Membeli komputer riba atau membeli komputer bukanlah kerja yang mudah. Apabila anda membeli komputer atau komputer riba untuk tujuan khas untuk permainan maka menjadi sukar. Spesifikasi permainan terutamanya permainan berat sangat penting untuk diketahui mempunyai keputusan yang tepat pada waktu yang tepat.

Terdapat banyak permainan komputer dan komputer riba. Beberapa permainan sangat ringan dan boleh dikatakan permainan sederhana. Permainan sederhana ini tidak memerlukan konfigurasi yang terlalu tinggi. Komputer atau komputer riba pejabat sederhana atau umum juga sesuai untuk menjalankan jenis permainan ini.

Tetapi ada beberapa permainan grafik tinggi yang lain, itu tidak mencukupi dengan jenis komputer yang ringkas. Permainan seperti mogok balas, pub g, perang takhta, zaman kerajaan adalah permainan memuat tinggi. Mereka memerlukan permainan konfigurasi khas. Jadi. Di sini kami menerangkan dan membincangkan permainan yang menjalankan komputer.

Setiap kali anda merancang untuk menjalankan atau bermain permainan memori dan grafik yang tinggi ini, maka anda perlu merancang untuk membeli komputer riba atau komputer yang boleh memainkan permainan berat. Beli Komputer yang bagus pasti harganya jauh lebih tinggi daripada komputer riba am. Untuk bermain permainan hebat, anda perlu mempunyai konfigurasi yang sangat baik, mesti mempunyai CPU, GPU dan RAM diskrit dan cakera keras penyimpanan besar

Komputer riba atau monitor komputer harus membeli saiz yang lebih besar seperti 14, 15, 17 atau 18 inci. Skrin yang lebih kecil tidak ada gunanya. Konfigurasi komputer dan kemampuan untuk menaik taraf perkakasan akan mengikut ukuran, semakin besar mesin

Konfigurasi permainan asas untuk komputer

Konfigurasi Komputer Permainan mesti

  • CPU 4 teras,
  • GPU diskrit NVidia atau AMD.
  • RAM 8GB atau lebih tinggi dan
  • Pemacu keras 500GB atau lebih, boleh merangkumi pemacu SSD

Sekiranya anda merancang untuk bermain permainan di komputer riba, anda harus merancang komputer dengan kad grafik yang bagus seperti ASUS ROG atau MSI yang sama seperti Laptop untuk permainan.

Tetapi, jika permainan anda tidak bergantung pada grafik atau komputer rendah, anda masih boleh bergantung pada grafik Iris. pada cip Intel Core. Cari model cip dengan GPU Iris 580, 550 atau 540 pasti baik.

Secara umum, dengan mengatakan, untuk komputer bermain permainan, anda perlu mendapatkan kad video dan unit pemprosesan grafik (CPU) yang baik.

Semasa anda bermain permainan yang memerlukan memori kad grafik yang berasingan, anda boleh mencuba siri NVidia GeForce dan AMD / ATI Radeon. Kad grafik dengan memori yang lebih tinggi ini sangat baik untuk mati dengan komputer permainan atau komputer riba permainan