Berapa banyak insurans hayat yang saya perlukan kalkulator. Kalkulator menambah tanggungjawab (mis. Pinjaman gadai janji + pinjaman kereta + matlamat masa depan) dengan jumlah tahun yang anda inginkan untuk menggantikan pendapatan tahunan anda dan mengurangkan aset anda yang tidak menentu (misalnya wang pencen + baki bank + insurans semasa) daripadanya untuk mengira liputan.

Insurans nyawa, perkara yang perlu anda ketahui

Hidup adalah berkat dan begitu juga keluarga. Namun tidak ada yang dapat menyangkal keputusan takdir. Apabila malaikat kematian menelefon, anda harus segera menjawabnya, tidak kira anda mempunyai anak yang lebih muda atau ibu bapa yang lama bergantung sepenuhnya kepada anda.

Kerugian emosi dapat diatasi suatu hari tetapi keperluan kewangan selalu ada untuk menyusahkan orang yang anda sayangi ketika anda tidak lagi hidup untuk menyokongnya.

Tetapi jika anda tertanya-tanya mengapa mesti membeli sesuatu untuk penyokong keluarga, anda harus melihat secara terperinci mengenai insurans hayat untuk mengetahui dengan lebih baik apa itu insurans nyawa?

Insurans hayat adalah perjanjian sah antara pemohon dan syarikat insurans. Perjanjian ini selanjutnya diwakili oleh polisi insurans yang merangkumi semua perincian proses.

Menurut polisi ini, pemegang polisi wajib membayar jumlah tertentu sebagai premium polisi, dan jika pemegang polisi meninggal dunia, syarikat insurans pasti akan membayar pembayaran yang dijamin kepada benefisiari pemegang polisi.

:point_down:Lihat juga

Apakah insurans seumur hidup?

Adakah saya memerlukan insurans hayat?

Apa itu premium insurans?

Bagaimana insurans hayat berfungsi?

Prosiding insurans hayat bergantung pada jenis polisi insurans yang telah dibeli oleh seseorang. Sekiranya anda ingin mengetahui perincian lebih lanjut bahawa bagaimana insurans nyawa berfungsi , pelbagai faktor telah dibincangkan di sini.

Insurans hayat kekal meliputi keseluruhan jangka hayat pemegang polisi dan menawarkan akaun pelaburan bersama dengan faedah kematian.

Polisi insurans hayat berjangka tetap berkuatkuasa untuk jangka masa yang telah ditentukan dan kemudian perlu diperbaharui, ditukar, atau ditamatkan sesuai dengan keinginan pemegang polisi. Ia menawarkan premium rendah dan tidak ada akaun pelaburan.

Itu bergantung pada anggaran dan kehendak anda sama ada anda mahu membeli insurans kekal atau insurans hayat berjangka . Perbezaan antara keduanya adalah tempoh aktiviti dan akaun pelaburan.

Kedua-dua jenis polisi berbeza antara satu sama lain dengan cara tertentu:

Insurans berjangka Insurans kekal
Waris :white_check_mark::white_check_mark:
Pelan nilai tunai :x::white_check_mark:
Harga premium Rendah Tinggi
Penukaran polisi :white_check_mark::x:
Tamat tempoh Selepas penggal :x:
Manfaat kematian :white_check_mark::white_check_mark:
Perubahan faedah kematian :white_check_mark::x:
Tuntutan faedah kematian :white_check_mark::white_check_mark:

Gambaran umum mengenai cara kerja kedua-dua jenis polisi diberikan di bawah:

 • Setelah memilih polisi, langkah seterusnya adalah pilihan waris / benefisiari yang sesuai. Waris luar jangka juga diperlukan.

 • Premium ditentukan untuk membayar sama ada bulanan atau tahunan mengikut rancangan polisi atau pilihan pemegang polisi.

 • Kadang kala premium dibayar terlebih dahulu dalam jumlah sekaligus.

 • Dalam kes insurans hayat tetap, premium dibahagikan kepada dua bahagian, satu adalah kos insurans dan yang lainnya masuk ke akaun pelaburan yang dikenali sebagai akaun bernilai tunai.

 • Insurans hayat berjangka tidak memberikan nilai tunai dan hanya membayar faedah kematian sekiranya pemegang polisi meninggal dunia dalam jangka masa polisi.

 • Setelah kematian pemegang polisi, benefisiari membuat tuntutan untuk faedah kematian dan setelah dokumentasi yang diperlukan, polisi insurans membayar nilai muka.

:pencil2: Ringkasan Insurans hayat kekal menawarkan premium yang tinggi dan premium dibahagikan kepada dua bahagian, satu adalah kos insurans, dan yang lain masuk ke akaun pelaburan. Insurans berjangka mempunyai premium rendah dan tidak mempunyai nilai tunai.

Adakah insurans hayat berbaloi?

Sebilangan besar orang ketika membeli polisi atau bahkan berfikir untuk membeli polisi insurans hayat bertanya adakah insurans hayat berbaloi? Ya, sangat berbaloi jika:

 • Anda mempunyai anak-anak muda yang tidak dapat mencari nafkah dan memerlukan bantuan kewangan selama bertahun-tahun

 • Anda mempunyai ibu bapa tua yang bergantung kepada anda

 • Anda mempunyai anak-anak cacat yang akan selalu bergantung pada sokongan kewangan anda

 • Anda mempunyai pasangan yang bergantung kepada anda dan tidak dapat bertahan tanpa pertolongan anda

 • Anda harus membayar pinjaman gadai janji, pinjaman kereta, atau cukai harta tanah yang anda takut keluarga anda tidak akan dapat membayar setelah kematian anda

 • Anda seorang pelajar dan anda harus membayar pinjaman pelajar yang akan menjadi beban yang tidak tertanggung kepada ibu bapa anda sekiranya anda mati secara tidak sengaja sebelum membayarnya

 • Anda mempunyai anak yang belum berkahwin yang anda perlukan memerlukan pertolongan anda untuk menjayakan perkahwinan mereka

Semua keadaan ini menjelaskan bahawa insurans nyawa sebenarnya bernilai untuk keselamatan orang yang anda sayangi di masa hadapan. Ini akan memberi mereka nilai nominal untuk menampung perbelanjaan rumah tangga, bil perubatan, perbelanjaan akademik, dan pelbagai keperluan lain-lain.

Adakah cukai insurans hayat boleh ditolak?

Pada zaman kegemilangan, ketika semuanya dikenakan cukai, seseorang mungkin mempunyai pertanyaan semasa membeli polisi yang boleh dikenakan insurans insurans hayat? Sekiranya anda akan membeli insurans hayat berjangka, anda tidak perlu risau. Insurans hayat berjangka tidak dikenakan cukai walaupun anda mendapat faedah kematian.

Walau bagaimanapun, insurans hayat tetap dikenakan cukai dalam beberapa keadaan. Situasinya boleh:

 • Majikan membayar premium jika melebihi liputan $ 50,000 akan dikenakan cukai
 • Wang faedah yang terkumpul dalam akaun nilai tunai dikenakan cukai apabila dikeluarkan
 • Cukai harta pusaka dan harta pusaka jika anda mencalonkan dalam polisi "dibayar kepada harta pusaka saya"

 • Sekiranya faedah kematian tidak segera diberikan kepada benefisiari, sebaliknya disimpan oleh syarikat untuk jangka masa yang ditentukan oleh pemegang polisi, maka wang yang diperoleh sebagai faedah dianggap boleh dikenakan cukai

Apakah jenis kematian yang dilindungi oleh insurans nyawa?

Adakah orang sering tertanya-tanya jenis kematian yang dilindungi oleh polisi insurans? Atau mereka bertanya adakah insurans nyawa melindungi bunuh diri? Kematian bunuh diri dilindungi oleh beberapa syarikat sementara tidak ada perlindungan untuk kematian bunuh diri di kebanyakan syarikat insurans.

Berikut adalah senarai kematian yang dilindungi oleh insurans nyawa:

:white_check_mark: Kematian semula jadi :white_check_mark: Kematian akibat kemalangan :white_check_mark: Kematian akibat bencana alam seperti banjir, gempa bumi :white_check_mark: Kematian kerana beberapa penyakit mematikan seperti barah, kegagalan jantung

Kini, terdapat jenis kematian yang tidak dilindungi oleh insurans nyawa:

:x: Kematian kerana keracunan atau overdosis dadah:x: Kematian membunuh diri contohnya pembunuhan oleh waris:x: Kematian kerana terlibat dalam beberapa kegiatan jenayah

Namun ada beberapa kematian yang kontroversial yang bermaksud mereka dilindungi oleh beberapa syarikat dan tidak dilindungi oleh yang lain:

:question: Kematian bunuh diri:question: Kematian kerana kecederaan diri:question: Kematian akibat penyakit STD misalnya AIDS

:point_down:Lihat juga

Apakah terma insurans hayat dan bagaimana ia berfungsi?

Bagaimanakah insurans hayat istilah kumpulan berfungsi?

Syarikat insurans hayat terbaik

Syarikat insurans hayat hadir di mana-mana untuk memberi anda jenis polisi insurans mengikut anggaran dan keinginan anda. Berikut adalah senarai syarikat insurans hayat terbaik yang bekerja di Amerika Syarikat:us: bersama dengan peringkat semasa dan kadar purata setiap bulan.

1. Syarikat insurans hayat di Amerika Syarikat

Syarikat Penarafan daripada 5:star::heavy_dollar_sign: sebulan Ibu pejabat
Bersama barat laut 4.6 :heavy_multiplication_x: Wisconsin, Amerika Syarikat
Mempunyai kehidupan 4.3 10.79 New York
Ladang negeri 4.2 15.3 Bloomington, Amerika Syarikat
Kehidupan sepanduk 4.1 8.69 Maryland, Amerika Syarikat
Pengetua 4.0 8.78 Des Moines, lowa
Kehidupan Pasifik 4.0 :heavy_multiplication_x: California
Kurniakan 4.0 8.0 Texas
Kehidupan penjaga 3.9 10.01 New York
Di seluruh negara 3.9 13.12 Columbus
Primerica 3.9 :heavy_multiplication_x: Georgia
Massa bersama 3.9 10.22 Springfield, Massachusetts
Kehidupan New York 3.8 10.75 New York
Allstate 3.8 15.00 Northbrook
John Hancock 3.7 11.30 Boston, Massachusetts
Pelindung 3.7 8.93 Birmingham, Alabama
Kewangan Brighthouse 3.7 16.17 New York
Saling Omaha 3.6 11.84 Omaha, Nebraska
Berhemah 3.6 15.52 Newark, jersi baru
Genius dasar 3.5 17.82 New York
Kehidupan seharian 3.5 :heavy_multiplication_x: Boston, Massachusetts
Sproutt 3.5 :heavy_multiplication_x: Hartford
Insurans hayat kain 3.5 16.67 Brooklyn
USAA 3.0 12.00 Fredericksburg Rd San Antonio
Kehidupan tangga 2.5 35.01 New York
Bertemu Hidup 1.7 :heavy_multiplication_x: New York
Kumpulan antarabangsa Amerika 14.02 New York

2. Syarikat insurans hayat di UK

Berikut adalah senarai syarikat insurans hayat teratas di United Kingdom:uk: bersama dengan jenis polisi insurans yang terbaik. Kadar purata setiap bulan berkisar antara $ 5 hingga $ 15, bergantung pada jenis polisi, usia, kesihatan, dan hobi pemegang polisi.

Syarikat Keistimewaan Ibu Pejabat
Royal London Insurans hayat berjangka dan seumur hidup Bandar London
Liverpool Victoria Istilah peringkat, jangka bertambah, jangka menurun Bournemouth
Jalan Beagle Istilah tahap, jangka menurun Peterborough
Kehidupan Matahari Tiada ujian perubatan Toronto
Pejabat Pos Insurans berjangka Bandar London
Zurich Tahap, penurunan, jangka masa meningkat, sepanjang hayat Wales
Janda Scotland Hayat jangka panjang, sepanjang hayat Edinburg, Scotland
Hidup kawan :x: Pelabuhan Saint peter, Guernsey
Talian terus Istilah tahap, jangka menurun Dermaga, jalan Neville, Leads
Barclays Istilah tahap, jangka menurun London
Halifax Istilah peringkat, jangka meningkat, menurun, sepanjang hayat Gundukan, Edinburg
Aviva Tahap, jangka bertambah, jangka menurun Gurugram, India
Axa :x: London
Di seluruh negara Istilah tahap, jangka menurun Swindon, U. K

3. Syarikat insurans hayat di Australia

Syarikat insurans hayat terbaik di Australia:australia: telah disenaraikan di bawah, dengan alamat laman web dan lokasi ibu pejabat syarikat:

Syarikat Kedudukan % Bahagian pasaran Ibu Pejabat URL Syarikat
:one: Hayat TAL terhad 1hb 24.20 Sydney, wales selatan baru
:two: AIA Australia terhad Ke-2 15.10 Melbourne
:three: Zurich Australia terhad Ke-3 14.50 Sydney Utara
:four: MLC terhad Ke-4 11.60 Sydney Utara
:five: Kumpulan AMP Ke-5 10.50 Sydney
:six: Kumpulan BT / Westpac Ke-6 7.60 Sydney
:seven: Kumpulan comminsure Ke-7 6.60 Sydney
:eight: Insurans MetLife terhad 8hb 5.00 Sydney
:nine:Yang lain 9hb 3.20 :x::x:
:keycap_ten:Pandangan yang jelas 10hb 1.60 Sydney

Berapa banyak insurans hayat yang saya perlukan?

Insurans nyawa sebenarnya adalah perlindungan keperluan waris setelah kematian pemegang polisi. Oleh itu, jika seseorang bingung dengan soalan bahawa berapa banyak insurans hayat yang saya perlukan , dia harus melihat faktor-faktor berikut:

1. Keperluan keluarga

Sekiranya anda mempunyai keluarga dan ingin memberikan sokongan kewangan kepada mereka walaupun selepas kematian anda, anda harus melihat gaya hidup keluarga anda. Perlindungan insurans hayat mestilah 10-15 kali ganda dari perbelanjaan tahunan keluarga anda.

Sebagai contoh:

Sekiranya perbelanjaan tahunan keluarga anda adalah $ 50,000, anda harus membeli polisi dengan perlindungan $ 500,000 sekurang-kurangnya untuk menampung keperluan kewangan mereka sehingga mereka menetapkannya sendiri. Dengan wang yang besar ini, mereka dapat membuat pelaburan untuk mendapatkan pendapatan tetap.

2. Pinjaman atau hutang peribadi

Sekiranya anda perlu membayar pinjaman gadai janji, pinjaman kereta, atau beberapa kad debit, anda harus menambahkannya ke liputan yang telah dikira sebelumnya.

Sebagai contoh:

Sekiranya seseorang harus membayar pinjaman gadai janji $ 30,000, pinjaman kereta $ 5000, dan pinjaman bank $ 2500, dia harus menambahkan jumlah semua $ 37500 ke dalam $ 500,000 yang telah dikira sebelumnya.

3. Matlamat keluarga pada masa hadapan

Sekiranya anda mempunyai anak yang memerlukan sokongan kewangan untuk menampung perbelanjaan perkahwinan atau perbelanjaan akademik mereka, wang ini juga akan ditambahkan ke liputan yang diperlukan.

4. perbelanjaan pengebumian dan pengebumian

Sekiranya anda merasa bahawa keluarga anda tidak akan dapat menghabiskan upacara pengkebumian dan pengebumian anda, anda mesti mempunyai polisi pengebumian atau menambahkan jumlah yang diperlukan untuk pengebumian tersebut dalam faedah kematian yang dikira.

5. Kaedah tahun persaraan

Kaedah penting lain untuk mengira faedah kematian dengan menghitung baki tahun bersara dan kemudian mengalikannya dengan pendapatan tahunan anda.

Sebagai contoh:

Sekiranya anda berumur 45 tahun, dan tahun-tahun yang tinggal dalam persaraan adalah 20. Sekiranya anda memperoleh $ 50,000 dalam setahun, anda hanya perlu menggandakan jumlah $ 50,000 dengan tahun-tahun yang tersisa dalam persaraan misalnya 20 dalam kes ini. $ 100,000 akan menjadi liputan yang diperlukan.

Kalkulator insurans hayat

Kalkulator digunakan untuk mengira faedah kematian yang diperlukan oleh pemegang polisi. Ini menghitung liputan untuk polisi insurans hayat dalam dua langkah berikut:

1. Pengiraan keperluan

Tambahkan semua perbelanjaan yang perlu ditanggung oleh keluarga anda pada masa akan datang pada tahun-tahun yang anda perlukan untuk mengganti pendapatan anda, seperti: berapa kali anda ingin mengganti pendapatan tahunan anda + (perbelanjaan untuk perkahwinan anak-anak + perbelanjaan akademik + pinjaman gadai janji + pinjaman kereta + pinjaman bank)

2. Menolak aset tidak menentu

Aset tidak menentu seperti baki bank semasa, harta tanah, atau insurans hayat semasa. Jumlah yang terhasil adalah perlindungan yang diperlukan untuk insurans hayat.

Apa kata Dave Ramsey mengenai perlindungan insurans?

Dave Ramsey adalah suara wang di Amerika. Kata-katanya mempunyai nilai yang besar dalam kata-kata perniagaan. Sekiranya anda ingin mengetahui apa yang Dave Ramsey katakan mengenai perlindungan insurans hayat , berikut adalah jawapan langsung dan tepat.

Dia mengesyorkan mempunyai perlindungan yang 10-12 kali ganda dari pendapatan tahunan pemegang polisi. Sebab cadangan ini adalah bahawa faedah kematian sebenarnya adalah pengganti pendapatan tahunan pemegang polisi.

Apabila pemegang polisi meninggal dunia, tidak ada pendapatan tahunan atau bulanan bagi warisnya. Oleh itu, sejumlah besar faedah kematian akan mencukupi untuk menampung beberapa tahun keluarga pemegang polisi sehingga mereka dapat mencari nafkah sendiri.

:pencil2: Ringkasan Kalkulator menjumlahkan jumlah tahun yang anda perlukan untuk mengganti pendapatan anda dengan perbelanjaan yang diperlukan. Aset tidak menentu dikurangkan dari jumlah tersebut.

Soalan lazim

Orang sering mengemukakan beberapa soalan yang berkaitan dengan polisi insurans hayat untuk memuaskan diri mereka. Sebahagian daripada mereka telah dijawab di bawah:

1. Adakah insurans hayat haram atau halal?

Salah satu soalan yang paling sering ditanya ialah adakah insurans nyawa dibenarkan untuk membeli atau tidak? Jadi, terdapat kontroversi mengenai insurans hayat menjadi halal atau haram.

Polisi insurans khas (insurans jangka atau insurans kekal) mengandungi faktor ketidakpastian yang berlebihan dalam kontrak mereka

 • Ia boleh dianggap sebagai sejenis perjudian kerana akibatnya di masa depan sama sekali tidak dapat dipastikan seperti yang berlaku dalam insurans hayat yang diindeks

 • Faedah yang merupakan bahagian penting dari insurans hayat kekal dilarang sama sekali dalam Islam

 • Polisi insurans hayat boleh dimanfaatkan seperti premium yang lebih tinggi.

2. Adakah insurans hayat sejagat yang diindeks bermanfaat?

Insurans hayat berindeks adalah sejenis insurans hayat sejagat. Dalam insurans hayat terindeks, bahagian simpanan dilaburkan di pasaran saham atau pasaran bon.

Kenaikan atau penurunan nilai tunai bergantung pada prestasi kadar indeks pasaran. Kadang-kadang pelaburan juga dibuat dalam dana bersama. Jadi, jika pasaran berjalan dengan baik, nilai tunai meningkat, dan sebaliknya.

3. Berapakah kadar untuk insurans berjangka 30 tahun?

Insurans berjangka menawarkan kadar premium rendah berbanding dengan insurans kekal. Kadar purata sebulan untuk insurans jangka 30 tahun diberikan sebagai:

Umur Untuk wanita Untuk lelaki
30 $ 21.85 $ 23.08
35 $ 24.18 $ 26.47
40 $ 35.78 $ 40.22
45 $ 47.53 $ 54.40

4. Apakah polisi insurans hayat tambahan?

Insurans hayat tambahan adalah sejenis polisi insurans yang boleh diperolehi bersama dengan insurans hayat keseluruhan atau insurans hayat berjangka. Syarikat biasanya menawarkan insurans hayat berkelompok kepada pekerjanya yang tidak mencukupi.

Jadi, ada pilihan untuk memiliki insurans hayat tambahan yang juga ditawarkan oleh syarikat dengan kos yang sangat rendah atau percuma. Mungkin melibatkan liputan pengebumian.

5. Apakah kelemahan insurans hayat kekal?

Insurans hayat kekal melibatkan banyak faedah bagi pemegang polisi dan warisnya. Namun ada beberapa kelemahan yang berkaitan dengannya:

 • Wang terikat dalam akaun pelaburan dan pemegang polisi tidak boleh melabur di tempat lain
 • Ia menawarkan premium yang tinggi iaitu mahal
 • Ia tidak menawarkan fleksibiliti seperti yang berlaku dalam insurans hayat jangka panjang
 • Pengumpulan nilai tunai memerlukan banyak masa
 • Nilai tunai mungkin menyusut mengikut kemajuan pasaran saham atau bon

Kesimpulannya

 • Berapa banyak insurans hayat yang saya perlukan kalkulator adalah cara untuk mengira perlindungan yang diperlukan untuk polisi insurans hayat. Kalkulator insurans hayat menghitungnya dalam dua langkah.

 • Langkah pertama adalah penjumlahan perbelanjaan yang diperlukan (seperti keperluan keluarga, tujuan masa depan, gadai janji atau pinjaman kereta) dengan jumlah kali bertahun-tahun untuk menggantikan pendapatan pemegang polisi.

 • Pada langkah seterusnya, aset tidak menentu (seperti baki bank, insurans hayat semasa, atau harta tanah) dikurangkan dari jumlah perlindungan yang dikira sebelumnya.

Carian Berkaitan

Apa itu insurans bangunan?

Insurans kesihatan haiwan kesayangan terbaik

Apakah insurans tanaman?

Berapa banyak insurans kereta?