Berapa kos peguam perceraian? Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 250 hingga $ 300 sejam dan satu pasangan rata-rata akan menghabiskan $ 15,000 hingga $ 20,000. Peguam perceraian akan mewakili kes anda di mahkamah, anda akan menghabiskan $ 150 hingga $ 660 sejam. Seorang peguam yang berlatih tahun pertama kerjaya mereka akan mengenakan bayaran $ 100 + sejam dan peguam berpengalaman akan mengenakan bayaran $ 350 + atau lebih sejam. satu pasangan biasanya menghabiskan $ 20,000 atau lebih untuk kes perceraian mereka, sementara banyak faktor dapat mengubah keseluruhan kos kes.

Maklumat lengkap mengenai peguam perceraian

1. Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah seorang yang pakar dalam undang-undang keluarga, dan berpengalaman dalam semua masalah perceraian, seperti hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Seorang peguam perceraian pakar dalam undang-undang sivil. Peguam perceraian mesti bekerja dari hati dan dengan lembut maka dia akan menangani pelbagai masalah undang-undang keluarga dari perceraian, pembatalan perkahwinan, sokongan anak, dan hak lawatan, dan pemisahan undang-undang hingga hak asuh anak.

2. Peguam perceraian mesti mengetahui mengenai syarat-syarat ini

Custody : peguam perceraian tahu bagaimana mendapatkan Custody anak-anak anda. anda mempunyai hak undang-undang untuk anak anda, yang bermaksud bahawa anda berhak membuat keputusan penting mengenai kesihatan fizikal atau mental anak anda. anda betul membesarkan anak anda mengikut pilihan anda. Perjanjian Pranikah : Perjanjian pranikah adalah perjanjian yang dibuat antara pasangan sebelum menikah di mana mereka menyerahkan hak masa depan satu sama lain atas harta mereka sendiri sekiranya berlaku perceraian atau kematian.

Penetapan: Ketetapan adalah kesepakatan antara kedua pasangan ketika mereka bercerai. pada dasarnya adalah perjanjian yang diselesaikan mengenai isu-isu sebelum pergi ke mahkamah untuk perceraian. mereka menyelesaikan masalah antara mereka sebelum keputusan akhir .

3. Huraian & Kemahiran yang diperlukan untuk peguam perceraian

 • Apabila perkahwinan berakhir, pasangan mesti menangani banyak aspek undang-undang seperti hak penjagaan anak, pembahagian harta, aset, dan hutang. Peguam perceraian bertanggungjawab untuk pembahagian harta, pembahagian aset, dan hutang antara pasangan. Sekiranya anak-anak terlibat dalam kes anda, seorang peguam perceraian membantu pasangan dan menetapkan syarat untuk sokongan anak dan hak penjagaan anak.
 • Seorang peguam perceraian mempunyai kemahiran meneliti dan mengumpulkan bukti sokongan dalam setiap kes. Seorang peguam mesti mempunyai kemampuan untuk mengumpulkan dokumen lengkap dan kemudian diserahkan ke mahkamah untuk proses selanjutnya. ketika pasangan pergi ke mahkamah untuk bercerai, Pengacara perceraian menolong mereka dalam perceraian dengan mengumpulkan bukti untuk pasangan mereka.
 • Peguam perceraian mesti mempunyai beberapa kemahiran unik. Peguam perceraian mesti menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat oleh klien yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat dipengaruhi oleh kegiatan mereka. Walaupun sukar, peguam perceraian tetap tidak menghakimi untuk membantu mereka dalam mempromosikan kepentingan terbaik pelanggan mereka.
 • Kemahiran komunikasi mereka mesti kuat kerana dalam profesion mereka berurusan dengan pelbagai hubungan. Peguam mesti memperoleh hasil terbaik untuk pelanggan mereka. Dia mesti mengetahui syarat-syarat seperti Advokasi, mediasi, dan penyelesaian sengketa alternatif. Dia menguasai sekolah undang-undang dan juga melalui pengalaman kerja berterusan di lapangan.

4. Gaji dan Tinjauan Pekerjaan peguam perceraian

 • Gaji tahunan peguam perceraian secara purata, dari $ 50,000- $ 85,000. Seorang peguam yang berpengalaman mesti mengenakan kadar setiap jam sehingga pendapatan terus meningkat. apabila peguam perceraian membina reputasi mereka, mereka dengan mudah mengenakan harga setiap jam. Di Amerika Syarikat, kadar perceraian begitu tinggi sehingga sebilangan besar pelanggan sering mencari khidmat peguam perceraian.
 • Menurut Biro Statistik Tenaga Kerja AS , dalam 9 tahun ke depan hingga 2020, dianggarkan pekerjaan untuk peguam akan meningkat sebelas peratus.
 • Walau bagaimanapun, persaingan antara peguam untuk terus stabil kerana lebih banyak pelajar undang-undang lulus atau menguasai daripada ada jawatan pekerjaan yang ada. Dengan persaingan yang tinggi, peguam mesti bersedia pergi ke negeri lain dan mempunyai pengalaman kerja yang luas di bidangnya. semasa peguam berpindah, mereka mesti lulus ujian bar negeri lain.

5. Bila Anda Mungkin Perlu Peguam Perceraian

Terdapat beberapa situasi ketika mengambil peguam perceraian adalah penting, dan anda mungkin harus melakukannya. Anda harus mengupah peguam jika:

 • Terdapat masalah dengan penyalahgunaan
 • Anda fikir pasangan anda berbohong mengenai beberapa isu atau membalas dendam
 • Pasangan anda telah mengekalkan seorang peguam
 • Perceraian anda melibatkan masalah kewangan yang rumit dan anak-anak terlibat

Ringkasan

Peguam perceraian mesti mengetahui mengenai hak penjagaan, di mana keputusan penting mengenai kehidupan anak-anak disertakan. Sebelum menyewa peguam untuk kes perceraian anda, anda harus ingat bahawa, Peguam anda mempunyai pengalaman terbaik dalam undang-undang keluarga, mempunyai pengalaman luas di ruang mahkamah. Peguam anda mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan. anda mesti tahu mengenai perjanjian anda dan berhati-hati dengan peguam perceraian yang agresif.

Faktor mengubah kos peguam perceraian

Berikut adalah beberapa perkara penting iaitu menukar kos peguam perceraian, kos anda jauh lebih tinggi terutamanya apabila kedua-dua pasangan mempunyai faktor:

 • mempertikaikan perceraian
 • tidak boleh bersetuju dengan hak penjagaan anak
 • tidak boleh bersetuju dengan nafkah
 • mempunyai banyak aset untuk dibahagi

Sebilangan perceraian sangat tidak pasti dan boleh mengakibatkan proses undang-undang yang panjang, yang dapat meningkatkan biaya. Yang lain mula dipertandingkan dan akhirnya menjadi persetujuan yang wajar antara pihak-pihak. mahkamah di negeri-negeri tertentu, bandar dan daerah mempunyai bayaran yang berbeza, kawasan kediaman anda memberi kesan kepada kos… Atas sebab-sebab ini, jumlah kos perceraian purata boleh melebihi $ 12,000 atau bahkan $ 25,000, menurut pelbagai tinjauan dan laporan.

Kos peguam Kadar setiap jam
Kadar setiap jam kebangsaan $ 250 / jam
Julat purata $ 200- $ 250 / jam
Harga setiap jam kelas rendah $ 175- $ 200 / jam
Harga setiap jam kelas atas $ 300- $ 325 / jam

Bayaran peguam perceraian

Setiap undang - undang keluarga dan peguam perceraian mempunyai struktur yuran masing-masing. Walaupun kebanyakan pengacara mengenakan bayaran setiap jam, beberapa dikenakan dengan bayaran tetap atau pada skala berubah berdasarkan pendapatan . Namun, mereka tidak seharusnya mengenakan bayaran yang tidak dapat diramalkan untuk kes perceraian.

Apabila anda mengupah peguam perceraian, peguam perceraian dikenakan untuk semua pekerjaan yang dilakukan dalam kes anda. Peguam boleh mengenakan bayaran untuk:

 • Panggilan telefon
 • Kehadiran mahkamah
 • Penyelidikan
 • Perjalanan ke mahkamah
 • Perbualan dengan pesaing peguam
 • Merangka permohonan, usul, penemuan, dan dokumen pengadilan lain
 • E-mel
 • Surat-menyurat

Harga per jam peguam perceraian

Oleh itu, terdapat banyak faktor bahawa pengacara mengenakan kadar per jam tertentu. Biasanya, berdasarkan tahap pengalaman mereka dalam undang-undang keluarga dan berapa kadar rata-rata di kawasan anda. Seorang peguam yang berpengalaman di kawasan bandar kemungkinan akan mengenakan bayaran lebih daripada seorang yang berlatih di bandar kecil seperti kampung. Ada juga yang mengenakan bayaran per jam yang berbeza untuk masalah undang-undang keluarga yang berbeza seperti pengantaraan, sokongan anak, atau hak penjagaan daripada mereka pergi ke mahkamah untuk bercerai.

Peguam dalam firma peguam yang berbeza juga mungkin mengenakan kadar yang berbeza, mengharapkan peguam berpengalaman mengenakan kadar yang jauh lebih tinggi daripada rakan tahun pertama. Terdapat juga harga yang berbeza untuk paralegal dan pembantu undang - undang . Anda harus selalu memastikan bahawa siapa yang akan menangani kes anda dan kadar bayaran setiap jam sebelum mengekalkan firma tertentu.

Bayaran tetap peguam perceraian

Tidak semua pengacara mengenakan bayaran tetap, tetapi anda mungkin menjumpai seseorang yang menagih perceraian yang boleh dipertikaikan atau tidak dipertandingkan . Namun, bergantung pada perjanjian anda dengan pengacara, anda mungkin perlu membayar lebih daripada bayaran tetap sekiranya timbul perkara yang tidak dijangka semasa kes tersebut.

Bayaran rundingan peguam perceraian

Sebelum menyewa peguam profesional untuk kes anda, ada baiknya anda menemu ramah beberapa orang untuk menentukan siapa yang terbaik untuk kes anda. Beberapa menawarkan konsultasi percuma, sementara yang lain mengenakan harga setiap jam untuk masa mereka. Konsultasi percuma selalunya adalah wawancara jenis maklumat yang cepat. Sekiranya seorang pengacara mengenakan bayaran untuk perundingan awal, mereka juga akan memberi anda nasihat undang-undang yang bermaklumat, ini sering membuat bayaran perundingan dan meningkatkan perbelanjaan anda. Semasa anda membuat janji temu dengan peguam, anda mesti mengetahui mengenai yuran perundingan mereka dan anda mesti ingat apa yang anda rangkumi dalam pertemuan ini.

Bayaran penahan peguam perceraian

Sebilangan peguam mengenakan bayaran penahan. Ini adalah bayaran pendahuluan yang dikenakan peguam untuk membayar perbelanjaan yang berkaitan dengan kes anda. Bayaran penahan bergantung kepada kerumitan kes, penahan boleh menelan belanja beberapa ribu dolar.

Ringkasan

Kos peguam berbeza-beza kerana beberapa faktor, jika perceraian anda mengandungi hak asuh anak, tunjangan, dan aset, maka peguam anda akan dikenakan bayaran lebih banyak. Sebilangan pengacara mengenakan bayaran untuk perundingan, ada yang mengenakan bayaran setiap jam dan lebih banyak perbelanjaan dalam kes-kes yang rumit.

Jenis perceraian yang berlainan mempunyai kos yang berbeza

Perceraian mempunyai pelbagai jenis dan setiap jenis mempunyai kos yang berbeza, ada di bawah

1. Berapakah kos perceraian sederhana?

Kos purata perceraian adalah $ 12,000 atau lebih bagi setiap pasangan untuk menyelesaikan proses perceraian. Banyak faktor boleh mengubah kos perceraian. Anda mempunyai fikiran untuk memfailkan yuran. Bayaran memfailkan kenaikan kos anda. Bayaran fail, bayaran perkhidmatan, dan kos pengadilan lain.

2. Berapakah kos perceraian yang dipertikaikan?

Sekiranya kedua-dua pasangan suami isteri menyetujui semua masalah utama, yang dikenali sebagai perceraian yang tidak diadili, Dalam perceraian yang tidak diadili, anda dapat mengekalkan kosnya dengan harga yang rendah. Sekiranya anda membuat kertas perceraian anda sendiri dan perceraian anda adalah sivil, kosnya mungkin di bawah $ 500. Semua negeri mempunyai yuran pemfailan yang berbeza, oleh itu kos akan meningkat kerana mengenakan yuran.

3. Berapakah kos untuk bercerai sekiranya kedua-dua pihak bersetuju

Kos purata perceraian yang dipertikaikan adalah $ 5,000 hingga $ 6000 bagi setiap pasangan dan tempoh perceraian adalah sekitar 6 bulan. Sebilangan perceraian yang dipertikaikan berharga $ 15,000 atau lebih bagi setiap pasangan dan mengambil masa 12 bulan atau lebih lama. Proses asas perceraian yang dipertikaikan ada di sini, satu pasangan mengupah peguam perceraian untuk mengemukakan dokumen perceraian dengan mahkamah untuk membuka kes tersebut.

4. Berapakah kos perceraian?

Sekiranya kedua-dua pihak bersetuju pada semua masalah utama, yang dikenali sebagai perceraian yang tidak diadili, dalam hal ini, kos anda agak rendah dan bukannya perceraian yang dipertikaikan. Kos purata perceraian yang tidak dipertandingkan ialah $ 550. Bayaran pengisian boleh meningkatkan kos anda yang melebihi $ 550.

Bayaran fail, bayaran perkhidmatan dan kos mahkamah yang lain

Kes perceraian selalu menjadi perbelanjaan bagi setiap pasangan, kerana dalam kes perceraian hanya seorang pengacara tidak dapat mengenakan kosnya caj lain yang juga berkaitan dengan kes perceraian seperti memfailkan, biaya perkhidmatan, dan biaya pengadilan lain. Pihak yang membayar yuran untuk peguam mereka, jika beberapa faktor seperti harta tanah, tunjangan termasuk dalam kes anda. Anda juga boleh meminta bayaran permohonan atau dokumen yang diserahkan ke mahkamah.

Berikut adalah senarai beberapa bayaran yang boleh anda harapkan:

1. Bayaran pengadilan mahkamah

Apabila anda memulakan kes anda, yuran pemfailan awal biasanya lebih mahal atau pelbagai negeri ke negeri. Untuk memulakan kes anda, anda perlu mengemukakan permohonan ke mahkamah. Sebagai contoh, bayaran pemfailan boleh berkisar antara $ 85 hingga $ 435. jika anda bercerai di California, harganya antara $ 430 hingga $ 435.

2. Memproses yuran pelayan

Setelah mengemukakan surat cerai anda ke mahkamah, mereka akan dihantar menjadi bekas pasangan anda oleh pelayan proses secepat mungkin. Biasanya kos yuran pelayan untuk proses ini antara $ 50 hingga $ 70.

3. Kos perundangan lain

Sebilangan kos undang-undang lain disiratkan dalam kes perceraian. Memfailkan bayaran untuk kertas perceraian awal, anda mungkin juga membayar yuran ketika mengajukan perjanjian penyelesaian, mendapatkan salinan keputusan perceraian anda yang disahkan, atau mengupah penasihat dan pakar lain untuk membantu kes anda dan membantu anda bagaimana mendapatkan aset anda.

Ringkasan

Dalam kes perceraian tidak ada satu-satunya yuran pengacara dokumen lain seperti kertas harta tanah, yuran berbeza-beza kerana lokasi, dan pengacara mengenakan bayaran yang tinggi jika mereka mempekerjakan lebih banyak pakar jika ada aset.

Cara menjimatkan wang yuran perceraian

Proses perceraian selalu mahal, terutamanya apabila kedua-dua pihak tidak bersetuju dengan kata lain ketika perceraian anda dipertikaikan. Terdapat beberapa cara yang memberitahu anda bagaimana anda dapat mengawal kos anda.

1. Perceraian perantaraan atau kolaboratif

Kaedah terbaik untuk mengurangkan kos perceraian agar perceraian anda di luar mahkamah mungkin. Perceraian mediasi dan kolaboratif adalah alternatif tindakan undang-undang yang menjimatkan. Melalui perceraian atau perceraian secara kolaboratif, kedua-dua belah pihak dapat mengurangkan konflik dan membiarkan satu sama lain mengawal hasilnya.

2. Perceraian yang dilakukan sendiri

Banyak bidang kuasa mempunyai arahan dalam talian untuk mengisi dokumen untuk pemohon yang memilih untuk mewakili diri mereka sebagai juara. Sekiranya perceraian anda tidak dipertikaikan dan anak-anak tidak melibatkan atau aset penting, perceraian yang dilakukan sendiri mungkin merupakan pilihan terbaik dan anda dapat mengawal kos anda dengan mudah.

3. Perkhidmatan tidak terikat

Sekiranya anda seorang pemohon dan hanya memerlukan bantuan e-filing atau mengisi borang pengadilan, anda mungkin ingin melihat apakah ada pengacara di daerah anda yang menawarkan perkhidmatan yang tidak terikat. Ini bermaksud mereka akan membantu anda dan memberi anda maklumat mengenai kes anda.

4. Pengecualian yuran

Sekiranya anda berpendapatan rendah dan tidak mampu membayar kos mahkamah, anda layak mendapat bayaran yang lebih rendah. Ini bergantung sepenuhnya kepada mahkamah, anda mungkin dapat atau tidak untuk mengenakan pengecualian yuran.

Ringkasan

Anda menjimatkan wang anda, sekiranya anda menyelesaikan semua masalah di luar mahkamah dengan pasangan anda. Sekiranya perceraian anda tidak dapat dipertikaikan, maka anda mempunyai pilihan terbaik bahawa anda tidak boleh menyewa peguam.

Purata kos perceraian

1. Purata kos perceraian dengan peguam

Perceraian yang terdiri daripada perbicaraan boleh menelan belanja pasangan sebanyak $ 15000 hingga $ 20,000 rata-rata untuk diselesaikan, dengan sekurang-kurangnya $ 20,000 akan dikenakan bayaran peguam, menurut beberapa peguam. ketika anda menyelesaikan kes di luar mahkamah, harganya hampir $ 15,000.

2. Purata kos perceraian tanpa peguam

Purata adalah $ 350 tetapi hampir $ 600 di beberapa negeri. Pelayan proses persendirian untuk menghantar kertas perceraian biasanya berharga sekitar $ 55. beberapa negeri seperti California kos purata $ 600.

3. Purata kos perceraian ketika anak-anak terlibat

Apabila anak-anak terlibat, perceraian memerlukan purata 11 hingga 12 bulan dan biasanya lebih mahal daripada yang tidak melibatkan anak-anak. Berapa banyak lagi yang bergantung pada pelbagai faktor, termasuk sama ada kes itu dibicarakan dan seberapa mudah perjanjian hak penjagaan dapat dicapai. Sekiranya, misalnya, ibu bapa tidak dapat mencapai persetujuan hak penjagaan sendiri, penilaian hak asuh anak mungkin diperlukan, suatu proses yang dapat menambahkan hingga $ 12,000 untuk jumlah kos perceraian.

4. Berapakah purata bayaran penahan untuk peguam perceraian?

Sebilangan peguam mengenakan yuran penahan $ 1200, yang lain mengenakan $ 5200 +. bergantung kepada pengacara dan kerumitan kes anda, anda biasanya boleh membayar yuran penahan antara $ 3500 dan $ 5500.

Yuran Pemfailan Perceraian dan Bayaran Peguam Khas mengikut Negeri

Nyatakan Yuran Pemfailan Purata Kos Perceraian dan Bayaran Peguam Lain
Alabama $ 400 (termasuk kos pentadbiran $ 50) Bayaran purata: $ 10,000
Alaska $ 250 (bayaran tambahan $ 75 untuk memfailkan pengubahsuaian untuk penjagaan anak, lawatan, atau sokongan, atau untuk pemeliharaan suami isteri atau pembahagian harta benda) Bayaran purata: $ 10,000 +
Arizona $ 280 Bayaran purata: $ 10,000 +
California $ 435 (Minta pengecualian yuran) Bayaran purata: $ 14,000
Colorado $ 230 Bayaran purata: $ 11,000 +
Daerah Columbia (Washington DC) $ 80 Bayaran purata: $ 10,000
Florida $ 409 (Perubahan kos bagi setiap daerah. Contoh dari Duval County Circuit.) Bayaran purata: $ 10,000 +
Georgia $ 400 Bayaran purata: $ 11,000 +
Hawaii $ 215 (tanpa anak kecil), $ 265 (dengan kanak-kanak bawah umur) Bayaran purata: $ 9,000 +
Indiana $ 157 Bayaran purata: $ 9,000
Iowa $ 185 Bayaran purata: $ 9,000 +
Kansas $ 400 Bayaran purata: $ 8,000 +
Louisiana $ 150 hingga $ 250 Bayaran purata: $ 10,000
Maine $ 120 Bayaran purata: $ 8,000 +
Maryland $ 165 Bayaran purata: $ 11,000
Minnesota $ 365 Bayaran purata: $ 9,000
Mississippi $ 400 Bayaran purata :: $ 8,000 +
Nebraska $ 158 Bayaran purata: $ 8,000 +
Nevada $ 217 (penampilan pertama), $ 299 (petisyen bersama) Bayaran purata: $ 10,000 +
Jersi baru $ 300 Bayaran purata: $ 12,000 +
New York $ 335 Bayaran purata: $ 13,500 +
Oklahoma $ 183 Bayaran purata: $ 9,000 +
Pulau Rhode $ 400 Bayaran purata: $ 10,000 +
Washington $ 314 Bayaran purata: $ 10,000 +
Wisconsin $ 184.50 (tanpa sokongan kanak-kanak atau tunjangan), $ 194.50 (dengan sokongan anak atau tunjangan) Bayaran purata: $ 8,500 +
Wyoming $ 85 Bayaran purata: $ 9,000

Setiap negeri dan daerah mempunyai struktur yuran masing-masing apabila anda bercerai, anda menghubungi pegawai daerah anda, ini adalah kaedah terbaik untuk mencari bayaran yang tepat.

Bercerai apabila anda tidak mempunyai wang

Walaupun kosnya tinggi, hasil yang penting adalah perceraian masih dapat dicapai oleh anda. Hanya kerana kos, anda tidak boleh menolak perceraian. Anda mungkin dapat mengurangkan kos dengan:

 • Meminta peguam anda untuk rancangan pembayaran yang berpatutan
 • Membincangkan taktik menunda untuk mengurangkan masa di mahkamah dengan peguam anda
 • Menyelesaikan masalah melalui pengantaraan perceraian
 • Bekerja dengan peguam hanya di beberapa bahagian kes anda (ini disebut perwakilan skop terhad)
 • Mendapatkan nasihat percuma di klinik undang-undang keluarga
 • Bercakap dengan organisasi bantuan undang-undang untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat perkhidmatan percuma

Banyak pengacara menawarkan perundingan percuma, jadi tidak ada salahnya memanggil satu atau lebih peguam perceraian yang berpengalaman di kawasan anda untuk membincangkan perceraian anda. Semasa rundingan anda, tanyakan kepada mereka berapa banyak yang mereka kenakan dan berapa banyak masa yang mereka fikir perceraian anda mungkin perlukan.

Peguam perceraian terbaik

Ketika pasangan menghadapi perceraian, mereka mencari peguam perceraian Terbaik. Pengacara terbaik adalah pakar dalam undang-undang keluarga, dan berpengalaman dalam masalah perceraian, hak asuh anak dan lawatan, sokongan anak, dan sokongan suami isteri. Peguam perceraian mempunyai kemampuan untuk berinteraksi dengan anda dan memahami apa yang anda mahukan dalam proses anda. Peguam perceraian terbaik pengacara yang mempunyai kemampuan mendapatkan hasil minat anda.

Peguam perceraian

Peguam perceraian adalah peguam yang pakar dalam undang-undang keluarga dan undang-undang sivil dia adalah penasihat undang-undang kami. Dia memberi kami nasihat bagaimana menangani hak penjagaan anak dan lawatan, sokongan anak, sokongan suami isteri, harta benda, akaun bank, kad kredit dan pernyataan material lain. Dia menyiapkan kertas kerja mengenai perceraian akhir dan perintah hak penjagaan. Dia mempersiapkan diri untuk menghadapi sebarang konflik semasa perbicaraan di mahkamah. Mereka harus menjadi pendengar yang penuh perhatian kerana keputusan yang dibuat di dalam atau di luar mahkamah akan sangat mempengaruhi kehidupan pelanggan mereka.

Peguam perceraian untuk lelaki

Peguam perceraian untuk lelaki bergantung sepenuhnya kepada kriteria memilih peguam perceraian. Anda mesti memilih kepakaran dan peguam perceraian yang berpengalaman, yang mesti mempunyai pengetahuan lengkap mengenai undang-undang keluarga dan undang-undang sivil. dia mesti mempunyai kemampuan keperibadian bersatu maka dia mencapai apa yang kamu mahukan.

Cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam

Memfailkan perceraian di Florida tanpa pengacara mempunyai beberapa syarat, Syarat pertama untuk membubarkan perkahwinan adalah untuk salah satu pihak membuktikan bahawa perkahwinan itu berakhir. Satu pasangan boleh mengajukan pembubaran perkahwinan. Yang kedua anda mesti membuktikan bahawa perkahwinan itu wujud, satu pihak telah menjadi penduduk Florida selama enam bulan dan anda membuktikan bahawa perkahwinan anda telah rosak.

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Perceraian selalu merupakan fasa kehidupan yang tidak menyenangkan. Orang ramai ingin mengetahui siapa yang membayar yuran peguam , masing-masing pihak membayar untuk peguam mereka sendiri dalam proses perceraian. Kedua-dua pihak mempunyai pengacara mereka sendiri, mereka tidak dibenarkan untuk berkongsi pengacara, jadi setiap pihak harus memberikan pengacara mereka sendiri untuk proses hukum. Ini bermaksud bahawa setiap pihak akan bertanggungjawab untuk membayar yuran pengacara mengikut syarat yang telah mereka selesaikan.

Soalan lazim

Sebilangan besar orang mempunyai banyak persoalan mengenai kos peguam perceraian. Beberapa soalan diberikan di bawah dengan jawapannya.

Adakah layak mendapatkan peguam perceraian?

Terdapat situasi tertentu ketika mengambil peguam perceraian masuk akal, dan anda mungkin harus melakukannya. Anda mungkin harus menyewa peguam jika: Ada masalah dengan penyalahgunaan. Penceraian anda melibatkan anak-anak atau masalah kewangan yang rumit.

Apakah kaedah termurah untuk bercerai?

Cara paling murah untuk bercerai adalah dengan mengisi surat-surat bersama pasangan anda, daripada meminta pengacara mengisi surat-surat tersebut, dan bersama-sama meminta perintah perceraian. Anda boleh mendapatkan kertas dalam talian, mengisinya dengan pasangan anda dan kemudian membawanya ke mahkamah untuk difailkan.

Adakah lelaki menyesali perceraian?

Ketika mempunyai pemikiran kedua, lebih sedikit wanita daripada lelaki menyatakan penyesalannya kerana bercerai: 73% wanita melaporkan tidak menyesal kerana bercerai sementara 61% lelaki mengatakan hal yang sama.

Adakah isteri mendapat separuh secara automatik?

Semua harta suami dan isteri dianggap "harta perkahwinan". Ini bermaksud bahawa harta yang dibawa ke dalam perkahwinan oleh satu orang menjadi harta perkahwinan yang akan dibahagi dua dalam perceraian. Walau bagaimanapun, mahkamah tidak perlu memberikan separuh daripada setiap harta tanah kepada setiap pasangan.

Berapa kos untuk mengekalkan peguam perceraian?

Sebilangan peguam mengenakan yuran penahan $ 1000, sementara yang lain mengenakan $ 5000 +. Bergantung pada peguam dan kerumitan kes anda, anda biasanya boleh membayar yuran penahan antara $ 3000 dan $ 5000.

Kesimpulannya

 • Kos purata untuk peguam perceraian adalah $ 200 hingga $ 250 sejam dan anda akan menghabiskan keseluruhan $ 20,000. Dengan menyewa peguam perceraian untuk perbicaraan anda, kemungkinan anda akan menghabiskan antara $ 150 hingga $ 650 sejam. Rata-rata, pengambilan peguam perceraian berharga kira-kira $ 250 sejam. Tetapi, pelanggan yang mungkin mengamalkan undang-undang mereka boleh dikenakan bayaran serendah $ 175 hingga $ 200 sejam dan yang lain dapat membayar lebih dekat $ 300 hingga $ 325 sejam.
 • Jumlah kos perceraian adalah sekitar $ 20,000 tetapi boleh mencapai setinggi $ 100,000 atau lebih dari itu, bergantung pada berapa banyak masalah yang terlibat dalam kes anda dan anda mahu penilaian dan apa hasil yang mereka mahukan pada akhirnya. Kos akhir akan bergantung pada jangka masa proses (biasanya sembilan hingga sebelas bulan). Kos peguam berbeza kerana perceraian yang dipertikaikan. Sekiranya perceraian anda tidak dapat dipertikaikan maka anda akan menjimatkan wang anda dengan menangani kes anda tanpa bayaran peguam.

Artikel berkaitan

Peguam perceraian

Peguam perceraian terbaik

Peguam perceraian untuk lelaki

Siapa yang Membayar Yuran Peguam dalam Perceraian?

Bagaimana cara memfailkan perceraian di Florida tanpa peguam?

Peguam perceraian

UMUM ATTORNEY AS