Tinggal di Texas? Dan itu tanpa insurans penyewa? Ini mungkin berbahaya jika anda menghadapi kemalangan rumah. Oleh itu, cari tahu berapa banyak insurans penyewa di Texas dan dapatkannya. Di negara ini insurans mungkin bermula dari serendah $ 15 sebulan yang merupakan bukti yang baik untuk mengetahui tentang murahnya jenis insurans ini.

Lindungi rumah anda dengan insurans

Apa itu Insurans Penyewa?

Insurans ini adalah untuk penyewa yang tinggal di rumah atau apartmen. Ia membantu melindungi anda, harta benda peribadi anda, pengaturan tempat tinggal anda. Insurans penyewa memberikan beberapa faedah sama seperti insurans pemilik rumah. Tuan tanah juga memaksa insurans ini kerana mereka ingin melindungi harta benda mereka dari sebarang kerosakan oleh penyewa. Ini juga boleh dipanggil sebagai 'Penyewa insurans' .

Berapakah Kos untuk Insurans Penyewa di Texas?

Insurans penyewa adalah bahagian wajib untuk menjadi penyewa kerana rumah yang anda tinggal mungkin dilindungi oleh insurans rumah yang diambil oleh tuan tanah tetapi harta benda dan kepunyaan peribadi serta semua perabot dan susunan yang ada di dalam rumah itu memerlukan insurans penyewa kerana mereka adalah hak milik penyewa.

Rumah

Oleh itu, terdapat tiga faktor berbeza yang mempengaruhi kos insurans penyewa:

  1. Jenis liputan

Kecuali untuk struktur rumah yang tidak dilindungi insurans penyewa, aset peribadi lain dilindungi dalam insurans ini. Dan tanpanya kehilangan apa-apa akibat kejadian akan dilindungi oleh penyewa sahaja. Secara amnya terdapat tiga jenis perlindungan yang termasuk dalam insurans penyewa untuk melindungi kerugian kewangan:

  • Harta Peribadi: Seperti namanya, jenis perlindungan ini merangkumi kos untuk membaiki atau mengganti barang-barang peribadi anda yang hilang disebabkan oleh kebakaran, kecurian atau kejadian buruk yang lain. Tetapi beberapa insurans tidak melindungi kerugian akibat gempa bumi atau banjir. Sekiranya kerugian anda melebihi had liputan daripada yang tidak dapat ditanggung dalam jenis ini.

  • Perlindungan Liabiliti: Perlindungan ini adalah untuk kerosakan yang tidak disengajakan yang disebabkan oleh anda terhadap harta yang anda sewa. Atau ia juga boleh dilakukan oleh keluarga atau haiwan peliharaan penyewa. Tambahan jika ada tetamu anda yang terluka di harta tanah anda secara tidak sengaja, jenis perlindungan ini akan membantu anda. Tetapi jika kerosakan yang dilakukan melebihi had perlindungan liabiliti, maka perlindungan tidak akan menawarkan insurans.

  • Perbelanjaan Sara Hidup Tambahan: Kos sara hidup tambahan adalah yang paling mahal kerana meliputi keseluruhan kehidupan anda untuk jangka masa tertentu. Ia berlaku semasa harta tanah yang disewa sementara diperbaiki dan penyewa harus tinggal di tempat lain, maka perlindungan ini membayar semua perbelanjaan termasuk bil hotel, makanan atau perkara lain yang diperlukan.

  1. Jenis pembawa

Ini adalah salah satu faktor terpenting yang mempengaruhi kos insurans penyewa kerana hanya dengan bertukar antara syarikat dapat membantu anda menjimatkan banyak wang. Terdapat begitu banyak syarikat penerbangan yang menawarkan insurans penyewa yang mempunyai strategi yang berbeza. Untuk memilih yang mungkin anda ingin berkeliling di sekitar syarikat penerbangan ini untuk mengetahui apa yang terbaik yang anda dapat.

Di antara semua syarikat lain, tiga syarikat itu dianggap paling murah dan terkenal kerana pelbagai sebab:

  • Pelancong The pelancong insurans terkenal dengan pilihan liputan Ia menelan belanja sehingga hanya $ 18 sebulan.
  • Lemonade Ia mempunyai liputan berpatutan terbaik dengan harga termurah 18 dolar sebulan.
  • Perkhidmatan pelanggan State Farm Best adalah kualiti syarikat insurans ini, dengan kadar $ 25 sebulan.

Selain ketiga-tiga ini, terdapat pelbagai syarikat lain yang bersedia menawarkan beberapa pilihan lain dengan harga yang berpatutan:

Pengangkut Purata Premium Tahunan
Lemonade $ 138
Allstate $ 310
Pengembara $ 138
Liberty Mutual $ 124
Ladang Negeri $ 192
GEICO $ 246
Purata Negeri $ 192
Jaminan $ 230
  1. Lokasi harta tanah anda

Texas adalah sebuah negeri yang terpisah di Amerika Utara dengan banyak bandar yang berbeza di dalamnya.

Fort Worth- Bandar texas

Analisis bandar ke bandar juga bermanfaat bagi orang yang mencari insurans penyewa di Texas. Kos purata yang perlu dibayar setiap bulan di beberapa bandar Texas adalah:

Nama Bandar Purata Kos / Bulan
Dallas $ 24
Houston $ 32
Pasadena $ 35
Beaumount $ 33
Austin $ 24
San Antonio $ 28
Irving $ 26
Plano $ 21
Brownsville $ 33
Abilene $ 25
Garland $ 26
Fort Worth $ 27

Ringkasan: Kos insurans banyak bergantung pada ketiga faktor ini. Tetapi meningkatkan liputan anda, tinggal di kawasan kejiranan dan syarikat yang mahal boleh membuat anda tertanya-tanya tentang murahnya insurans penyewa.

Soalan Lazim

Adakah insurans penyewa diperlukan di Texas?

Ya, penyewa di Texas juga menghadapi masalah yang sama dengan harta tanah mereka. Dan juga tuan tanah juga akan meminta bukti insurans penyewa dari penyewa.

Siapa yang menawarkan insurans penyewa murah?

Polisi insurans termurah setakat ini, seperti yang dipilih oleh ulasan pelanggan, adalah insurans penyewa State Farm. Ia mempunyai harga yang paling berpatutan dan boleh didapati di banyak negara. Ia juga boleh diakses sendiri atau melalui perkhidmatan dalam talian. Purata kos sebulan yang diperlukan oleh State Farm adalah $ 18.

Berapakah harga yang baik untuk insurans penyewa?

Ini sangat sukar untuk dianggarkan tetapi menurut analisis kadar Insurance.com kos purata polisi insurans yang mempunyai perlindungan peribadi $ 40,000, ditolak $ 1,000 dan perlindungan liabiliti $ 100,000, akan menjadi 326 dolar setiap tahun atau $ 27 sebulan.

Kesimpulannya

Insurans sewa adalah jenis yang diperlukan di negeri-negeri seperti Texas kerana faktor risiko tinggi. Tetapi setelah meningkatkan liputan, anda mungkin perlu membayar $ 20 atau mungkin lebih dari itu. Pernyataan ini dengan mudah menjawab soalan bahawa berapa banyak insurans penyewa di Texas.

Baca Topik Berkaitan

Apa yang dilindungi insurans penyewa?

Berapa banyak insurans rumah?

Apakah insurans hayat? Panduan Lengkap Untuk Pemula

Apa itu Insurans Hayat Seluruh?

Berapa banyak insurans yang saya perlukan

Apa yang Dilindungi Insurans Pemilik Rumah?

Apa itu premium insurans?

Apa itu insurans?