Sukar untuk diberitahu berapa kos insurans kereta kerana terdapat perbezaan harga yang besar bergantung pada keadaan peribadi anda. Walau bagaimanapun, anda lebih cenderung mendapat insurans kereta yang lebih murah jika anda memilih jenis polisi tertentu. Insurans kereta yang komprehensif tidak hanya menawarkan liputan yang lebih besar, tetapi juga merupakan yang paling murah. Ini akan melindungi anda daripada kos kerosakan pada kereta anda dan juga pihak ketiga, kereta dan harta benda mereka.

berapa banyak insurans keretaInsuran kereta

Insurans

Insurans adalah kontrak, yang diwakili oleh polisi, di mana individu atau entiti mendapat perlindungan kewangan atau pembayaran balik daripada kerugian dari syarikat insurans. Syarikat itu mengumpulkan risiko pelanggan untuk membuat pembayaran lebih berpatutan untuk insurans.

Insurans Awam dan Swasta

Kadang kala perbezaan dibuat antara insurans awam dan swasta . Insurans awam (atau sosial) merangkumi Jaminan Sosial, Medicare, insurans hilang upaya sementara, dan sejenisnya, yang dibiayai melalui rancangan kerajaan. Sebaliknya, rancangan insurans swasta adalah semua jenis perlindungan yang ditawarkan oleh syarikat atau organisasi swasta.

Apa itu Polisi Insurans?

Adakah anda memikirkan apa itu polisi insurans? Polisi insurans adalah kontrak kertas fizikal yang dilakukan antara syarikat insurans dan perkara yang akan diinsuranskan. Ini adalah tuntutan yang secara sah menghendaki penanggung insurans membayar apa yang mereka katakan. Ia juga dikenali sebagai pemegang polisi

Kontrak insurans direka dalam cara untuk memenuhi keperluan diinsuranskan pada dasar .

Berapakah kos insurans kereta mengikut jenis polisi?

Jenis polisi Kos populariti
menyeluruh $ 784 95%
Pihak ketiga, kecurian & kebakaran $ 1406 5%
Pihak ketiga sahaja $ 2128 3%

Artikel berkaitan: 1- Polisi insurans kereta? 2- Bagaimana mendapatkan insurans kereta?

Anda berada di tangan yang baik

Bagaimana syarikat insurans mengira insurans anda?

Beberapa faktor ini dapat membantu syarikat insurans menetapkan premium anda • Umur • Sejarah memandu • Lokasi anda • Pekerjaan anda • Negara anda

Mari lihat bagaimana faktor-faktor ini membantu syarikat insurans anda menetapkan insurans anda • Umur

Pemandu muda menghadapi premium insurans kereta yang jauh lebih tinggi sehingga syarikat insurans melihat kekurangan pengalaman sebagai faktor risiko utama. Mereka mengatasi risiko itu dengan mengenakan lebih banyak untuk perlindungan - tetapi apabila anda semakin tua, premium anda akhirnya akan turun

Sejarah memandu

Walaupun anda telah memandu untuk sementara waktu, penanggung insurans ingin mengetahui bahawa anda selamat dan bertanggungjawab di belakang roda. Sekiranya anda mempunyai sejarah membuat tuntutan insurans kenderaan atau mempunyai keyakinan memandu, ia juga mempunyai risiko yang lebih tinggi bagi penanggung insurans - jadi anda mungkin akan membayar lebih dalam premium. Seperti yang dijangkakan, sekiranya anda tidak membuat tuntutan bahawa anda mungkin layak mendapat potongan harga.

Lokasi anda

Beberapa kawasan dianggap berisiko lebih tinggi daripada yang lain kerana faktor-faktor seperti tahap jenayah dan pencurian. Sekiranya anda tinggal dalam poskod di mana kereta anda kemungkinan besar dicuri atau dirosakkan, insurans kereta anda mungkin akan lebih mahal.

Pekerjaan anda

Beberapa profesion mungkin mempunyai risiko kerosakan yang lebih tinggi yang disebabkan oleh kenderaan anda - terutamanya jika digunakan untuk tujuan komersial seperti perjalanan.

Negara anda

Kereta (atau kereta) yang anda mahu pastikan juga boleh mempengaruhi premium anda. Penanggung insurans jenama dan model seperti itu dalam pelbagai kumpulan insurans melalui serangkaian faktor, seperti kuasa, kelajuan tertinggi, keselamatan dan ketersediaan alat ganti, dan bagi golongan lebih rendah biasanya lebih murah untuk memastikan.

Kos insurans kereta setiap tahun secara purata mengikut umur:

Umur Kos purata
17-19 $ 2882
20-24 $ 1758
25-29 $ 1204
30-39 $ 911
40-49 $ 643
50-64 $ 438
65+ $ 408

Insuran kereta

Bagaimana mengurangkan kos insurans kereta?

Adakah anda ingin mengetahui cara mengurangkan kos insurans kereta ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan kos polisi insurans kereta anda. Apabila anda membeli kereta, pertimbangkan perkara berikut:

MODEL

Anda tidak boleh berbohong mengenai usia atau sejarah memandu anda kerana ini boleh membatalkan polisi yang anda bayar, dan mungkin tidak bernilai menukar pekerjaan atau berpindah rumah untuk menjimatkan wang insurans kereta anda. Namun, jika anda mampu memilih kereta mana yang anda inginkan sebelum mengambil perlindungan, pertimbangkan kereta dalam kumpulan insurans yang lebih rendah untuk mencuba dan mendapatkan premium yang lebih rendah

Kereta paling murah untuk diinsuranskan

BMW $ 353
FORD ■■■■■■ $ 384
ROOMSTER SKODA $ 407

Kereta paling mahal untuk diinsuranskan

MODEL TESLA 3

Keselamatan kereta anda

Tidak selalu mustahil untuk mengubah suai kereta anda, tetapi jika anda dapat memastikan ia mempunyai kunci dan immobilizer yang dipasang di kilang, keselamatan tambahan tidak hanya akan menjadikan kereta anda lebih selamat - ia juga dapat memberi anda premium insurans yang lebih murah .

Memandu lebih sedikit batu:

Sekiranya anda dapat mengehadkan jumlah batu yang anda lalui, anda mungkin dapat mengurangkan kos insurans kereta anda, kerana semakin sedikit masa yang anda habiskan di jalan raya kemungkinan anda akan terlibat dalam kemalangan.

Tambahkan pemacu bernama:

Pemandu muda atau tidak berpengalaman juga boleh mendapat keuntungan dengan menambah pemandu yang dinamakan dengan bertahun-tahun di belakang roda polisi mereka. Kehadiran tambahan menunjukkan penanggung insurans bahawa anda tidak akan bertanggungjawab sepenuhnya terhadap kenderaan tersebut, oleh itu mereka akan mengurangkan kos perlindungan. Walau bagaimanapun, berhati-hati di hadapan - amalan haram yang boleh membatalkan perlindungan anda dan membawa kepada kes mahkamah.

Bayar setiap tahun

Bayar secara pukal selama satu tahun liputan mungkin merupakan perbelanjaan awal yang mahal, tetapi biasanya lebih murah daripada membayar sebulan

LEBIH lebihan:

Sukarelawan lebihan lebih tinggi jika anda mempunyai pilihan menunjukkan penanggung insurans tidak akan mengganggu anda membuat tuntutan kecil atau sembrono

Artikel berkaitan: 1- insurans kereta murah untuk pemandu muda? 2- Polisi insurans kereta untuk pemandu baru? cara mengurangkan kos insurans keretaInsuran kereta

Berapakah insurans kereta sebulan?

Walaupun dengan pemahaman tentang pemboleh ubah di atas, mustahil untuk menentukan sebut harga insurans automatik untuk mana-mana pemandu individu tanpa menilai profil penuh mereka dan itulah sebabnya membandingkan insurans auto sangat penting.

Setiap syarikat insurans kereta mempunyai formula yang berbeza untuk penilaian risiko, dan satu-satunya cara untuk mendapatkan kadar insurans kenderaan terbaik adalah dengan berbincang dengan beberapa pembekal.

Walau bagaimanapun, terdapat purata kadar insurans kereta yang dikutip oleh beberapa sumber yang dapat membantu anda mendapatkan idea kasar mengenai apa yang diharapkan untuk membayar insurans kereta.

Anda dapat melihat jadual kadar insurans kereta rata-rata mengikut negeri di sini kerana penting untuk memahami kos purata insurans kereta di latar belakang untuk membandingkan harga dengan.

Ringkasan

TAHUNAN $ 618

49% Orang membayar setiap tahun

BULANAN

$ 986

51% orang membayar sebulan

Purata kadar Tahunan oleh syarikat insurans utama adalah seperti berikut:

Syarikat Premium insurans tahunan $
ALT 835
Insurans Biro Ladang Texas 1,041
Kewangan Negara 1,138
Amica 1,183
Geico 1,198
Keluarga Amerika 1,233
NJM 1,303
Safeco 1,318
Di seluruh negara 1,349
Pemilik Auto 1,357
Ladang Negeri 1,512
Pengembara 1,528
AAA 1,612
Progresif 1,766
Liberty Mutual 1,778
Tempat perlindungan 1,825
Allstate 1,834
Petani 1,866
Ketahanan 1,915
USAA 21,023

Berapakah kos purata insurans kereta?

Sekiranya anda mempunyai kereta, anda akan memerlukan insurans kereta tetapi mendapati harga purata insurans sukar kerana semua orang setuju. Menurut Persatuan Penanggung Insurans Britain (ABI), kos purata insurans kereta di UK untuk lindung nilai penuh berharga £ 485 setahun. Kos purata insurans kereta mengikut usia.

Menurut Statista.com , kos purata insurans kenderaan untuk orang berusia 20-an adalah paling tinggi pada kumpulan umur, dengan purata £ 1,035.

Umur rata-rata untuk insurans kereta paling rendah di UK adalah untuk mereka yang berusia lima puluhan dengan kos purata £ 600. Ini tidak bermakna bahawa semakin tua kita mendapat lebih sedikit untuk insurans anda, namun, memperoleh harga naik lagi setelah anda mencapai usia 60-an .

Umur Kos purata
20-an $ 1037
30-an $ 833
40-an $ 693
50-an $ 601
60an $ 688

Kos purata insurans kenderaan berdasarkan jantina

Kami tahu apa yang anda fikirkan - anda tidak boleh melakukan diskriminasi seks! Namun, di sebalik Arahan Eropah yang melarang syarikat insurans menilai risiko memandu mengikut jantina, pemandu lelaki membayar lebih rata-rata daripada pemandu wanita.

Menurut Confused.com , pemandu lelaki lebih dekat untuk mempertajam jenama £ 900 dan £ 878 secara purata membayar insurans kereta mereka - £ 114 lebih tinggi daripada pemandu wanita yang membayar rata-rata £ 764.

Mengapa insurans kereta mahal?

Sebilangan besar orang tertanya-tanya mengapa insurans kereta mahal . Jumlah yang anda bayar bergantung pada banyak perkara, termasuk alasan di atas tetapi, harga meningkat di semua kawasan.

Malangnya, banyak tuntutan adalah insurans kenderaan palsu dan pengendara kenderaan yang jujur ​​akhirnya membayar bil. Menurut Persatuan Penanggung insurans Britain, mengesan industri insurans, sebanyak 1.250.000 kes tuntutan penipuan pada 2016 bernilai £ 1.3 bilion.

Tuntutan Whiplash

Terdapat kira-kira 1,500 tuntutan whiplash setiap hari di UK. Tuntutan ini menelan belanja industri sekitar £ 2 bilion setahun, menambah £ 90 pada premium tahunan insurans kereta setiap pemandu.

Bayaran rujukan

Sekiranya berlaku kemalangan, perincian sering dijual oleh syarikat insurans kereta untuk peguam kecederaan peribadi, yang membawa kepada tuntutan yang lebih tinggi. Pemerintah berencana untuk melarang bayaran untuk dijadikan rujukan, yang dapat menyebabkan budaya pampasan lebih rendah dan memimpin premium yang lebih rendah.

Pemandu yang tidak diinsuranskan

Terdapat lebih daripada satu juta pemandu yang tidak diinsuranskan di jalan raya di UK, yang menjadi masalah kerana banyak sebab, tetapi juga kerana kenaikan kos insurans bagi mereka yang membayar - kerana industri insurans belum menanggung kos kecederaan atau kerosakan pada seseorang atau kemalangan kereta.

Insurans Kereta yang Mampu

Lazimnya, kereta paling murah untuk memastikan kenderaan yang sama yang relatif murah untuk dibeli - model spesifikasi lebih rendah dengan mesin yang lebih kecil. Anda boleh menjumpai kereta seperti Citroen C1, Ford Ka dan Volkswagen Up! Di kumpulan bawah.

Kami menganalisis data dan mengikuti perincian beberapa kumpulan automatik termurah untuk memastikan, mengikut kumpulan umur yang anda minati.

insurans kereta yang berpatutanSyarikat insurans kereta juga menawarkan potongan harga

Umur Pengilang dan model kereta
Di bawah 25.0 Fiat Panda, Citroen C1, Peugeot 107, Skoda Citigo, Volkswagen Fox
25.0-29.9 Citroen C1, Ford Ka, Peugeot 107, Fiat 500, Mazda 2
30.0-39.9 Mazda MX-5, Volkswagen Up !, Citroen C1, Fiat 500, Hyundai I10
40.0-49.9 Mazda MX-5, Citroen C1, Hyundai I10, Volkswagen Up !, Fiat 500
50.0-64.9 Mazda MX-5, Peugeot 107, Fiat Panda, Citroen C1, Ford KA
65+ Mazda MX-5, Smart ForTwo, Mini One, Fiat 500, Ford KA

Artikel berkaitan: 1- siapa yang mempunyai insurans kereta termurah? 2- Bagaimana menurunkan insurans kereta?

Insurans kereta jangka pendek

Kelebihan utama insurans kereta jangka pendek ialah anda tidak perlu membayar polisi tahunan sepenuhnya - anda hanya mendapat perlindungan untuk jumlah masa yang anda perlukan. Oleh kerana polisi tahunan boleh berharga ratusan (atau bahkan ribuan untuk pemandu yang lebih muda), ini boleh dikenakan banyak sekiranya anda hanya memandu kereta selama beberapa minggu, bahkan beberapa hari atau beberapa jam.

Adakah anda memerlukan insurans kereta jangka pendek?

Anda boleh mendapat faedah daripada polisi insurans kereta jangka pendek jika anda memerlukan perlindungan sementara - contohnya, jika anda:

• Hanya dengan menggunakan kereta untuk jangka masa pendek sehingga anda dapat belajar memandu • Menyewa kereta selama beberapa hari, misalnya, jika anda melakukan perjalanan darat • Pengumpulan atau penghantaran kenderaan milik orang lain • Pinjam kereta dari rakan atau keluarga - ia boleh menjadi lebih murah daripada ditambahkan pada polisi yang ada sebagai pemandu yang dinamakan • Menggunakan kereta kesopanan, walaupun mungkin disediakan secara automatik - periksa sebelum membeli polisi yang tidak anda perlukan • Berkongsi kereta untuk jangka masa yang pendek • Memandu dari semasa ke semasa, contohnya jika ia adalah kereta klasik yang kadang-kadang anda naiki, tetapi jangan gunakan secara berkala - dalam hal ini dinyatakan dinyatakan SORN • Dalam keadaan kecemasan di mana anda mempunyai untuk memandu kereta ke orang lain di hospital, misalnya

Insurans kereta komprehensif jangka panjang

Insurans kereta komprehensif jangka panjang boleh digunakan untuk kereta yang dibeli selepas 1 September 2018. Tawaran faedah polisi insurans polisi ketiga dan kerosakan politik sendiri. Oleh kerana polisi sepertiga adalah untuk jangka waktu 3 tahun setelah arahan Mahkamah Agung pada 1 September 2018, dasar global jangka panjang dapat dibeli sebagai kombo (1 tahun 3 tahun kerosakan sendiri dan pihak ketiga) atau kombo (tiga tahun mengalami kerosakan dan 3 tahun pihak ketiga).

Dapatkan insurans kereta jangka panjang untuk melindungi kereta anda daripada risiko yang tidak dijangka seperti kerosakan tidak sengaja, bencana alam dan kecurian. Membeli pelan insurans kereta untuk jangka masa panjang akan terus memperbaharui kebimbangan dan menikmati perjalanan tanpa perlu risau

Soalan Lazim

Mengapa saya memerlukan insurans kereta?

Insurans adalah kontrak, yang diwakili oleh polisi, di mana individu atau entiti mendapat perlindungan kewangan. Inilah sebab mengapa saya memerlukan insurans kereta . Undang-undang mengatakan bahawa anda memerlukan sekurang-kurangnya insurans pihak ketiga untuk memandu kereta anda di jalan raya di United Kingdom. Kereta anda juga perlu dilindungi sekiranya anda diparkir di jalan atau harta tanah anda.

Apakah insurans kereta jangka pendek?

Insurans kereta jangka pendek, juga dikenali sebagai insurans kereta sementara memberi anda perlindungan sementara untuk memandu kereta. Ini boleh menjadi alternatif yang lebih murah daripada liputan tahunan jika anda tidak mempunyai insurans sepanjang tahun.

Berapa lama insurans insurans jangka pendek?

Insurans kereta jangka pendek biasanya berlangsung antara satu hingga 30 hari, tetapi beberapa polisi mungkin akan mencapai beberapa bulan.

Apakah perlindungan insurans kereta dalam jangka masa pendek?

Apabila anda mengambil polisi insurans kereta jangka pendek, anda biasanya akan diberi perlindungan standard menyeluruh - walaupun sebilangan penyedia juga mungkin menawarkan kebakaran dan kecurian pihak ketiga sebagai pilihan alternatif.

Memiliki insurans kereta yang menyeluruh bermaksud anda akan dilindungi untuk kerosakan yang anda lakukan kepada pihak ketiga, kereta atau harta benda mereka, dan kehilangan, kerosakan dan kecurian kereta anda sendiri. Apakah kumpulan insurans kenderaan?

Setiap kereta tergolong dalam salah satu daripada 50 kumpulan insurans kereta yang melucutkan kereta yang paling murah hingga yang paling mahal untuk diinsuranskan, bermula dengan kumpulan (yang paling murah) dan berakhir dengan kumpulan 50 (yang paling mahal). Kereta yang lebih berkuasa, lebih jarang dan mahal, semakin besar kumpulannya.

Apakah insurans pelbagai kereta?

Insurans pelbagai kereta anda akan memastikan dua atau lebih kereta pada satu polisi dengan pembekal yang sama.

Bolehkah pelajar kolej tetap mengikut dasar ibu bapa?

Adakah anda mencari mengenai bolehkah pelajar kolej mengikuti polisi ibu bapa? Jadi jawapannya adalah Ya, mereka boleh tetapi mereka dianggap bergantung kepada ibu bapa mereka. Pelajar yang tinggal di rumah ibu bapa mereka atau memandu kereta keluarga boleh mengikuti polisi ibu bapa mereka

Insurans kereta untuk pelajar kolej?

Adakah anda tertanya-tanya mengenai insurans kereta untuk pelajar kolej? Insurans kereta untuk pelajar kolej lebih murah daripada polisi insurans kereta yang lain kerana pelajar sudah mempunyai banyak beban di bahu mereka dan sebilangan pelajar bergantung kepada ibu bapa mereka, jadi sukar untuk memberikan premium tinggi bulanan untuk kereta.

Insurans pelbagai kereta biasanya terdapat dalam dua cara: Polisi yang berkaitan: Dengan cara ini, setiap kereta anda mempunyai polisi sendiri, jadi anda boleh memilih tahap dan tambahan setiap individu untuk semua orang, tetapi semua polisi dikaitkan dengan nama anda Polisi beberapa kereta: Alternatifnya ialah semua kereta anda mempunyai satu polisi, dan dalam kebanyakan kes ini bermaksud penutupnya akan sama untuk setiap kereta

Kesimpulannya

Dari semua senario di atas tentang berapa banyak insurans kereta, kami menyimpulkan bahawa anda tidak mahu mengalami masalah wang ketika anda mengalami trauma kemalangan. Jadilah pembeli yang bijak, buat kajian yang tepat, bandingkan sebut harga, dan buat pakej yang sesuai dengan keperluan liputan dan anggaran anda.

Klik untuk mengetahui lebih lanjut:

1- insurans kereta murah Indiana?

2- polisi insurans kereta?

3- polisi insurans kereta untuk pemandu baru?

4- syarikat insurans kereta murah di Ireland?

5- apakah insurans jurang?

6- apa yang merangkumi insurans jurang?