Berapakah insurans penyewa setiap bulan? Tepatnya kadar premiumnya berkisar antara $ 15 hingga $ 30 sebulan memandangkan hampir semua negara. Insurans penyewa telah dinyatakan sebagai salah satu bentuk perlindungan kewangan yang paling berpatutan.

Insurans penyewa memerlukan wang

Berapa Insurans Penyewa?

Persoalannya berapa banyak insurans penyewa membawa pelbagai rentang kos bergantung kepada beberapa faktor. Juga setiap negara mempunyai syarikat insurans terbaik sendiri yang memberikan harga yang berbeza untuk kemudahan pelanggan.

Di Kanada:

Purata kos insurans sewa di Kanada dianggarkan $ 23 sebulan tetapi boleh naik atau lebih rendah bergantung pada lokasi kota-kota.

Bandar Kos Sebulan
Ottawa Bermula dari $ 15
Victoria $ 26
Toronto $ 20
Montreal $ 23
Vancouver $ 26
Edmonton $ 25
Quebec $ 15
Winnipeg $ 20
Calgary $ 25
Saskatoon $ 12
Timmins $ 12

Dan menurut syarikat insurans terbaik di Kanada, berikut adalah rentang pembayaran per bulan dengan mempertimbangkan pelanggan yang mempunyai kredit tinggi dan tidak ada tuntutan sebelumnya.

Syarikat Kos Sebulan Sebab untuk Memilih
Insurans TD $ 40.33 Lebih dipercayai
Insurans RBC $ 40.59 Ubah suai mengikut kehendak anda sendiri
CIBC $ 46.67 Proses dalam talian yang mudah
Desjardin $ 46.67 Menjana wang dengan bijak
Petak Satu $ 25.69 Paling murah dari semua
Sonnet $ 41.76 Perkhidmatan dalam talian penuh

Di USA:

Menurut penyelidikan tahun 2020 yang terkini, syarikat berikut telah dianggap sebagai syarikat insurans penyewa terbaik di Amerika Syarikat.

Syarikat Kos Bulanan Peringkat Sebab untuk Memilih
Lemonade $ 15.42 4.3 daripada 5
USAA $ 12 4.1 daripada 5 Terbaik untuk anggota tentera
Insurans Erie $ 11.33 4.0 daripada 5
Ladang Negeri $ 13.75 4.0 daripada 5 Terbaik untuk pengurusan dasar
Allstate $ 23 4.0 daripada 5 Terbaik untuk alat dalam talian
Keluarga Amerika $ 27.74 3.9 daripada 5 Terbaik untuk harga yang kompetitif
Di seluruh negara $ 16.08 3.9 daripada 5 Terbaik untuk liputan lanjutan

Tetapi untuk negara-negara AS yang berbeza, harganya mungkin berbeza seperti berikut:

Negeri Kos Bulanan
Arizona $ 15
Connecticut $ 16
Delaware $ 13
Georgia $ 18
Hawaii $ 15
Indiana $ 15
Louisiana $ 20
Ohio $ 15
Michigan $ 15
New York $ 16
Vermont $ 13
Washington $ 14

Insurans Sewa untuk pelbagai jenis rumah

Di Eropah

Eropah adalah antara tujuh benua yang mengandungi pelbagai negara berbeza yang terletak di hemisfera Utara. Harga rata-rata sebulan insurans penyewa di negara-negara ini adalah:

Negara Premium Purata Bulanan
Inggeris £ 11.25
Perancis € 16.66
Ireland € 15.08
Jerman Polisi asas untuk € 4
Denmark $ 14
Austria € 11
Hungary € 12
Finland € 8.5

Di New Zealand

Sebilangan besar syarikat insurans terbaik di New Zealand boleh memberikan atau menawarkan perlindungan harta tanah bernilai $ 25,000 dan kos akhirnya antara $ 30 hingga $ 60 sebulan hampir di mana-mana. Beberapa insurans penyewa terbaik di negara ini adalah:

 • Insurans AA
 • Insurans menara
 • Insurans AMI
 • Nyatakan
 • Trade Me insurans

Di Australia

Dengan mempertimbangkan semua jenis perlindungan , insurans penyewa di Australia berkisar antara $ 30 sebulan hingga $ 50 sebulan. Tetapi jika kos bulanan purata untuk harta tanah bernilai $ 20,000, beberapa syarikat insurans terbaik di sana, dibincangkan maka hasil berikut diperoleh:

Syarikat Purata setiap Bulan
Westpac $ 29
Kandungan Coles $ 27
St. George $ 29
Wang Dara $ 39
GIO $ 44
Belanjawan Terus $ 38
Youi $ 25
ANZ $ 50

Ringkasan: Oleh itu, jumlah insurans penyewa setiap bulan, di seluruh dunia, sangat berbeza kerana ekonomi negara, kadar mata wang masing-masing dan yang paling penting adalah lokasi tempat tersebut.

Berapakah Insurans Penyewa untuk Pangsapuri?

Bila-bila masa dan di mana sahaja orang mencari tempat untuk menyewa, kebanyakan mereka akan memikirkan untuk menyewa sebuah apartmen kerana itu akan senang didapat dan senang didiami. Oleh itu, persoalan yang tepat ialah berapakah insurans penyewa untuk sebuah apartmen? . Dengan mengira rata-rata, kos per tahun adalah 187 dolar atau untuk memudahkan 16 dolar sebulan harus dibayar oleh pelanggan.

Faktor yang Mempengaruhi Insurans Sewa

Terdapat beberapa faktor yang sangat mempengaruhi kos insurans penyewa setiap bulan dan yang harus dipertimbangkan semasa mengambil insurans:

1. Lokasi

Ini adalah faktor utama kerana tempat di mana anda tinggal sangat penting semasa mengambil insurans. Sekiranya anda tinggal di kawasan kejiranan yang tidak pasti tempat kejadian jenayah tinggi atau tempat anda tinggal lebih berisiko mengalami kerosakan akibat bencana alam maka harganya pasti tinggi.

2. Jumlah Deductible

Yang boleh ditolak adalah jumlah yang dibayar oleh anda tetapi akan dikompensasikan dengan premium. Oleh itu, lebih tinggi jumlah yang boleh ditolak, lebih rendah premium yang diperlukan.

3. Jenis Liputan

Terdapat tiga jenis perlindungan yang ditawarkan oleh setiap insurans penyewa:

 • Harta Peribadi : Melindungi barang-barang anda sahaja seperti pakaian, perabot, aksesori dan sebagainya.
 • Tanggungjawab : Melindungi jika anda secara tidak sengaja merosakkan harta benda orang lain atau orang lain.
 • Perbelanjaan Hidup Tambahan : Sekiranya anda dipindahkan sementara dari pangsapuri sewaan anda sendiri ke hotel atau kondo lain maka perbelanjaan akan ditanggung oleh jenis perlindungan ini.

Kosnya berbeza-beza bergantung pada liputan yang anda pilih. Dan sangat jelas bahawa jika anda memilih liputan harta benda peribadi maka akan dikenakan biaya lebih rendah jika dibandingkan dengan perlindungan perbelanjaan sara hidup tambahan kerana ia akan lebih mahal.

4. Bilangan Item Berharga

Kuantiti barang berharga berharga yang anda miliki juga mempengaruhi harga premium. Sekiranya anda menginsuranskan barang kemas berharga, anda mungkin perlu menaikkan kos premium atau anda juga perlu mengambil perlindungan tambahan untuk menutup barang-barang seperti ini.

5. Ciri-ciri Keselamatan

Ciri keselamatan merangkumi:

 • Penggera kebakaran
 • Kunci deadbolt
 • Kamera keselamatan, dll.

Sekiranya pelanggan mempunyai salah satu ciri yang disebutkan di atas dipasang di rumahnya maka dia mungkin mendapat potongan harga premium mereka kerana risiko kerugian yang lebih rendah.

6. Dasar Bundle

Polisi ini adalah untuk kemudahan pelanggan. Ini mesti mempunyai polisi lain, kemungkinan besar, polisi insurans kereta murah digabungkan dengan insurans penyewa untuk mengurangkan jumlah kos premium.

Ringkasan Disimpulkan bahawa tidak kira berapa harganya, anda dapat mengawalnya dengan mudah dengan mempertimbangkan semua faktor ini. Seperti mungkin anda boleh tinggal di kawasan yang agak selamat, dan mempunyai sistem keselamatan di pangsapuri anda atau anda boleh memilih untuk membayar potongan yang tinggi, dll.

Banjir dapur kerana beberapa musibah

Berapa harga Insurans Penyewa di Florida?

Florida walaupun mempunyai insurans penyewa rata-rata $ 16 sebulan tetapi boleh berubah dan meningkat hingga $ 29 sebulan yang sangat mahal bergantung pada jenis perlindungan yang anda pilih. Tetapi sebelum berpindah ke negeri ini, dan dengan sewaan, anda harus sedar bahawa berapa banyak insurans penyewa di Florida?

Berapakah Insurans Penyewa di Texas?

Hidup di Texas boleh menjadi sangat mahal kerana anda bukan sahaja perlu membayar semua perbelanjaan berkaitan keluarga, dan tentu saja sewa tempat tinggal anda. Tetapi bagaimana dengan insurans penyewa? adakah anda tahu berapa banyak insurans penyewa di Texas? Baiklah anda lebih bersedia kerana hampir $ 19 sebulan yang akan menjadi $ 228 setahun.

Soalan Lazim

Berapakah kos untuk memulakan insurans penyewa?

Perlindungan bernilai awal mungkin $ 20,000 atau $ 30,000, ini mungkin lebih banyak daripada harta semasa anda tetapi ingatlah insurans sewa ada untuk menanggung tanggungjawab anda dan perbelanjaan tambahan juga. Dan jangan risau jumlah keseluruhannya dapat dibahagi dalam beberapa bulan.

Bolehkah saya mendapatkan insurans penyewa pada hari yang sama?

Ia bergantung! Beberapa syarikat di luar sana tidak akan melakukan perkara polisi yang sama walaupun permintaan anda adalah insurans yang berpatutan dan perlindungan bukti cepat. Sebaliknya, sebilangan syarikat insurans bersedia dan boleh menawarkan polisi penyewa pada hari yang sama. Bukan hanya itu mereka dapat membantu anda dengan mengirimkan bukti kepada tuan tanah anda juga.

Adakah insurans penyewa melindungi kerosakan pada pangsapuri?

Satu-satunya perbezaan utama antara insurans penyewa dan pemilik rumah adalah bahawa kerosakan yang berlaku pada struktur rumah atau apartmen tidak akan dilindungi dalam insurans sewa. Oleh itu untuk menampung kerosakan yang berlaku di pangsapuri, tuan tanah harus mempunyai insurans tuan tanah.

Bolehkah rakan sebilik berkongsi insurans penyewa?

Ya rakan sebilik boleh berkongsi polisi insurans yang sama hanya jika nama semua rakan sebilik ada pada polisi tersebut. Tetapi menurut kebanyakan penyewa insurans, mereka semua harus mempunyai polisi peribadi yang berasingan kerana yang terbaik bagi setiap mereka adalah bertanggungjawab terhadap barang-barang mereka sendiri.

Kesimpulannya

Menjadi penyewa memerlukan pembayaran sewa bulanan yang jelas merupakan tanggungjawab utama penyewa. Tetapi ini bukan hanya jika anda mempunyai insurans penyewa, yang mana perlu, anda juga harus mengeluarkan sejumlah bulanan dari kredit anda untuk insurans tersebut. Untuk ini anda harus tahu berapa insurans penyewa setiap bulan? dan jumlah ini sekitar 20 hingga 30 dolar hampir di mana-mana.

Baca Topik Berkaitan

Berapa Banyak Insurans Penyewa?

Berapa Banyak Insurans Penyewa untuk Pangsapuri?

Berapa harga Insurans Penyewa di Florida?

Berapa Banyak Insurans Penyewa di Texas?