Berapa Banyak Insurans Kesihatan

Beberapa aspek mempengaruhi kos insurans perubatan anda. Salah satu yang penting adalah usia, seks, kesihatan yang ada dan sebelumnya, di mana anda tinggal, dan jenis strategi. Pilih antara pusat, strategi yang lebih menjimatkan. Sekiranya anda mesti memperoleh strategi yang paling murah, anda mesti dilindungi.

Kesejahteraan Masa Kini dan Masa Lalu:

Terdapat hubungan antara masalah kesihatan anda sebelumnya dengan jangkaan kesihatan anda di masa hadapan. Masalah kesihatan anda yang ada tentu akan mempengaruhi kos anda.

Di mana awak tinggal:

Harga perlindungan insurans berbeza-beza bergantung pada negeri dan wilayah tempat anda menginap.

Jenis strategi:

Sekiranya anda memposting kemungkinan berbeza dengan strategi perlindungan insurans, pastikan anda membezakan "epal dengan epal." Sebagai contoh, bezakan strategi PPO dengan strategi PPO, bukan dengan strategi HMO. Pastikan anda membeza-bezakan strategi "Major Medical" dengan persediaan Major Medical, dan juga tidak dengan strategi lain.

Berapa kos perlindungan insurans?

Kami pasti akan menggunakan Blue Cross dan Blue Guard of North Carolina sebagai contoh: Pertama, anda memperoleh sebut harga internet. Petikan ini memikirkan usia, tempat, dan juga seks anda. Anda tidak dapat menjangkakan bahawa petikan ini pasti akan menggambarkan keadaan anda melainkan jika anda "kesejahteraan bersama."

Ke-2: anda boleh mendapatkan "petikan terakhir."

Untuk melakukan ini, anda pasti memerlukan membuat permohonan. Kaedah terpantas untuk melakukan ini adalah dalam talian. Walaupun demikian, jika kemampuan sistem komputer anda tidak ada, atau ketekunan anda dengan sistem komputer dikurangkan, anda mesti meminta perwakilan tersebut mengirimkan permohonan kertas kepada anda. (Tidak ada biaya aplikasi dengan Blue Cross serta Blue Guard of North Carolina.) Dengan perincian dari aplikasi ini, mereka pasti akan memberi anda "petikan terakhir".

Strategi mana yang harus anda pilih?

Salah satu elemen penting yang perlu diambil kira adalah harga bulanan biasa. Anda harus mempunyai kemampuan untuk membayar bulan unggul dan juga sebulan keluar. Jangan bermasalah sendiri dengan kos yang tidak dapat anda pertahankan. Anda pasti akan mempunyai pilihan mengenai tiga puluh strategi. Dapatkan antara strategi pusat. Jangan membeli salah satu strategi yang paling mahal, kecuali anda menyedari bahawa anda boleh menguruskannya.

Jangan buat kesalahan biasa:

Banyak orang berpendapat bahawa strategi yang paling berkesan adalah "juga mahal." Jangan menganggap bahawa kerana anda tidak dapat mengatur strategi yang anda "inginkan", anda tidak seharusnya mendapatkan strategi apa pun. Belilah strategi yang paling murah, jika anda mesti mendapat strategi. Sekiranya anda mempunyai dilema kesihatan dan kesejahteraan, anda tidak bermaksud membayar 10 ribu dolar.

Walaupun begitu, jika anda tidak mempunyai polisi insurans, anda pasti akan mempunyai insurans yang boleh ditolak lebih dari 10 ribu dolar. Sekiranya anda memerlukan jalan pintas koronari, misalnya, yang secara amnya membuat anda kembali sekitar $ 130,000, insurans yang anda tolak $ 10,000 pasti akan kelihatan jauh lebih baik. Elemen tambahan yang diberikan di bawah adalah bahawa banyak orang tidak menyedari bahawa jika anda tidak mempunyai insurans perubatan dan memerlukan pintasan koronari, pusat kesihatan tidak perlu mengaku kepada anda melainkan ia merupakan kecemasan klinikal! Memerlukan pintasan koronari biasanya bukan keadaan darurat klinikal.