Berapa Banyak Insurans Pergigian, juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Mendapatkan polisi insurans pergigian dan mengetahui bahawa anda mesti dilindungi sekiranya anda perlu pergi ke pengamal pergigian adalah mengurangkan banyak orang. Walaupun begitu, sangat penting untuk mengetahui dengan tepat apa yang merangkumi polisi insurans lisan anda, berapa banyak potongan anda, berapa kos bayar bersama anda, dan juga had apa yang akan dilindungi oleh pelan polisi insurans. Banyak individu membuat kesalahan dengan anggapan bahawa jika mereka mempunyai insurans lisan, memenuhi insurans yang dapat ditolak, dan juga membayar bayaran bersama, mereka mempunyai insurans gigi yang tidak berkesudahan. Ini adalah kesalahpahaman yang biasa dan juga salah yang jarang berlaku dalam kes orang lain.

Menyedari apa yang dilindungi oleh polisi insurans lisan anda

Berapa banyak kos yang pasti akan dibayar adalah sesuatu yang mesti dijelajahi oleh semua orang sebelum mereka mula membuat temu janji dengan doktor gigi. Sebilangan besar strategi polisi insurans lisan mempunyai sekatan terhadap apa yang pasti akan mereka bayar setiap tahun. Seribu dolar, lima belas ratus dolar, dan juga dua ribu dolar adalah jumlah biasa yang dimasukkan ke dalam strategi lisan individu yang banyak.

Biasanya, strategi lisan seperti ini tersedia melalui tempat kerja seseorang. Alternatif lain boleh didapati untuk rancangan lisan jika anda mencarinya dengan syarikat eksklusif. Anda mungkin mengetahui bahawa memilih strategi lisan peribadi mungkin berakhir dalam rancangan yang merangkumi lebih banyak kerja lisan, namun jumlah yang anda bayar tepat ke strategi ini juga jauh lebih besar daripada apa yang anda pasti akan bayar pada rancangan lisan melalui pekerjaan anda.

Cara berurusan dengan pakar pergigian

Sekiranya sudah lama anda berkonsultasi dengan pakar pergigian, anda mungkin mempunyai catatan oral yang terdiri daripada rawatan pembersihan mendalam untuk menghilangkan perkembangan kuman, tampalan gigi, mahkota, pewarna, dan juga banyak lagi. Sebilangan rawatan yang digabungkan dapat dengan cepat menambah hingga empat atau lima ribu dolar. Sebelum anda memulakan penjadualan terapi, berbincanglah dengan tempat kerja oral anda dan tanyakan kepada mereka berapa banyak rawatan yang akan dilindungi oleh strategi perlindungan insurans anda. Tempat kerja pengamal pergigian yang luas dan berharga pastinya akan mencetak helaian anda yang menunjukkan berapa jumlah kos yang pasti akan ditanggung oleh pelan pergigian anda, berapa banyak setiap terapi atau rawatan yang pasti akan membuat anda kembali, dan juga berapa banyak yang anda lakukan. bayaran akan dikenakan untuk setiap rawatan yang dinyatakan.

Mempunyai maklumat dalam bentuk bertulis

Mempunyai maklumat yang dicetak ini pasti akan membantu anda bersiap sedia untuk mengetahui rawatan yang boleh anda jadualkan dan rawatan mana yang pasti perlu ditunda untuk tahun berikutnya. Sekiranya anda tidak berniat menangguhkan rawatan untuk senarai di bawah tahun ini dan strategi anda hanya merangkumi sebahagian dari kerja pergigian yang perlu anda selesaikan, anda boleh membayar saku atau meminta tempat kerja pakar pergigian mengenai apa saja jenis rancangan pembayaran yang mungkin mereka miliki sedia ada.

Sekiranya orang tidak berpengetahuan tentang mempunyai strategi lisan, ketika mereka mendapatkannya, mungkin sepertinya semuanya dilindungi selain daripada bayaran bersama. Ini tidak pernah berlaku dan sangat penting untuk memeriksa cetakan kecil dalam polisi anda atau menghubungi penyedia insurans lisan untuk mengatasi sebarang kebimbangan yang mungkin anda alami.