Berapa banyak insurans motosikal?

Anda sebenarnya semestinya menginginkan basikal . Setelah anda memilikinya, tindakan berikut untuk anda adalah mendapatkan polisi insurans motosikal. Namun dengan banyak syarikat insurans basikal di sekitar, sukar bagi anda untuk memilih mana yang betul. Lagipun, anda membayar wang tunai yang anda hasilkan dengan sukarela.

Anda juga boleh mendapatkan yang terbaik yang pasti dapat memenuhi setiap keperluan anda . Jangan bingung dengan semua maklumat yang diberitahu oleh ejen kepada anda. Berikut adalah beberapa petua yang anda perlukan sekiranya anda berhati-hati dalam membandingkan polisi insurans basikal.

Pilih syarikat insurans dengan bijak

Pertama sekali, anda mesti memilih syarikat insurans mana yang memberikan diskaun premium terbaik kepada anda. Anda juga harus memeriksa sama ada anda akan dapat menyimpan lebih banyak jika anda mendaftar dengan mereka dalam talian atau sebaliknya.

Satu perkara yang lebih penting untuk anda perhatikan ketika anda membandingkan insurans motosikal adalah memeriksa apakah syarikat itu merangkumi nilai pasaran dan juga dapat mengganti basikal anda, sekiranya berlaku kecurian. Terdapat beberapa syarikat insurans yang melakukannya tetapi ada yang tidak melakukannya. Anda boleh memilih mana yang anda pilih.

Terdapat juga beberapa penyedia insurans yang melindungi peralatan menunggang anda dan juga barang-barang peribadi anda sekiranya anda menumpahkan motosikal anda. Perlindungan insurans yang paling berkesan juga memberi jaminan jangka hayat untuk penetapan. Tetapi anda harus memastikan apa yang mereka sarankan dengan tepat seumur hidup.

Kadang kala, ini hanya bermaksud masa yang disediakan. Sama seperti perjanjian apa pun, anda perlu menyatakan semua pernyataan yang anda baca ketika membandingkan insurans motosikal.

Di Mana Anda Boleh Memotong Kos

Periksa harga diskaun yang diberikan kepada anggota organisasi seperti American Bike Organisation, BMW Bike Owners of America, Gold Wing Road Riders Association, Gold Wing Touring Organisation , atau Harley Owners Team. Sekiranya anda belum datang dari satu, mungkin bermanfaat untuk mendaftar.

  • Lulus dengan berkesan dari salah satu kursus latihan berkuda di Bike Security Foundation (yang mungkin anda perlukan untuk menyegarkan setiap 3 tahun).
  • Tanyakan mengenai diskaun untuk memasukkan basikal anda dalam polisi rumah atau kenderaan anda yang ada.
  • Pastikan rumah ekonomi anda tetap teratur. Sekiranya anda mempunyai dokumen membayar kos mengikut jadual, anda mungkin mendapat kadar perlindungan insurans yang jauh lebih rendah.
  • Hilang perlindungan insurans dan kemalangan yang meluas jika basikal anda lebih tua atau anda bersiap untuk melakukan pemasangan sendiri.

Hilang juga perlindungan perubatan jika anda dilindungi oleh kesihatan dan kesejahteraan yang menyeluruh dan juga polisi klinikal melalui majikan atau rakan kongsi. (Walaupun anda menggunakan perlindungan ini, ia akan mengambil kira polisi kedua dan hanya membayar perbelanjaan tersebut yang tidak dilindungi oleh rancangan klinikal utama yang mungkin anda miliki.)

Beberapa syarikat insurans motosikal memberikan pilihan kepada pelanggan mereka. Mereka menyedari bahawa Internet adalah tulang belakang abad ke-21 dan juga pelbagai pemilik motosikal pasti akan memilih untuk mendapatkan sebut harga dalam talian. Sekiranya anda ingin membandingkan polisi insurans motosikal, ini adalah faktor yang mesti anda fahami. Sekiranya anda menjumpai semasa anda berada dalam prosedur perlindungan insurans motosikal kontras, maka tandakan perniagaan tersebut. Kemudian periksa sama ada mereka juga memberikan kadar diskaun premium untuk penggunaan yang jauh lebih sedikit dan tambahan yang lebih besar. Jangan juga merasa bingung dengan syarat-syarat ini.