juga diri ligating (band-kurang) pendakap gigi boleh menetapkan anda kembali kira-kira $ 4572 dalam kos out-of-poket, walaupun siri nombor yang dilaporkan adalah mana-mana sahaja di antara $ 1,500 dan $ 7,800.

Mengapa sebilangan individu memilih ini?

Pendakap gigi seramik sering cenderung lebih baik untuk berasimilasi dengan gigi, sementara pendakap gigi plastik "tidak dapat dikesan," dengan cara bercakap, dari jarak perbualan. Pendakap gigi yang menggunakan sendiri, yang tidak memerlukan tali getah, digunakan sebagai alternatif yang agak kurang jelas daripada pendakap gigi standard. Tetapi menggunakan gelang getah yang jernih sebenarnya telah memberi faedah yang sedikit ketinggalan zaman. Perlu diingat, bagaimanapun: telah dilaporkan bahawa individu yang menggunakan pendakap gigi yang menggunakan diri mereka mempunyai kunjungan ortodontis yang jauh lebih sedikit, yang mungkin merupakan faedah perbelanjaan.

Sokongan bahasa boleh membuat anda kembali $ 5,000 hingga $ 13,000 atau lebih dengan polisi insurans. Oleh kerana mereka sukar untuk menyiapkannya, mungkin sukar untuk mencari pakar ortodontik yang pasti akan menempatkannya untuk anda, dan juga, mereka dibeli dan juga dibuat secara peribadi, yang menjadikan pendakap gigi di belakang gigi mahal. Begitu juga, perlu diingat: mereka boleh mencetuskan kebimbangan lidah dan juga pertuturan, khususnya sepanjang bulan pertama (97% individu melaporkannya dalam penyelidikan tahun 2002).

Invisalign aligners dapat berjalan antara $ 3,000 dan juga $ 8,000 perbelanjaan, menjadikan anda kembali sekitar $ 5,000 dengan perlindungan insurans. Walaupun tidak disarankan untuk masalah kedudukan yang serius, perbelanjaan tambahan pendakap gigi yang tidak dapat dilihat mungkin layak untuk anak yang tidak selesa. Pengubahsuaian dulang biasa dan juga ancaman perbelanjaan jika ditumpahkan? Itu mungkin menjadikan mereka kurang sesuai untuk anak muda.

Intinya?

Walaupun terdapat strategi polisi insurans lisan, banyak anggota keluarga masih berhadapan dengan perbelanjaan untuk pendakap gigi anak-anak mereka. Mereka mungkin juga mendapatkan pelbagai petikan dari pakar pergigian anak-anak mereka atau pakar ortodontik yang bergantung pada pelbagai elemen. Jadi, anda mungkin bertanya pada diri sendiri - adakah semua itu benar-benar penting?