Berapa kos pengacara perceraian? Jawapannya ada di sini, Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 250 hingga $ 300 sejam dan satu pasangan rata-rata akan menghabiskan $ 15,000 hingga $ 20,000. Peguam perceraian akan mewakili kes anda di mahkamah, anda akan menghabiskan $ 150 hingga $ 660 sejam. Seorang peguam yang berlatih tahun pertama kerjaya mereka akan mengenakan bayaran $ 100 + sejam dan peguam berpengalaman akan mengenakan bayaran $ 350 + atau lebih sejam. satu pasangan biasanya menghabiskan $ 20,000 atau lebih untuk kes perceraian mereka, sementara banyak faktor dapat mengubah keseluruhan kos kes.

Faktor mengubah perceraian kos Peguam

Berikut adalah beberapa perkara penting iaitu menukar kos peguam perceraian, kos anda jauh lebih tinggi terutamanya apabila kedua-dua pasangan mempunyai faktor:

 • mempertikaikan perceraian
 • tidak boleh bersetuju dengan hak penjagaan anak
 • tidak boleh bersetuju dengan nafkah
 • mempunyai banyak aset untuk dibahagi

Sebilangan perceraian sangat tidak pasti dan boleh mengakibatkan proses undang-undang yang panjang, yang dapat meningkatkan biaya. Yang lain mula dipertandingkan dan akhirnya menjadi persetujuan yang wajar antara pihak-pihak. mahkamah di negeri-negeri tertentu, bandar dan daerah mempunyai bayaran yang berbeza, kawasan kediaman anda memberi kesan kepada kos… Atas sebab-sebab ini, jumlah kos perceraian purata boleh melebihi $ 12,000 atau bahkan $ 25,000, menurut pelbagai tinjauan dan laporan.

Kos peguam Kadar setiap jam
Kadar setiap jam kebangsaan $ 250 / jam
Julat purata $ 200- $ 250 / jam
Harga setiap jam kelas rendah $ 175- $ 200 / jam
Harga setiap jam kelas atas $ 300- $ 325 / jam

Bayaran peguam perceraian

Setiap undang - undang keluarga dan peguam perceraian mempunyai struktur yuran masing-masing. Walaupun kebanyakan pengacara mengenakan bayaran setiap jam, beberapa dikenakan dengan bayaran tetap atau pada skala berubah berdasarkan pendapatan . Namun, mereka tidak seharusnya mengenakan bayaran yang tidak dapat diramalkan untuk kes perceraian.

Apabila anda mengupah peguam perceraian, peguam perceraian dikenakan untuk semua pekerjaan yang dilakukan dalam kes anda. Peguam boleh mengenakan bayaran untuk:

 • Panggilan telefon
 • Kehadiran mahkamah
 • Penyelidikan
 • Perjalanan ke mahkamah
 • Perbualan dengan pesaing peguam
 • Merangka permohonan, usul, penemuan, dan dokumen pengadilan lain
 • E-mel
 • Surat-menyurat

Harga per jam peguam perceraian

Oleh itu, terdapat banyak faktor bahawa pengacara mengenakan kadar per jam tertentu. Biasanya, berdasarkan tahap pengalaman mereka dalam undang-undang keluarga dan berapa kadar rata-rata di kawasan anda. Seorang peguam yang berpengalaman di kawasan bandar kemungkinan akan mengenakan bayaran lebih daripada seorang yang berlatih di bandar kecil seperti kampung. Ada juga yang mengenakan bayaran per jam yang berbeza untuk masalah undang-undang keluarga yang berbeza seperti pengantaraan, sokongan anak, atau hak penjagaan daripada mereka pergi ke mahkamah untuk bercerai.

Peguam dalam firma peguam yang berbeza juga mungkin mengenakan kadar yang berbeza, mengharapkan peguam berpengalaman mengenakan kadar yang jauh lebih tinggi daripada rakan tahun pertama. Terdapat juga harga yang berbeza untuk paralegal dan pembantu undang - undang . Anda harus selalu memastikan bahawa siapa yang akan menangani kes anda dan kadar bayaran setiap jam sebelum mengekalkan firma tertentu.

Bayaran tetap peguam perceraian

Tidak semua pengacara mengenakan bayaran tetap, tetapi anda mungkin menjumpai seseorang yang menagih perceraian yang boleh dipertikaikan atau tidak dipertandingkan . Namun, bergantung pada perjanjian anda dengan pengacara, anda mungkin perlu membayar lebih daripada bayaran tetap sekiranya timbul perkara yang tidak dijangka semasa kes tersebut.

Bayaran rundingan peguam perceraian

Sebelum menyewa peguam profesional untuk kes anda, ada baiknya anda menemu ramah beberapa orang untuk menentukan siapa yang terbaik untuk kes anda. Beberapa menawarkan konsultasi percuma, sementara yang lain mengenakan harga setiap jam untuk masa mereka. Konsultasi percuma selalunya adalah wawancara jenis maklumat yang cepat. Sekiranya seorang pengacara mengenakan bayaran untuk perundingan awal, mereka juga akan memberi anda nasihat undang-undang yang bermaklumat, ini sering membuat bayaran perundingan dan meningkatkan perbelanjaan anda. Semasa anda membuat janji temu dengan peguam, anda mesti mengetahui mengenai yuran perundingan mereka dan anda mesti ingat apa yang anda rangkumi dalam pertemuan ini.

Bayaran penahan peguam perceraian

Sebilangan peguam mengenakan bayaran penahan. Ini adalah bayaran pendahuluan yang dikenakan peguam untuk membayar perbelanjaan yang berkaitan dengan kes anda. Bayaran penahan bergantung kepada kerumitan kes, penahan boleh menelan belanja beberapa ribu dolar.

Ringkasan

Kos peguam berbeza-beza kerana beberapa faktor, jika perceraian anda mengandungi hak asuh anak, tunjangan, dan aset, maka peguam anda akan dikenakan bayaran lebih banyak. Sebilangan pengacara mengenakan bayaran untuk perundingan, ada yang mengenakan bayaran setiap jam dan lebih banyak perbelanjaan dalam kes-kes yang rumit.

Apa itu perceraian?

Perceraian atau pembubaran perkahwinan adalah pengguguran terakhir pasangan yang sudah berkahwin, ia akan berakhir dengan tugas dan tanggungjawab undang-undang perkahwinan dan membubarkan pergaulan yang ada di antara kedua belah pihak. Dengan kata lain, perceraian adalah tindakan undang - undang atau perbicaraan antara orang yang sudah berkahwin untuk memutuskan hubungan perkahwinan mereka. Ia dikenali sebagai pembubaran perkahwinan dan pada dasarnya, proses pengadilan yang mengakhiri perkahwinan sebelum kematian salah satu pasangan.

Peguam perceraian mengetahui syarat-syarat ini

Custody : peguam perceraian tahu bagaimana mendapatkan Custody anak-anak anda. anda mempunyai hak undang-undang untuk anak anda, yang bermaksud bahawa anda berhak membuat keputusan penting mengenai kesihatan fizikal atau mental anak anda. anda betul membesarkan anak anda mengikut pilihan anda. Perjanjian Pranikah : Perjanjian pranikah adalah perjanjian yang dibuat antara pasangan sebelum menikah di mana mereka menyerahkan hak masa depan satu sama lain atas harta mereka sendiri sekiranya berlaku perceraian atau kematian.

Penetapan: Ketetapan adalah kesepakatan antara kedua pasangan ketika mereka bercerai. pada dasarnya adalah perjanjian yang diselesaikan mengenai isu-isu sebelum pergi ke mahkamah untuk perceraian. mereka menyelesaikan masalah antara mereka sebelum keputusan akhir .

Tugas seorang peguam Perceraian

Tugas peguam perceraian berbeza-beza bergantung pada spesifik kes ini. Secara umum, bagaimanapun, seorang pengacara bertanggungjawab untuk membantu klien sepanjang proses, dari pertemuan pertama, untuk menyelesaikan masalah setelah perceraian selesai. Peguam perceraian menyediakan:

 • Nasihat mengenai cara menguruskan harta perkahwinan, akaun bank, kad kredit, dan aset perkahwinan lain
 • Jaminan kemajuan yang dicapai mengenai perselisihan, proses pengadilan, dan tahap proses perceraian
 • Penyediaan dan pengadilan pengadilan semua dokumen yang terlibat, seperti surat panggilan dan aduan, usul, dan kertas hak asuh, serta penyediaan perintah perceraian dan hak penjagaan terakhir
 • Perantara untuk menangani konflik semasa proses perceraian, seperti pertikaian hak penjagaan, dan perbalahan mengenai harta
 • Perwakilan di semua perbicaraan mahkamah

Penerangan & Kemahiran Kerja Diperlukan untuk peguam perceraian

 • Apabila perkahwinan berakhir, pasangan mesti menangani banyak aspek undang-undang seperti hak penjagaan anak, pembahagian harta, aset, dan hutang. Peguam perceraian bertanggungjawab untuk pembahagian harta, pembahagian aset, dan hutang antara pasangan. Sekiranya anak-anak terlibat dalam kes anda, seorang peguam perceraian membantu pasangan dan menetapkan syarat untuk sokongan anak dan hak penjagaan anak.
 • Seorang peguam perceraian mempunyai kemahiran meneliti dan mengumpulkan bukti sokongan dalam setiap kes. Seorang peguam mesti mempunyai kemampuan untuk mengumpulkan dokumen lengkap dan kemudian diserahkan ke mahkamah untuk proses selanjutnya. ketika pasangan pergi ke mahkamah untuk bercerai, Pengacara perceraian menolong mereka dalam perceraian dengan mengumpulkan bukti untuk pasangan mereka.
 • Peguam perceraian mesti mempunyai beberapa kemahiran unik. Peguam perceraian mesti menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat oleh klien yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat dipengaruhi oleh kegiatan mereka. Walaupun sukar, peguam perceraian tetap tidak menghakimi untuk membantu mereka dalam mempromosikan kepentingan terbaik pelanggan mereka.
 • Kemahiran komunikasi mereka mesti kuat kerana dalam profesion mereka berurusan dengan pelbagai hubungan. Peguam mesti memperoleh hasil terbaik untuk pelanggan mereka. Dia mesti mengetahui syarat-syarat seperti Advokasi, mediasi, dan penyelesaian sengketa alternatif. Dia menguasai sekolah undang-undang dan juga melalui pengalaman kerja berterusan di lapangan.

Ringkasan

Peguam perceraian yang khusus dalam undang-undang keluarga, hak penjagaan anak, lawatan, harta benda seperti kad kredit, akaun bank dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai pengetahuan lengkap mengenai kerja kertas, dan menghadapi semua konflik yang berlaku di ruang mahkamah. Peguam perceraian mesti mewakili dalam semua perbicaraan.

Berikut adalah jenis perceraian yang paling biasa:

 • Kesalahan perceraian dan kesalahan.
 • Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan.
 • Timbang Tara.
 • Pengantaraan.
 • Penceraian secara kolaboratif.
 • Penceraian ingkar.
 • Ringkasan perceraian.
 • Perceraian yang dipertikaikan.

Perceraian yang dipertikaikan

Perceraian yang dipertikaikan bermaksud bahawa kedua-dua pasangan tidak sepakat dalam semua perkara dan satu atau lebih daripada masalah yang diperlukan untuk didengar oleh hakim di mahkamah ini lebih mahal, dan pihak-pihak harus membayar masa dan persiapan peguam. Dalam perceraian seperti ini, suami isteri tidak dapat menyetujui isu-isu seperti hak penjagaan anak dan pembahagian aset perkahwinan. Dalam situasi seperti itu, proses undang-undang memerlukan lebih banyak masa untuk keputusan akhir.

Perceraian yang tidak dipertikaikan

Penceraian yang tidak dapat dipertikaikan di mana anda dan pasangan anda membuat perjanjian mengenai pembahagian harta tanah, hak penjagaan anak, tunjangan dan lawatan anak. Setiap perceraian yang difailkan di mahkamah tidak dipertikaikan. Ketika pasangan anda menerima petisyen perceraian, mereka selalu memiliki satu pilihan yaitu menerima petisyen, dan menandatangani petisyen untuk menunjukkan persetujuan mereka terhadap proses perceraian. Di England dan Wales sebahagian besarnya memfailkan perceraian yang tidak dipertikaikan kerana ia lebih murah dan kurang tekanan daripada perceraian yang dipertikaikan. Walaupun begitu, kedua-dua pihak dalam perceraian yang tidak dapat dipertikaikan adalah konsol untuk menyetujui penyelesaian kewangan perceraian.

Kesalahan perceraian

Pasangan yang mengemukakan kesalahan perceraian tidak perlu tinggal secara berasingan untuk jangka waktu tertentu sebelum mengajukan. Pembahagian harta atau sokongan perkahwinan kepada pasangan dalam perceraian kesalahan juga boleh menyebabkan lebih besar daripada tanpa kesalahan. Perceraian kesalahan yang dipertikaikan lebih mahal, dan biasanya tidak praktikal kerana perceraian lain diberikan. Kejujuran perbandingan adalah doktrin yang digunakan untuk menentukan pasangan mana yang lebih salah ketika kedua-dua pasangan bersalah melakukan pelanggaran.

Penceraian tanpa kesalahan

Pemerintah berencana untuk memperbaiki proses perceraian untuk menghapus konsep kesalahan dan kesalahan dalam usaha untuk mengurangkan konflik yang kadang-kadang boleh menyebabkan undang-undang perceraian . Penceraian tanpa kesalahan belum banyak berlaku di banyak negara

Ini bermaksud bahawa anda masih harus membuktikan bahawa perkahwinan anda rosak sebagai alasan perceraian anda di England dan Wales, kerana salah satu sebab berikut:

Berzina : dengan ini anda dapat membuktikan bahawa pasangan anda telah melakukan hubungan seksual dengan anggota lawan jenis

Tingkah laku yang tidak masuk akal: dalam ini anda membuktikan bahawa tingkah laku pasangan anda sangat buruk sehingga tidak ada orang yang munasabah

Desertion: dengan ini anda dapat membuktikan bahawa pasangan anda tidak hadir lebih dari dua tahun atau lebih tanpa sebab atau persetujuan anda

Apabila anda berpisah selama lebih dari dua tahun: Dalam kes ini anda mengajukan perceraian jika kedua-dua pihak bersetuju

Apabila anda berpisah selama lebih dari lima tahun: Dalam kes ini anda mengajukan perceraian walaupun hanya satu pihak yang mengajukan perceraian.

Penceraian secara kolaboratif

Penceraian kolaboratif adalah prosedur untuk menceraikan pasangan untuk menyetujui kesepakatan mengenai semua isu yang termasuk dalam perceraian. Dalam perceraian kolaboratif, pihak-pihak membantu untuk menceraikan peguam yang terlatih dalam perceraian dan pengantaraan kolaboratif dan pihak-pihak merundingkan penyelesaian yang dipersetujui dengan bantuan peguam. kadang-kadang pihak berkepentingan dengan pakar kewangan yang berkecuali atau jurulatih perceraian.

Para pihak mempunyai izin untuk membuat keputusan sendiri berdasarkan keperluan dan minat mereka sendiri, tetapi dengan maklumat lengkap dan peguam profesional yang lengkap. Pihak-pihak yang bekerja secara kolaboratif cenderung untuk meningkatkan komunikasi antara mereka, terutama ketika pengacara atau pelatih kolaboratif terlibat, kerana bekerjasama kadang-kadang mereka membatalkan untuk kembali ke mahkamah untuk perceraian atau pasca perpisahan. Dalam proses kolaborasi, para pihak harus digunakan di pengadilan sementara informasi lain tidak dapat digunakan dalam proses kolaborasi yang tidak termasuk dalam perjanjian yang diselesaikan.

Penceraian elektronik

Undang-undang keluarga membenarkan dua orang mengajukan permintaan elektronik untuk perceraian kolaboratif tanpa kesalahan dalam entiti pentadbiran bukan kehakiman. Dalam kes tertentu, tanpa anak, harta tanah, tunjangan, atau alamat biasa, perceraian elektronik dapat diselesaikan dalam satu jam.

Kos perceraian yang dipertandingkan berbanding yang tidak dipertandingkan

Perceraian yang tidak disangkal adalah perceraian di mana kedua-dua pasangan suami isteri bersetuju untuk semua perkara perceraian, seperti hak penjagaan anak, pembahagian harta benda, dan pembayaran tunjangan. Penceraian yang tidak diadili adalah proses pengajuan yang lebih mudah daripada perceraian yang dipertikaikan. Perceraian yang tidak diinginkan lebih cenderung bergerak lebih cepat dan jauh lebih murah kerana tidak ada apa-apa yang diperdebatkan oleh pasangan, yang menjadikan proses pengadilan lebih mudah. Penceraian yang tidak diadili tidak memerlukan perbicaraan dan diselesaikan tanpa peguam. Memohon perceraian yang tidak dapat dipertikaikan cukup mudah, terutamanya apabila tidak ada anak yang terlibat.

Bayaran fail, bayaran perkhidmatan dan kos mahkamah yang lain

Kes perceraian selalu menjadi perbelanjaan bagi setiap pasangan, kerana dalam kes perceraian hanya seorang pengacara tidak dapat mengenakan kosnya caj lain yang juga berkaitan dengan kes perceraian seperti memfailkan, biaya perkhidmatan, dan biaya pengadilan lain. Pihak yang membayar yuran untuk peguam mereka, jika beberapa faktor seperti harta tanah, tunjangan termasuk dalam kes anda. Anda juga boleh meminta bayaran permohonan atau dokumen yang diserahkan ke mahkamah.

Berikut adalah senarai beberapa bayaran yang boleh anda harapkan:

1. Bayaran pengadilan mahkamah

Apabila anda memulakan kes anda, yuran pemfailan awal biasanya lebih mahal atau pelbagai negeri ke negeri. Untuk memulakan kes anda, anda perlu mengemukakan permohonan ke mahkamah. Sebagai contoh, bayaran pemfailan boleh berkisar antara $ 85 hingga $ 435. jika anda bercerai di California, harganya antara $ 430 hingga $ 435.

2. Memproses yuran pelayan

Setelah mengemukakan surat cerai anda ke mahkamah, mereka akan dihantar menjadi bekas pasangan anda oleh pelayan proses secepat mungkin. Biasanya kos yuran pelayan untuk proses ini antara $ 50 hingga $ 70.

3. Kos perundangan lain

Sebilangan kos undang-undang lain disiratkan dalam kes perceraian. Memfailkan bayaran untuk kertas perceraian awal, anda mungkin juga membayar yuran ketika mengajukan perjanjian penyelesaian, mendapatkan salinan keputusan perceraian anda yang disahkan, atau mengupah penasihat dan pakar lain untuk membantu kes anda dan membantu anda bagaimana mendapatkan aset anda.

Ringkasan

Dalam kes perceraian tidak ada satu-satunya yuran pengacara dokumen lain seperti kertas harta tanah, yuran berbeza-beza kerana lokasi, dan peguam mengenakan bayaran yang tinggi jika mereka mengupah lebih banyak pakar sekiranya

Cara menjimatkan wang yuran perceraian

Proses perceraian selalu mahal, terutamanya apabila kedua-dua pihak tidak bersetuju dengan kata lain ketika perceraian anda dipertikaikan. Terdapat beberapa cara yang memberitahu anda bagaimana anda dapat mengawal kos anda.

1. Perceraian perantaraan atau kolaboratif

Kaedah terbaik untuk mengurangkan kos perceraian agar perceraian anda di luar mahkamah mungkin. Perceraian mediasi dan kolaboratif adalah alternatif tindakan undang-undang yang menjimatkan. Melalui perceraian atau perceraian secara kolaboratif, kedua-dua belah pihak dapat mengurangkan konflik dan membiarkan satu sama lain mengawal hasilnya.

2. Perceraian yang dilakukan sendiri

Banyak bidang kuasa mempunyai arahan dalam talian untuk mengisi dokumen untuk pemohon yang memilih untuk mewakili diri mereka sebagai juara. Sekiranya perceraian anda tidak dipertikaikan dan anak-anak tidak melibatkan atau aset penting, perceraian yang dilakukan sendiri mungkin merupakan pilihan terbaik dan anda dapat mengawal kos anda dengan mudah.

3. Perkhidmatan tidak terikat

Sekiranya anda seorang pemohon dan hanya memerlukan bantuan e-filing atau mengisi borang pengadilan, anda mungkin ingin melihat apakah ada pengacara di daerah anda yang menawarkan perkhidmatan yang tidak terikat. Ini bermaksud mereka akan membantu anda dan memberi anda maklumat mengenai kes anda.

4. Pengecualian yuran

Sekiranya anda berpendapatan rendah dan tidak mampu membayar kos mahkamah, anda layak mendapat bayaran yang lebih rendah. Ini bergantung sepenuhnya kepada mahkamah, anda mungkin dapat atau tidak untuk mengenakan pengecualian yuran.

Ringkasan

Anda menjimatkan wang anda, sekiranya anda menyelesaikan semua masalah di luar mahkamah dengan pasangan anda. Sekiranya perceraian anda tidak dapat dipertikaikan, maka anda mempunyai pilihan terbaik bahawa anda tidak boleh menyewa peguam.

kos peguam perceraian

Kos purata perceraian dengan peguam

Perceraian yang terdiri daripada perbicaraan boleh menelan belanja pasangan sebanyak $ 15000 hingga $ 20,000 rata-rata untuk diselesaikan, dengan sekurang-kurangnya $ 20,000 akan dikenakan bayaran peguam, menurut beberapa peguam. ketika anda menyelesaikan kes di luar mahkamah, harganya hampir $ 15,000.

Kos purata perceraian tanpa peguam

Purata adalah $ 350 tetapi hampir $ 600 di beberapa negeri. Pelayan proses persendirian untuk menghantar kertas perceraian biasanya berharga sekitar $ 55. beberapa negeri seperti California kos purata $ 600.

Purata kos perceraian ketika anak-anak terlibat

Apabila anak-anak terlibat, perceraian memerlukan purata 11 hingga 12 bulan dan biasanya lebih mahal daripada yang tidak melibatkan anak-anak. Berapa banyak lagi yang bergantung pada pelbagai faktor, termasuk sama ada kes itu dibicarakan dan seberapa mudah perjanjian hak penjagaan dapat dicapai. Sekiranya, misalnya, ibu bapa tidak dapat mencapai persetujuan hak penjagaan sendiri, penilaian hak asuh anak mungkin diperlukan, suatu proses yang dapat menambahkan hingga $ 12,000 untuk jumlah kos perceraian.

Berapakah purata bayaran penahan untuk peguam perceraian?

Sebilangan peguam mengenakan yuran penahan $ 1200, yang lain mengenakan $ 5200 +. kos bergantung kepada peguam dan kerumitan kes anda, anda biasanya boleh membayar yuran penahan antara $ 3500 hingga $ 5500

Yuran Pemfailan Perceraian dan Bayaran Peguam Khas mengikut Negeri

Nyatakan Yuran Pemfailan Purata Kos Perceraian dan Bayaran Peguam Lain
Alabama $ 450 (termasuk $ 50 kos pentadbiran) Bayaran purata: $ 11,000
Alaska $ 255 (bayaran tambahan $ 75 untuk memfailkan pengubahsuaian untuk penjagaan anak, lawatan, atau sokongan, atau untuk pemeliharaan suami isteri atau pembahagian harta benda) Bayaran purata: $ 10,500 +
Arizona $ 285 Bayaran purata: $ 10,500 +
California $ 445 (Minta pengecualian yuran) Bayaran purata: $ 15,000
Colorado $ 240 Bayaran purata: $ 12,000 +
Daerah Columbia (Washington DC) $ 90 Bayaran purata: $ 11,000
Florida $ 415 (Perubahan kos setiap daerah. Contoh dari Litar County Duval.) Bayaran purata: $ 11,000 +
Georgia $ 410 Bayaran purata: $ 12,000 +
Hawaii $ 220 (tanpa anak kecil), $ 265 (dengan kanak-kanak bawah umur) Bayaran purata: $ 10,000 +
Indiana $ 167 Bayaran purata: $ 10,000
Iowa $ 195 Bayaran purata: $ 9,500 +
Kansas $ 450 Bayaran purata: $ 9,000 +
Louisiana $ 160 hingga $ 260 Bayaran purata: $ 11,000
Maine $ 125 Bayaran purata: $ 9,000 +
Maryland $ 175 Bayaran purata: $ 12,000
Minnesota $ 375 Bayaran purata: $ 10,000
Mississippi $ 410 Bayaran purata :: $ 9,000 +
Nebraska $ 165 Bayaran purata: $ 9,000 +
Nevada $ 227 (penampilan pertama), $ 299 (petisyen bersama) Bayaran purata: $ 11,000 +
Jersi baru $ 310 Bayaran purata: $ 13,000 +
New York $ 345 Bayaran purata: $ 14,500 +
Oklahoma $ 193 Bayaran purata: $ 9,500 +
Pulau Rhode $ 410 Bayaran purata: $ 11,000 +
Washington $ 324 Bayaran purata: $ 11,000 +
Wisconsin $ 194.50 (tanpa sokongan kanak-kanak atau tunjangan), $ 214.50 (dengan sokongan anak atau tunjangan) Bayaran purata: $ 9,500 +
Wyoming $ 95 Bayaran purata: $ 10,000

Setiap negeri dan daerah mempunyai struktur yuran masing-masing apabila anda bercerai, anda menghubungi pegawai daerah anda, ini adalah kaedah terbaik untuk mencari bayaran yang tepat.

Bercerai apabila anda tidak mempunyai wang

Walaupun kosnya tinggi, hasil yang penting adalah perceraian masih dapat dicapai oleh anda. Hanya kerana kos, anda tidak boleh menolak perceraian. Anda mungkin dapat mengurangkan kos dengan:

 • Meminta peguam anda untuk rancangan pembayaran yang berpatutan
 • Membincangkan taktik menunda untuk mengurangkan masa di mahkamah dengan peguam anda
 • Menyelesaikan masalah melalui pengantaraan perceraian
 • Bekerja dengan peguam hanya di beberapa bahagian kes anda (ini disebut perwakilan skop terhad)
 • Mendapatkan nasihat percuma di klinik undang-undang keluarga
 • Bercakap dengan organisasi bantuan undang-undang untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat perkhidmatan percuma

Banyak pengacara menawarkan perundingan percuma, jadi tidak ada salahnya memanggil satu atau lebih peguam perceraian yang berpengalaman di kawasan anda untuk membincangkan perceraian anda. Semasa rundingan anda, tanyakan kepada mereka berapa banyak yang mereka kenakan dan berapa banyak masa yang mereka fikir perceraian anda mungkin perlukan.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah peguam yang pakar dalam undang-undang keluarga dan undang-undang sivil dia adalah penasihat undang-undang kami. Dia memberi kami nasihat bagaimana menangani hak penjagaan anak dan lawatan, sokongan anak, sokongan suami isteri, harta benda, akaun bank, kad kredit dan pernyataan material lain. Dia menyiapkan kertas kerja mengenai perceraian akhir dan perintah hak penjagaan. Dia mempersiapkan diri untuk menghadapi sebarang konflik semasa perbicaraan di mahkamah. Mereka harus menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat mempengaruhi kehidupan pelanggan mereka.

Peguam perceraian untuk lelaki

Peguam perceraian untuk lelaki bergantung sepenuhnya kepada kriteria memilih peguam perceraian. Anda mesti memilih kepakaran dan peguam perceraian yang berpengalaman, yang mesti mempunyai pengetahuan lengkap mengenai undang-undang keluarga dan undang-undang sivil. dia mesti mempunyai kemampuan keperibadian bersatu maka dia mencapai apa yang kamu mahukan.

Peguam perceraian terbaik

Ketika pasangan menghadapi perceraian, mereka mencari peguam perceraian Terbaik. Pengacara terbaik adalah pakar dalam undang-undang keluarga, dan berpengalaman dalam masalah perceraian, hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan dalam proses anda. Peguam perceraian terbaik pengacara yang mempunyai kemampuan mendapatkan hasil minat anda.

Cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam

Memfailkan perceraian di Florida tanpa pengacara mempunyai beberapa syarat, Syarat pertama untuk membubarkan perkahwinan adalah untuk salah satu pihak membuktikan bahawa perkahwinan itu berakhir. Satu pasangan boleh mengajukan pembubaran perkahwinan. Yang kedua anda mesti membuktikan bahawa perkahwinan itu wujud, satu pihak telah menjadi penduduk Florida selama enam bulan dan anda membuktikan bahawa perkahwinan anda telah rosak.

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Perceraian selalu merupakan fasa kehidupan yang tidak menyenangkan. Orang ramai ingin mengetahui siapa yang membayar yuran peguam , masing-masing pihak membayar untuk peguam mereka sendiri dalam proses perceraian. Kedua-dua pihak mempunyai pengacara mereka sendiri, mereka tidak dibenarkan untuk berkongsi pengacara, jadi setiap pihak harus memberikan pengacara mereka sendiri untuk proses hukum. Ini bermaksud bahawa setiap pihak akan bertanggungjawab untuk membayar yuran pengacara mengikut syarat yang telah mereka selesaikan.

Soalan yang kerap diajukan

Orang-orang mempunyai banyak pertanyaan dalam fikiran mereka tentang berapa kos pengacara perceraian dan mempunyai pertanyaan yang relevan mengenainya, beberapa di bawah ini:

Berapakah kos purata untuk peguam perceraian?

Yuran Pemfailan Perceraian dan Bayaran Peguam Khas mengikut Negeri

Nyatakan Yuran Pemfailan Purata Kos Perceraian Lain dan Bayaran Peguam
California $ 435 (Minta pengecualian yuran) Bayaran purata: $ 14,000
Colorado $ 230 Bayaran purata: $ 11,000 +
Connecticut $ 360 (tidak termasuk tindakan undang-undang bapa) Bayaran purata: $ 12,000 +
Delaware $ 165 Bayaran purata: $ 12,000 +

Adakah layak mendapatkan peguam perceraian?

Terdapat situasi tertentu ketika mengambil peguam perceraian masuk akal, dan anda mungkin harus melakukannya. Anda mungkin harus menyewa peguam jika: Ada masalah dengan penyalahgunaan. Penceraian anda melibatkan anak-anak atau masalah kewangan yang rumit.

Apakah kaedah termurah untuk bercerai?

Cara paling murah untuk bercerai adalah dengan mengisi surat-surat bersama pasangan anda, daripada meminta pengacara mengisi surat-surat tersebut, dan bersama-sama meminta perintah perceraian. Anda boleh mendapatkan kertas dalam talian, mengisinya dengan pasangan anda dan kemudian membawanya ke mahkamah untuk difailkan.

Bagaimana saya boleh mendapatkan peguam perceraian tanpa wang?

Jadi, inilah cara mudah untuk mendapatkan peguam perceraian tanpa wang.

 • Pengecualian Bayaran Perceraian. …
 • Dapatkan Borang Perceraian Percuma. …
 • Berikan Bukti Kewangan. …
 • Fail Untuk Pengecualian Yuran. …
 • Bantuan Kerajaan Untuk Perceraian. …
 • Pergi ke Pengantaraan. …
 • Peguam Perceraian Pro Bono. …
 • Kadar Setiap Jam.

Adakah lelaki menyesali perceraian?

Ketika mempunyai pemikiran kedua, lebih sedikit wanita daripada lelaki menyatakan penyesalannya kerana bercerai: 73% wanita melaporkan tidak menyesal kerana bercerai sementara 61% lelaki mengatakan hal yang sama.

Adakah isteri mendapat separuh secara automatik?

Semua harta suami dan isteri dianggap "harta perkahwinan". Ini bermaksud bahawa harta yang dibawa ke dalam perkahwinan oleh satu orang menjadi harta perkahwinan yang akan dibahagi dua dalam perceraian. Walau bagaimanapun, mahkamah tidak perlu memberikan separuh daripada setiap harta tanah kepada setiap pasangan.

Kesimpulannya

Berapa kos peguam perceraian? Inilah jawapannya, Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 250 sejam dan anda akan membelanjakan sekitar $ 15,000. Mengupah peguam perceraian untuk perwakilan, kemungkinan anda akan menghabiskan antara $ 100 hingga $ 650 sejam. Rata-rata, pengambilan peguam perceraian berharga kira-kira $ 250 sejam. Tetapi, sebilangan pelanggan mungkin membayar serendah $ 175 hingga $ 200 sejam dan yang lain dapat membayar hampir $ 300 hingga $ 325 sejam. Kos peguam berbeza kerana perceraian yang dipertikaikan. Sekiranya perceraian anda tidak dapat dipertikaikan maka anda akan menjimatkan wang anda dengan menangani kes anda tanpa bayaran peguam.

Artikel berkaitan

Peguam perceraian

Peguam perceraian terbaik

Peguam perceraian untuk lelaki