Berapa banyak protein dalam dada ayam ? Ramai orang tidak menyedari bahawa salah satu daripada beberapa protein berkualiti yang terdapat dalam diet hari ini sangat rendah kalori dan ia boleh mengandungi protein yang tinggi seperti daging lembu atau daging babi. Ketika kebanyakan orang memikirkan protein, mereka memikirkan daging merah seperti daging lembu, tetapi kajian menunjukkan bahawa terdapat kualiti pemakanan yang serupa pada dada ayam tanpa kulit, tanpa tulang, seperti daging merah yang lebih dikenali secara tradisional.

Berat dada ayam

Pengiraan untuk menentukan berapa banyak protein dalam dada ayam enam ons banyak bergantung pada berat dada ayam. Sekiranya anda mempunyai sedikit protein di bahagian dada ayam yang paling ramping maka jumlah kalori akan lebih tinggi daripada jika protein berasal dari bahagian payudara yang paling berminyak atau paling gemuk.

Walau bagaimanapun, ini tidak bermaksud bahagian dada ayam yang kurang berlemak atau kering lebih baik daripada bahagian yang lebih bertulang dan bergula . Sebenarnya, ada beberapa bukti bahawa orang yang memakan bahagian dada ayam yang lebih kurus dan kurang menggemukkan sebenarnya dapat menurunkan berat badan lebih banyak daripada orang yang memakan bahagian yang bertulang dan berminyak.

Protein diet

Dada ayam dibuat untuk menyediakan pelbagai protein makanan. Oleh kerana mereka tinggi protein tanpa lemak, vegetarian dan vegan akan mendapati bahawa ini menjadikan makanan rendah kalori dan protein tinggi yang dapat mereka nikmati. Rancangan diet yang sangat menjimatkan dan sihat adalah memasak payudara, membuang kulit, dan menggabungkan daging yang dimasak dengan beberapa jenis sayur-sayuran.

Semasa mempertimbangkan berapa banyak protein dalam bungkusan enam ons dada ayam untuk dibeli, atau untuk mengambil makanan tambahan, anda mungkin juga ingin mempertimbangkan kandungan seratnya. Sekiranya anda menambahkan serat ke dalam rancangan diet anda, anda akan dapati bahawa anda boleh mendapatkan protein yang lebih lengkap dari diet anda daripada jika anda hanya mengambil suplemen dengan sedikit serat di dalamnya.

Anda tidak perlu menjalani diet rendah atau tanpa lemak untuk mengambil berat tentang berapa banyak protein dalam makanan anda. Lemak tidak begitu bermasalah seperti yang diyakini banyak orang, dan makan makanan berprotein tinggi dapat menyihatkan dan baik untuk anda, dengan syarat anda memilih jenis makanan yang tepat. Makanan panggang dapat memberi anda sejumlah manfaat kesihatan, terutama ketika dipanggang tanpa digoreng.

Sekiranya anda ingin mengurangkan penggunaan kalori tinggi, dada ayam panggang di panggangan dengan sayur-sayuran berkualiti tinggi boleh menjadi alternatif yang sihat dan lazat daripada hidangan penuh pasta.

Berapa banyak protein yang perlu saya ambil dalam sehari?

Berapa banyak protein yang perlu saya ambil dalam sehari? Itu adalah soalan yang baik dan sukar untuk dijawab. Kerana sebilangan besar yang kita sebut protein tinggi adalah daging, kebanyakan doktor akan mengesyorkan agar vegetarian dan vegan mendapatkan protein sebanyak mungkin dari makanan mereka.

Ini dapat dicapai dengan memakan daging lembu tanpa lemak, ayam, ikan, dan putih telur. Vegetarian dapat memasak kacang dan biji-bijian kegemaran mereka di rumah, dan sebilangan vegetarian menikmati celup kacang, kentang panggang, dan oatmeal.

Apakah kaedah terbaik untuk memasak ayam?

Dada ayam panggang lebih sihat daripada ayam goreng. Memang benar bahawa anda dapat menjimatkan wang dengan memanggang dada ayam anda sendiri, tetapi juga benar bahawa anda akan membuat makanan yang lebih sihat dalam jangka masa panjang.

Kulit kekal, tetapi tidak bergumpal dan tidak "tenggelam" dalam jus seperti bahagian ayam lain. Kulit menjimatkan masalah memotong kulit yang tebal, tetapi masih lebih sihat daripada yang lain. Sudah tentu, memanggang dada ayam anda sendiri menawarkan pengalaman makan yang indah yang mungkin anda nikmati lebih daripada makan dada ayam goreng.

Adakah salmon adalah pilihan yang baik untuk diet protein tinggi?

Salmon mempunyai banyak manfaat kesihatan yang sama untuk dada ayam, tetapi terdapat juga banyak kalori. Lemak tepu adalah jenis lemak terburuk yang boleh anda konsumsi dan salmon adalah alternatif yang baik untuk daging merah ketika membatasi kalori anda. Terdapat keseluruhan industri yang dikhaskan untuk salmon rendah kalori atau rendah lemak dan anda boleh mendapatkan salmon jenis ini di peruncit tempatan anda atau dalam talian ; namun, anda mungkin membayar lebih banyak jika anda membeli-belah di pilihan yang paling sihat.

Kesimpulannya

Apabila anda memerlukan sumber protein yang baik dan sedang berusaha membuat rancangan diet rendah kalori, ayam, ikan, dan salmon membuat pilihan hebat. Mana-mana makanan ini dalam rancangan diet anda akan memberi anda protein dan akan memastikan rancangan diet anda tetap berjalan lancar. Tetapi, jika anda ingin memanfaatkan rancangan diet anda, anda mungkin mahu menambahkan makanan lain ke dalam telur vegetarian.