Insurans untuk gigitan anjing agak jarang difikirkan kerana kebanyakan kita menganggap bahawa ia dilindungi dalam insurans kesihatan mereka. Walaupun itu tidak berlaku, ini memerlukan polisi insurans yang berasingan, oleh itu anda harus memikirkan bahawa berapa banyak insurans gigitan anjing?

Kos Insurans Gigitan Anjing

Gigitan anjing , sama seriusnya dengan harganya lebih tinggi daripada itu. Kes gigitan anjing semakin meningkat dari hari ke hari di seluruh dunia yang memberi kesan besar kepada kos yang perlu dibayar oleh polisi insurans.

Tuntutan tanggungjawab akan semakin tinggi seperti belon helium yang ditinggalkan di udara. Menurut maklumat yang dikumpulkan dari Institusi Insurans Maklumat lebih dari 10 tahun berikut adalah fakta dan angka yang dikumpulkan:

  • Pada tahun 2003, kos purata yang dibayar oleh polisi insurans adalah $ 19,162 .
  • Selepas itu terdapat peningkatan secara beransur-ansur dalam jumlah kes dan tuntutan liabiliti. Pada tahun 2016 kos meningkat hingga $ 33,230 iaitu kenaikan hampir 80 hingga 85% pada harga setahun. Ini merupakan satu kejatuhan besar bagi syarikat.
  • Pada tahun berikutnya, 2017, kes yang dilaporkan adalah 18,123 yang membawa kepada kenaikan pembayaran iaitu $ 37,051 . Dan syarikat insurans pemilik rumah terpaksa membayar lebih dari $ 686 juta keseluruhannya.
  • Setiap tahun datang dengan kenaikan berterusan sekitar 1000 dolar menjadikan purata pembayaran pada tahun 2018 menjadi $ 39,017 .
  • Dan kemudian pada tahun 2019, penghentian terakhir mencapai $ 44,760 pembayaran oleh syarikat dan rata-rata $ 797 juta oleh syarikat insurans kerana tuntutan yang dilaporkan adalah 17,802.

Apakah Tuntutan Liabiliti? Ini adalah tuntutan atau tindakan undang-undang yang telah diambil oleh pihak ketiga atau pihak luar yang menyatakan hak untuk mendapat pampasan atas kerosakan tersebut dengan bantuan perniagaan bebas dengan dana liabiliti.

Ringkasan: Menyimpulkan semua kenaikan dan penurunan kos insurans gigitan rata-rata, dan pada dasarnya hanya meningkat, terdapat peningkatan 134% dari tahun 2003 hingga 2019 termasuk perbelanjaan perubatan, ukuran pertimbangan, dan juga juri yang menyelesaikan tuntutan dan kes yang dimenangi penghargaan kerana alasan ini yang merupakan sebab utama kenaikan pembayaran.

Insurans mana yang merangkumi Gigitan Anjing?

Insurans pemilik rumah dan insurans penyewa biasanya merangkumi gigitan anjing melalui insurans liabiliti kerana jika anda mempunyai anjing sebagai haiwan kesayangan anda, ia akan dianggap sebagai milik anda. Oleh itu, apa sahaja kerosakan yang dilakukan oleh anjing anda, anda akan sentiasa bertanggungjawab terhadapnya. Insurans haiwan peliharaan tidak mempunyai perlindungan tanggungjawab ini kerana ia adalah untuk melindungi haiwan peliharaan bukan manusia.

Apa itu Insurans Pemilik Rumah?

Pelan Perlindungan Insurans Pemilik Rumah

Juga dipanggil sebagai Insurans rumah tersedia di seluruh dunia untuk membantu anda dalam menampung perbelanjaan mengenai kerosakan yang disebabkan oleh harta benda anda, termasuk rumah anda sama ada ia disewa atau milik anda sendiri, aset anda dan juga haiwan kesayangan anda jika anda mempunyai. Tetapi beberapa mungkin tidak memasukkan haiwan kesayangan anda sebagai harta benda anda, jadi berhati-hatilah untuk memeriksanya

Apa itu insurans Sewa?

Insurans sewa memberikan beberapa kelebihan daripada insurans pemilik rumah kecuali hakikat bahawa ia tidak melindungi kerosakan yang berlaku pada struktur rumah, kondo atau apartmen. Ia hanya merangkumi harta peribadi penyewa dan itulah sebabnya ia juga disebut sebagai insurans penyewa.

Ringkasan: Insurans pemilik rumah dan penyewa adalah sesuatu yang wajib dimiliki oleh semua orang, mengapa tidak melindungi insurans liabiliti gigitan anjing dengannya. Oleh kerana ia dapat menjimatkan wang dan merosakkan keduanya.

Mengapa Dog Bite memerlukan Insurans?

Setiap kali seseorang digigit oleh anjing yang anda miliki, dia berhak menuntut anda atas tingkah laku haiwan kesayangan . Kerana sebaik mungkin anjing, pada akhirnya ia adalah binatang. Mangsa boleh meninggalkan pemiliknya tanpa mengambil tindakan undang-undang kerana apa-apa tetapi kemungkinan besar mangsa boleh menuntut anda atas serangan ini.

Oleh kerana pemiliknya bertanggungjawab sepenuhnya untuk ini, mereka harus membayar rawatan dan juga untuk juri yang mungkin dia hadiri, yang pastinya mahal. Ini adalah masa-masa ketika polisi insurans ada untuk anda dan akan membayar perbelanjaan anda dan menanggung caj anda untuk tuntutan undang-undang .

Apa Kerosakan yang Perlu Dilindungi oleh Pemilik?

Apa-apa kemalangan yang disebabkan oleh anjing tersebut, akhirnya akan menjadikan pemilik atau polisi insurans mereka bertanggungjawab atas hal itu. Kerosakan yang perlu diganti dengan gigitan anjing termasuk:

  • Bil perubatan bersama dengan semua suntikan yang diperlukan.
  • Kesakitan dan penderitaan
  • Sebarang kerosakan harta benda jika berlaku semasa kemalangan .
  • Sebarang kehilangan pendapatan.

Memiliki anjing memerlukan wang

Ringkasan: Tujuan insurans adalah untuk melindungi anda daripada beban yang berlebihan. Insurans gigitan anjing juga sama kerana harganya lebih mahal daripada yang anda fikirkan dibayar dari poket anda sendiri.

Dari mana saya boleh mendapatkan insurans gigitan anjing?

Terdapat beberapa syarikat di luar sana yang bersedia menurunkan beban anda dan melindungi anda dari sebarang hukuman dan mereka jauh lebih berpatutan daripada yang anda fikirkan.

Syarikat insurans Kos Terendah bagi setiap Anjing
Persekutuan Pemilik Anjing Diinsuranskan $ 75
Broker Insurans Evolusi $ 350 ditambah yuran ditambah cukai
Agensi Lester Kalmanson $ 1000
InsureMyk9 $ 10,000 setahun

Tetapi harganya sangat bergantung pada baka anjing anda dan juga bergantung pada sejarah tingkah laku anjing anda.

Ringkasan: Anda boleh mendapatkan insurans gigitan anjing dengan mudah tetapi sebelum itu, anjing anda diperiksa oleh doktor haiwan kerana syarikat insurans mungkin memerlukan sejarah mengenai gigitan anjing anda dan juga kelakuannya. Dan baka juga penting.

Soalan Lazim

Adakah insurans membayar gigitan anjing?

Syarikat insurans pemilik rumah atau penyewa biasanya memberikan perlindungan untuk tanggungjawab menggigit anjing tetapi ia juga mencapai had tertentu iaitu $ 300,000 atau apa sahaja yang anda pilih. Sebarang kerosakan yang dilakukan melebihi had ini sepenuhnya bergantung kepada pemilik anjing.

Adakah anda perlu berjumpa doktor untuk gigitan anjing?

Biasanya tidak perlu berjumpa doktor kerana tidak ada antibiotik untuknya walaupun suntikan tersedia untuk rawatan. Tetapi jika luka itu dalam dan dekat tulang atau sendi, anda harus berjumpa doktor dan minta dia memberi ubat antibiotik untuk pemulihan yang cepat.

Sekiranya anda menuntut selepas gigitan anjing?

Ya, anda harus memfailkan tuntutan gigitan anjing terhadap pemilik anjing kerana jika anda dicederakan oleh anjing daripada satu-satunya orang yang bertanggungjawab adalah pemiliknya dan anda harus menerima pampasan untuk kecederaan anda.

Kesimpulannya

Walaupun mempunyai insurans penyewa atau pemilik rumah, anda harus memeriksa berapa banyak insurans gigitan anjing dalam rancangan perlindungan khusus itu kerana ia mungkin berguna jika anda mempunyai anjing atau anda ingin memilikinya.

Baca Topik Berkaitan

Insurans Haiwan Peliharaan

Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Anjing

Kos purata insurans haiwan kesayangan

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Anjing?

Insurans Haiwan Peliharaan Sihat

Berapa Kos Insurans Anjing?