Adakah anda tahu berapa banyak insurans penyewa? Sekiranya tidak, anda harus tahu bahawa insurans penyewa sangat murah, harganya rata-rata $ 15 sebulan.

Maklumat mengenai Insurans Penyewa

Apa itu Insurans Penyewa?

Di dunia yang mahal untuk mendapatkan insurans, yang paling murah adalah insurans penyewa . Atau anda boleh memanggilnya sebagai 'Insurans Penyewa' atau 'Insurans Pangsapuri'. Ini adalah ejen pelindung harta benda peribadi anda yang ada di dalam rumah anda sekiranya sesuatu yang buruk berlaku pada harta yang disewa.

Kos Insurans Penyewa

Biasanya pemikiran insurans lain sangat mengerikan kerana akhirnya harganya akan berharga seratus dolar dari saku setiap bulan. Tetapi itu tidak berlaku dengan insurans penyewa, jenis ini hampir tidak akan dikenakan biaya hingga $ 300 setahun, jadi membeli polisi ini tidak akan menjadi masalah.

Ini juga mempunyai nilai tambah dari berbagai faktor yang berbeza bergantung pada biaya, memberi anda lebih banyak pilihan untuk menetapkan harga sesuai pilihan anda. Faktor-faktor ini adalah:

1. Lokasi:

Ini adalah faktor penting kerana setiap negara atau negara mempunyai kadar ekonomi mereka sendiri dan jika negara atau kota tempat anda berada, lebih terdedah kepada kerosakan akibat kebakaran, banjir atau bencana alam lain, maka pastinya premium akan lebih tinggi. Premium purata beberapa negeri bergantung pada lokasinya adalah:

Negeri yang mahal untuk insurans penyewa: Negeri-negeri berikut mengalami premium yang paling mahal antara lain kerana ia terletak di kawasan Selatan yang lebih berisiko menghadapi taufan:

Negeri Selatan Premium Tahunan Purata
Mississippi $ 258
Oklahoma $ 236
Alabama & Louisiana $ 235
Texas $ 232
Georgia $ 219

Negeri yang paling murah untuk insurans penyewa: Anda pasti bernasib baik jika anda tinggal di salah satu negeri di Barat kerana mereka mempunyai kos tahunan terendah yang perlu dibayar untuk insurans penyewa. Ini jauh lebih terlindung dari cuaca dan bencana yang melampau.

Negara Barat Premium Tahunan Purata
Utara Dakota $ 120
Dakota Selatan $ 123
Wisconsin $ 134
Minnesota $ 140
Lowa $ 144

Bangunan tinggi yang indah di Amerika Syarikat

2. Jenis liputan

Insurans penyewa menyediakan tiga jenis perlindungan yang bergantung sepenuhnya kepada kedai kredit anda.

 • Harta benda peribadi: Ia merangkumi semua harta benda peribadi anda sekiranya berlaku kerosakan akibat kebakaran, pencurian, atau vandalisme, dll. Tetapi ia tidak meliputi kerosakan akibat gempa bumi atau banjir, dengan kos premium tahunan yang lebih sedikit.
 • Perlindungan liabiliti: Perlindungan boleh membayar dari $ 100,000 hingga $ 300,000 untuk sebarang kecederaan atau kerosakan yang dialami oleh tetamu atau orang asing di harta sewaan anda.
 • Perbelanjaan hidup tambahan: Ia juga boleh disebut sebagai 'Perlindungan kehilangan-penggunaan'. Ia mungkin mahal kerana ia membayar semua perbelanjaan sara hidup sementara sekiranya kediaman anda tidak dapat dihuni.

Polisi lalai yang biasa di kebanyakan insurans penyewa merangkumi $ 25000 harta peribadi dan $ 1000,000 tanggungjawab peribadi tetapi ia boleh meningkat mengikut pilihan anda jika anda ingin memasukkan lebih banyak harta peribadi anda. Peningkatan perlindungan liabiliti boleh mempengaruhi lebih banyak kos tahunan daripada harta peribadi.

Perlindungan Harta Peribadi Perlindungan Liabiliti Peribadi Premium untuk Insurans Penyewa
$ 15,000 $ 100,000 $ 124
$ 15,000 $ 300,000 $ 132
$ 25,000 $ 100,000 $ 153
$ 25,000 $ 300,000 $ 161
$ 50,000 $ 100,000 $ 224
$ 50,000 $ 300,000 $ 236

3. Jumlah yang Boleh Dikurangkan

Deductible adalah jumlah yang harus anda bayar, dari poket anda sendiri, untuk kerugian yang berlaku sebelum polisi insurans bermula. Ini bermakna apabila anda mendaftar untuk insurans, maka akan ada tempoh menunggu di mana sekiranya berlaku, anda perlu membayar harga.

Tetapi pengurangan ini dapat dikompensasi dengan jumlah premium iaitu kos tahunan. Sekiranya anda memilih potongan yang tinggi, premium anda akan menjadi kurang. Polisi jenis ini yang boleh dikurangkan adalah dari $ 500 hingga $ 1000.

4. Nilai Kekayaan Anda

Kosnya juga bergantung pada jenis barang yang anda miliki atau jenis orang anda. Sekiranya anda mempunyai perabot kayu berkualiti tinggi, maka kosnya lebih tinggi untuk diinsuranskan tetapi jika anda adalah jenis orang yang boleh mendapatkan perabot terpakai sekiranya berlaku kehilangan atau kerosakan, maka premium akan lebih rendah. Jumlah barang anda juga mempengaruhi premium atau pada dasarnya ia adalah pemacu sebenar di sini.

Pastikan semua barang anda

5. Jenis Dasar Pembayaran

Terdapat juga pilihan untuk bagaimana anda mahu dibayar. Terdapat dua jenis polisi insurans penyewa:

 • Nilai tunai sebenar (ACV): Ini adalah jenis di mana syarikat insurans membayar nilai sebenar barang anda pada masa itu, bukan harga yang anda beli atau dengan mana ia boleh diganti.
 • Nilai tunai penggantian (RCV): Ini adalah polisi yang lebih sesuai kerana insurans akan membayar jumlah yang sama atau hampir sama untuk barang yang hilang atau rosak.

Jenis polisi yang anda pilih bergantung pada nilai item anda, jika anda ingin memastikan perkara yang bernilai lebih tinggi, anda pasti harus menggunakan polisi RCV. Tetapi perlu diingat bahawa di RCV penanggung insurans membayar lebih banyak sehingga mereka juga akan dikenakan biaya lebih tinggi.

Ringkasan: Insurans penyewa jauh lebih murah daripada insurans pemilik rumah. Walaupun insurans ini menawarkan banyak pilihan untuk setiap jenis keluarga di luar sana tetapi mungkin mahal bagi orang yang mempunyai kedai kredit rendah dan banyak perbelanjaan lain semasa menunggu.

Apa yang tidak dilindungi oleh Insurans Penyewa?

Sama seperti polisi insurans lain, insurans penyewa juga mempunyai beberapa pengecualian yang tidak dilindungi dalam jenis insurans penyewa. Mereka adalah:

 • Rosak disebabkan oleh pepijat: Makhluk-makhluk kecil ini dapat dengan mudah menghancurkan perabot kayu atau sofa anda. Anda lebih baik mengambil langkah-langkah menentangnya kerana apabila kerosakan disebabkan anda harus membayarnya dari poket anda sendiri.
 • Item yang sangat berharga: Insurans mempunyai had $ 2,500 untuk elektronik dan $ 1,500 untuk set perhiasan untuk perlindungan. Sebarang perhiasan, pusaka atau barang antik yang mahal tidak akan dilindungi oleh insurans ini sekiranya berlaku kecurian atau kehilangan. Kerana ini pasti menelan belanja melebihi had.
 • Bencana alam: Sejak awal sudah cukup jelas bahawa kerosakan yang disebabkan oleh banjir atau gempa bumi dan bahkan kerosakan saluran paip tidak dilindungi olehnya. Tetapi letupan gunung berapi atau taufan diliputi, tanpa disangka-sangka. Oleh itu, jika anda tinggal di kawasan yang terdedah kepada dua bencana ini, anda harus mempertimbangkan untuk membuat liputan tambahan.
 • Rakan sebilik: Rakan sebilik anda tidak akan dimasukkan dalam insurans penyewa anda sehingga dan melainkan jika dia membeli insurans tersebut untuk dirinya sendiri atau anda boleh memiliki insurans penyewa bersama.
 • Kenderaan automatik anda: Tidak, mereka tidak dilindungi di dalamnya kerana itulah insurans kenderaan yang ada. Walaupun barang-barang anda yang terdapat di dalam kenderaan anda dilindungi sekiranya barang itu dicuri.

Syarikat Insurans Terbaik pada tahun 2020

Pelbagai jenis polisi Insurans

Terdapat senarai beberapa syarikat insurans yang dinyatakan sebagai yang terbaik pada tahun 2020. Masing-masing dari mereka menawarkan premium berbeza bergantung pada jenis perlindungan yang mereka berikan.

Syarikat insurans Sebab untuk Memilih Purata Kos / Bulan Peringkat
Allstate Alat dalam talian $ 15 4.2 :derelict_house:
Di seluruh negara Liputan meluas $ 20 3.8 :derelict_house:
Liberty Mutual Potongan harga Serendah $ 5 4 :derelict_house:
Keluarga Amerika Harga yang kompetitif Kurang dari $ 15 4.8 :derelict_house:
Ladang Negeri Pengurusan dasar $ 18 4.2 :derelict_house:
USAA Anggota tentera dan keluarga Serendah $ 10 3.8 :derelict_house:

Berapakah Insurans Penyewa di Negara yang Berbeza?

Setiap negara mempunyai krisis ekonomi mereka sendiri dan mereka memberikan pembayaran yang sewajarnya. Insurans penyewa di beberapa negara berikut bergantung pada perlindungan yang mereka tawarkan.

Di Australia: Mengambil contoh syarikat insurans Allianz dari Australia, permulaannya hanya € 10 sebulan dan mempertimbangkan faedah lain, kosnya mungkin berbeza-beza.

Kebaikan Perlindungan Insurans Penyewa
Penginapan alternatif untuk anda 10% daripada jumlah yang diinsuranskan
Penginapan untuk haiwan kesayangan anda $ 500
Perlindungan liabiliti $ 20,000,000
Penggantian silinder dan kunci $ 1,000
Hak milik tetamu atau pelawat Sehingga $ 5,000
Kandungan yang mesti disimpan di luar Sehingga $ 2,000
Pembuangan serpihan 10% daripada jumlah yang diinsuranskan

Di New Zealand: Kos purata untuk insurans penyewa bergantung sepenuhnya pada polisi insurans yang anda pilih dan juga syarikat. Tetapi kadar standard bermula dari $ 20 sebulan di New Zealand.

Di Perancis: Sama ada flat atau rumah atau apartmen, semasa anda berada di Perancis, anda harus mendapatkan insurans penyewa tidak ada jalan keluar, ini seperti undang-undang di sana. Memandangkan lokasi anda, kedai kredit anda, barang-barang anda yang perlu diinsuranskan anda harus mendapat insurans bernilai € 100 hingga € 300 setahun.

Di Itali: Insurans penyewa adalah wajib di Itali yang menunjukkan bahawa kosnya mungkin serendah € 15 sebulan mengikut perhitungan liputan anda.

Apakah Diskaun dalam Insurans Penyewa?

Potongan harga, ini adalah perkataan yang paling menggembirakan untuk mendapatkan insurans kerana kadangkala insurans boleh menjadi lebih mahal. Terdapat beberapa faktor dalam insurans ini dengan mana anda dapat mengawal kosnya juga:

 1. Keselamatan: Pemeriksa insurans penyewa untuk mengikuti langkah-langkah keselamatan dan jika rumah anda dilengkapi dengan salah satu daripada kemungkinan anda akan mendapat potongan harga:
 • Alat pemadam api
 • Kunci deadbolt
 • Penggera pencuri mungkin tempatan yang membimbangkan rumah atau pusat yang membimbangkan seluruh sistem pemantauan.
 • Penggera asap, mereka mungkin sesuai untuk rumah atau pusat sistem pemantauan.
 • Penyiram automatik
 1. Bundle: Ini boleh menjadi nilai tambah jika anda menggabungkan insurans penyewa anda dengan polisi lain seperti polisi insurans kenderaan , ia akan memberikan potongan harga yang sewajarnya kepada anda.

 2. Kedai kredit: Ciri ini hanya boleh digunakan di beberapa negeri. Ia berfungsi dengan menjimatkan wang yang menunjukkan bahawa anda mempunyai kedai kredit yang baik yang memberi isyarat kepada penanggung insurans bahawa anda tidak akan menghadapi risiko.

 3. Premium penuh: Ia memberi faedah beberapa kali apabila anda dapat dan anda akan membayar premium sekali gus daripada membayar bulanan, ia akan memberikan potongan harga untuk pembayaran penuh .

 4. Tuntutan percuma Untuk jangka masa tertentu jika anda pergi tanpa menuntut apa-apa maka anda mungkin dipertimbangkan untuk tawaran diskaun.

Tag atau nombor diskaun

Berapakah insurans penyewa untuk pangsapuri?

Pangsapuri mungkin mempunyai kos berubah untuk insurans penyewa. Kos purata setahun adalah $ 187 untuk sebuah apartmen yang akan menghasilkan $ 16 sebulan. Tetapi ini tidak tepat kerana terdapat banyak faktor yang akan mempengaruhi kos sebulan.

Manfaat Insurans Penyewa

Insurans penyewa bukan sahaja melindungi barang peribadi anda, tetapi lebih dari itu, mari kita lihat:

 1. Perbelanjaan Hotel:

Tambahan kos sara hidup insurans penyewa sangat berguna pada masa rumah sewa anda tidak dapat digunakan dan anda harus beralih ke tempat lain. Semua perbelanjaan hotel atau sewa pangsapuri sementara, makanan, minuman lain ada di pihak insurans.

 1. Perbelanjaan Perubatan untuk Tetamu:

Sekiranya ada tetamu atau pelawat anda cedera di pangsapuri atau rumah anda maka insurans akan membayar sehingga had polisi. Beberapa polisi biasa mungkin menawarkan perlindungan perubatan dari $ 1000 hingga $ 5000.

 1. Kerosakan yang dilakukan oleh Kanak-kanak

Kadang-kadang anak-anak mungkin gelisah dan boleh menyebabkan kerosakan harta benda orang lain atau kadang-kadang secara tidak sengaja anda juga boleh menyebabkan kecelakaan di rumah jiran atau jika berlaku seperti memecahkan pasu atau sesuatu, kerosakan yang disebabkan oleh anda atau anak anda dapat dibayar dikeluarkan oleh syarikat insurans juga.

 1. Kos Perundangan

Sekiranya anda dituntut kerana menyebabkan kecederaan pada pengunjung anda secara tidak sengaja, maka perlindungan liabiliti mungkin dapat membantu anda dalam membayar kos undang-undang dan bil mahkamah. Had ditetapkan oleh anda bermula dari $ 100,000 dan boleh mencapai $ 300,000.

 1. Milik jauh dari Rumah:

Apabila barang peribadi anda dicuri dari kereta atau dari bilik hotel, maka liputan di luar premis boleh meliputi jumlah tersebut tetapi hanya dibenarkan dari bahagian rancangan perlindungan peribadi anda seperti perlindungan 10% mungkin dibenarkan untuk perkara di luar premis.

 1. Gigitan Anjing:

Gigitan anjing biasanya dilindungi oleh insurans penyewa sama ada anjing anda menggigit di dalam atau di luar tempat penginapan. Tetapi ia mesti diperiksa semasa meninjau kerana beberapa penanggung insurans tidak memasukkannya atau mungkin menetapkan hadnya.

 1. Barang yang Dipinjam:

Oh ya barang yang disewa dan dipinjam juga termasuk dalam liputan harta benda peribadi, kerana setelah anda meminjam barang itu akan menjadi milik anda yang menurut peraturan harus dilindungi oleh mereka.

Ringkasan: Terdapat beberapa faedah lain dari insurans sewa, oleh itu yang perlu anda lakukan ialah dapatkan satu untuk menjaga keselamatan anda dan perbelanjaan anda.

Soalan Lazim

Bolehkah anda mendapatkan insurans penyewa dalam talian?

Ya sudah tentu anda boleh mendapatkannya dalam talian. Terdapat laman web yang disediakan untuk setiap syarikat insurans khusus dari mana anda boleh mendaftarkan diri anda dengan segera untuk liputan pilihan anda.

Adakah insurans penyewa lebih murah daripada insurans pemilik rumah?

Insurans penyewa pastinya lebih murah daripada insurans pemilik rumah kerana insurans rumah merangkumi semua perkara yang dilakukan oleh insurans penyewa dan selain itu juga merangkumi perlindungan untuk pembaikan atau kerosakan struktur rumah.

Bagaimana anda membeli insurans penyewa?

Semasa membeli insurans penyewa, atau insurans lain, ada beberapa perkara yang perlu anda perhatikan;

 1. Kenali apa yang dilindungi.
 2. Pilih jumlah perlindungan yang berpatutan.
 3. Fahami liputan yang berbeza
 4. Kumpulkan dan periksa polisi insurans penyewa anda
 5. Cuba pilih yang boleh ditolak tinggi

Berapa insurans penyewa untuk perniagaan?

Sebilangan besar perniagaan kecil membayar sekitar $ 36 sebulan untuk polisi standard yang biasa-biasa saja untuk perniagaan ini. Tetapi ia mungkin berbeza-beza mengikut jumlah orang yang terlibat dalam pemberian sewa harian anda, jumlah pekerja, kadar jenayah, dll.

Mengapa insurans penyewa saya begitu tinggi?

Lokasi adalah faktor yang sangat besar yang mempengaruhi kosnya kerana jika anda tinggal di suatu tempat dengan lebih banyak risiko mengalami bencana alam daripada harganya akan sangat tinggi. Cubalah beralih ke tempat yang kurang kemungkinan mengalami kerosakan.

Kesimpulannya

Pendapatan insurans, antara $ 15 hingga $ 30 sebulan. Perkara itulah yang akan anda anggap sangat penting sebagai penyewa tidak kira di mana anda pergi atau di mana anda tinggal. Ini semestinya menjadi sebahagian daripada kehidupan anda kerana setiap yang anda miliki adalah penting dan tidak kira berapa banyak insurans penyewa yang mampu dimiliki.

Baca Topik Berkaitan

Apa itu Insurans Pemilik Rumah

Apakah Insurans Perlindungan Penuh?

Apa yang Dilindungi Insurans Pemilik Rumah?

Berapa banyak insurans rumah?

Apakah insurans liabiliti?

Apakah insurans Penyewa?

Insurans penyewa adalah insurans harta tanah atau insurans apartmen. Dalam polisi insurans penyewa, sebahagian daripada insurans pemilik rumah diberikan kepada sewa. Ini memberi manfaat kepada penyewaan sekiranya berlaku kejadian yang tidak dijangka seperti kerusakan gempa bumi, banjir, kemarau untuk melindungi pemilik dan penyewa. Berapakah insurans penyewa? Ia juga dikenali sebagai insurans penyewa yang ada untuk penyewa yang tinggal di rumah atau apartmen. Insurans penyewa melindungi rumah jika sesuatu yang buruk berlaku dengan rumah atau perkara-perkara. Polisi ini melindungi harta benda dan liabiliti pemilik yang tinggal di rumah sewa.

APAKAH PENUTUP INSURANS SEWA?

Insurans penyewa adalah jenis yang sukar untuk dipertimbangkan dan difahami kerana nampaknya sama dengan insurans rumah dan bangunan tetapi dari segi ia berbeza dan mempunyai perlindungan yang berbeza. Jadi, apakah perlindungan insurans Penyewa? Apabila anda diburu dengan situasi yang tidak dijangka seperti kecurian, kecederaan kepada pelawat atau kecelakaan lain, maka terdapat insurans penyewa. Insurans penyewa melindungi anda, barang dan pangsapuri anda.

Jadual Liputan

Jadi, berikut adalah jadual untuk mempertimbangkan perlindungan insurans sewa dan juga untuk menunjukkan apa yang tidak termasuk dalam insurans ini;

Jenis Liputan Apa Yang Boleh Diliputi Yang Lazimnya Tidak Dilindungi
Harta Peribadi Kos untuk membaiki atau mengganti barang-barang anda, seperti pakaian, perabot dan elektronik, sehingga had dalam polisi anda Kehilangan harta benda peribadi melebihi had liputan anda
Tanggungjawab Membaiki sekiranya anda merosakkan harta benda orang lain atau bil perubatan tetamu secara tidak sengaja sekiranya anda didapati bertanggungjawab atas kecederaan mereka Perlindungan tanggungjawab melebihi had perlindungan anda
Perbelanjaan Hidup Tambahan Kos tambahan yang dikenakan, seperti bil hotel, jika kediaman yang anda sewa rosak dan tidak dapat dihuni Kerosakan struktur bangunan yang anda sewa

Jadual ini menunjukkan perlindungan terbaik dari polisi ini dan juga menentukan perkara yang tidak diperlukan dalam insurans ini.

Berapakah insurans penyewa?

Seperti yang kita tahu insurans sewa merangkumi harga pembaikan dan kerosakan barang anda seperti komputer, pangsapuri, perabot dan barang-barang lain. jadi di sini kita membincangkan beberapa perkara untuk menentukan berapa banyak insurans penyewa?

Kos insurans penyewa berbeza dari satu tempat ke tempat dan bergantung kepada tuntutan anda, sejarah harta tanah, perlindungan yang anda tunjukkan dan kelebihan anda. Ini juga merangkumi tempat di mana anda tinggal mengikut syarat polisi. Menurut penyelidikan Canstar, jumlah premium yang diberikan berharga $ 50,000. Jumlah ini sangat besar dalam insurans ini. Premium polisi ini juga berbeza dari satu tempat ke tempat yang lain, jadi premium purata tahunan adalah;

 • Victoria $ 390 kos premium

 • Kos premium $ 404 South Wales

 • Kos premium $ 385 Queensland

Untuk menurunkan premium anda, anda perlu menambah kelebihan anda. Ini akan menjadikan kos premium anda lebih rendah dan mudah untuk anda tetapi pertama anda perlu membuat anggaran perlindungan anda.

Bagaimana insurans penyewa berfungsi?

Untuk menentukan bahawa bagaimana insurans penyewa berfungsi? Pertama, kita perlu menilai kandungan kita. Dalam hal ini, kami memerlukan Kalkulator Kandungan untuk menganggarkan nilai kandungan kami untuk mendapatkan projek yang sempurna dan menunjukkan perlindungan terbaik kami. Ia meningkatkan nilai isi yang berharga dan memberi nilai.

Anda juga perlu menyimpan catatan anda jika anda telah membeli polisi ini, ini akan membantu anda dalam membuat tuntutan untuk kandungan anda.

Bagaimana cara mengemukakan Tuntutan Insurans Penyewa?

Sekiranya anda dalam keadaan mengalami kerosakan atau kerugian, maka anda perlu menuntut secepat mungkin untuk menjalankan polisi dalam menyelesaikan masalah tersebut. Berikut adalah beberapa perkara yang membantu anda dalam menuntut;

 • Dokumentasikan barang-barang anda yang rosak dalam foto dan video untuk menunjukkannya kepada syarikat insurans agar dapat bertindak.

 • Hubungi ejen syarikat insurans anda secepat mungkin untuk melaporkan tuntutan.

 • Bercakap tentang perkara-perkara yang memerlukan pembaikan cepat untuk melindungi dari kerosakan yang lebih lanjut.

 • Bincangkan syarat insurans anda dengan ejen anda dan sediakan juga diri anda untuk menjawab soalan mereka dan ketahui mengenai syarat apa yang akan dikenakan kepada anda mengikut keadaan anda.

Bagaimana keadaan insurans penyewa melindungi anda?

Itulah titik utama bahawa bagaimana keadaannya? yang mana insurans penyewa digunakan.

Berikut adalah beberapa syarat dasar ini;

 • Rompakan atau kecurian

 • Bencana alam seperti ribut, banjir, taufan.

 • Kerosakan perlanggaran seperti perlanggaran kenderaan dengan harta benda anda

 • Api

 • Gempa Bumi dan Tsunami

 • Pokok dan menara yang tumbang.

Ini adalah beberapa syarat utama di mana insurans penyewa cepat bertindak.

Soalan Lazim

Kami akan membincangkan di sini beberapa soalan yang biasanya diajukan oleh orang sebelum membeli insurans ini;

Apakah perbezaan antara insurans penyewa dan insurans kandungan?

Dalam kebanyakan kes, kedua-dua istilah yang berbeza ini nampaknya sama dan sangat serupa dalam kriteria. Satu-satunya perkara yang menentukan polisi anda berbeza dengan insurans isi adalah anda menyewa atau tidak. Sekiranya anda penyewa, maka ada insurans penyewa untuk anda. Perkara lain ialah anda harus memeriksa liputan insurans penyewa untuk mengetahui dengan tepat jenis insurans itu.

Mengapa tuan tanah meminta insurans penyewa?

tuan tanah meminta untuk meminta insurans penyewa untuk melindungi barang-barang penyewa untuk mengurangkan potensi berisiko dan juga untuk mempertahankan dan menyekat tuntutan undang-undang ke atas mereka. Mereka memerlukan dari penyewa mereka untuk memiliki polisi insurans ini.

Kesimpulannya

Berapakah insurans penyewa? Insurans penyewa memberi anda perlindungan daripada kerosakan pada kandungan dan barang anda. Jumlah premium yang diberikan berharga $ 50,000 Seperti insurans lain, insurans ini juga memberikan kestabilan kewangan dan membantu anda memperbaiki kandungan anda. Insurans penyewa agak berbeza tetapi ada untuk menolong anda dari kerugian yang tidak dijangka.

Topik-topik yang berkaitan

Apakah insurans penyewa di Texas?

Apakah insurans liabiliti?

Apakah terma insurans hayat?

Apakah insurans Pemilik Rumah?