Berapakah kos insurans kesihatan?

Oleh kerana setiap orang berhasrat untuk merasa dilindungi dengan kesihatan dan kesejahteraan mereka, sebilangan besar dari kita terus bertanya berapa banyak perbelanjaan insurans kesihatan setiap bulan untuk sebuah keluarga. Memikirkan bahawa insurans kesihatan itu mahal, tetap saja, kita semua berhasrat untuk menjaga kesejahteraan rumah tangga kita kerana hakikat bahawa tidak ada yang mahu ditinggalkan sendirian dalam keadaan sejuk ketika kesengsaraan berlaku terutama sekarang kerana kita tinggal di dunia yang lebih sukar .

Kebolehubahan Insurans Perubatan Isi Rumah

Namun, keprihatinan terhadap kos insurans kesihatan anggota keluarga menimbulkan banyak tindakan kerana strategi harga perlindungan insurans berdasarkan beberapa aspek. Pada mulanya, ia adalah tempat. Kadar insurans kesihatan boleh berbeza berdasarkan lokasi. Secara kebetulan, harga asas insurans bulanan biasa bagi keluarga yang tinggal di kawasan bandar berbeza dengan harga rumah tangga yang tinggal di kawasan hutan. Perkara yang sama berlaku dari mereka yang tinggal di kawasan pinggir bandar. Kedua, ia bergantung pada jenis pekerjaan yang digunakan oleh ketua isi rumah. Pekerjaan exec mempunyai harga premium yang lebih tinggi sedangkan tugas kemudahan pembuatan mempunyai harga yang jauh lebih rendah. Oleh itu, harga juga banyak bergantung pada pendapatan orang yang pasti akan membayar perlindungan polisi insurans untuk ahli keluarganya.

Anggaran Khas Bulanan

Hanya untuk memberikan sebut harga yang kasar, berdasarkan Kajian Kesihatan dan juga Trust Education serta Struktur Rumah Tangga Kaiser, kos insurans kesihatan biasa pada tahun 2009 yang ditawarkan oleh syarikat kepada ahli keluarga ukuran biasa yang tinggal di kawasan bandar adalah $ 13.375 setahun atau setanding dengan $ 1,114 setiap bulan sedangkan pada tahun 2000 ia hanya sekitar $ 6,438 atau $ 536 / bulan. Oleh itu, harga polisi insurans rumahtangga dalam jangka masa 10 tahun telah meningkat dua kali ganda dan boleh berterusan dengan cara ini.

Berdasarkan maklumat terkini, pakar ekonomi menganggarkan bahawa pada tahun-tahun mendatang perbelanjaan khas insurans kesihatan diri dapat menjana anda sehingga $ 15,000 hingga $ 20,000 setiap tahun ($ 1,250 hingga $ 1,666 setiap bulan) untuk isi rumah berukuran biasa. Ini terdiri daripada sumbangan syarikat, premium insurans, cukai ke atas Medicare dan juga Medicaid dan banyak lagi. Kadar ini pada hakikatnya tinggi tetapi ini berdasarkan pada purata pendapatan yang diperoleh kerajaan persekutuan dan pekerja eksklusif setiap tahun. Demikian juga, politik nasional memainkan peranan luar biasa dalam kenaikan kadar insurans kesihatan ahli keluarga.

Jawapan rumit untuk soalan mengenai insurans keluarga bulanan

Berapakah perbelanjaan insurans untuk kesihatan dan kesejahteraan setiap bulan bagi sebuah keluarga dapat mengumpulkan banyak jawapan yang rumit kerana setiap anggota keluarga dapat mempunyai alternatif yang berbeza ketika memilih untuk rancangan polisi insurans mereka. Tetapi pada dasarnya, setiap isi rumah harus mempunyai strategi insurans perubatan. Strategi perlindungan insurans tetap merupakan keselamatan terbaik yang dapat kami berikan kepada ahli keluarga kami untuk menjadikan kami benar-benar terjamin dan juga lebih terjamin.

Ketiga, harga juga mungkin berbeza berdasarkan tajaan pekerja. Ini menunjukkan bahawa ada syarikat yang segera menjamin pekerjanya dan membayar separuh kadar untuk strategi perlindungan insurans keluarga mereka. Ke-4, kadarnya juga bergantung pada usia anda. Fikirkan bahawa jika anda kini termasuk di antara individu pertengahan umur yang ingin dijamin, penyedia insurans akan mempertimbangkan usia anda dan juga usia ahli keluarga anda dan mungkin akan memberi anda pelbagai strategi perlindungan. Dan akhirnya, lokasi serta pekerjaan berdasarkan taraf hidup pemilik perlindungan insurans juga memainkan tugas penting mereka yang mempengaruhi kadar rancangan polisi insurans.

Jawapan untuk soalan ini agak rumit kerana kos purata [insurans kesihatan bergantung pada beberapa faktor termasuk usia, lokasi, dan sifat rancangan juga. Tetapi ada juga banyak cara untuk mengurangkan kos premium kesihatan anda. Tetapi sebelum menerangkan lebih lanjut. Adalah sangat penting untuk mengetahui faktor-faktor yang mempengaruhi kos insurans kesihatan. Oleh itu, mari kita lihat.

Apa itu Insurans Kesihatan?

! [Kos Insurans Kesihatan] https://images.pexels.com/photos/40568/medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940 Insurans kesihatan adalah perjanjian insurans yang merangkumi keseluruhan atau aspek bahaya seseorang yang membawa kos klinikal, menyebarkan bahaya kepada pelbagai orang. Dengan menilai risiko umum biaya kerangka kerja kesihatan dan kesihatan , penanggung insurans dapat membangun struktur dana yang normal, misalnya, biaya sebulan atau biaya pembiayaan, dan memberikan tunai untuk memenuhi biaya perawatan kesehatan seperti yang ditunjukkan dalam insurans perjanjian. Kelebihan tersebut diarahkan oleh persatuan fokus, misalnya, pejabat pentadbiran, perniagaan peribadi, atau entiti bukan untung.

Insuran kesihatan

Ini adalah jenis perlindungan insurans yang membayar perbelanjaan perubatan orang yang diinsuranskan. "***

Jenis insurans Kesihatan

 • Terdapat banyak jenis insurans kesihatan. Adalah sangat penting untuk memilih yang betul. Tugas untuk memilih insurans kesihatan Swasta untuk anda agak mengecewakan tetapi bergantung sepenuhnya kepada keperluan dan keperluan anda. Pada asasnya, ia terbahagi kepada dua kategori besar iaitu
 • Tradisional
 • Penjagaan terurus

Kategori ini merangkumi empat subtipe asas atau rancangan.

Syarikat insurans ini juga menyediakan Insurans Kesihatan Swasta.

Ini adalah perlindungan insurans kesihatan yang disediakan oleh entiti swasta . Kerajaan persekutuan dan negeri tidak terlibat dalam insurans ini.

Kadar insurans kesihatan mengikut jenis pelan untuk 40 tahun

Jenis Pelan Kadar tahunan Kadar Bulanan
PPO $ 561 $ 6,732
POS $ 508 $ 6,093
HMO $ 479 $ 5,742
EPO $ 492 $ 5,899

Apakah perbezaan antara Insurans Kesihatan Awam dan Insurans Kesihatan Swasta?

Kriteria kelayakan untuk kedua-duanya berbeza. Tahap dan sumber pendapatan penting dalam Insurans Kesihatan awam sementara tidak ada kriteria pencarian untuk mencapai Insurans Kesihatan Swasta

Seseorang orang berinsurans copays jumlah tetap premium bulanan kepada penjagaan kesihatan syarikat pembekal kos.

Insurans Kesihatan Bencana.

Itu termasuk dalam kategori Akta Penjagaan Mampu. Pelan bencana membantu melindungi anda dalam keadaan kecemasan. Manakah insurans perubatan utama bagi orang yang sakit parah ? Ia melibatkan premium rendah dan boleh ditolak tinggi. Untuk memohon pelan ini, anda harus berumur di bawah 30 tahun, tetapi jika anda berusia di atas 30 tahun dan ingin memohon rancangan ini, anda harus memenuhi syarat pengecualian kesukaran.

Akta Cuti Keluarga dan Perubatan

Ia memberikan 12 minggu cuti kerja tanpa gaji kepada majikan yang layak. Lebih daripada 59% pekerja bank Amerika mendapat faedah daripada polisi ini. Dalam jangka masa 12 minggu ini, pekerja dapat pulih dari penyakit bersiri, dapat merawat anggota keluarga mereka yang meninggal dan anak yang baru lahir.

** Manfaat Insurans Cuti Keluarga dan Perubatan

 • Insurans cuti keluarga dan perubatan memperluas kerjasama tenaga kerja.

 • Insurans cuti keluarga dan perubatan memperluaskan pemeliharaan pekerja.

 • Insurans cuti keluarga dan perubatan mempunyai kesan terhad atau positif terhadap aktiviti perniagaan.

 • Insurans cuti keluarga dan perubatan membina pendapatan seumur hidup dan keselamatan persaraan di kalangan pekerja, terutamanya wanita.

 • Insurans cuti keluarga dan perubatan membina penggunaan cuti di kalangan ayah yang bekerja.

Faktor yang mempengaruhi kos Insurans Kesihatan

Umur awak

Apabila anda semakin berpengalaman, anda mungkin akan melihat perbelanjaan insurans anda mulai meningkat. Individu yang lebih berpengalaman kerap membayar perbelanjaan yang berlipat kali ganda daripada yang dikenakan kepada individu yang lebih muda.

Walaupun nampaknya tidak dapat dibenarkan, mengenakan bayaran lebih tinggi kepada individu yang berpengalaman lebih tinggi dari sudut kewangan. Individu yang lebih berpengalaman secara amnya akan menggunakan lebih banyak pentadbiran penjagaan kesihatan daripada individu yang lebih muda, kerana ada kemungkinan berkembangnya keadaan yang berterusan seiring usia anda. Jelas sekali, sekiranya anda berusia 60 tahun yang sihat dan hanya perlu berjumpa doktor penjagaan utama anda untuk pendaftaran tahunan anda, adalah perkara biasa untuk merasa kecewa kerana membayar $ 700 atau lebih setiap bulan.

Lokasi anda

Lokasi anda juga mempengaruhi kos premium kesihatan anda. Sekiranya seseorang tinggal di San Francisco atau New York dia akan membayar lebih banyak kos Insurans Kesihatan berbanding dengan orang yang tinggal di negara lain. Prinsip negeri atau daerah anda juga mempengaruhi kos premium kesihatan anda.

Premium insurans kesihatan bulanan oleh negeri

Negeri / lokasi 2019 2020
Amerika Syarikat $ 477 $ 462
New York $ 569 $ 610
California $ 435 $ 430

Lebih ramai orang lebih tinggi premium

Semakin banyak individu yang merangkumi pelan insurans kesihatan anda, semakin tinggi caj anda.

Anda juga tidak perlu meminta setiap individu membeli sendiri. Anda dan pasangan anda mungkin akan membayar lebih sedikit secara umum sekiranya anda membeli rancangan keluarga dan bukannya rancangan tunggal.

Mengenai jenis rancangan yang anda pilih

Pada asasnya, terdapat empat rancangan insurans kesihatan .

Pelan gangsa

ia dilengkapi dengan premium bulanan yang lebih rendah dan potongan yang tinggi lebih dari $ 6,000.

Pelan perak

Ini menjimatkan kos dan memberikan premium bulanan yang sedikit tinggi dan perbelanjaan saku yang rendah.

Pelan emas

yang terbaik untuk keadaan kronik ini menawarkan premium bulanan yang tinggi dan perbelanjaan saku yang sangat rendah.

Pelan Platinum

Sekiranya perbelanjaan perubatan anda lebih tinggi daripada purata, maka pelan ini adalah yang terbaik. Ia menawarkan premium bulanan yang tinggi dan potongan yang rendah.

Soalan lazim

Apakah Kos Insurans Kesihatan Individu?

Rancang Awak bayar Bayaran pelan insurans Premium Kehabisan kos poket
Gangsa 40% 60% Terendah Tertinggi
Perak 30% 70% Rendah Tinggi
Emas 20% 80% Tinggi Rendah
Platinum 10% 90% Tertinggi Terendah

Faktor yang tidak mempengaruhi kos premium kesihatan

 • Seks
 • Kesihatan anda.

Negeri manakah yang mempunyai kos Penjagaan Kesihatan tertinggi dan terendah?

Kos penjagaan kesihatan tertinggi

North Carolina, Florida, New York, Arizona Oklahoma, Mississippi.

Kos penjagaan kesihatan paling rendah

 • Hawaii
 • Utah
 • Arkansas

Mana syarikat Insurans Kesihatan Terbaik?

[penjagaan kesihatan] ( Medicare ) di Amerika Syarikat dengan 70 juta keahlian dianggap sebagai syarikat Insurans Kesihatan keseluruhan yang terbaik. Ia mempunyai rangkaian di seluruh dunia dan perkhidmatan dalam taliannya sangat baik.

Kesimpulannya

Semua orang di dunia ini ikhlas tentang kesihatannya. Insurans Kesihatan adalah kaedah terbaik untuk melindungi perbelanjaan perubatan anda. Terdapat pelbagai syarikat yang menyediakan perkhidmatan Insurans Kesihatan. Kos Insurans Kesihatan bergantung kepada jumlah faktor termasuk kesihatan dan usia individu, dan keperluan individu.

Topik-topik yang berkaitan

Adakah insurans kesihatan menjadikan hidup lebih bahagia?

Bilakah pendaftaran terbuka untuk insurans kesihatan

Insurans Kesihatan Haiwan Peliharaan Terbaik

Berapa Banyak Insurans Kesihatan