Berapa banyak insurans kesihatan anjing dapat dijawab dengan mempertimbangkan semua pilihan yang mungkin diteliti oleh syarikat insurans yang mungkin terdiri dari jenis anjing anda hingga lokasi tempat anda tinggal. Walaupun rata-rata mungkin $ 30 hingga $ 50 dijangka akan dibayar oleh pemilik anjing jika dia memilih rancangan liputan kasual.

Menjaga anjing di doktor haiwan

Apa itu Insurans Kesihatan?

Ini adalah jenis insurans yang merangkumi semua atau mungkin sebahagian daripada perbelanjaan perubatan termasuk pembedahan, vaksinasi, ubat-ubatan, dan lain-lain bagi seseorang atau haiwan kesayangan. Ia melindungi anda dari sebarang penyakit atau kerosakan yang tidak dijangka. Insurans kesihatan adalah sesuatu yang tidak dapat diabaikan kerana sama ada haiwan atau manusia, masa yang baik atau masa yang buruk, kehidupan sihat yang sempurna selalu menjadi berkat.

Ringkasan: Insurans kesihatan adalah jenis insurans yang paling penting berbanding dengan yang lain kerana kesihatan berada di atas segalanya.

Berapa Banyak Insurans Kesihatan Anjing?

Anjing, haiwan kesayangan lain, juga memerlukan insurans kerana nyawa setiap orang sama layaknya. Sedangkan kosnya mungkin menjadi masalah. Untuk insurans kesihatan anjing harganya tidak tetap di mana-mana negara tetapi anggaran kasar menunjukkan bahawa ia mungkin berharga $ 47.20 sebulan. Kos bergantung kepada pelbagai faktor dan keadaan yang boleh mengubah kadarnya. Faktor-faktor ini adalah:

Jenis polisi insurans:

Terdapat empat jenis polisi yang berbeza untuk insurans yang berbeza harganya mengikut terma dan syarat mereka sendiri.

 1. Kecelakaan sahaja: Polisi ini seperti namanya hanya berguna sekiranya berlaku kemalangan atau kecemasan, oleh kerana itu adalah polisi termurah yang berharga hanya 4 hingga 5 paun sebulan atau lebih rendah, kerana tidak melibatkan penyakit.
 2. Polisi terhad masa: Ia sedikit mahal daripada polisi sebelumnya, berharga £ 15 hingga £ 20 sebulan kerana ia merangkumi yuran doktor haiwan anda hanya untuk jangka masa tertentu sehingga 12 bulan dari hari sakit. Selepas itu sekiranya anda tidak memperbaharui polisi, anda akan bertanggungjawab untuk semua perbelanjaan .
 3. Setiap syarat: Polisi ini, bukannya menetapkan had masa, akan membantu anda dengan jumlah yuran doktor haiwan tertentu untuk merawat keadaan tertentu tetapi setelah hadnya berakhir, ia tidak akan memberikan pertolongan dengan keadaan tersebut pada tahun-tahun mendatang. Harganya lebih dari 20 paun.
 4. Sepanjang hayat: Ini mesti sangat mahal kerana menyediakan insurans seumur hidup. Dasar masa hidup menetapkan had untuk kos setiap tahun. Ia memerlukan minimum £ 13 hingga maksimum £ 80 untuk mendapatkan polisi ini bergantung pada faktor lain juga.

Syarikat untuk insurans haiwan kesayangan:

Oleh kerana terdapat banyak syarikat insurans yang berbeza , semuanya mempunyai kriteria tersendiri untuk polisi mereka, ada yang lebih murah sementara yang lain jauh lebih mahal.

Syarikat Insurans Haiwan Peliharaan Kos Purata Sebulan
Insurans haiwan kesayangan Paws Sihat $ 41.38
Insurans haiwan kesayangan Figo $ 39.8
Insurans haiwan peliharaan $ 68.06
Ikuti insurans haiwan kesayangan $ 44.69
Haiwan peliharaan Insurans haiwan kesayangan terbaik $ 46.02
Insurans haiwan peliharaan di seluruh negara $ 77.14
Insurans haiwan peliharaan ASPCA $ 60.48
Insurans haiwan peliharaan Trupanion $ 84.21
Insurans haiwan peliharaan AKC $ 44.80

Umur anjing anda:

Umur anjing anda adalah faktor yang paling penting kerana tidak semua insurans haiwan peliharaan menyediakannya untuk anjing yang lebih tua. Anjing dengan usia satu hingga dua tahun pasti akan dikenakan biaya lebih rendah untuk insurans haiwan kesayangan berbanding dengan anjing yang berumur lebih dari 8 tahun dan jauh lebih tinggi untuk anjing yang berumur lebih dari 9 tahun.

Keturunan anjing:

Terdapat beberapa baka anjing yang membezakan antara satu sama lain dan itulah sebabnya mempunyai kriteria kos insurans yang berbeza.

 • Anjing yang lebih besar lebih mahal seperti seorang Gembala Jerman memerlukan £ 8 untuk menginsuranskan, seorang Boxer dengan harga £ 10 dan seorang Siberian Husky dengan harga £ 11.2 sebulan.

 • Anjing yang berkemungkinan mengembangkan keadaan spesies yang berkaitan dengan keturunan juga jauh lebih mahal, Basset Hound dengan harga £ 8 hingga Bulldog dengan harga £ 11.5 .

 • Sedangkan baka terrier yang berfungsi seperti Lakeland terrier dan Plummer terrier sangat kuat oleh itu memerlukan £ 9,7 sebulan.

 • Untuk kumpulan pembiakan kecil dan sangat kecil yang disebut anjing mainan seperti Malta, Poodle, dll. Insurans haiwan peliharaan berharga £ 9 untuk mereka.

Lokasi geografi:

Lokasi anda akan mempengaruhi harga yang dikenakan oleh amalan veterinar. Sebagai contoh, kos untuk insurans anjing di London jauh lebih tinggi daripada tempat lain. Setiap negara mempunyai had yang ditetapkan untuk kawasan atau bandar mereka sendiri dan tidak mungkin untuk membincangkannya, jadi mari kita ambil contoh kawasan yang berbeza di UK:

Kawasan Kos tahunan purata
Midlands Timur £ 316.42
Midland Barat £ 340.36
Yorkshire dan Humber £ 318.38
Inggeris Timur £ 385.28
England Barat Daya £ 337.76
Inggeris Barat Laut £ 345.01

Tetapi sekali lagi senarai harga ini bukan untuk semua jenis polisi, ia mungkin terhad kepada polisi masa yang terhad.

Ringkasan: Faktor-faktor ini mempunyai pengaruh besar terhadap kos insurans kesihatan kerana jika lebih banyak perkara yang ingin anda lindungi, atau anjing anda adalah jenis eksotik atau anda tinggal di beberapa bandar atau tempat yang mahal maka anda pasti perlu membayar lebih banyak.

Mengapa Insurans Kesihatan Anjing Penting?

Ia memberikan faedah berikut:

 • Membantu anda dalam mendapatkan ketenangan jiwa apabila anda yakin akan diberikan penjagaan haiwan kesayangan anda dengan sangat baik semasa sakit tanpa perlu risau akan perbelanjaannya.

 • Dengan meringankan perbelanjaan, pemilik dapat secara khusus memfokuskan kesihatan anjingnya.

 • Anda boleh memilih doktor haiwan dengan mudah sama ada mahal atau murah kerana anda mendapat insurans.

 • Dengan insurans, anda juga boleh memilih rawatan yang mahal .

Ringkasan: Tetapi yang paling penting, anjing-anjing terutamanya sangat setia kepada anda dan keluarga anda sehingga tidak pernah mengimbangi kesihatan pengawal keselamatan anda yang setia dan boleh dipercayai.

Soalan Lazim

Adakah insurans kesihatan saya melindungi anjing saya?

Walaupun anda menganggap anjing anda sebagai salah satu anggota keluarga anda, anda tetap tidak dapat melindungi anjing anda bersama dengan insurans kesihatan anda. Kerana insurans anda hanya untuk manusia di sekitar anda bukan haiwan kesayangan anda.

Apa yang tidak dilindungi oleh insurans haiwan kesayangan?

Sebilangan besar insurans haiwan peliharaan tidak merangkumi penyemburan, pemutihan, vaksinasi, penjagaan gigi, serpihan mikro, kawalan parasit, pemeriksaan tahunan, dll.

Adakah State Farm menyediakan insurans haiwan kesayangan?

State Farm memang menyediakan insurans perubatan haiwan peliharaan dengan bekerjasama dengan syarikat insurans Trupanion. Mereka secara berasingan tidak menawarkan insurans haiwan kesayangan tetapi sekarang mereka bekerja dengan trupanion tetapi mereka tidak mempunyai kawalan antara satu sama lain.

Kesimpulannya

Sekiranya anda seorang pencinta anjing, maka persoalan yang terlintas di fikiran anda adalah 'berapa kos anjing' sedangkan soalan yang perlu anda bimbangkan ialah 'berapa insurans kesihatan anjing?' Kerana setelah anda memilikinya, anda harus menjaganya dengan segalanya.

Baca Topik Berkaitan

Insurans Haiwan Peliharaan

Berapa Banyak Insurans Anjing?

Berapa Banyak Insurans Gigitan Anjing?

Kos Insurans Haiwan Peliharaan Banfield

Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Anjing

Kos purata insurans haiwan kesayangan

Insurans Haiwan Peliharaan Sihat

Berapa Banyak Insurans Kesihatan