Berapa Banyak Pembersihan Gigi Tanpa Insurans?

Harga bergantung kepada pembersihan yang anda perlukan dan sama ada anda mempunyai strategi perlindungan insurans oral. Pembersihan mulut boleh membuat anda kembali dari mana-mana antara $ 75 hingga $ 400 tanpa polisi insurans bergantung pada jenis pembersihan yang diperlukan dan juga usia individu.

Jenis Pembersihan Pergigian

Terdapat sebilangan besar pembersihan gigi yang boleh anda dapatkan di tempat kerja oral. Jenis pembersihan yang anda perlukan bergantung pada usia anda dan juga keadaan kesihatan dan kesihatan gigi anda.

Pembersihan Gigi Dewasa

Bagi orang dewasa yang mempunyai gigi yang sihat dan seimbang dan juga tisu gusi, atau petunjuk awal gingivitis tanpa kehilangan tulang, pembersihan normal diperlukan (dua kali setahun). Sepanjang rawatan, pakar kebersihan mulut anda pasti akan menggunakan scaler untuk menghilangkan plak, tartar, dan juga kuman. Mereka juga akan mencerahkan gigi anda.

Pembersihan Dalam (Skala dan juga Perancangan Akar).

Sekiranya anda mempunyai keadaan periodontal, anda mungkin memerlukan terapi pembersihan yang mendalam. Pembersihan ini terdiri daripada penskalaan dan juga perancangan asal. Rawatan ini rapi di antara tisu gusi, gigi, dan juga ke asal. Dalam banyak kes, ubat bius mungkin diperlukan untuk mematikan tisu gusi serta asal gigi anda.

Penyelenggaraan Gusi.

Pemeliharaan gusi adalah terapi pembersihan pakar yang digunakan oleh pakar kebersihan mulut untuk menangani perkembangan penyakit gusi. Sepanjang terapi ini, profesional pergigian anda pasti akan menghilangkan plak dan penumpukan tartar serta disenaraikan di bawah garis periodontal. Mereka juga akan menghilangkan bintik-bintik pada gigi anda, yang pasti akan membantu meningkatkan nafas anda.

Berapa Kos Pembersihan Pergigian?

Tidak semua pembersih oral menjadikan anda sama. Harga bergantung pada pembersihan yang anda perlukan dan juga sama ada anda mempunyai strategi polisi insurans lisan.

Pembersihan mulut boleh membuat anda kembali di mana saja antara $ 75 hingga $ 400 tanpa perlindungan insurans yang bergantung pada jenis pembersihan yang diperlukan dan juga usia pelanggan.

Pelbagai Cara Lain untuk Menjimatkan Wang Pembersihan Gigi.

Sekiranya anda tidak mempunyai polisi insurans oral, terdapat pelbagai cara lain yang boleh anda belanjakan untuk terapi rawatan oral dengan perbelanjaan yang ekonomik. Institusi oral boleh menjadi kaedah yang baik untuk mendapatkan rawatan pencegahan oral dan terapi yang berkualiti tinggi, tetapi menjimatkan kos. Sebilangan besar institusi lisan mempunyai kemudahan yang membolehkan murid lisan membina pengalaman dengan berurusan dengan klien dengan harga minimum.

Program kerajaan persekutuan.

Kerajaan persekutuan atau bahagian kesihatan wilayah anda mungkin menggunakan program di lokasi anda yang menyediakan pembersihan gigi percuma atau kos rendah. Hubungi bahagian kesihatan atau kejiranan negeri anda untuk membaca lebih lanjut mengenai program bantuan lisan mereka.

Pelan Diskaun Lisan.

Daripada perlindungan insurans, anda mungkin ingin memikirkan strategi pemotongan harga secara lisan. Strategi oral adalah pilihan yang menjimatkan untuk perlindungan insurans oral.

Banyak strategi kadar diskaun oral menggunakan penjimatan kos antara 15% dan juga 50% untuk pilihan terapi oral dan juga rawatan. Ini terdiri daripada pembersihan, penilaian, dan juga sinar-X.