Berapa banyak insurans anjing? Itu boleh menjadi soalan yang sangat sukar tetapi sangat penting kerana pencinta anjing semakin meningkat dari hari ke hari kerana sekarang ini yang anda perlukan hanyalah rakan setia dan setia yang sukar dijumpai di antara manusia.

Apa itu Insurans Anjing?

Insurans anjing adalah sejenis insurans haiwan kesayangan, tentu saja. Ini adalah polisi insurans yang sanggup membayar separuh atau penuh untuk rawatan doktor haiwan yang mungkin diperlukan oleh anjing anda kerana kecederaan atau penyakit yang tidak dijangka. Terdapat beberapa polisi dan liputan yang berbeza yang perlu diberikan oleh agensi insurans kepada pemilik dan memenuhi keperluan mereka. Pemilik mesti membayar jumlah tetap setiap bulan untuk memastikan perlindungan.

Purata Kos Insurans Anjing

Kos purata insurans anjing yang dijual sehingga Mei 2020 berdasarkan polisi adalah $ 436.02. Terdapat pelbagai jenis kos untuk insurans anjing.

Faktor yang Mempengaruhi Insurans Anjing

Ia bergantung pada pelbagai faktor bahawa individu mempunyai kesan yang jelas terhadap kos insurans purata. Perbelanjaan mengikut faktornya adalah:

Jenis Syarikat Insurans

Syarikat insurans yang anda pilih mempunyai kesan yang lebih besar pada kos purata yang perlu anda bayar setiap bulan kerana setiap syarikat mempunyai rancangan perlindungan mereka sendiri, pilihan yang boleh ditolak, had lokasi, dan lain-lain. Oleh itu, jadual berikut menunjukkan beberapa syarikat insurans terbaik dengan kadarnya:

Syarikat insurans Bayaran Bulanan
Peluk $ 13 hingga $ 100
Seluruh negara $ 34 dan lebih tinggi
ASPCA $ 10 hingga $ 16
Pelan haiwan kesayangan $ 19 dan lebih tinggi
Kaki Sihat $ 15 hingga $ 90
Haiwan peliharaan Terbaik $ 6 dan lebih tinggi
Trupanion $ 59 dan lebih tinggi
Haiwan Peliharaan Pertama $ 16 hingga $ 100
FIGO $ 9 hingga $ 35

Baka Anjing

Anjing mempunyai pelbagai saiz dan bentuk dan kosnya mungkin berbeza. Dengan mengumpulkan maklumat dari kos purata syarikat insurans terbaik dan dengan mengambil kira polisi insurans tidak sengaja dan seumur hidup , data berikut diperoleh mengenai jenis anjing tertentu :

Mengenai Dasar Tidak Sengaja:

Baka Anjing Pembayaran Bulanan Purata
■■■■■■■■■ $ 5.74
Patterdale Terrier $ 6.28
Beagle $ 6.08
Great Dane $ 9.44
Bulldog Perancis $ 8.82
Rottweiler $ 8.99

Dasar Hidup Masa:

Baka Anjing Pembayaran Bulanan Purata
Patterdale Terrier $ 26.46
■■■■■■■■■ $ 20.71
Lhasa Apso $ 27.91
Bulldog Perancis $ 79.71
Great Dane $ 82.82
Rottweiler $ 84.28

Jenis Pelan Perlindungan

Setiap pelan perlindungan insurans mempunyai spesifikasi yang berbeza yang mereka berikan kepada pelanggan. Kerana perbezaan dalam polisi insurans, mereka adalah pelbagai kos purata yang dapat dibayar setiap bulan .

Polisi insurans Pembayaran Bulanan Purata
Kemalangan sahaja $ 16.17
Masa Terhad $ 48.78
Faedah Maksimum Lebih daripada $ 50
Seumur hidup Sehingga $ 100 atau lebih

Umur Anjing

Kos purata yang sebenar bergantung pada usia anjing masih belum jelas tetapi pasti dapat dinyatakan bahawa anjing yang berumur kurang dari 3 tahun harganya jauh lebih murah daripada anjing yang lebih tua iaitu berumur lebih dari 9 hingga 10 tahun. Sebabnya adalah kerana kenyataan bahawa

semakin tua anda bertambah, semakin lemah anda.

Oleh itu, anjing yang lebih tua mungkin mempunyai lebih banyak masalah mengenai kesihatan mereka yang akhirnya memerlukan lebih banyak wang untuk digunakan.

Ringkasan: Anda harus mempertimbangkan semua faktor ini dan mengira kos sebelum ini kerana setelah anda memiliki anjing tidak akan kembali anda harus menjaganya.

Berapa banyak insurans kesihatan anjing?

Insurans kesihatan anjing sama pentingnya dengan hidupan lain. Mereka harus dianggap sebagai sebahagian daripada keluarga anda jika anda memilikinya. Walaupun sukar untuk menganggarkan berapa banyak insurans kesihatan anjing? kos purata yang diperlukan untuk insurans anjing setiap tahun ialah £ 279 di UK, $ 293 di Australia dan $ 400 di Amerika Syarikat. Kosnya mungkin berbeza-beza, anda hanya perlu mencari kredit anda.

Berapa banyak insurans gigitan anjing?

Perbelanjaan sah liabiliti gigitan anjing dilindungi oleh insurans pemilik rumah dan penyewa sehingga had liabiliti yang ditetapkan oleh pelan perlindungan anda. Persoalan yang timbul ialah berapa banyak insurans gigitan anjing? Kadar insurans liabiliti gigitan anjing bermula di bawah 10 dolar sebulan bergantung kepada jumlah perlindungan yang berkisar antara $ 10,000 hingga $ 300,000. Bukan hanya ini insurans juga bergantung pada sejarah gigitan, sejarah tingkah laku, keturunan anjing, dll.

Berapakah insurans haiwan kesayangan?

Insurans haiwan peliharaan adalah untuk penjagaan dan kesihatan haiwan kesayangan anda dan semua pemilik haiwan peliharaan harus tahu berapa banyak insurans haiwan kesayangan? . Di AS premium tahunan boleh berkisar antara $ 360 hingga $ 500 sedangkan di Australia harganya $ 293 untuk seekor anjing dan $ 246 untuk kucing, dengan mempertimbangkan polisi insurans yang layak.

Mengapa saya memerlukan Insurans Anjing?

Terdapat keperluan untuk semua perkara di dunia ini. Anjing anda mesti sama pentingnya dengan keluarga anda kerana apabila anda membelinya, mereka akan menjadi sebahagian daripadanya. Malah kita semua menjaga barang-barang kecil yang indah yang kita beli dari pasaran, jadi mengapa tidak menjaga ANJING FAVORIT anda. !!

Seperti yang dikatakan;

Kita dapat menilai hati seseorang dengan perlakuannya terhadap binatang.

Ringkasan: Apa-apa sahaja pada bila-bila masa boleh berlaku kepada haiwan kesayangan anda yang mana anda harus bersedia kerana penjagaan mereka memerlukan banyak wang dan jika anda melakukannya sendiri mungkin akan memakan kos keseluruhan dompet anda. Atas sebab ini anda harus mendapatkan insurans haiwan kesayangan untuk anjing anda.

Apa yang dilindungi oleh Insurans Anjing dan Apa yang tidak?

Ada perkara-perkara tertentu yang dan tidak termasuk dalam insurans haiwan kesayangan kerana sudah tentu mereka harus memeriksa prospek mereka sendiri sebelum memberikan semuanya.

Perkara Yang Dilindungi

Setiap agensi insurans haiwan peliharaan pasti akan merangkumi perkara-perkara berikut yang mungkin membebankan anda sekiranya anda tidak mempunyai insurans:

 1. Penyakit yang tidak dijangka
 2. Kemalangan kecil atau besar
 3. Rawatan pembedahan
 4. Kemoterapi kanser atau terapi radiasi
 5. Bil untuk doktor haiwan
 6. Lawatan ke hospital
 7. Haiwan peliharaan yang hilang
 8. ■■■■■ haiwan peliharaan
 9. Rawatan homeopati atau herba

Perkara Yang Tidak Dilindungi

Terdapat pelbagai dasar yang tersedia untuk memberikan liputan berasingan sehingga anda lebih baik memeriksa sebelum menandatangani polisi tersebut . Tetapi secara keseluruhan mereka tidak termasuk perkara berikut:

 • Keadaan yang sedia ada
 • Pemeriksaan dari hari ke hari
 • Bayaran pemeriksaan doktor haiwan
 • Displasia pinggul
 • Masalah tingkah laku
 • Penjagaan pencegahan seperti vaksin
 • Untuk beberapa baka yang dikecualikan

Ringkasan: Semuanya tidak sempurna dan kadangkala tidak termasuk perkara yang anda perlukan. Begitu juga dengan polisi insurans. Oleh itu, sebelum menandatangani polisi, anda harus memeriksa semua perkara yang dilindungi dan tidak.

Jenis Pelan apa yang ada untuk Insurans Haiwan Peliharaan / Insurans Anjing?

Kadang-kadang, anda tidak pasti bagaimana memilih dan apa yang harus dipilih untuk kepentingan kita sendiri. Begitu juga dengan membelanjakan wang untuk insurans sama ada untuk kediaman atau haiwan kesayangan anda. Untuk mengatasi masalah ini, syarikat insurans ada di sini dengan pelbagai jenis rancangan perlindungan yang semuanya menawarkan pelbagai kelebihan dengan pelbagai harga yang berbeza sehingga memudahkan anda memikirkan kemudahan anda sendiri.

Secara amnya terdapat empat jenis pelan perlindungan yang disediakan oleh hampir semua agensi:

1. Kemalangan Sahaja:

kemalangan anjing peliharaan

Jenis perlindungan ini juga boleh disebut 'Pelan anggaran terendah' atau 'Pelan asas' . Seseorang mungkin berfikir untuk mengambil liputan ini kerana lebih murah tetapi itu tidak selalu berlaku, mungkin lebih murah tetapi bagaimana anda tahu bahawa ia dapat menyediakan semua insurans yang diperlukan yang anda perlukan. Berikut adalah kebaikan dan keburukan rancangan ini:

Kelebihan:

 • Perlindungan ini sangat sesuai untuk kemalangan yang tidak disangka yang mungkin dialami anjing anda sama ada kemalangan kenderaan bermotor atau kemalangan berjalan kaki atau bertengkar dengan haiwan peliharaan lain.
 • Ia mampu dimiliki oleh semua orang kerana harganya lebih murah.

Kekurangan:

 • Kelemahan utama dari rancangan kemalangan hanyalah bahawa ia tidak melindungi sebarang jenis penyakit. Oleh kerana penyakit adalah lebih biasa daripada yang dapat dibayangkan oleh seseorang sekiranya anjing anda menghadapi penyakit apa pun, pelan insurans ini tidak akan melindungi anda dan tidak akan menanggung perbelanjaan anda. Anda perlu membayar sendiri.
 • Kedua di antara kemalangan tidak akan memastikan kecederaan yang disebabkan oleh beberapa gigitan kutu atau serangga.
 • Dan kecederaan yang disebabkan oleh keadaan yang sudah ada juga tidak dilindungi dalam rancangan ini.

Jenis anjing: Liputan ini paling sesuai untuk anjing kesihatan muda yang mempunyai sejarah doktor haiwan yang jelas.

2. Masa Terhad:

had masa ditunjukkan dengan satu jam gelas

Seperti namanya bahawa polisi ini hanya berlaku untuk jangka waktu tertentu iaitu 12 bulan iaitu setahun. Ini bermaksud bahawa apa sahaja insurans yang disediakan oleh rancangan ini akan tamat selepas waktu tertentu. Berikut adalah kebaikan dan keburukan yang perlu anda perhatikan:

Kelebihan:

 • Pelan perlindungan khusus ini tidak hanya merangkumi kemalangan jalan raya, kemalangan pertempuran tetapi juga dapat memastikan penyakit dan penyakit anjing anda.
 • Ia berguna dalam memberi liputan untuk penyakit seperti barah, keadaan genetik, jangkitan, dll.
 • Bayaran masuk doktor haiwan juga diinsuranskan.
 • Pelan ini sedikit mahal daripada yang sebelumnya tetapi mampu dimiliki.

Keburukan:

 • Setelah had masa tertentu perlindungan ini berakhir dan insurans tidak akan membayar rawatan lanjut mengenai penyakit anjing anda. Oleh itu, anda bertanggungjawab untuk perbelanjaan selanjutnya.
 • Itu tidak termasuk insurans dari keadaan yang sudah ada.

Jenis anjing:

Sekiranya anjing anda mempunyai sejarah keadaan perubatan dan sudah tua maka ia lebih mudah dijangkiti penyakit dan rancangan ini akan lebih sesuai untuknya. Beberapa baka anjing mengalami lebih banyak masalah kesihatan seperti Bulldog mengalami masalah pernafasan, Labrador biasanya menjadi gemuk jika diet mereka tidak terkawal.

3. Faedah Maksimum

Perjanjian untuk faedah maksimum

Liputan ini pasti memberikan faedah maksimum kepada pelanggan mereka. Ini boleh menjadi pilihan bagi orang-orang yang mencari harga rata-rata. Manfaat maksimum memberikan jumlah tetap untuk dibelanjakan tanpa had masa.

Kelebihan:

 • Tidak seperti yang sebelumnya tidak ada had masa dalam rancangan ini.
 • Terdapat kemungkinan menuntut semula berulang kali dalam rancangan ini jika jumlah terikat anda telah mencapai hadnya. Anda boleh memohon lebih dari satu kali dalam setahun untuk memperoleh faedah maksimum.
 • Ia membantu anda melindungi kecederaan dan penyakit.
 • Pelan ini juga bermanfaat untuk rawatan jangka panjang

Kekurangan:

 • Oleh kerana ada jumlah tetap yang diberikan untuk digunakan untuk kecederaan atau penyakit jika had kewangan berakhir maka keadaan yang sedang dihadapi oleh anjing anda, menjadi sudah ada dan tidak termasuk dalam rancangan.

4. Insurans Haiwan Seumur Hidup:

insurans haiwan peliharaan seumur hidup

Pakej ini paling mahal kerana merangkumi banyak perkara. Polisi seumur hidup merangkumi anjing anda seumur hidup mereka yang memberikan anda ketenangan fikiran. Ia juga disebut sebagai 'Cover Komprehensif' .

Kelebihan :

 • Pilihan premium ini merangkumi kemalangan, penyakit, dan rawatan rutin juga.
 • Tambahan juga diberikan untuk menutupi ■■■■■ haiwan peliharaan.
 • Ini memberikan rawatan pencegahan seperti vaksinasi, latihan tingkah laku, dll.
 • Polisi ini diperbaharui setiap tahun.
 • Semasa pembaharuan, semua syarat adalah sama seperti tahun pertama.

Kekurangan :

 • Terdapat juga had kewangan yang ditetapkan untuk setiap yang akan digunakan untuk insurans.
 • Setelah melepasi had anda tidak akan mendapat liputan tambahan untuk tahun yang sama. Polisi anda akan diperbaharui tahun depan.
 • Ia terlalu mahal.

Jenis Anjing:

Ia semestinya lebih seperti jenis orang kerana jika anda sanggup membayar lebih banyak untuk haiwan kesayangan anda, rancangan ini adalah pilihan terbaik.

Ringkasan: Terlepas dari semua kelebihan dan kekurangan setiap liputan, mereka mungkin masih tidak sama di setiap syarikat. Oleh itu sebelum mendaftar jangan lupa membaca terma dan syarat.

Apa itu Insurans?

Insurans berfungsi sebagai perisai untuk dompet anda, tempat perlindungan kediaman anda. Ia adalah istilah yang biasa digunakan dalam undang-undang dan ekonomi. Insurans adalah perkara yang diambil untuk melindungi diri kita dari kerugian kewangan , sesuatu yang disediakan oleh beberapa syarikat yang bersedia untuk bersamamu untuk melindungi kamu dari sebarang kemungkinan.

apakah insurans dan apa yang dilindungi

Apakah jenis Insurans?

Terdapat beberapa perkara di luar sana yang menjadi milik anda dan juga sangat anda sayangi. Anda tidak mampu melepaskannya hanya kerana anda mempunyai masalah kewangan. Oleh itu, pelbagai jenis insurans disediakan oleh negeri untuk mengurangkan masalah anda:

Jenis Insurans Sebab memilikinya
Insuran kesihatan Untuk menjaga diri
Insurans hayat Untuk pengebumian anda
Insurans pemilik rumah Untuk menjaga rumah anda
Insuran kereta Untuk melindungi kenderaan dan pemandu
Insurans Haiwan Peliharaan Untuk kesihatan haiwan kesayangan
Insurans Penyewa Untuk melindungi harta benda mereka sekarang
Insurans Perjalanan Untuk kejadian semasa perjalanan
Insurans Payung Untuk liputan tambahan

Ringkasan: Insurans memainkan peranan penting dalam melindungi anda, keluarga, harta benda anda dan segala yang lain juga. Ia adalah rakan kewangan terbaik dalam dunia penipuan ini.

Soalan Lazim

Adakah Insurans Anjing Berbaloi?

Sekiranya anda tidak pasti bahawa insurans haiwan kesayangan anda berbaloi atau tidak daripada membayangkan bagaimana anda akan menangani bil yang tidak dijangka atau penyakit luar biasa yang mungkin diderita oleh anjing anda dan mungkin penyakit itu memerlukan rawatan jangka panjang seperti terapi radiasi barah atau rawatan yang mahal seperti beberapa membasmi kuman suntikan atau sesuatu. Tanpa insurans haiwan kesayangan, bil doktor haiwan besar yang tidak biasa dapat membuat penyok besar di dompet anda.

Apakah anjing yang paling mahal untuk diinsuranskan?

Terdapat lima jenis baka anjing yang paling mahal untuk diinsuranskan oleh mana-mana syarikat insurans haiwan peliharaan. Ini adalah:

 1. Great Dane
 2. Dogue de Bordeaux
 3. Bulldog Inggeris
 4. Tanah Baru
 5. Bull Mastiff

Anjing apa yang paling murah dimiliki?

Memiliki anjing boleh menjadi sangat mahal tetapi enam anjing yang paling murah atau paling murah adalah:

 1. Retriever Emas
 2. Dachshund
 3. Miniatur Pinscher
 4. Terrier Tikus
 5. Hitam dan Tan Coonhound
 6. Foxhound Amerika

Kesimpulannya

Dengan meringkaskan semua maklumat di atas sangat jelas bahawa insurans anjing boleh dimiliki dan juga mahal. Oleh itu sebelum mempertimbangkan soalan bahawa berapa banyak insurans anjing anda harus mempertimbangkan anjing yang anda miliki.

Baca Topik Berkaitan:

Berapa banyak insurans kesihatan anjing?

Berapakah kos insurans anjing?

Berapa banyak insurans gigitan anjing?

Apakah insurans haiwan kesayangan?

Apakah insurans hayat?

Berapa banyak insurans hayat?

2 Suka

Berapa banyak yang anda belanjakan untuk polisi insurans anjing berbeza. Ini bergantung kepada pelbagai faktor. Kos dari bulan ke bulan boleh berbeza dari yang dikurangkan dari $ 10 hingga lebih besar dari $ 100, walaupun mayoritas pemilik anjing peliharaan dapat menjangka untuk membayar antara $ 30 dan $ 50 setiap bulan untuk strategi dengan perlindungan insurans yang terhormat.

Adakah Insurans Haiwan Peliharaan Berbaloi?

Banyak ibu dan bapa anjing peliharaan membayar saku untuk kos klinikal anjing peliharaan mereka. Ini lebih mudah dilakukan sekiranya anda menjana pendapatan yang mencukupi untuk meletakkan wang tunai untuk penjagaan kesihatan anjing peliharaan anda. Walau bagaimanapun, majoriti orang Amerika berjuang untuk menjimatkan wang tunai.

Lebih penting lagi, tidak ada peluang untuk mengharapkan apa yang pasti akan berlaku di masa depan - anda tidak dapat meramalkan kapan atau bagaimana haiwan kesayangan keluarga anda pasti akan jatuh sakit, atau berapa banyak yang pasti akan membuat anda kembali.

Walaupun betul-betul peduli atau bertanggung jawab, anak-anak anjing kita mencari serta berpakaian di kaus kaki, anak kucing kita memanjat dan juga tersandung di rak, dan kita juga mempunyai kewajiban untuk memperbaikinya kembali ke kesihatan dan kesejahteraan. Kami menikmati haiwan kami, dan juga perlindungan insurans haiwan adalah salah satu alat yang membolehkan kami menjaganya tanpa masalah ekonomi.

Memahami bahawa 1 dari 3 anjing peliharaan memerlukan terapi doktor haiwan kecemasan dalam tahun yang ditentukan, bagaimana anda merancang perbelanjaan?

Pada mulanya, anda perlu memahami harga standard rawatan haiwan.

Kos Asas Penjagaan Haiwan Peliharaan.

ASPCA menghampiri ibu dan bapa anjing peliharaan melabur kira-kira $ 355 hingga $ 650 setiap tahun untuk makanan, permainan, urus niaga, serta pelbagai jenis kos lain yang bergantung pada dimensi, jenis, dan juga kawasan haiwan peliharaan mereka.

Pengambilalihan yang jarang berlaku seperti sangkar, beg penyedia, dan juga sangkar dapat memberi anda tambahan $ 470 hingga $ 560. Secara keseluruhan, perbelanjaan tahun pertama untuk mempunyai anjing dan juga kucing sekitar $ 1,000 hingga $ 2,000 biasanya.

Pada masa yang sama, perbelanjaan biasa untuk pemeriksaan doktor haiwan biasa atau pemeriksaan kesihatan dapat membuat anda kembali dari mana saja dari $ 50 hingga $ 250. Suntikan agak mesra bajet. Anda mungkin akan membayar sekitar $ 100 untuk suntikan inti anjing, misalnya. Bagi ibu dan bapa haiwan kesayangan yang cukup beruntung memiliki anjing peliharaan yang sihat dan seimbang, harga ini mungkin semua yang mereka perlukan.

Walau bagaimanapun, rawatan doktor haiwan yang rutin, kesihatan, dan juga vaksinasi bukanlah perkara yang perlu anda bimbangkan apabila berkaitan dengan perbelanjaan penjagaan kesihatan anjing peliharaan anda.

Sekiranya haiwan kesayangan keluarga anda menjadi mangsa penyakit, atau jika doktor haiwan anda menemui sesuatu yang salah pada pemeriksaan biasa, anda boleh menjangkakan perbelanjaan doktor haiwan anda akan meningkat dengan banyak.

Harga terhebat berasal dari situasi kecemasan yang tidak dijangka dan juga rawatan pembedahan.

Kecemasan Klinikal untuk Haiwan Peliharaan.

Rawatan doktor haiwan yang tidak dapat diramalkan namun biasa dan mahal hampir sukar untuk dijangkakan. Serangan anjing peliharaan, retakan, dan juga pengambilan barang boleh membuat anda mengembalikan banyak wang untuk ditangani. Pembetulan tendon pada anjing peliharaan dapat membuat anda kembali $ 3,000 hingga $ 7,000, tidak terdiri dari sinar-X, anestetik, dan juga rawatan susulan (ya, rawatan fizikal ada untuk haiwan peliharaan keluarga!). Untuk kucing, penyumbatan sistem kencing (UO) sering memerlukan pemeriksaan makmal, antibiotik preskripsi, dan juga prosedur pembedahan, yang dapat membuat anda kembali sebanyak $ 3,000.

Dalam keadaan yang paling mengerikan, keadaan kecemasan klinikal haiwan peliharaan boleh mengakibatkan perbelanjaan yang berpanjangan.