Berapa ejen insurans yang dibuat?

Ingatlah bahawa ini menentukan wakil penjualan, dan juga terdiri daripada maklumat dari semua polisi insurans, bukan hanya polis insurans hayat. Oleh kerana reka bentuk yang dijelaskan lebih lanjut ("kompensasi berat" atau "pendapatan berat") jumlah ini berbeza dengan ketara, dan juga kerana kenyataan bahawa itu tipikal, ini mengecewakan anda dengan kemewahan wakil terkenal, atau yang menawarkan rancangan bernilai lebih besar.

Sekiranya anda melihat perbelanjaan purata untuk Perunding Kewangan Peribadi, yang mungkin memasarkan polisi insurans hayat, jumlahnya dua kali ganda lebih tinggi, $ 88,890 setiap tahun $ 42,73 setiap jam.

Jenis Polisi Insurans Hayat dan juga Bayaran Pampasan

  • Terdapat pelbagai jenis rancangan polisi insurans hayat. Pelan polisi insurans hayat semacam itu juga akan mempengaruhi jumlah wang tunai yang pasti akan dibayar sebagai pembayaran. Rancangan jangka panjang yang lebih besar biasanya akan membayar pampasan lebih banyak lagi.
  • Kedua-dua jenis rancangan utama adalah jangka hayat serta keseluruhan rancangan hidup atau nilai tunai, yang juga disebut rancangan kehidupan global. Ini tentunya terdiri daripada rancangan polisi insurans nyawa yang selamat.
  • Perlindungan insurans berjangka berlangsung untuk “jangka masa” atau jangka masa minimum, seperti 5, 10, 20 atau tiga dekad. Keseluruhan polisi insurans hayat dapat bertahan sepanjang hayat anda dan juga mungkin menghasilkan wang bernilai sedikit demi sedikit.

Berapa Banyak Bayaran yang dibuat oleh Ejen Polisi Insurans Hayat?

Setiap firma adalah pelbagai; namun wakil polisi insurans hayat mungkin membuat 40% hingga 90% peratus sebagai pembayaran kos tahun awal pada polisi insurans hayat berjangka. Pengeluar peringkat teratas juga mungkin memperoleh 100% dari kos lengkap pada tahun pertama sebagai pembayaran dan biasanya pembayaran 2% hingga 5% dari tahun ke-2 hingga ke-4. Pembayaran tahun berikutnya mungkin akan diserahkan atau dapat dikurangkan dengan banyak. Kuantiti pampasan yang dibayar tentu akan berbeza berdasarkan pengaturan yang dibuat oleh wakil dengan penyedia insurans atau dengan syarikat mereka (jika mereka bukan pekerja yang diambil alih).

Banyak harga pembayaran polisi insurans nyawa mungkin memikirkan tentang pemulihan atau jika pelanggan mengekalkan rancangannya tepat pada waktunya, sebagai contoh, jika pelanggan menghentikan rancangan tersebut dalam beberapa tahun pertama, beberapa perniagaan mungkin akan membayar kembali pembayaran kepada pengilang .

Adakah Anda Bayar Tambahan Jika Anda Membeli dari Broker?

Dalam semua versi, kerangka pembayaran untuk penyelesaian berubah untuk keadaan, jadi anda tidak harus membayar perlindungan insurans lebih lama lagi jika anda mengalami broker berbanding wakil atau laluan dengan penyedia.

Pampasan yang mereka perolehi biasanya disesuaikan untuk senario dan juga pengaturan yang sebenarnya telah mereka setujui.

Semuanya bergantung kepada syarikat insurans mana yang memberikan perlindungan insurans yang sesuai dengan keadaan anda. Broker sering dapat memperoleh anggaran harga dengan sejumlah perniagaan untuk memberi anda peluang untuk membandingkan pilihan. Apabila anda melalui pembekal secara langsung, mereka hanya akan membekalkan barang mereka kepada anda. Sekiranya anda terganggu dengan caj yang disertakan, tanyakan kepada individu yang menganggarkan anda jika ada jenis caj perkhidmatan tambahan dan cari juga pilihan anda.