Cara membeli cryptocurrency menjadi semakin biasa, jadi artikel ini akan membantu anda memahami teknologi baru ini. Cryptocurrency adalah aset digital , kaedah pembayaran baru, dan trend ekonomi global.

mata wang kripto

Maklumat asas sebelum membeli cryptocurrency

Pada masa lalu, kita dapat mengatakan bahawa cryptocurrency adalah duit syiling yang diperoleh melalui proses perlombongan . Contoh yang paling terkenal adalah Bitcoin (BTC), selama bertahun-tahun pengaturcara telah berkembang dan mencipta mata wang digital lain yang diilhamkan oleh BTC, tanpa memerlukan proses perlombongan, kerana kos tenaga yang tinggi yang terlibat dalam proses tersebut.

Definisi terbaik sekarang untuk cryptocurrency adalah aset digital yang dijamin dengan penyulitan .

Kita boleh mengatakan bahawa ia adalah kaedah pembayaran , perwakilan wang dalam bentuk maya. Itulah sebabnya masing-masing mempunyai dompetnya sendiri, di mana pengguna dapat menerima atau mengirim duit syiling mereka ke mana sahaja di dunia.

Konsep utama cryptocurrency adalah desentralisasi , pencipta Bitcoin, Satoshi Nakamoto , menyampaikan kebebasan kewangan dan dominasi orang terhadap wang. Mata wang digital tidak dihubungkan dengan entiti atau badan kerajaan.

Mengapa melabur dalam cryptocurrency?

 1. Sejauh yang berkaitan dengan Blockchain , ini adalah idea yang pasti akan mengubah dunia pada tahun-tahun mendatang. Dengan peningkatan besar dalam syarikat yang telah menyesuaikan diri dengan teknologi baru ini untuk meningkatkan operasi mereka atau menerima dan berdagang dengan cryptocurrency , harga cryptocurrency telah meningkat dengan pesat. Bitcoin benar-benar menyentuh awan, mengejutkan pesimis dan memperkayakan pelabur awal yang sejak awal mempercayai potensi dan kekuatan teknologi blockchain.

 2. Pelaburan dalam mata wang kripto telah menghasilkan keuntungan yang lebih besar, bukan kerana pertumbuhan pesat dan kenaikan harga, tetapi kerana desentralisasi mata wang. Cryptocurrency tidak memerlukan bank dan tidak dikawal oleh mana-mana kerajaan, yang akan mengenakan yuran untuk transaksi dan penukaran mata wang.

 3. Mereka seperti hanya mempunyai dolar di dunia. Di samping itu, kadar penukaran mata wang yang lebih rendah dan kos transaksi yang lebih rendah berbanding dengan pengguna yang menggunakan akaun bank mereka. Mereka tidak hanya selesa dan selesa tetapi juga mudah dikendalikan dan dikendalikan. Menariknya, cryptocurrency telah membolehkan orang dan organisasi di seluruh dunia berdagang tanpa perantaraan dari bank dan juga kerajaan.

Oleh itu, jangan lepaskan peluang abad ini untuk melabur dalam cryptocurrency , tetapi juga menggali Blockchain dengan lebih mendalam. Tidak ada keraguan bahawa profesional yang berpengetahuan dalam blockchain akan selangkah lebih maju.

1.2 Bilakah masa yang tepat untuk melabur dalam cryptocurrency? Strategi untuk melabur dalam Bitcoin dengan selamat

Minggu ini pasaran cryptocurrency telah menyaksikan kenaikan harga dari semua pihak, dan untuk Bitcoin dan Ethereum . Selalunya terdapat perubahan harga yang mendadak dan mendadak dalam mata wang digital, dan setiap kali harga mulai bergerak, tidak ada kekurangan keraguan mengenai apakah itu waktu yang tepat untuk membeli atau tidak.

Seperti mana-mana jenis pelaburan, ini boleh menyebabkan banyak kegelisahan , ketidakpastian atau ketakutan untuk mengambil bahagian dalam semua perkara.

Salah satu strategi terbaik yang saya rasa orang boleh gunakan adalah kos dolar purata , dengan berkesan mengurangkan pendedahannya terhadap perubahan harga dengan melabur dalam jangka masa yang lebih lama . Sangat mudah: fikirkan sejumlah wang yang ingin anda belanjakan pada kadar biasa (misalnya, $ 100 seminggu), bukannya melabur lebih banyak modal sekaligus, dengan cara itu anda akan membeli Bitcoin dalam julat harga yang berbeza, ambil kelebihan tinggi atau jatuh.

Contoh:

 • Anda membeli 100 dolar Bitcoin dengan harga $ 2,000;

 • Bitcoin akhirnya turun menjadi 1,900 dolar dan anda dijadualkan untuk membeli lebih banyak minggu depan ($ 100);

 • Dengan andaian bahawa harga telah pulih pada minggu berikutnya, anda secara praktikal telah memperoleh kembali fakta bahawa anda telah membeli dengan harga tinggi;

Adakah anda membeli dan trend meningkat? Hebat! Anda sudah tentu mendapat keuntungan dan akan membeli balik kemudian. Adakah ia jatuh sedikit setelah membeli lagi? Ingat bahawa anda membeli $ 2,000, anda tidak rugi.

Ringkasan Pendek kata: biasanya dalam trend menurun, tidak pernah melabur 100% daripada nilai yang dikehendaki dalam satu pergi, membeli-pesanan berpecah. Mengingat bahawa selalu menarik untuk mempelbagaikan pelaburan antara beberapa aset digital dan jangan sekali-kali meninggalkan semua telur anda dalam satu bakul. Contoh: 20% di Ethereum , 20% di PIVX, 40% di Bitcoin dan 20% di WAVES.

1.3 Mengapa membeli cryptocurrency sekarang?

Lihat senarai mata wang digital dengan had pasaran terbesar di bawah:

 1. Bitcoin (BTC)

 2. Ethereum (ETH)

 3. Riak (XRP)

 4. Tether (USDT)

 5. TUNAI Bitcoin (BCH)

 6. Litecoin (LTC)

 7. EOS

 8. Duit Syiling Binance

 9. Bitcoin SV

 10. Stellar (XLM)

 11. Cardano (ADA)

 12. IOTA (MIOTA)

Penting untuk dihargai bahawa, walaupun turun naik pasaran yang tinggi tidak begitu menarik bagi sebilangan pelabur, bagi banyak ini, ini bermakna peluang untuk melihat pelaburan mereka meningkat dengan cepat dan dalam jangka pendek. Walau bagaimanapun, petua terbaik adalah membeli cryptocurrency sementara harga mata wang digital rendah.

Sebagai contoh, mata wang terbesar di pasaran, Bitcoin (BTC), menyaksikan penurunan pada tahun ini, yang bermaksud peluang yang baik untuk membeli Bitcoin (BTC), dan menjual apabila harganya naik lagi, sehingga menghasilkan keuntungan. Mata wang kedua terbesar di pasaran, Ethereum , juga jatuh, yang juga merupakan masa yang tepat untuk membeli Ethereum . Tetapi di mana dan bagaimana untuk membeli cryptocurrency?

Di mana dan bagaimana untuk membeli cryptocurrency?

Melabur dalam pasaran cryptocurrency tidak pernah semudah ini. Hari ini, terdapat kemungkinan terdapat beberapa pertukaran dan broker untuk pembelian cryptocurrency secara dalam talian.

Pertukaran disyorkan untuk pelabur yang lebih berpengalaman, platform mereka jauh lebih kompleks dan kurang selamat. Broker, sebaliknya, sangat sesuai untuk pelabur baru, kerana mereka lebih mudah difahami dan platform yang lebih selamat, memberikan sokongan pelanggan yang lebih besar. Dan kebanyakan bekerja dengan sistem CFD ( Kontrak untuk Perbezaan ).

1.2 Senarai broker cryptocurrency

Walaupun pasarannya agak baru, senarai broker cryptocurrency telah berkembang dengan pesat. Hari ini sudah ada puluhan syarikat yang menawarkan perkhidmatan ini dan masing-masing mempunyai keistimewaan tersendiri. Oleh itu, perlu diberi perhatian semasa memilih platform terbaik.

Pilihan broker akan banyak bergantung pada profil peribadi anda. Sebagai contoh, terdapat broker yang menawarkan aplikasi mudah alih. Yang lain mempunyai kadar yang lebih rendah. Ada yang menolong pengguna untuk menyusun urus niaga mereka untuk penyata cukai pendapatan , dan sebagainya.

Di samping itu, persaingan adalah global, kerana anda boleh berdagang dengan broker asing. Kelebihan broker asing adalah jumlah dagangan yang lebih besar. Dengan ini, anda dapat memperdagangkan kuantiti yang lebih besar dengan lebih mudah dan lincah.

Secara amnya, cari tahu pendapat pengguna lain mengenai broker tersebut. Lihat apa yang mereka katakan mengenai keselamatan, kebolehgunaan, bayaran yang dikenakan dan aspek lain. Melalui platform seperti Reclame Aqui, anda boleh memasukkan nama pertukaran dan memeriksa "reputasinya" di pasaran. Kumpulan yang pakar dalam mata wang kripto adalah sumber lain yang baik.

Terdapat beberapa broker yang terkenal di pasaran Brazil. Anda boleh menyemak senarai mereka di laman web ValorBitcoin . Alat ini mengklasifikasikan broker mengikut harga, jumlah, premium, dan kriteria lain, selain menawarkan laporan pasaran. Di antara pertukaran utama, perlu disebut beberapa:

 1. Bitcointoyou

 2. Pasaran Bitcoin

 3. Foxbit

 4. NovaDAX

 5. BitcoinTrade

 6. Harga Bit

 7. Binance

 8. Kraken

 9. Pangkalan Wang Syiling

 10. Bitfinex

1.3 Apakah platform terbaik untuk membeli cryptocurrency?

Mungkin anda masih bertanya pada diri sendiri, 'Apakah tempat terbaik untuk membeli cryptocurrency? Bagaimana untuk membeli cryptocurrency? '.

Pakar kami melakukan tinjauan terperinci di antara broker dan pertukaran utama di pasaran, dengan mempertimbangkan faktor keselamatan, kemudahan navigasi, kepelbagaian cryptocurrency dan yuran. Pembrokeran berikut, yang berfungsi dengan CFD, dipilih:

eToro dianggap sebagai broker terbaik untuk membeli cryptocurrency, menurut penyelidikan.

Setelah penilaian umum, para pakar memilih eToro sebagai broker terbaik di pasaran, terutamanya kerana baru-baru ini melancarkan platform baru, bahkan lebih mudah digunakan. Hari ini dianggap sebagai Platform Sosial terkemuka di pasaran pelaburan, eToro adalah platform yang paling banyak mendapat sokongan sokongan untuk pelabur baru, diatur oleh CySEC dan FCA, dan menggunakan sistem Secure Socket Layer (SSL) dalam semua transaksi.

Mata wang digital terbaru dan paling jarang boleh didapati di broker Coinbull, seperti Tron, Ark, Augur, Binance , antara lain. Tetapi, Coinbull mempunyai kadar deposit tertinggi di antara broker di atas dan tidak terkawal.

ForexTB menawarkan 13 cryptocurrency berbeza, mengenakan yuran deposit terendah. Walau bagaimanapun, platform navigasinya jauh lebih kompleks berbanding eToro. Sebagai alat sokongan, ia memiliki akun Demo dan diatur oleh CySEC.

Bagaimana untuk membeli cryptocurrency ? Kaedah pembayaran terbaik

Sebilangan besar broker dan pertukaran menerima kad kredit / debit, pindahan bank dan beberapa juga Paypal. Walau bagaimanapun, kaedah pembayaran berbeza-beza bergantung pada platform, jadi penting untuk memeriksa terlebih dahulu sebelum mendaftar.

pembayaran

1.1 Kad Debit & Kredit

Kad kredit dan debit diterima oleh kebanyakan pertukaran dan broker. Di eToro, bayaran deposit sifar dikenakan untuk sebarang bentuk pembayaran.

gaji awal

1.2 Paypal

Paypal adalah kaedah pembayaran yang sangat selamat. Broker eToro adalah salah satu dari sedikit di pasaran yang menerima Paypal sebagai bentuk pembayaran.

1.3 Pindahan bank

Pindahan bank adalah kaedah pembayaran utama untuk membeli cryptocurrency. Ini digunakan oleh hampir semua pertukaran , seperti yang kita lihat dalam topik bentuk pembayaran terbaik. Selain itu, ia juga digunakan dalam penjualan langsung (P2P).

Untuk membuat pembayaran melalui pindahan wang melalui bank, prosesnya mudah. Sekiranya anda membeli Bitcoin, penjual P2P memberitahu anda mengenai harga yang diminta olehnya. Sekiranya anda bersetuju, ia akan memberikan butiran akaun di mana anda mesti membuat deposit. Sekiranya anda menjual Bitcoin, maka anda adalah orang yang harus memberitahu butiran bank anda kepada pembeli.

Biasanya, vendor P2P mempunyai prosedur keselamatan transaksi. Sekiranya membeli cryptocurrency, mereka menunggu wang memasuki akaun sebelum menghantar cryptocurrency. Sekiranya berlaku penjualan, mereka menunggu pelanggan menghantar Bitcoin sebelum menghantar wang.

Cara lain untuk mendapatkan cryptocurrency

1.1 Perlombongan

Kini terdapat ratusan cryptocurrency yang juga dapat diperoleh melalui perlombongan . Antara mata wang digital yang paling popular, selain Bitcoin (BTC) dan BitcoinCash (BCH), adalah Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Dash (DASH), Decred (DCR), danLitecoin (LTC) .

1.2 Cara mendapatkan cryptocurrency percuma

Sebagai tambahan kepada kaedah membeli cryptocurrency yang lebih tradisional, anda juga boleh mendapatkan Bitcoin dalam talian percuma, dan cryptocurrency lain dengan mengambil bahagian dalam program afiliasi , permainan, iklan dan tinjauan. Walau bagaimanapun, satoshi secara amnya diperoleh, pecahan terkecil Bitcoin (1 satoshi = bahagian Bitcoin ke-1). Dan platform ini selalunya tidak boleh dipercayai.

1.3 Beli PayPal cryptocurrency

Pembelian cryptocurrency dengan PayPal berfungsi sama seperti pembelian dengan kad kredit. Bagaimanapun, PayPal biasanya dihubungkan dengan kad atau akaun bank , bertindak sebagai perantara antara pertukaran dan akaun / kad. Bursa biasanya menawarkan medan untuk menyambung ke akaun PayPal anda, yang memungkinkan transaksi.

Baik ketika membeli dengan Bitcoin dan ketika membeli dengan kad, syarikat biasanya melakukan pemeriksaan maklumat. Oleh itu, kaedah pembayaran ini hanya tersedia untuk akaun yang disahkan oleh proses KYC . Ini kerana kedua-dua PayPal dan kad kredit mungkin dikenakan sekatan penggunaan cryptocurrency.

Dompet cryptocurrency terbaik

Setelah membeli cryptocurrency anda, inilah masanya untuk memilih tempat terbaik untuk menyimpannya. Ramai orang lebih suka pergi ke bursa, kerana kepraktisan dan keselamatan yang seharusnya. Walau bagaimanapun, ini bukan pilihan terbaik. Sekiranya pertukaran adalah mangsa serangan penggodam, anda mungkin tanpa cryptocurrency anda selama-lamanya.

Jadi kaedah yang sangat selamat untuk menyimpan mata wang kripto anda adalah dengan melakukannya di dalam dompet. Oleh itu, hanya anda yang akan mendapat akses kepada wang anda dan anda tidak akan menghadapi risiko kerugian daripada penggodam. Walaupun tidak ada "portfolio terbaik" secara umum, kami memiliki banyak pilihan untuk dipilih di pasaran. Dompet cryptocurrency terbaik dibahagikan kepada tiga jenis:

1.1 Dompet dalam talian (dompet panas):

Ini adalah aplikasi yang berfungsi berhubung dengan internet. Mereka sangat praktikal untuk menggunakan Bitcoin sebagai mata wang dari hari ke hari , kerana ia membolehkan perbelanjaan cepat. \

Walau bagaimanapun, kata laluan sentiasa bersentuhan dengan internet, jadi kata kunci tersebut tidak begitu selamat untuk menyimpannya dalam jangka masa yang lama;

1.2 Dompet kertas:

Dompet ini secara harfiah dapat menyimpan Bitcoin anda pada sehelai kertas , di mana kata laluan dicatat. Mereka juga tidak mempunyai sambungan internet , yang menjadikannya paling selamat di antara jenis dompet.

Mereka ditunjukkan hanya untuk menyimpan Bitcoin anda dengan selamat, kerana tidak praktikal untuk penggunaan harian;

1.3 Dompet perkakasan:

Ini adalah peranti fizikal khusus untuk penggunaan cryptocurrency. Dompet ini menyimpan kunci peribadi di dalam peranti, yang tidak bersentuhan dengan internet, yang menjadikannya sangat selamat.

Mereka boleh digunakan untuk mengirim dan menerima Bitcoin tanpa risiko.

Ringkasan Sebagai petua, pilihlah dompet yang praktikal untuk digunakan. Pada masa yang sama, ia perlu cukup selamat untuk tidak mendedahkan anda kepada risiko kerugian. Dompet ini perlu mempunyai kata laluan yang hanya berada di bawah kawalan anda. Oleh itu, orang asing dan penyerang akan mempunyai masa yang lebih sukar untuk mencuri cryptocurrency anda.

Bagaimana memilih platform cryptocurrency?

Beberapa butiran dipertimbangkan semasa memilih platform cryptocurrency. Pelabur yang berpotensi dapat mengkaji parameter ini sebelum membuat keputusan akhir. Perhatian kemudian harus diberikan kepada perkara berikut:

1.1 Segar

Pengiraan yuran perdagangan adalah berdasarkan jumlah urus niaga. Pada hakikatnya, komisen ini antara 0.01 dan 0.5%. Sebagai gambaran, ambil $ 5 dari semua pengeluaran sementara Coinbase tidak mengenakan bayaran. Di samping itu, kos yang berkaitan dengan pembelian cryptocurrency dengan kad bank sangat tinggi (kadangkala 10%).

1.2 Keselamatan dan peraturan

Untuk menggagalkan pembiayaan aktiviti haram, setiap platform cryptocurrency menghendaki pelanggannya memasukkan data peribadinya untuk melakukan pertukaran . Dengan kata lain, mengesahkan identiti anda adalah parameter yang tidak boleh diabaikan. Masa pengesahan berbeza dari platform ke platform. Sekiranya mereka kekurangan Coinbase, masa ini bertahan lebih lama di Kraken.

1.3 Mata wang kripto tersedia

Memilih platform cryptocurrency juga bergantung pada jumlah aset yang diperdagangkan. Platform Binance menonjol dari yang lain dengan senarai panjang cryptocurrency yang terdapat di laman webnya. Walau bagaimanapun, laman pertukaran lain mempunyai beberapa aset yang sangat diperdagangkan.

1.4 Kecairan dan jumlah dagangan

Semakin tinggi jumlah dagangan , semakin banyak kecairan pada platform cryptocurrency. Bagaimanapun, kelajuan transaksi akan mengelakkan turun naik harga.

Adakah mungkin untuk membeli cryptocurrency tanpa nama?

Sekiranya ada satu soalan yang menyusahkan pelabur , adalah sama ada seseorang boleh membeli cryptocurrency tanpa pengesahan atau tanpa nama. Peraturan emas adalah memperoleh mata wang digital di laman web yang dikawal selia. Walau bagaimanapun, transaksi tanpa nama boleh dilakukan di laman web yang diluluskan oleh organisasi kewangan.

Memang, ada platform pertukaran aset crypto yang menerima pembukaan akaun tanpa sebarang pengesahan. Oleh itu, anda boleh menyebut nama apa sahaja yang anda suka. Walau bagaimanapun, tidak dapat dibeli untuk membeli mata wang dengan mata wang fiat di laman web ini.

Dengan alkimia apa kita boleh membeli mata wang kriptografi tanpa pengesahan? Beberapa pilihan tersedia untuk anda mencapai matlamat ini:

 • Pindahkan kripto yang dibeli oleh orang yang dikasihi ke dompet anda.

 • Beli aset digital dari orang yang anda temui dalam talian melalui platform pertukaran rakan sebaya.

 • Gunakan laman web yang menerima kaedah pembayaran tanpa nama seperti kad prabayar .

Amalan memperoleh aset kripto seperti ini tidak digalakkan sekiranya dapat membuka pintu kepada penipuan. Mengapa tidak mempercayai eToro , laman web yang dikawal selia yang melindungi pelabur.

Soalan Lazim

1. Apakah cryptocurrency?

Istilah cryptocurrency merujuk kepada mata wang maya dan sistem pembayaran peer-to-peer yang sesuai dengannya. Ini adalah mata wang maya tanpa media fizikal, tidak diatur oleh badan pusat dan nilainya tidak diindeks ke mata wang sah atau komoditi.

2. Bagaimana melabur dalam cryptocurrency?

Anda boleh melabur dalam cryptocurrency dengan membeli token melalui platform khusus. Anda juga boleh memperdagangkan cryptocurrency melalui broker dalam talian seperti eToro dengan melabur dalam derivatif yang mempunyai mata wang maya sebagai asasnya. Berhati-hati dalam hal apa pun hanya menumpukan sebahagian kecil aset anda untuk jenis pelaburan ini.

3. Apa yang menjadikan nilai mata wang maya?

Harga cryptocurrency dikaitkan dengan keyakinan yang diinspirasikannya di kalangan pelabur, dengan ciri teknikalnya, dengan kemudahan di mana kita boleh atau tidak membeli sesuatu dalam kehidupan sebenar dengannya, tetapi juga dengan nilai yang lebih mungkin daripada mata wang maya membenarkan mencapai.

4. Untuk apa cryptocurrency digunakan?

Terdapat beberapa sebab untuk menggunakan cryptocurrency : untuk membeli barang dan perkhidmatan, untuk mewujudkan keuntungan modal jangka pendek untuk tujuan spekulasi atau untuk melabur untuk jangka panjang dalam teknologi inovatif yang dipercayai akan merevolusikan transaksi digital .

Kesimpulannya

Walaupun terdapat banyak cara untuk membeli crypto hari ini, sejauh ini cara termudah dan terpantas adalah melalui broker dalam talian .

Apabila melakukannya, pastikan untuk memilih platform dengan peraturan seperti eToro. Pelaburan anda akan selamat dan anda akan mendapat akses kepada sumber pendidikan yang hebat untuk membantu anda memulakan perjalanan perdagangan anda.

Akhirnya, ingat bahawa semua urus niaga mempunyai risiko, jadi jangan melabur lebih banyak daripada yang anda mampu kerugian.

Baca Juga

Apa itu Cryptocurrency? Bagaimana Melabur dalam Cryptocurrency?