Berapa banyak insurans kesihatan? Di Amerika Syarikat ansuran bulanan atau tahunan berbeza dibayar oleh orang Amerika. Angsuran tahunan untuk empat keluarga berharga $ 20,576, dan majikan mengambil 71% daripadanya pada tahun 2019, pelan standard tertinggi untuk 27 tahun pada tahun 2020 adalah $ 723 Wyoming dan terendah di Mexico baru pada $ 282.

Tarikh pendaftaran terbuka rawatan kesihatan

Tarikh pendaftaran terbuka penjagaan kesihatan adalah jangka masa tahunan untuk mendaftar program insurans kesihatan jika anda layak untuk tempoh pendaftaran khas maka anda selalu berpeluang untuk mendaftar di pasar.

Bagaimana insurans kesihatan berfungsi?

Sebelum kita membincangkan pelbagai kelebihan insurans kesihatan, kita mesti tahu bagaimana insurans kesihatan berfungsi. Terdapat pelbagai jenis polisi kesihatan, yang biasanya ditawarkan sekali dalam setahun, jadi ketika pelanggan mendapatkannya (baik individu atau pekerja) syarikat insurans bertanggungjawab untuk pembayaran kesejahteraan anda selagi ansuran dibayar.

Ringkasan Pertama, anda harus mendaftarkan diri dalam tarikh yang dikeluarkan oleh kerajaan atau rancangan penaja majikan atau memiliki insurans swasta, kedua anda harus membayar ansuran secara berkala.

Adakah Insurans Kesihatan menjadikan hidup lebih bahagia?

Apabila memikirkan tentang insurans, selalu ada pertanyaan di dalam minda kita bahawa adakah insurans kesihatan membuat hidup lebih bahagia? jadi setelah melihat lebih dekat, kami mengetahui bahawa insurans memberi kami ketenangan fikiran kerana kesejahteraan mental dan sosial fizikal kami bergantung sepenuhnya kepada kesihatan kami, polisi insurans kesihatan dapat membatalkan kemungkinan perbelanjaan kesihatan yang buruk, kedua dapat mengurangkan kos perubatan yang tidak menyenangkan penjagaan, perlindungan insurans kesihatan yang dilaburkan ketiga dapat menghasilkan kesan pendapatan.

Ringkasan Ya insurans kesihatan boleh menjadikan hidup lebih bahagia kerana dapat mengurangkan kos rawatan perubatan kita yang berlebihan dan menyelamatkan kita dari perbelanjaan yang tidak menyenangkan.

Apa itu Premium?

Jumlah wang yang dibayar oleh individu atau perniagaan kepada syarikat insurans disebut Premium . Premium insurans kesihatan pada amnya dibayar setiap bulan, anda harus membayar kos premium sepenuhnya jika anda perlu mengasuransikan diri anda, dengan bantuan ini anda dapat mengetahui dengan mudah berapa harganya jika anda membeli pelan insurans kesihatan untuk diri sendiri. Walaupun terdapat cara dan harga yang berbeza yang dapat diakses, berdasarkan tahap liputan yang anda perlukan. Apabila anda membeli insurans sendiri, prosedurnya lebih rumit, hanya dengan memilih rancangan syarikat dan pembayaran ansuran akan datang dengan mudah melalui cek pembayaran gaji bulanan anda.

Ringkasan Premium adalah ansuran yang anda dan / atau majikan anda bayar untuk program insurans kesihatan setiap bulan, suku atau tahun.

perkara penting asas

  • Sekiranya anda baru berusia 26 tahun, atau anda tidak bekerja, bekerja sendiri, bekerja sambilan, memulakan perniagaan baru atau baru sahaja bersara maka anda mungkin perlu membeli perlindungan insurans kesihatan.

  • Pasaran insurans kesihatan yang diciptakan pada tahun 2014 oleh Affordable Care Act (ACA) adalah sumber terbaik untuk membeli perkhidmatan insurans kesihatan individu jika anda tidak mempunyai pilihan untuk mendaftar dalam program insurans kesihatan yang ditaja oleh majikan.

  • Warga negara yang sudah bersara berpeluang untuk mendaftar ke Medicare, Medigap, atau kelebihan Medicare jika mereka berkelayakan.

Membeli perkhidmatan insurans kesihatan dan bagaimana ia berfungsi

Pelan insurans kesihatan berkumpulan adalah sumber banyak orang Amerika untuk mendaftar dalam insurans kesihatan oleh majikan mereka. Medicaid dan Medicare juga merupakan nama utama penyedia insurans kesihatan. Medicare pada dasarnya adalah untuk mereka yang berumur 65 atau lebih tua, atau orang muda yang menghadapi kecacatan, dan mereka yang mempunyai penyakit ginjal tahap akhir. Medicaid direka untuk orang Amerika yang berpendapatan rendah walaupun berumur. Kerajaan negeri atau persekutuan tidak membenarkan anda membeli insurans kesihatan secara langsung kepada mereka. Sekiranya anda tidak memenuhi syarat untuk Medicare dan Medicaid dan syarikat anda tidak menawarkan program insurans kesihatan yang ditaja oleh majikan, maka anda harus membeli pelan insurans kesihatan dari syarikat insurans swasta atau dari pasaran insurans kesihatan.

Situasi ketika anda memerlukan insurans kesihatan swasta

Terdapat beberapa syarat di mana anda perlu membeli pelan insurans kesihatan individu dari syarikat swasta.

Berumur 26 tahun ke atas

Menurut Akta Penjagaan Mampu (ACA) kanak-kanak di bawah umur 26 tahun boleh bergantung kepada ibu bapa mereka, setelah usia 26 tahun mereka perlu membeli pelan insurans kesihatan mereka sendiri.

Menganggur

Sekiranya anda kehilangan pekerjaan, anda masih berkelayakan untuk mengekalkan rancangan insurans kesihatan anda melalui program yang digabungkan, Akta Gabungan Anggaran Omnibus (COBRA). COBRA membenarkan pekerja yang berkelayakan dan tanggungan mereka meneruskan rancangan insurans mereka walaupun mereka kehilangan pekerjaan. COBRA membolehkan pekerja meneruskan rancangan insurans kesihatan mereka sehingga 36 bulan (dalam keadaan tertentu) caj untuk mendaftar di COBRA sangat tinggi ini kerana orang yang bekerja harus membayar semua caj insurans itu sendiri, biasanya hanya sebahagian daripada pembayaran dibayar oleh majikan bagi pihak pekerjanya.

Pekerja sambilan

Sekiranya anda seorang pekerja sambilan maka anda harus memilih pelan insurans anda sendiri yang dibayar kerana pekerja sambilan kebanyakannya tidak mempunyai pilihan untuk mempunyai rancangan yang ditaja oleh majikan kerana pekerja sambilan bekerja lebih sedikit jumlah jam daripada pekerja sepenuh masa atau di sekurang-kurangnya 40 jam seminggu.

Bekerja sendiri

Seorang pekerja sendiri yang bekerja untuk dirinya sendiri tidak kira sama ada dia memiliki perniagaan atau bekerja sebagai pekerja bebas. Orang yang bekerja sendiri berkelayakan untuk memiliki insurans kesihatan, boleh diinsuranskan melalui pasangan mereka jika sudah berkahwin, jika tidak berkahwin maka harus membeli sendiri.

Memiliki perniagaan dan mempunyai pekerja

Apabila anda memulakan perniagaan dan mempunyai pekerja maka anda mungkin diminta untuk menawarkan insurans kesihatan kepada mereka, jika tidak diperlukan, anda mungkin berfikir untuk menawarkan pilihan tersebut untuk menarik calon pekerjaan yang berkelayakan untuk menjadi majikan yang kompetitif. Sekiranya anda perlu membeli rancangan insurans kesihatan perniagaan yang juga disebut pelan kumpulan.

Apabila anda, pasangan anda atau ibu bapa anda bersara

Anda tidak lagi layak mendapat rancangan insurans kesihatan penaja majikan apabila anda bersara. Sekiranya anda belum berumur 65 tahun dan belum cacat, anda perlu membeli pelan insurans kesihatan swasta sehingga anda berusia 65 tahun, maka anda boleh mendapatkan Medicare. Pesara juga memilih rancangan kelebihan Medigap atau Medicare peribadi.

Apabila syarikat insurans yang ada menurunkan anda

ACA menghentikan penanggung insurans daripada membatalkan perlindungan anda kerana keadaan yang sudah ada atau kerana anda telah membuat kesalahan dalam permintaan anda, terdapat juga syarat lain apabila perlindungan anda mungkin dibatalkan, juga boleh berlaku bahawa insurans anda sangat mahal sehingga anda tidak dapat membayarnya .

Ringkasan Di atas kita telah membincangkan keadaan di mana kita telah membincangkan bahawa ketika kita perlu membeli insurans kesihatan swasta sendiri jika kita perlu mempunyai perlindungan insurans kesihatan, dan telah membincangkannya adalah bijaksana untuk memahaminya dengan baik.

Berapa insurans kesihatan sebulan

Soalan berapa insurans kesihatan sebulan adalah soalan yang paling sering diajukan ketika anda berfikir untuk membeli insurans kesihatan. Ramai orang takut membeli rancangan insurans kesihatan mereka sendiri dengan relatif mengikuti program penaja majikan, beberapa berita menunjukkan bahawa saya kadang-kadang lebih ekonomik daripada rancangan penaja majikan. Seperti kajian yang menunjukkan yayasan keluarga Kaiser mengetahui bahawa ansuran bulanan standard untuk rancangan insurans penaja majikan untuk individu pada tahun 2019 adalah $ 603 dan $ 1,725 untuk perlindungan keluarga. Sebaliknya seperti yang dinyatakan oleh Yayasan keluarga Kaiser, anda berfikir untuk membeli insurans peribadi anda sendiri di luar rancangan penaja majikan, kos standard insurans kesihatan individu adalah $ 440 dan $ 1,168 adalah ansuran bulanan standard untuk keluarga. Sekiranya anda mencapai kesimpulan untuk membeli insurans kesihatan melalui pasaran, anda mungkin layak mendapat elaun penipisan perkongsian kos dan kredit cukai ansuran, ini akan berguna untuk menurunkan jumlah yang anda bayar untuk ansuran dan menurunkan potongan insurans dan insurans bersama anda, -pembayaran yang anda pertanggungjawabkan.

Ringkasan Dalam ini kita telah membincangkan mengenai kos insurans kesihatan untuk keluarga dan individu dan juga telah menyatakan kos insurans swasta dan kerajaan dan penaja majikan berbanding kos insurans kesihatan peribadi.

Soalan Lazim

Beberapa soalan yang paling banyak dijawab di bawah ini:

Berapa banyak yang anda bayar untuk insurans kesihatan?

Kos standard insurans kesihatan swasta untuk rancangan hospital bagi individu dewasa yang tinggal di NSW adalah antara $ 96 hingga $ 115.15 sebulan, sementara yang lain hanya berharga antara $ 14.30 dan 29.61 setiap bulan Februari (2020).

Apakah insurans kesihatan yang paling murah?

MEDICAID adalah pilihan insurans kesihatan termurah, walaupun anda pertama kali layak untuk mendaftar dalam program insurans persekutuan, pendapatan isi rumah anda mestilah kurang daripada 133% atau 138% dari tahap kemiskinan persekutuan (FPL).

Adakah lebih murah untuk membeli insurans kesihatan anda sendiri?

Pelan insurans kesihatan penaja majikan lebih murah daripada rancangan insurans kesihatan swasta. Insurans kesihatan di tempat kerja membantu anda membayar kos kesihatan anda. Undang-undang persekutuan menegaskan bahawa majikan besar harus membayar sekurang-kurangnya separuh daripada ansuran rancangan kesihatan.

Berapa banyak yang perlu saya bayar untuk insurans kesihatan sebulan?

Kos insurans kesihatan standard untuk tahun 2020 adalah $ 456 untuk seorang individu dan $ 1,152 untuk keluarga setiap bulan. Walaupun kos berbeza antara pilihan rancangan kesihatan yang banyak.

Bagaimana saya mendapatkan insurans kesihatan tanpa pekerjaan?

Tempat pasar adalah tempat yang tepat untuk mendapatkan rancangan insurans kesihatan yang berpatutan jika anda tidak bekerja melalui simpanan yang berdasarkan pada ukuran pendapatan isi rumah anda, anda juga layak mendapat rancangan kos percuma atau rendah melalui MEDICAID atau program insurans kesihatan Kanak-kanak (CHIP ).

Kesimpulannya

Memiliki insurans kesihatan adalah ketenangan fikiran bagi keluarga atau individu tidak kira anda menggunakannya program insurans kesihatan berasaskan majikan atau mempunyai rancangan insurans kesihatan swasta anda, perkara utama ialah anda mendaftar untuk itu kerana terdapat banyak cara untuk memilikinya dapat memenuhi keperluan anda, selain memikirkan berapa banyak insurans kesihatan yang harus anda pergi dan periksa pasar jika anda tidak mempunyai pilihan program penaja majikan, kerana insurans kesihatan adalah pasangan anda untuk hari-hari yang tidak dijangka.

ARTIKEL BERKAITAN

Bilakah Pendaftaran Terbuka Untuk Insurans Kesihatan 2020

Apa Yang Boleh Dikurangkan Dalam Insurans Kesihatan Dengan Contohnya?

Bagaimana Insurans Kesihatan Deductible Berfungsi?