Berapa Kos Insurans Haiwan Peliharaan?

Pelan harga polisi insurans haiwan biasa dan berapa banyak perbelanjaan yang anda belanjakan untuk perlindungan insurans haiwan berbeza. Kos dari bulan ke bulan dapat bervariasi dari yang dikurangkan dari $ 10 hingga lebih besar dari $ 100, walaupun banyak pemilik haiwan dapat menantikan untuk membayar antara $ 30 dan $ 50 setiap bulan untuk strategi dengan perlindungan insurans yang baik.

Sebilangan besar pemilik haiwan peliharaan memahami betapa tepatnya perjalanan ke doktor haiwan , dan juga betapa menakutkan kesihatan dan kesejahteraan dengan haiwan anda. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk mendapatkan perlindungan insurans haiwan kesayangan keluarga, perbelanjaan bulanan polisi insurans haiwan biasa anda boleh berbeza jauh.

Terdapat beberapa aspek yang dapat mengubah seberapa banyak polisi insurans anjing peliharaan anda pasti akan membuat anda kembali, terdiri daripada jenis haiwan yang anda miliki. Secara keseluruhan, perlindungan insurans untuk anjing peliharaan adalah lebih mahal daripada polisi insurans untuk kucing peliharaan. Selain itu, bagi pemilik haiwan peliharaan, harganya biasanya berbeza mengikut jenisnya.

Namun, jika kucing peliharaan atau haiwan kesayangan anda dicederakan, perlindungan insurans anjing peliharaan mungkin menawarkan bantuan wang yang berguna sehingga mereka kembali ke kaki mereka.

Perbelanjaan khas perlindungan insurans haiwan setiap bulan mengikut jenis perlindungan insurans

Persatuan Insurans Kesihatan Haiwan Peliharaan Amerika Utara mengumpulkan maklumat mengenai perlindungan insurans haiwan peliharaan keluarga dari perniagaan di seluruh Amerika Syarikat. Menurut maklumatnya, jenis perlindungan insurans yang anda beli serta jenis haiwan peliharaan keluarga yang anda miliki adalah besar untuk mempertimbangkan berapa banyak yang akan anda bayar.

Terdapat perbezaan mentah di antara kedua-dua jenis perlindungan insurans haiwan peliharaan keluarga yang penting: kecelakaan dan juga polisi insurans kecederaan, serta polisi insurans kemalangan sahaja.

Perbelanjaan biasa polisi insurans anjing peliharaan oleh firma

Seperti polisi insurans jenis lain, syarikat insurans haiwan peliharaan keluarga mempertimbangkan kebenaran mengenai haiwan kesayangan keluarga anda dengan cara yang berbeza. Oleh itu, syarikat pasti akan menghargai perlindungan haiwan anda dengan cara yang berbeza.

Organisasi Insider mengumpulkan kutipan dari 8 syarikat insurans haiwan penting untuk kucing peliharaan biasa dan juga anjing peliharaan. Petikan berdasarkan paduan beagle berusia 4 tahun, 25 paun, dan juga kucing betina berusia 4 tahun yang tinggal di Chicago, Illinois. Pelan yang difikirkan adalah kemalangan dan juga rancangan penyakit, dengan insurans yang dapat dikurangkan antara $ 200 dan juga $ 300, dan juga had pampasan 70% atau 80%.

Juga, untuk rancangan yang sebanding, kos berbeza. Namun, perlu diingat bahawa 2 syarikat tidak menggunakan perlindungan insurans yang tidak berkesudahan. Terima sekatan perlindungan insurans optimum tahunan insurans insurans haiwan ialah $ 30,000, dan juga ASPCA optimum adalah $ 10,000 setiap tahun. Harga untuk perlindungan insurans haiwan peliharaan di seluruh negara berdasarkan sekatan pembayaran balik sebanyak 70%.

Ia juga perlu diingat bahawa walaupun polisi insurans anjing peliharaan hanya untuk kemalangan adalah alternatif yang lebih mesra bajet, jauh lebih sukar untuk dijumpai. Walaupun syarikat insurans anjing peliharaan Embrace memberikan perlindungan insurans ini untuk anjing peliharaan yang lebih tua, tidak ada sebut harga yang ditawarkan dalam talian. Kedua-dua Haiwan Peliharaan Terbaik dan juga AKC menggunakan polisi insurans haiwan kesayangan keluarga sahaja, namun juga menagih kos pembelian yang tentunya akan menjadikan harga sebenar lebih tinggi. Bayaran terbaik haiwan peliharaan keluarga $ 2 bagi setiap pembayaran, sementara AKC termasuk kos perkhidmatan $ 3 setiap bulan. Kedua-dua perniagaan menagih caj ini untuk strategi kemalangan dan juga kecelakaan dan juga kecederaan.