Adakah anda menghabiskan berjam-jam setiap hari di hadapan cermin untuk menjadi cantik? Walaupun solek adalah cara yang menyeronokkan untuk mengekspresikan diri dan meningkatkan ciri-ciri anda, anda tidak perlu bergantung kepadanya sebagai alat penentu untuk menentukan kecantikan anda. Tampilan bogel dan semula jadi bukan sahaja dapat menjadikan keaslian anda bersinar, tetapi juga perkara terbaik yang dapat anda bawa. Nah, adakah mungkin untuk membuang rutin pagi anda pada beberapa hari dan masih kelihatan cantik?

Jawapannya adalah ya! Berikut adalah beberapa petua mudah untuk menjadikan kecantikan anda bersinar ketika anda menjadi semula jadi.

Cara Cantik Tanpa Makeup

Terus terang, ini mengenai bahagian dalam diri anda dan seberapa baik anda menjaga diri anda. Ya! Anda mesti mengambil kira aspek penting dalam diet, tabiat, gaya hidup dan rutin penjagaan kulit anda. Sekiranya salah satu daripada barang-barang ini rosak, kesannya pasti akan mencerminkan kesihatan dan penampilan keseluruhan anda. Mari lihat petua!

 1. Makanlah kulit anda yang berseri
 2. Minum banyak air
 3. Tidur dengan tenang
 4. Ketahui ramuannya
 5. Bersenam untuk kulit yang lebih sihat
 6. Ikuti rutin penjagaan kulit yang konsisten
 7. Pengelupasan adalah kunci
 8. menjadikan pelindung matahari wajib
 9. Menghilangkan tekanan
 10. Minum teh hijau
 11. Beri wajah anda dengan urutan
 12. Manjakan jalinan anda
 13. Pakai pakaian yang sesuai
 14. Menjaga dengan baik
 15. Jagalah senyuman anda
 16. Dapatkan potongan rambut biasa
 17. Rawat jerawat anda dengan cara yang betul
 18. Gunakan makanan tambahan asas
 19. Kurangkan sampah
 20. Melabur dalam krim malam
 21. Kekalkan postur badan yang baik
 22. Sediakan beberapa topeng muka buatan sendiri
 23. Tidur di sarung bantal sutera
 24. Ikuti aktiviti yang menggembirakan anda
 25. Peluklah diri, kekurangan dan segalanya

Peraturan Mudah Untuk Tampil Hebat Tanpa Mekap

Keindahan selalu ada dalam fesyen. Hari ini, banyak gadis menghabiskan banyak masa untuk memakai solek agar tidak memakai apa-apa. Tetapi mengikuti beberapa peraturan kecantikan dapat membantu anda kelihatan hebat tanpa menggunakan produk di wajah anda.

Berikut adalah beberapa peraturan mudah yang apabila diikuti menjadikan anda kelihatan sempurna:

 • Menjadikan kening anda kelihatan sempurna

 • Menonjolkan mata anda

 • Memutihkan gigi

 • Jangan lupa bibir anda

 • Jaga rambut anda

 • Gunakan pelindung matahari

 • Fokus pada kulit anda

 • Dapatkan tidur yang mencukupi

 • Pertimbangkan semula diet anda

 • Cari warna anda sendiri

Cara Cantik Secara Semula Jadi

Anda boleh menjadi cantik secara semula jadi dengan membuat perubahan kecil pada rutin kecantikan dan diet anda. Mengetahui bagaimana menjaga kesihatan kulit anda, menjaga gaya hidup sihat, dan menjaga rambut anda adalah mustahak untuk merasa lebih menarik. Dengan beberapa perubahan untuk meningkatkan kesihatan dan keyakinan anda, anda akan menuju ke kecantikan semula jadi dalam masa yang singkat!

1. Tentukan jenis kulit anda:

Mengetahui jenis kulit anda sangat penting jika anda memilih pencuci muka dan alat solek yang lain. Sekiranya anda belum mengetahui jenis kulit anda, anda boleh mempelajarinya dengan mencuci kulit tanpa tempat tidur anda tanpa produk lain. Kemudian pada waktu pagi, sentuh zon T wajah anda, iaitu dahi, tulang pipi, hidung, dan ■■■■. Perhatikan jika berminyak, kering, atau normal.

 • Sekiranya zon T anda sangat berminyak, anda mempunyai kulit berminyak.
 • Sekiranya anda mempunyai zon-T yang berminyak dan kawasan luar yang kering, maka anda mempunyai kulit kombinasi.
 • Sekiranya kulit anda kering seluruhnya, anda akan mempunyai kulit kering.
 • Sekiranya kulit anda sedikit berminyak di zon T, dan agak kering (tetapi tidak bersisik) di zon luar, maka anda mempunyai kulit normal.

2. Tanggalkan alat solek anda dengan alat solek sebelum tidur setiap malam.

Tertidur dengan solek anda, walaupun selesa, boleh merosakkan kulit anda dan menjadikan kulit anda lebih muda kelihatan muda dan cerah. Untuk menanggalkan solek dengan cepat sebelum tidur, gunakan bola kapas dengan penghilang solek berasaskan minyak atau dua fasa untuk membersihkan maskara dan pelindung mata dari mata anda. Pegang pada kelopak mata dan bulu mata anda selama 10 saat untuk merosakkan solek.

 • Elakkan bebola kapas kerana ini akan meninggalkan serat pada kulit anda yang dapat menyumbat pori-pori anda.
 • Penghilang berasaskan minyak paling berkesan untuk solek kalis air, dan penghilang solek dua fasa berfungsi untuk semua yang lain.
 • Gunakan penghilang solek berasaskan minyak untuk gincu tahan lama.
 • Anda juga boleh menggunakan pembersih solek pra-rendam untuk pilihan yang lebih pantas!

3. Cuci muka dengan pencuci dua kali sehari.

Mencuci muka setiap hari dapat melarutkan minyak dan solek yang tumbuh di liang roma anda pada siang hari. Untuk menggunakan bahan pencuci, cukup gosokkan detergen di pipi, hidung, telinga, garis rambut, dahi, dan alis anda. Lap dengan kain lap yang lembap sehingga wajah anda bersih.
 • Anda boleh mengisi singki atau mangkuk dengan air panas dan menggosok wajah anda selama 2 minit untuk membuka liang dan melonggarkan kotoran sebelum mencuci.

4. Kurangkan penggunaan solek anda untuk mempromosikan kulit yang sihat.

Banyak produk kosmetik dibuat dengan bahan kimia berbahaya yang menjadikan kulit anda kurang sihat dari masa ke masa. Contohnya, concealer menutup pori-pori dan mencegah kulit anda bernafas, sementara memakai solek pada jerawat menjadikannya lebih teruk. Jenis solek yang berbeza juga boleh menyebabkan kerengsaan dan keradangan pada kulit.

 • Sekiranya anda memutuskan untuk berhenti memakai alat solek, anda mungkin mengembangkan perspektif yang berbeza mengenai perkara yang anda fikirkan adalah kekurangan, seperti parut, tahi lalat, atau jeragat.
 • Anda juga akan menjimatkan waktu pagi dan malam jika anda tidak memakai solek sepanjang masa. Anda tidak akan menghabiskan banyak masa untuk membersihkannya pada waktu malam dan anda akan mempunyai masa untuk melakukan perkara lain sebelum tidur.

Bagaimana Menjadi Anak Lelaki Cantik

Hanya gadis yang boleh kelihatan cantik? Tidak, tidak! Anak lelaki juga berhak untuk kelihatan cantik dan tampan dan menarik.

Anda telah banyak mendengar tentang rampasan, tetapi mempunyai rampasan lelaki agak berbeza. Anda harus mempertahankan keyakinan dan gaya yang sama seperti yang dituntut oleh kesombongan normal, tetapi anda juga perlu menambahkan sedikit kilauan pada gaya dan tingkah laku anda. Berpakaian dengan baik dan mengambil berat tentang penampilan anda sangat mustahak untuk memiliki penampilan lelaki yang cantik.

01. Jaga rambut dan kulit anda dengan baik.

Segala-galanya kelihatan sempurna pada diri anda, dan setiap orang harus tahu betapa anda mengambil berat tentang diri anda dan penampilan anda. Itu sebahagian daripada menjadi anak lelaki yang cantik! Dapatkan potongan rambut dan cukur secara berkala. Beli krim kulit dan pelembap. Lakukan yang terbaik untuk memastikan penampilan anda sempurna.

02. Beli cologne.

Bahagian itu sangat penting. Lengkapkan diri anda dengan asap berjenama terbaik yang boleh anda beli, seperti Pony dari Ralph Lauren atau apa sahaja dari barisan Ax . Cuba pilih yang baik, bukan yang murah. Anda tidak mahu kelihatan pelit kerana itu tidak sesuai dengan lelaki tampan itu. Ingat, adalah penting untuk memastikan bahawa anda benar-benar peduli dengan penampilan anda ketika anda ingin mempunyai anak lelaki tampan.

03. Cuba berpakaian dengan baik.

Anda memerlukan barang berjenama. Setiap orang mempunyai gaya berpakaian masing-masing, tetapi anda perlu memastikan bahawa pakaian yang anda pakai agak popular. Anda tidak mahu menyalin yang lain, tetapi anda ingin kelihatan seperti anda tahu apa yang berlaku dalam dunia fesyen. Sekiranya boleh, anda harus berpakaian sedikit lebih elegan daripada yang lain.

04. Pastikan anda sepadan!

Pakai pakaian yang bersatu seperti merah dan putih, hitam dan putih, biru dan hitam, hitam dan kuning dan hitam dan merah. Penting agar anda sentiasa kelihatan baik dan menjaga penampilan anda. Jangan keluar dengan baju yang belum diseterika. Ini akan membawa maut.

05. Fikirkan untuk mendapatkan jam tangan.

Dapatkan jam tangan hitam atau emas yang kelihatan dan menonjol. Ini mempunyai dua kebaikan untuk menunjukkan kepada orang bahawa anda peduli dengan penampilan anda dan bahawa anda sanggup membelanjakan wang untuknya. Ini seperti bentuk cologne yang lebih kelihatan. Ini menandakan anda sebagai budak lelaki yang cantik.

Perkara Yang Harus Tahu Setiap Anak Lelaki Cantik

 • Tidak semua wanita menganggap anda menarik

 • Seorang lelaki harus dapat menumbuk pukulan

 • Layan wanita obsesif dengan hormat

 • Fesyen runway hampir tidak berfungsi dalam kehidupan sebenar

 • Rendah diri, anda bukan pusat alam semesta

 • Seorang lelaki mesti menjana wang sendiri

 • Integriti, keberanian, dan rasa tanggungjawab menjadikan seorang lelaki

Soalan Lazim (Soalan Lazim)

Q. Bagaimana menjadi gadis cantik?

A. Apa "cantik" itu, sesuatu yang harus anda tentukan sendiri, tidak kira apa yang anda lihat atau dengar dari media dan orang lain. Setiap orang mempunyai ciri-ciri yang dicemburui, sama ada mereka mengenalinya atau tidak, dan apa yang membuat anda berbeza sebenarnya adalah yang menjadikan anda paling cantik. Kecantikan tidak hanya mendalam kulit, kecantikan adalah keyakinan, percaya pada diri sendiri, dan siapa anda sebagai seorang.

1a. Fikirkan apa yang anda anggap cantik. Setiap orang mempunyai idea mereka sendiri tentang apa yang cantik dan yang tidak - dan idea-idea ini bahkan berubah di antara negara yang berbeza, anda harus mempertimbangkan apa yang anda rasa cantik. Sekiranya anda menganggap rambut kerinting liar dan cantik, maka carilah. Jangan takut untuk menjadi diri sendiri dan menetapkan standard anda sendiri.

 • Ingatlah bahawa kecantikan sejati berasal dari dalam dan keunikan juga indah. Sekiranya anda hanya mempercayai bahawa kecantikan itu bersifat fizikal sebelumnya, tetapkan semula idea ini dan renungkan kemungkinannya.

2a. Percaya dengan kecantikan anda sendiri. Kadang kala, orang boleh menjadi pengkritik terburuk mereka sendiri. Luangkan masa dan perlakukan diri anda seperti rakan - adakah anda akan menjadi kasar pada diri sendiri? Apakah kualiti terbaik anda (di dalam dan di luar)?

 • Mungkin anda menghargai ciri-ciri tertentu tentang diri anda kerana ia diwarisi dari orang yang anda sayangi. Terimalah diri anda sebagaimana adanya, dan kenali bahawa anda tidak sempurna - tetapi tidak ada seorang pun, itu adalah manusia.

Q. Bagaimana untuk menjadi lebih cantik?

Langkah 1: Berhenti bergaul dengan orang yang menjatuhkan anda. Ini adalah perkara yang paling penting. Mustahil untuk merasa cantik jika rakan anda yang disebut memberitahu anda sebaliknya. Dan jika anda tidak merasa cantik, anda mungkin tidak akan dilihat seperti itu. Kecantikkan sekurang-kurangnya 50% dari sikap anda.

Langkah 2: Berhenti membandingkan diri anda dengan orang lain. Berhenti fokus pada apa yang mereka ada yang tidak anda miliki. Orang yang paling menarik adalah mereka yang yakin pada diri mereka sendiri, dan yang mengetahui kekuatan mereka sendiri.

Langkah 3: Jangan cemburu. Sudah tentu, kita semua merasa cemburu atau iri dari semasa ke semasa, tetapi tidak membiarkan perasaan itu berkembang. Cemburu dan iri hati sememangnya sifat yang tidak menarik, dan itu akan mengurangkan daya tarik anda. Bangun orang lain. Sekiranya seseorang mengatakan, "Lihatlah dia, dia sangat cantik," respons anda seharusnya, "Ya, dia benar-benar." Jangan memikirkannya; terima bahawa banyak wanita cantik, dan masing-masing dengan caranya sendiri. Anda tidak berada dalam persaingan. Anda menarik dengan cara anda, dan dia bukan ancaman bagi anda.

Langkah 4: Ketahui kekuatan anda . Ini mengenai naratif dalaman yang anda ceritakan pada diri sendiri. Kecantikan anda berasal dari dalam diri anda dan berfungsi ke arah luar. Fokus pada kekuatan anda. Ini berkaitan dengan watak dan juga keindahan fizikal. Mungkin anda mempunyai rambut kerinting yang cantik dan cantik, jenis rambut yang ingin dicapai oleh wanita, dengan penggelek rambut, setrika keriting, dan permis.

Langkah 5: Jangan bersembunyi. Ini selalu menjadi masalah terbesar saya untuk diatasi . Untuk sebahagian besar hidup saya, saya memakai pakaian yang besar, besar, dan berpakaian kelabu. Pakaian itu selesa, dan dalam fikiran saya, saya merasa dilindungi oleh mereka. Sekiranya ini adalah bagaimana anda mahu hidup, tidak mengapa. Tetapi anda tidak dapat merasa cantik dan tidak kelihatan pada masa yang sama. Anda harus membuat pilihan.

Langkah 6: Tidak boleh bercakap sendiri. Anda tinggal di dunia di mana rakan, media, dan calon pencinta mungkin merasa sangat baik dengan meletakkan penampilan anda dengan cara tertentu: mereka akan memberikan nasihat yang tidak diminta tentang bagaimana anda harus berpakaian, sama ada anda harus menurunkan berat badan atau tidak, dan betapa putihnya gigi anda semestinya. Anda akan mendengar bahawa lelaki tidak menyukai wanita yang memakai cermin mata, bahawa wanita berusia lebih dari 40 putus asa, bahawa anda perlu menunjukkan lebih banyak kulit, atau orang yang terobsesi dengan selulit anda. Dan, sebahagian besar masa, mereka cuba memanipulasi anda. Anda tidak mampu menjatuhkan diri anda. Jadilah pemandu sorak anda sendiri.

Langkah 7: Berhenti membaca majalah yang memberitahu anda bagaimana menjadikan diri anda lebih menarik. Anda tahu, mereka menawarkan petua seks, rahsia kecantikan, dan iklan demi iklan produk untuk dibeli. Dan model-model di sampul semuanya di-photoshop.

Langkah 8: Apabila seseorang memberitahu anda bahawa anda cantik, percayalah. Jangan protes, jangan tolak, percayalah.

Langkah 9: Pakai pakaian yang kelihatan menarik bagi anda dan membuatkan anda merasa seronok dengan diri anda . Sekiranya anda tidak tahu apa yang kelihatan baik, tanyakan kepada rakan (rakan yang benar-benar ingin menolong anda). Jika tidak, tanya pegawai penjualan. (Ya, mereka mungkin termotivasi untuk menjual sesuatu kepada anda, tetapi pertanyaan seperti "Warna mana yang kelihatan lebih baik bagi saya?" Atau "Gaya kasut apa yang paling sesuai dengan pakaian ini?" Selamat.)

Langkah 10: Pakai alat solek (jika anda memilih untuk memakainya) yang memainkan ciri terbaik anda. Sekiranya anda tidak tahu melakukan ini, minta nasihat beberapa rakan atau gunakan tutorial solek. Sekiranya anda tidak merasa selesa dengan solek, lebih kurang lebih. Saya sering meninggalkan rumah dengan memakai sedikit serbuk dan gincu, dan itu cukup untuk membuat saya kelihatan digilap.

Langkah 11: Jaga badan anda. Bersihkan dan lembapkan kulit anda, makan makanan yang sihat, bersenam, tidur lena, minum air, dan selalu perlakukan diri anda seperti yang anda layak untuk dirawat (yang bermaksud, seperti anda luar biasa). Dan, pada hari-hari anda tidak merasa sangat cantik, ketika itulah anda harus memperlakukan diri anda dengan yang terbaik.

Anda layak dipanggil cantik. Perhatikan diri anda di cermin setiap pagi dan katakan, "Helo, cantik." Perlakukan diri anda seperti anda mahu diperlakukan, dan anda akan mula dikelilingi oleh orang yang memperlakukan anda juga. Anda berhak lebih baik.

Setiap orang mempunyai keindahan yang berbeza dalam hidup mereka. Sekiranya anda mempunyai hati yang baik dan jiwa yang lembut, wajah anda secara automatik akan kelihatan lebih cantik daripada orang lain. Keindahan mata anda adalah cerminan semangat anda.

Cara Menjadi Cantik Secara Semula Jadi:

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan kecantikan anda dan kelihatan lebih cantik secara semula jadi.

 • Mempunyai banyak air.

 • Makan buah-buahan yang penuh dengan nutrien.

 • Mempunyai 2 gelas air pada awal pagi.

 • Mula makan lebih banyak pengambilan zat besi.

 • Tarik nafas dalam-dalam.

 • tidur nyenyak.

 • Lawati doktor gigi setiap bulan.

 • Lakukan yoga.

 • Gosok gigi dua kali sehari.

 • Tingkatkan aktiviti fizikal.

 • Sentiasa tenang selalu.

 • Pagi berjalan di rumput.

 • Berfungsi untuk kulit yang sihat.

 • Makan secara sihat untuk bersinar secara semula jadi.

 • Beri urut muka.

 • Jangan ambil tekanan.

 • Tidur di sarung bantal sutera.

 • Terlibat dalam aktiviti yang menjadikan anda.

 • Menjaga rapi.

 • Dapatkan potongan rambut secara berkala.

 • Minum teh hijau.

Soalan Lazim (Soalan Lazim):

Bagaimana saya boleh bersinar semalam?

Semua orang mahu mendapatkan wajah yang menyerlah dengan tarikan yang sempurna. ada beberapa petua yang harus diikuti pada waktu malam untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.

 • Lakukan topeng rambut setiap hari.

 • Dapatkan Tidur Kecantikan.

 • Rutin kulit yang berterusan.

 • Sapukan scrub bibir.

 • Lakukan Solek Anda.

 • Minum teh glow.

 • Sapukan cat kuku.

 • Picit Kening Anda.

 • Pergi mandi.

Bagaimana saya boleh kelihatan lebih menarik?

Daya tarikan adalah perkara yang indah dengan cara lain. ini dapat memainkan peranan besar dalam setiap aspek kehidupan. Bagaimana saya boleh kelihatan lebih menarik? Adakah anda ingin tahu bagaimana membuat High Ponytail .

 • Bersikap altruistik.

 • memandang seseorang dengan serta-merta dan tersenyum.

 • pakai warna merah.

 • menggunakan penghayatan kiasan.

 • Tingkatkan jalan kaki anda.

Bagaimana untuk menjadi cantik sekelip mata?

Dari segi kecantikan, semua yang menjadi masalah ialah anda merasa baik pada kulit anda sendiri dan dapat mencerminkan diri anda dengan cara yang anda inginkan. Dengan semua yang dinyatakan, saya telah menemui beberapa petua yang akan meningkatkan kecantikan yang sudah anda miliki. Sapukan pelapik pada mata anda. Adakah anda tahu Bagaimana Melakukan Eyeliner Bersayap? Ikuti ini untuk menjadi cantik serta-merta:

 • Kulit tan.

 • Pakai warna merah.

 • Pakai tumit bogel.

 • Pakai vanila.

 • Pakai warna merah

 • Isi alis anda.

 • Pakai gincu.

 • Memutihkan mata anda.

 • Pamerkan garis leher.

 • Buat hubungan mata dan senyum.

Bagaimana menjadi wanita yang menarik secara fizikal?

Adakah anda ingin menarik perhatian lelaki? jadi, ikuti ini:

 • Kekal dalam bentuk.

 • Menjaga kebersihan yang baik

 • Makan dengan sihat.

 • Dapatkan tidur yang mencukupi.

 • Pakai warna merah.

 • Pakai pakaian yang sesuai dengan anda.

 • Dapatkan kulit yang cerah.

 • Berbau segar.

 • Memakai solekan.

 • Senyum selalu.

 • Tumbuhkan rambut anda.

 • Yakin.

 • Gembira.

 • Bersikap tegas.

 • Berbuat baik.

 • Mempunyai rasa humor yang baik.

Kesimpulan:

Untuk kelihatan cantik adalah keperluan dan keinginan setiap orang. Terdapat banyak cara untuk kelihatan menarik dan cantik. Untuk mengikuti cara ini, anda akan kelihatan lebih cantik dan cantik seperti sebelumnya.

Baca Topik Berkaitan:

Untuk kelihatan cantik saya mesti menjaga kesihatan kulit dan dalaman kita. Sekiranya kita makan makanan yang sihat dan minum lebih banyak air, itu akan membantu kita untuk kelihatan cantik kerana makanan dan air yang sihat menjadikan fungsi badan kita lebih efisien dan ketika tubuh berfungsi dengan cara yang cekap, cahaya semula jadi muncul pada kulit kita dan kita nampak cantik. Kulit adalah organ terbesar badan kita dan sebab itulah merawat kulit secara langsung boleh mempengaruhi keseluruhan kesihatan. Kulit bertindak sebagai pelindung pencegahan dan mudah diserang unsur luar. Pendedahan sinar matahari yang tidak dilindungi untuk waktu yang lama, penuaan, pendedahan kepada radiasi ultravoilet dan pendedahan kepada toksin kimia memainkan peranan penting dalam kesihatan kulit keseluruhannya.

Merawat Kulit Langkah pertama untuk merawat kulit adalah kita harus menghilangkan bekas jerawat. Bagaimana kita dapat menghilangkan parut jerawat adalah persoalan biasa. Terdapat beberapa langkah yang dapat kita lakukan untuk memastikan kita memiliki kulit yang sihat dan ini adalah berikut:

 • Mencuci dan membersihkan wajah dengan kerap. Cuba cuci muka dua hingga tiga kali sehari.

 • Sekiranya anda mempunyai kulit berminyak sapukan toner selepas pembersihan.

 • Sekiranya anda mempunyai kulit kering sapukan pelembap.

 • Mengelupas untuk mencerahkan kulit dan membuang sel kulit mati.

Biasakan menganalisis kulit untuk perubahan warna, kelainan atau perubahan lain setiap hari. Adakah kulit anda dianalisis oleh pakar dermatologi dan doktor setiap tahun untuk sebarang perubahan atau jika:

 • Anda mempunyai kulit yang cantik atau tahi lalat yang besar atau banyak.

 • Anda menggunakan katil penyamakan.

 • Anda mempunyai pelbagai jenis masalah kulit , pertumbuhan dan kerengsaan.

Sangat penting untuk melindungi kulit dari kerosakan akibat sinar matahari yang boleh meningkatkan barah kulit dan juga menyebabkan kerutan. Tutup kulit dan gunakan pelindung matahari untuk melindungi kulit dari sinar matahari yang berbahaya. Sekiranya timbul masalah atau masalah kulit, berjumpa doktor kulit dan doktor.

Bagaimana kita dapat menghilangkan parut jerawat Dalam merawat kulit, kita perlu mengetahui bagaimana kita dapat menghilangkan bekas jerawat ? Hiperpigmentasi yang berkaitan dengan jerawat berlaku apabila tompok-tompok gelap muncul setelah noda sembuh. Walaupun hiperpigmentasi tidak berbahaya, boleh mengecewakan. Rawatan tepat yang anda pilih akan bergantung pada tahap keparahan keadaan anda, serta jenis dan warna kulit anda. Ahli dermatologi anda dapat membantu anda mencari pilihan terbaik untuk kulit anda.

Vitamin C adalah antioksidan kuat yang membantu menjaga kesihatan di dalam dan di luar badan anda. Ia dikenali dengan banyak nama, termasuk asid askorbik atau L-askorbik. Vitamin C dianggap selamat untuk semua warna kulit. Asid Mandelic adalah sejenis asid alfa-hidroksi (AHA) yang terbuat dari kacang almond. Ia sering digunakan dalam kombinasi dengan bahan lain sebagai rawatan anti-penuaan untuk kedutan dan warna kulit yang tidak rata. Asid ini juga boleh digunakan untuk merawat jerawat yang meradang.

Ringkasan Kita boleh kelihatan cantik dengan merawat kulit kita. Kita dapat merawat kulit kita dengan mencuci dan membersihkan wajah setiap hari. Biasakan menganalisis kulit untuk perubahan warna dan keabnormalan.

Memahami Produk Penjagaan Kulit Terdapat beberapa versi produk yang digunakan orang untuk cahaya dan kecantikan kulit mereka. Lakukan penyelidikan dan perhatikan untuk menentukan sama ada produk itu penting untuk kesihatan kulit atau jika ia berpotensi membahayakan. Pentadbiran Dadah dan Makanan AS mengatur banyak produk. Makanan tambahan tidak diatur dan produk diklasifikasikan sebagai kosmetik. Ia mesti mengatur produk yang boleh mengubah proses biokimia atau struktur fizikal manusia di dalam badan. Contoh beberapa produk adalah seperti berikut:

 • Vitamin

 • Deodoran

 • Pewarnaan rambut

 • Pelembap

 • Herba

 • Ubat Gigi

Ringkasan Beberapa jenis produk boleh digunakan untuk kecantikan dan kilauan kulit. Pentadbiran Dadah dan Makanan AS mengatur banyak produk. Sebilangan produknya adalah vitamin, pewarna rambut dan pes gigi dll.

Beberapa Petua Untuk Kulit Berkilau

1. Apa yang Perlu Dimakan Sebilangan kecil dari kita meluangkan masa untuk memahami sepenuhnya bagaimana makanan yang kita masukkan ke dalam tubuh mempengaruhi seluruh kesihatan, penampilan dan tenaga kita. Cara terbaik untuk mendapatkan kulit yang bersinar dari dalam ke luar adalah dengan menyedari bahawa anda makan pelbagai makanan sihat dan mengambil diet ketogenik . Vitamin C adalah antioksidan yang kuat dan makanan yang sihat. Sangat sukar untuk mendapatkan vitamin C dalam pepaya, blueberry, kiwi dan strawberi. Campurkan sebilangan blueberry dengan bijirin atau yogurt ketika sarapan kerana makanan yang sihat dan menjadikan kulit anda bersinar.

2. Apa yang Diminum Minum banyak air menjadikan kulit kita sihat dan bercahaya. Terdapat persoalan yang timbul berapa banyak air yang harus kita minum sehari?. Setiap orang harus berusaha minum 12 gelas air setiap hari. Lebih banyak kita minum air lebih banyak menjadikan kulit kita sihat. Air mengatur fungsi badan kita dengan cekap. Gunakan makanan yang mempunyai kuantiti lebih banyak air seperti timun, kelapa dll.

 • Air Kelapa Kelapa adalah sumber Vitamin C yang baik serta kalsium dan kalium magnesium. Air kelapa mempunyai sifat penghidratan yang mendalam.

 • Jus Segar Jus segar mempunyai banyak nutrien dan vitamin. Nutrien dan vitamin yang terdapat dalam jus segar baik untuk menyembuhkan kulit dan menjaga kesihatan kulit.

3. Apa yang harus diletakkan di wajah Anda Terdapat persoalan yang timbul bagaimana cara menghilangkan tanda kulit ? Untuk kulit yang sihat dan bercahaya serta menghilangkan tanda kulit pelbagai jenis krim dan topeng digunakan. Tetapi hanya produk terbaik yang dapat menyembuhkan kulit kita dari dalam ke luar.

 • Cuba Menggunakan Masker Masker boleh digunakan untuk memberikan penghidratan yang sangat diperlukan pada kulit. Masker juga menembusi jauh ke dalam kulit untuk mengeluarkan lebihan minyak, meningkatkan kelembapan dan membersihkan sel-sel mati. Produk topeng terbaik adalah GlamGlow kerana mengandungi pelbagai produk penyuka kulit yang berkaitan dengan pelbagai jenis kulit. Penggunaan topeng rawatan pembersih lumpur Super menjadikan kulit kita lebih berseri dan bercahaya.

 • Perhatikan musim Seperti musim kulit kita berubah sepanjang tahun, Jadi apa yang berfungsi untuk kita pada musim sejuk, kadang-kadang tidak akan menjadi ubat terbaik untuk musim panas. Pada musim sejuk kita memerlukan pelembap yang lebih kuat dan menghidratkan kerana pada musim sejuk sejuk menjadikan kulit kita lebih kering. Kami memerlukan pelembap yang lebih ringan untuk musim panas.

4.Gunakan lidah buaya untuk memastikan kulit kuat dan sihat Aloevera mempunyai pelbagai kebaikan untuk kulit kita. Ia dapat mempercepat pertumbuhan sel baru. Ia mempunyai sifat penyembuhan. Aloevera melembapkan kulit tanpa menyumbat liang. Penggunaan aloevera setiap hari selepas mencuci muka boleh memberi kulit kita cahaya yang sihat. Aloevera juga boleh alah pada kulit kita. Sebelum penggunaan aloevera dengan betul, uji dengan menggunakan sedikit pada tangan anda dan jika tidak ada reaksi dalam 24 jam, maka selamat digunakan.

5. Melembapkan dengan betul setelah mencuci muka Dehidrasi dapat menjadikan kulit kita kusam, jadi minum banyak air dan melembapkan kulit dengan betul setelah mencuci muka. Melembapkan kulit dengan produk yang mempromosikan penyembuhan dan mempunyai pelbagai khasiat untuk mendorong kulit yang bersinar. Setelah membilas wajah anda sapukan pelembap pada kulit anda. Juga melembapkan kulit dengan produk yang mengunci kelembapan.

6. Elakkan asap dan asap tangan kedua Apabila kulit kita terkena asap rokok, wajah kita dilapisi dengan pelbagai jenis racun kimia. Penggunaan asap menjadikan kulit kita lebih kusam.

7. Ambil Probiotik Probiotik boleh menyumbang kepada kulit kita yang bersinar. Makanan tambahan probiotik boleh:

 • Meningkatkan sistem ketahanan badan.

 • Meningkatkan penghadaman.

 • Mengurangkan keradangan di saluran pencernaan.

8. Kurangkan pancuran anda Panas dapat membuka liang pori dan membantu menyingkirkan toksin. Semasa mandi menggunakan air panas di atas kulit selama lebih dari beberapa minit sekali gus dapat mengeluarkan minyak dari kulit kita sehingga kelihatan letih dan kusam. Kurangkan pendedahan air yang sangat panas ke kulit.

Ringkasan Terdapat pelbagai petua untuk kulit yang bersinar. Makan makanan yang sihat, minum banyak air, minum jus segar dan air kelapa, gunakan topeng muka dan lembaran, perhatikan musim dan gunakan gel aloevera untuk bersinar kulit.

Apa yang perlu dan tidak untuk kulit yang bersinar? Adakah

 • Langkah pertama dan terpenting untuk kulit yang bersinar secara semula jadi ialah menanggalkan alat solek sebelum tidur.

 • Melembapkan, membersihkan dan menegangkan kulit adalah kunci untuk mendapatkan kulit yang kelihatan berseri.

 • Langkah lain adalah pengelupasan untuk membuang semua sel kulit mati yang berkembang dari masa ke masa. Menggosok dua kali seminggu menjadikan kulit kita sihat dan bercahaya.

 • Topeng muka dan topeng muka membantu kita mendapatkan kulit yang berseri.

 • Minum lebih banyak air dan makan sayur-sayuran dan buah-buahan hijau. Ia menjadikan kulit kita bersinar seumur hidup secara semula jadi.

Jangan

 • Jangan terlalu kerap terkena sinar matahari, antara jam 11 pagi hingga 3 pagi, kerana selama ini sinar matahari adalah yang paling kuat dan boleh membahayakan kulit kita.

 • Jangan berhenti menggunakan pelembap semasa musim panas walaupun kulit kita mungkin tidak terasa kering tetapi pelembap sangat penting untuk menyeimbangkan kandungan di kulit kita.

 • Kosmetik boleh membahayakan kulit kita sehingga tidak menggunakan kosmetik. Menggunakan produk yang diuji terlebih dahulu.

Ringkasan Terdapat beberapa perkara yang tidak perlu dilakukan untuk mendapatkan kulit yang bercahaya. Sentiasa tanggalkan solekan anda sebelum tidur. Gunakan pelembap dan pembersih. Elakkan terlalu banyak di bawah sinar matahari. Jangan gunakan kosmetik.

Ubat rumah untuk mendapatkan kulit yang cantik secara semula jadi Kulit yang bercahaya adalah impian setiap wanita. Gadis-gadis berusaha dengan bersungguh-sungguh dan menghabiskan banyak wang dengan harapan menjadikan kulit mereka berseri dan bercahaya. Kekotoran, pencemaran, bahan kimia dalam kosmetik kita dan perubahan cuaca mempengaruhi kulit kita secara besar-besaran. Resipi buatan sendiri adalah seperti berikut:

Muka

 • Pisang memainkan peranan penting dalam kulit kita yang bersinar. Campurkan bahagian dalam pisang dengan susu dalam mangkuk. Kisar sepenuhnya dan dengan gerakan bulat, urut campuran di wajah anda selama 20 minit. Basuh muka dan dapatkan kulit yang bersinar dalam beberapa minit.

 • Timun adalah cara semula jadi untuk memberi kulit lebih berseri dan bersinar. Ambil timun bersaiz sederhana dan setelah dikupas potongnya menjadi kepingan kecil. Setelah ini satukan potongan timun sepenuhnya dan tuangkan adunan kepingan tersebut melalui sehelai kain katun untuk mendapatkan air dari puri. Setelah menuang jus ke dalam botol tambahkan dua sudu madu di dalam botol. Dengan menggunakan pad kapas kecil oleskan pasta tersebut ke seluruh wajah. Hasilnya akan sangat mengagumkan.

 • Topeng semula jadi boleh dibuat dengan menambahkan pulpa lemon, dua sudu madu dan air dalam empat sudu madu untuk mereka yang mempunyai kulit berminyak. Sapukan topeng pada wajah dan biarkan selama lima belas minit. Gunakan air panas untuk mencuci muka.

 • Scrub muka boleh dibuat dengan mencampurkan garam dan minyak zaitun. Gunakan pes untuk secara perlahan-lahan mengelupas sel kulit mati dari wajah. Kesan yang sama juga dapat diperoleh dengan menggunakan gula pasir bukan garam.

 • Untuk bintik gelap dan pigmentasi campurkan dua sudu teh madu dengan putih telur. Kacau rata dan buat pes pekat. Sapukan campuran tersebut ke kawasan kulit yang terkena dan biarkan selama 10 minit dan selepas ini basuh wajah anda sepenuhnya dengan wajah.

Urut kaki boleh digunakan untuk kecantikan keseluruhan.

Mata Sebilangan besar gadis mempunyai masalah lingkaran gelap yang dibuat di bawah kawasan mata. Tanda-tanda penuaan pertama kali ditunjukkan oleh kulit di sekitar mata. Berikut adalah beberapa kaedah untuk menghilangkan kedutan dan lingkaran hitam di sekitar mata:

 • Letakkan dua kepingan timun sejuk di mata dan kemudian berehat. Ini akan berfungsi pada lingkaran hitam dan juga membantu menghilangkan lingkaran hitam.

 • Kentang juga akan mengurangkan lingkaran hitam di bawah mata. Ambil sebiji kentang, basuh dan setelah dikupas potong dua kepingnya Letakkan potongan mata.

 • Untuk mengelakkan kerutan di bawah mata gunakan minyak zaitun.

Bibir Campurkan madu, minyak zaitun dan gula. Sebarkan campuran di bibir. Campuran menjadikan bibir sangat lembut dan rasanya tidak akan buruk.

Badan

 • Buat pes dengan 3 sudu besar gula pasir, 1 pisang masak dan 3 sudu besar gula pasir. Urut perlahan-lahan badan dengan campuran sebelum mandi. Basuh dengan air panas.

 • Untuk menjadikan bayi dan kaki lembut mengurut minyak zaitun di tangan dan menyimpannya semalaman.

Ringkasan Terdapat beberapa ubat rumah untuk mendapatkan kulit yang bercahaya. Kita boleh menggunakan makanan yang berbeza untuk membuat pasta untuk wajah, bibir dan mata.

Soalan Lazim

Bagaimana menjadikan kulit bercahaya semalam?

 • Sapukan gliserin. Cuba sapukan dengan lemon.

 • Sapukan gel aloe vera di seluruh wajah.

 • Gunakan air mawar pada wajah.

 • Sapukan minyak kelapa.

 • Urut wajah dengan minyak muka.

Bagaimana cara membuat tangan adil dalam 2 hari?

 • Gunakan gula dan lemon. Campuran lemon dan gula adalah pengelupasan semula jadi yang menghilangkan sel-sel kulit mati dari tangan juga mencerahkannya.

 • Gunakan susu dan pisang. Campuran susu dan pisang digunakan untuk membersihkan dan memutihkan kulit.

 • Gunakan madu dan oatmeal. Campuran oatmeal dan madu akan melicinkan tangan kita.

Bagaimana saya boleh menjadikan wajah saya bercahaya seketika?

 • Untuk cahaya sekejap bergantung sepenuhnya pada betik.

 • Gunakan madu di seluruh wajah untuk cahaya segera.

 • Ambil daun pudina dan buat pes,

 • Gunakan air mawar dan minyak badam.

 • Gunakan pelembap muka.

Adakah lemon baik untuk kulit? Lemon mengandungi vitamin C dan vitamin C adalah antioksidan yang dapat membantu mengurangkan penuaan dini dan kerosakan kulit. Lemon dapat mengurangkan keradangan dan menurunkan minyak pada kulit kerana tahap pHnya yang tinggi.

Bolehkah kita menggunakan madu setiap hari di wajah? Madu membantu dalam proses penyembuhan badan yang dapat menghilangkan parut jerawat. Kita boleh menggunakan madu setiap hari sebagai rawatan spot pada parut. Kita juga boleh menggunakan topeng madu untuk kulit yang bersinar.

Kesimpulan Untuk kelihatan cantik saya mesti menjaga kesihatan kulit dan dalaman kita. Sekiranya kita makan makanan sihat dan minum lebih banyak air, ia akan membantu kita untuk kelihatan cantik kerana makanan dan air yang sihat menjadikan fungsi badan kita lebih efisien. Sangat penting untuk melindungi kulit dari kerosakan akibat sinar matahari yang boleh meningkatkan barah kulit dan juga menyebabkan kerutan. Langkah pertama dan terpenting untuk kulit yang bersinar secara semula jadi ialah menanggalkan alat solek sebelum tidur. Minum lebih banyak air dan makan sayur-sayuran dan buah-buahan hijau. Ia menjadikan kulit kita bersinar seumur hidup secara semula jadi. There are several versions of products that people use for the glow and beauty of their skin. Fresh juices have huge amount of nutrients and vitamins. The nutrients and vitamins that the fresh juices contain are good for healing the skin and maintaining the heath of skin.

Topik-topik yang berkaitan

How to remove acrylic nails?

Foot Massage

How to remove skin tags?

How to tie a perfect bow?

**How to be pretty??? ** The question is as simple as the answer. Apparently it seems that we can beautify ourselvesself by beauty products. Yes to some extent we can show you do it thanks to the modern researches that enables us to know no about our skin type hairs type. The vitamin which are necessary for our skin for our hairs. Beautiful yourself is a simple process yet with a difficult answer. Necessary things that should be included in diet.

Many of us clearly know does body works like a mirror whatever we eat it has an impact on our face and body. In other words we can say if our diet is full of vitamins fruit juices vegetables low fat dairy products it will give Glow to our body. So i will suggest that one should take keen eye on his diet. Physical personal hygenic routine

One can maintain his beauty and be pretty by taking good care of his or her hygenic matters. Example cleansing on night will boost your blood circulation. Oil massage will relax your muscles. Taking bath at good time freshens you up. So it is the second best thing you can do with your health and be pretty.

Feel pretty

Psychologicaly it is obvious whenever you are confident enough and your feeling yourself pretty you made this thing possible to realise yourself you are pretty actually. Nature has created everyone beautiful. You are pretty in your own way. Your style ,your gait,your eyes, your hairs impact, your conversation all of things are very different from others so you are pretty in your own way.

Smiling face impact Smiling face have an everlasting impact on us. The beauties of Earth enchanted by smile. A smiling face spell bounds us like a charm of prettiness. A beautiful face can be pretty but a pretty face is always prettiest.

Limited the use of beauty products Being pretty is very different form beautiful.prettiness is the beauty of mind and soul and it has an everlasting impact. In other words we can say don't harm your prettiness by using the the beauty product. As this product snatches your internal beauty . Abolish the softness of your face.if you are a working lady and it is necessary for you to maintain yourself you can use home base remedies that has no negative effect on your body face.

Being pretty is every girl's dream.Every girl dreams of being pretty with or without make up.As make up is sometimes harmful for your skin as it contains elements that can take your skins glow and make it look more full and dry.Below are some tips on how to be pretty so that people can like you even more:

1) Baby oil The usage for baby oil is tested and proven, after a bath instead of using hair serums for wavy hair, try using a bit of baby oil and massage the scalps.It should be made sure that your hair is damp while using the baby oil.Make this routine and you'll have no frizz in your hair.

2) Coconut oil Coconut oil is very beneficial for skin and hair.Use coconut oil for your hair and skin every night before going to sleep.It will make you look fresh and will keep your skin soft and supple all day long.

 1. **cocoa powder ** The cocoa powder is really good for you hair and face.For hair make a hair mask , using some cocoa powder, some honey, coffee and some coconut oil.Apply it to you hair for like good 20 minutes and wash it.The same mask can be used for hair, the coffee is like a scrub that is going to remove all the impurities from your face.

4) Brown sugar Brown sugar or the came sugar is also very beneficial for your skin and hair.It can be used as a scrub for your face while it can be used on hair by mixing it some olive or fresh egg oil and you are all good to go.

5) Hair cuts Trim your hair often, trimming will remove all the split ends and you will look gorgeous on the outside.If you trim it on a daily basis , your hair will look good plus your hair will be easily manageable as well.

6) Drinking fresh juices Drinking fresh juices will make your skin glow.Whenever you have an event, make sure you drink ample amount of a fresh juice a day before the event and your skin will have an instant glow.

7) Low calories Indulge yourself in low calories, it will help you to maintain weight and you'll look slimmer on the outside and inside.

8)**positive thinking ** Always get in the habit to practice the positive thinking, get away from all the toxicity in your life and you will glow like anything.

9) Baking soda for teeth Rub your teeth with baking soda and brush you teeth twice.Brushing day and night will keep your teeth healthy and protective.

10) Confident Always be confident in who you are, being pretty doesn't mean that you have to get well with make up but it means to be confident and dependent on your own.

How to be pretty? Prettiness comes from your heart not face what you eat what you ware causes you to pretty . What are you able to Do To Be Pretty Prettiness is entirely subjective. a person , regardless of their age or physical features, are often attractive. so as to seem attractive all the time, you only got to look, feel, and act your personal best. not everything is about looks, there's no denying our attribute that creates us want to seem more attractive. When it involves knowing exactly the way to do so, it starts to urge tricky. i'm sure we all like to look Beautiful and attractive. And everybody features a question “how to seem beautiful and attractive”. Attractiveness isn't only using deep makeup and chemicals, it's about maintaining health, skin, hair, teeth and your smiley face. during this content, we'll discuss a couple of simple steps that cause you to beautiful and attractive. We feel very anxious about our appearance.Make-up may be a good way of expressing yourself and your personality also as enhancing your features. But you don't got to spend hours ahead of the mirror to feel and appearance beautiful every day . How To Be Pretty Naturally You can still look drop-dead gorgeous with a bare, natural look. And here's a couple of ways during which you'll feel confident in your own skin and ditch the morning routine for a natural look. I promise after reading this you'll always look attractive and appealing to your mates who will cause you to look elegant and good. truth is that fashion-wise, there are not any magic formulas.A new [dress] might cause you to feel good temporarily, but it's not getting to offer you confidence forever Below are some recommendations on the way to be pretty in order that people can such as you even more: Drink many Water. Sleep In Peace. Be Ingredient Conscious. Working Out To Healthier Ski Necessary Things that ought to include in diet Firstly to always look good you want to attempt to maintain your skin. To do these always attempt to spend a couple of minutes before bed and after your daily activities on your skin. Wash your face and rinse thoroughly with water. Doing this enables you to get rid of dirt from your pore holes. make sure you remove all makeovers before getting to the bed. While rinsing your face to make sure you target areas where wrinkles tend to crop up on your face (your eyes and your mouth). to make sure you furthermore may , taking your bath twice daily causes you to smell and appearance nice. Taking your bath causes you to look Beautiful and attractive. Smiling Face Impact Nobody wants to return on the brink of someone that's not jovial and friendly. Nobody wants to maneuver with someone that's always frowning. Putting up a smile helps you look more attractive. Research has also shown that smiling causes you to look younger and more beautiful that's for women and more handsome for boys. Physical and private Hygiene Routine Also as how to form you smell nice, you'll put up deodorants or perfumes. While using the perfume you want to make sure that you're not using it in excess.The normal rule is to brush twice during a day, doing this helps you avoid bad breath. in the dark always wash your mouth. Washing your teeth helps get obviate bacteria. you'll always chew gum or take mints to stay your mouth active, appealing and sweet.Trim your nails causes you to look presentable without spending a lot of cash of manicure and pedicure. it's also good for your hygiene. And also prevent pathogens from hiding within the nails. Less Beauty Products causes you to Pretty Naturalness has always been in trend. Today many ladies spend such a lot time trying to place their makeup on to seem like they aren't wearing any in the least . But following some beauty rules can assist you look great without using any products on your face.A bright smile adds 100 points to any image. Therefore, confirm nothing prevents you from looking attractive. The right diet can boost your natural glow and help keep skin looking hydrated and bright. How To Be Confident Except your self the way you're , you don't need any thing to seem pretty just to point out people except yourself. be who you're ,You are naturally beautiful and you would like no reason to use products or other things to reinforce that beauty. Honestly structure shouldn't define you as an individual . I barely wear structure and that i know numerous folks that don't wear makeup also . If you absolutely can't leave the house without makeup, try going subtle with the appliance

How to be pretty without even trying? The beauty of a woman doesn't comes only from her physical appearance but from her soul. Her characters in the different situations of life beautify her life such as being a mother, a caring daughter and a kind wife, loving aunt of her siblings kids and many more relations. Here are some ways how to look pretty with or without makeup.

Things to adopt to Look effortlessly Pretty

You're beautiful no matter what. It resides inside you. Theres a saying God made us from his light to see his similarities in his human being at earth and God's descion is never wrong. Don't let someone degrade you but for your own satisfaction love yourself. Tips to follow to have beautiful self

 1. Have a planned schedule
 2. Sleep good hours 3.Take care of your hygiene
 3. Take care of your skin
 4. Drink plenty of water
 5. Meditation is the key to prettiness
 6. Exercise twice a week
 7. Have a good stretch in bed. Morning and Night
 8. Take relaxing teas in morning
 9. Look after yourself 11.Take a good observation of yourself in the mirror
 10. Have your Goals
 11. Don't slouch
 12. Don't procrastinate
 13. Love others
 14. Give Kindness to people surrounding you
 15. Buy things you love
 16. Work hard for things you love
 17. Take trips
 18. Watch movies
 19. Take breaks from hectic routine of your life
 20. Get inspired from others
 21. Have a fitness passion
 22. Go for walks in the early dew morning
 23. Pray if you've beliefs
 24. Don't lag
 25. Don't let people disown you
 26. Work hard 29.Study Hard
 27. Be passionate about studies
 28. Have friend sleepovers
 29. Have date nights
 30. Treat yourself with nice spa and makeover
 31. Treat yourself to the shopping holic self that wanted to buy that specific thing for ages
 32. Renovate your room
 33. Book painting sessions
 34. Go to ceramic making classes
 35. Read books
 36. Stroll in book stores
 37. Go to coffe shops
 38. Explore new places with friends
 39. Have cost holidays with family
 40. Love your pet
 41. Having matching sweaters with your pet
 42. Do some gardening and plant fruit trees, vegetables farm and different flowers
 43. Take pictures
 44. Own a camera and capture every memorable moment of your life
 45. Have a hobby
 46. Collect coins
 47. Collect antique stuff
 48. Have food fever
 49. Have deep talks at rooftop
 50. Pamper yourself
 51. Be motivational
 52. Save money for the house you always wanted, the life you always wanted

Reasons why you're don't look pretty without makeup

There could be many. You shouldn't feel guilty of it. It could be the after illness effects, depression and any trauma you're facing at the time. The way your body's changing and molding into different appearances. Here are the reasons why you don't feel pretty without makeup.

 1. You do alot of makeup and has become accustomed to look at that self of yours leading to the unsatisfaction when you look at your bare face.
 2. You don't take care of yourself.
 3. You don't take care of your skin leading to skin problems.
 4. You don't take care of your diet and meals.
 5. You over-work.
 6. You over think.
 7. You have a habit of getting jealous.
 8. You have bad habits.
 9. You are surrounded by toxic people.
 10. You take care of others and forget about yourself. 11.You don't take enough sleep.
 11. You don't invest in good beauty products.
 12. You are always complaining.
 13. You don't give a good heed to your elders.
 14. You don't have discipline. 16 You eat junk alot, too much, over-eating, stress eating and eating when emotional. 17 You don't clean your whereabouts. 18 You use too much beauty products. 19 You don't use organic home made remedies. 20 You don't give time to yourself. 21.You don't meditate. 22 You don't drink good. 23 You don't do yoga. 24 You don't feel a need to change your ways. 25 You don't moves on from your past. 26 You don't get rid of depression.

Skin routine you should acquire to have a naturally, healthy glowing Skin without makeup

21 First of all get rid of cheap, allergic and infectious makeup products. 22 Use rich, vegan and organic makeup products. 23 Cleanse twice a day. Befoee going to bed and after waking up. 24 Use a gentle chemical free toner 25 Have a dermatologist recommend products that don't harms your natural skin layer 26 Exfoliate twice a week 27 Use facial masks 28 Use gel masks 29 Use mud masks 30 Use home made masks 31 Use under eye bags night cream 32 Use gentle-cleansing foam face washes 33 Use herb oils 34 Have sona bath and spas 35 Use derma rollers 36 Remove makeup with baby wipes every night before going to bed 37 Use Sun protecting screens 38 Lather your skin in lotions

Further and foremost. Always remember to treat your skin as if it's of baby, don't be harsh with it. Don't rub. Discuss your symptoms with your dermatologist and seek their proper guidance. Avoid things that causes more out-breaks on your face. Do your research to know what's your skin type and then look what products have what ingredients that will suit you best.

Hair routines to have a pretty look

1 Do proper hair masks. The best ones are almond hair mask, banana and honey hair mask, aloe vera and vaseline hair mask. 2 Massaging your hair with hot oils. 3 Treat your scalp with gentleness 4 Trim them after three months 5 Don't over-heat 6 Don't use chemicals too much it ruins your hair for ever. 7 Braid your hair. They say that braiding helps to make the hair strong and thick 8 Use water with less pH 9 Was them after two days 10 Condition them once a week 11 Use oils such as rosemary oil, olive oil, rose oil, almond oil, coconut oil, tea tree oil.

Diet Routine to look pretty without even trying

Your dietary plans means everything to your body. It does the proper cleansing of your system, provides you good blood supply, plumps your skin and brightens your self. Here, are some dietary habit you should adopt to have a healthy, beautiful lifestyle.

1 Good calorie planned portions of your meals 2 Drink water half an hour before eating never drink in between it causes bloating. 3 Have toxin cleaning teas. 4 Have supplements. 4 Have fruits and veggies. 5 Make a habit of drinking juices. 6 Different Teas. 7 Dairy portions in your diet. 8 Healthy Meat intake if you're not vegan. 9 Have a fist of nuts in the morning. 10 Avoid carbo hydrates 11 Avoid extra excessive oiled food

Conclusion From my perspective. Beauty shines from inside you. If you're not happy it would bury deep inside you. Be with people who love you and don't let you down this way you'll be the most happiest and prettiest person alive. Beauty resides in the eyes of beholder.