Berapa banyak insurans? juga Panduan mengenai pelbagai langkah yang terlibat. Adakah anda mendapat wang anda kembali pada akhirnya?

Sering kali, tujuan pemilik rumah adalah untuk memastikan bahawa mereka mempunyai perlindungan polisi insurans yang mencukupi untuk memberi ganti rugi sekiranya kediaman mereka benar-benar hancur sepanjang kes yang dapat diasuransikan. Selesai menjadi lebih baik jika diberi separuh daripada nilai rumah anda - yang menunjukkan bahawa anda harus menambah faedah perlindungan insurans anda untuk memulihkan cara hidup anda atau anda perlu mengurangkan perbelanjaan hidup anda.

Seiring dengan mendapatkan nilai kediaman anda, kemungkinan besar anda juga ingin memastikan nilai harta benda anda untuk memastikan bahawa anda tidak diharuskan mencairkan kehidupan yang telah bersara serta penjimatan kos lain untuk membeli perabot, pakaian dan juga individu lain barang.

Mengira Jumlah yang Tepat untuk anda.

Semua maklumat ini mungkin tidak melakukan perkara yang lebih besar daripada membuat anda bimbang bahawa anda tidak mempunyai perlindungan insurans rumah yang mencukupi. Tetapi diintimidasi boleh menyebabkan ketidakaktifan, yang merupakan tindakan paling berbahaya yang boleh anda lakukan. Sebagai gantinya, buat strategi untuk mengenal pasti jumlah polisi insurans kediaman yang masuk akal untuk rumah tangga anda.

Mulakan dengan mendapatkan penilaian harta tanah. Walaupun ini mungkin mahal, ia dapat memberi anda konsep yang sangat baik mengenai nilai tempat tinggal anda dan juga had yang perlu anda pilih.

Kerja dengan wakil anda: Polisi insurans anda wakil boleh menawarkan anda idea tentang sebut harga kos penggantian syarikat insurans untuk rumah anda. Program oleh Marshall & Swift dengan serta-merta mengira maklumat termasuk lokasi dan juga harga bangunan serta menetapkan kemungkinan kos penggantian anda. Maklumat ini mungkin berubah setiap tahun jadi penting untuk meminta kemas kini wakil anda semasa anda memperbaharui rancangan anda.

Akhir sekali, menginsuranskan barang antik, karya seni serta pelbagai barang berharga lain melindungi pelaburan anda dalam karya ini. Walaupun lampiran nostalgia pada objek tidak dapat dilunasi sepenuhnya, nilai fizikal benda dan wang yang sebenarnya telah anda beli dapat.

Apa yang Dimasuki Menjadi "Seluruh".

Anda mungkin menganggap keseluruhan syarikat insurans anda menunjukkan bahawa anda pasti akan mendapat nilai jualan kediaman kami sehingga anda dapat membina semula atau membeli satu lagi rumah yang serupa. Tetapi sebenarnya terdapat banyak elemen lain yang berkaitan dengan keseluruhan yang terdiri daripada:.

Penyingkiran serpihan: Sekiranya insiden yang diinsuranskan meninggalkan zarah di sekitar harta benda anda, ini mesti dikeluarkan sebelum pembinaan semula dapat bermula. Ini adalah bayaran tambahan yang mungkin melebihi nilai rumah anda tetapi sangat mustahak untuk memulakan prosedur yang pasti akan menjadikan anda sihat.

Pertimbangan peraturan bangunan: Selama bertahun-tahun, sebagai penyesuaian produk bangunan, kod struktur yang diperlukan juga ditingkatkan. Tingkap kediaman ekonomi yang mungkin pernah diterima mungkin tidak cukup tahan angin untuk peraturan bangunan kejiranan anda, jadi membina semula kediaman anda boleh menaikkan banyak harga yang melebihi nilai sebenar kediaman anda yang terdahulu.

Pertimbangan bencana: Sekiranya malapetaka semula jadi adalah hasil daripada kes yang tidak dapat diinsuranskan, maka tidak mungkin rumah anda adalah satu-satunya rumah yang dipengaruhi. Itu menunjukkan bahawa firma bangunan dan pembinaan pasti akan dibanjiri dan juga dapat menaikkan kadar agar tetap berada di atas permintaan. Peningkatan ini juga boleh melampaui had polisi anda. Semasa menentukan kos pengganti kediaman anda, anda pasti ingin mengingatnya.

Perlu diingat, menjamin pelaburan terbesar dan juga penting rumah tangga anda adalah objektif utama anda semasa memperoleh polisi insurans. Walaupun anda mungkin memenuhi keperluan pemberi pinjaman dengan mendapatkan rancangan, itu bukan satu-satunya alasan anda melakukannya. Jamin bahawa anda dan keluarga anda akan mempunyai beberapa pilihan wang sekiranya anda mengalami peristiwa yang boleh diinsuranskan seharusnya menjadi keutamaan anda.