Berapa Purata Insurans Kereta

Perbelanjaan khas perlindungan insurans kereta dan trak adalah $ 1,548 setiap tahun. Itu $ 774 setiap rancangan enam bulan atau $ 129 setiap bulan. Sebut harga polisi insurans kenderaan sangat berbeza berdasarkan aspek kedudukan swasta.

Perbelanjaan perlindungan insurans kenderaan yang lengkap berbeza dari penyedia perkhidmatan ke pembekal. Walaupun sebilangan pembekal diiktiraf menggunakan harga yang lebih berpatutan, tahap perlindungan insurans mereka juga mungkin kurang daripada pelbagai syarikat penerbangan lain yang biasanya menggunakan harga yang lebih mahal.

Untuk mencari penyedia insurans kereta dan trak yang paling berkesan, dapatkan sebut harga dari pelbagai penyedia perkhidmatan untuk membandingkan harga dan juga fungsi.

Harga perlindungan insurans kereta dan trak biasa mengikut negeri

Kos tahunan biasa berbeza mengikut tempat. Pelbagai negeri mempunyai pelbagai harga, dan juga poskod anda dapat mempengaruhi harga anda. Kos dipengaruhi oleh elemen kejiranan yang terdiri daripada jumlah lalu lintas laman web serta kecelakaan di lokasi serta harga kesalahan jenayah

Aspek tambahan yang menentukan harga anda.

Pilihan perlindungan polisi insurans kenderaan anda memberi kesan yang besar pada harga anda. Walaupun begitu, adalah mustahak untuk memikirkan pelbagai elemen lain yang dapat mempengaruhi perbelanjaan kos tahunan anda. Penyedia perkhidmatan polisi insurans kenderaan memeriksa pilihan pelbagai elemen yang berkaitan dengan kereta dan trak anda serta kemungkinan anda dikaitkan dengan kemalangan. Beberapa pemboleh ubah ini terdiri daripada:

Tempat geografi: Lokasi tempat Anda tinggal memainkan fungsi yang besar dalam menentukan kadar polisi insurans kenderaan anda. Menginap di bandar-bandar tertentu dan juga masyarakat dapat mempengaruhi harga perlindungan insurans dengan banyak. Sebagai contoh, di New York, masyarakat Brooklyn melihat kos biasa yang paling besar kerana kepadatan penduduknya yang tinggi, ancaman pencurian kenderaan yang meningkat dan juga pencurian dan juga banyak pelancong. Pada masa yang sama, pemandu kenderaan Manhattan membayar lebih sedikit kerana fakta bahawa lebih banyak individu di daerah ini menggunakan transit massa untuk menavigasi.

Jenis kereta dan trak: Jenis kenderaan yang anda pandu boleh mempengaruhi harga pelan insurans kereta dan trak anda kerana berdasarkan, sebahagiannya, bergantung pada nilai kenderaan anda. Sekiranya anda mempunyai kereta baru dan mahal, ia pasti akan menjadikan anda lebih banyak untuk menukar atau memperbaikinya, jadi kos anda mungkin akan menjadikan anda lebih banyak lagi. Sebaliknya, jika anda mempunyai kereta dan trak yang lebih tua, anda mungkin akan membayar lebih sedikit. Kosnya juga berbeza berdasarkan keselamatan kereta, kedudukan pencurian, dan juga jarak tempuh gas.

Latar belakang memandu: Salah satu cara paling mudah untuk melihat kos perlindungan insurans kenderaan dan trak anda melambung tinggi adalah dengan terlibat dalam kemalangan kenderaan atau mengumpulkan tiket lalu lintas web. Peristiwa ini menunjukkan kepada penyedia perkhidmatan polisi insurans anda bahawa anda adalah pengendara berisiko tinggi.

Peringkat kredit: Statistik menunjukkan bahawa pengguna kenderaan dengan skor kredit yang tidak mencukupi lebih banyak tuntutan insurans, dan juga tuntutan insurans yang jauh lebih mahal daripada pengguna kenderaan dengan skor kredit yang hebat.

Umur: Umur adalah pertimbangan yang sangat penting untuk mengenal pasti kos perlindungan insurans kenderaan anda, terutamanya jika anda seorang pemandu muda. Maklumat menunjukkan bahawa pemandu remaja jauh lebih ceroboh dan akhirnya dikaitkan dengan kemalangan lebih banyak daripada usia lain. Atas sebab itu, pengendara muda memerlukan banyak kos yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan pengguna kenderaan yang lebih tua.