Berapa Banyak Insurans Haiwan Peliharaan untuk Kucing?

Insurans untuk kucing lebih murah daripada anjing tetapi harganya mungkin berbeza bergantung pada usia dan keturunan rakan berbulu anda. Kos insurans kucing juga bergantung pada pelan perlindungan yang anda pilih dan lokasi anda. Oleh itu, faktor-faktor tertentu yang tidak dapat anda ubah menentukan kos insurans kucing anda. Walaupun kos insurans haiwan kesayangan untuk kucing bergantung pada pelbagai faktor, kebanyakan premium insurans kucing bulanan bermula pada $ 10 untuk perlindungan kemalangan sahaja dan harga rata-rata antara $ 22- $ 46 sebulan untuk rancangan yang merangkumi kedua-dua kemalangan dan penyakit.

Apa yang Dilindungi Insurans Kucing?

Oleh itu, anda ingin tahu apa yang anda perolehi untuk premium insurans kucing anda? Sekiranya kucing anda mendapat penyakit, kemalangan, keadaan kongenital atau keturunan, penyakit kronik, atau barah; polisi insurans haiwan peliharaan standard merangkumi kos

 • Diagnostik : X-ray, Ultrasound, CT scan, MRI, Blood test, Laboratory Work.

 • Prosedur : Rawat inap, Pembedahan, Kecemasan dan rawatan khusus, Pesakit Luar, Rawatan Alternatif.

 • Ubat-ubatan : Ubat preskripsi dan suntikan dll.

Oleh itu, polisi asas akan merangkumi banyak perbelanjaan yang berkaitan dengan kesihatan untuk haiwan kesayangan anda, tetapi tidak semuanya. Oleh itu, mereka menawarkan pakej tambahan seperti pakej kesihatan dan pencegahan.

Apa yang tidak dilindungi oleh insurans kucing?

Insurans haiwan kesayangan anda tidak akan meliputi:

 • Keadaan yang sedia ada

 • Penjagaan pencegahan

 • Pemeriksaan tahunan

 • Vaksinasi

 • Membersihkan gigi kecuali kecederaan disebabkan oleh kemalangan.

 • Beberapa perkara lain yang tidak berkaitan dengan kemalangan atau kecederaan seperti spaying / neutering , latihan kepatuhan, dandanan, atau memberi kucing anda potongan rambut yang indah.

Apakah keadaan yang ada sebelumnya? Keadaan yang sudah ada bermaksud sebarang keadaan yang menunjukkan tanda dan gejala pada kucing anda sebelum polisi kucing anda aktif termasuk tempoh menunggu. Sebilangan besar syarikat insurans tidak merangkumi keadaan yang ada sebelumnya.

Sambungan Insurans Kucing Lain:

Insurans kucing tidak hanya terhad kepada bil doktor haiwan. Liputan kucing anda juga boleh meliputi:

 • Perlindungan Liabiliti : Ini merangkumi liabiliti undang-undang sekiranya kucing anda menyebabkan kerosakan pada orang lain atau hartanya.

 • Perlindungan Pembatalan : Sekiranya anda mengalami kerugian akibat pembatalan percutian kerana kucing anda sakit maka anda mungkin dilindungi.

 • Penutup Pencurian : Anda mungkin juga dilindungi sekiranya kucing anda hilang atau dicuri.

 • Bayaran Asrama : Sekiranya anda tidak dapat pergi ke hospital kerana tidak ada kesalahan anda sendiri; polisi mungkin memenuhi kos menaiki kucing anda.

 • Kematian : Sekiranya kucing anda terbunuh dalam kemalangan, syarikat insurans mungkin membayar sejumlah wang tunai.

Mengapa Anda Memerlukan Insurans Kucing :

apabila anda memiliki kucing, anda bertanggungjawab untuk menjaganya sepanjang penyakit dan kesihatannya. Dan seperti yang anda ketahui kos veterinar semakin tinggi dari hari ke hari. Tetapi jika anda mempunyai insurans kucing, ia akan memberi anda ketenangan dengan mengetahui bahawa jika kucing anda jatuh sakit atau cedera, kos rawatan akan ditanggung. Tetapi seperti semua bentuk insurans, terdapat banyak polisi yang ditawarkan yang mempunyai perbezaan besar dalam perlindungan yang mereka berikan dan tentu saja kos polisi ini.

Tahunan atau Sepanjang Hayat : Setiap kali anda membeli polisi insurans, adalah keputusan awal sama ada membeli pelan perlindungan seumur hidup atau tahunan. Polisi tahunan seperti namanya kekal selama 12 bulan. Kucing anda akan dilindungi selama 12 bulan dan anda akan dibayar balik untuk kos veterinar yang anda tanggung dalam tempoh ini. Selepas ini, sama ada anda membeli polisi baru atau membayar sendiri. Oleh itu, beberapa syarikat insurans menawarkan perlindungan seumur hidup. Walaupun harganya tinggi; anda tidak mempunyai had untuk menuntut pembayaran balik. Jadi, liputan sepanjang hayat lebih baik daripada tahunan.

Soalan Lazim

Adakah Insurans Haiwan Peliharaan untuk Kucing Berbaloi? Sekiranya anda mempunyai kucing dengan penyakit mahal seperti barah untuk diubati, insurans haiwan kesayangan mungkin akan membayar lebih banyak daripada yang anda harapkan. Sekiranya anda tidak mempunyai polisi untuk kucing anda, maka mungkin menjadi beban besar bagi anda untuk menanggung perbelanjaan rawatan kucing anda. Tetapi mungkin ada ketenangan untuk mengetahui bahawa bil doktor haiwan anda akan diganti.

Apakah Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Kucing? Polisi insurans haiwan peliharaan dari PETPLAN, TEMAN HAIWAN, PAWS SIHAT, TRUPANION, dan insurans haiwan peliharaan EMBRACE adalah beberapa polisi terbaik untuk kucing.

Bilakah Saya Perlu Mendapatkan Insurans Kucing? Apabila anda membawa pulang kucing anda, anda harus mendapatkan rancangan insurans untuknya. Tetapi jika anda tidak mendapatkannya, maka waktu terbaik untuk membeli adalah sebelum musim panas atau musim sejuk. Ketika itulah haiwan kesayangan anda terdedah kepada bahaya kemalangan dan penyakit yang paling bahaya.

Bagaimana saya memilih insurans haiwan kesayangan? Berikut adalah beberapa petua:

 • Bandingkan sebut harga dari syarikat yang berbeza.

 • Lihat rekod prestasi syarikat insurans.

 • Teliti apa yang dilindungi dan apa yang tidak.

 • Pilih rancangan yang sesuai untuk haiwan kesayangan anda.

 • Pilih penggantian , tinjau kos, dan daftarkan haiwan kesayangan anda.

 • Minta diskaun.

Baca Pencarian Berkaitan Insurans Haiwan Peliharaan Berapa Banyak Insurans Haiwan Peliharaan untuk Anjing Insurans Haiwan Peliharaan Terbaik untuk Anjing Kecil Adakah Insurans Haiwan Peliharaan Berbaloi? Apa itu Insurans Hayat?