Tidak semua orang memandang serius kesihatan mereka, oleh sebab itu mereka selalu tidak memakai topeng muka untuk perlindungan yang lebih baik. Ini betul-betul salah, kerana boleh menyebabkan anda mati. Di sini, dalam artikel ini, mari cuba memahami apa yang baik atau buruk bagi anda, sama ada memakai topeng muka 3M N95 atau tidak. Dan juga bincangkan jenis topeng muka yang perlu dibeli untuk melindungi anda daripada kuman dan alahan.

Perlukah Saya Memakai Topeng Untuk Dipakai?

Anda harus memakai topeng muka 3M 9501V + jika anda meninggalkan kediaman anda, menurut nasihat terbaru dari CDC, WHO, dan pihak kesihatan awam , sama ada anda berumur di bawah 2 tahun, mempunyai gangguan perubatan yang serius sehingga tidak mungkin bagi anda untuk memakai topeng , atau dapat menjauhkan diri dari kaki yang lain sepanjang masa. Dan di bandar atau negeri anda, ini boleh menjadi prasyarat.

Apa yang Dilakukan oleh Topeng?

Kita sekarang tahu bahawa terutamanya melalui air-gout: kepingan kecil dan barang-barang lain yang dikeluarkan dari mulut dan hidung dengan bersin, sukar, berbual, bercakap, atau bernafas, yang disebarkan oleh novel coronavirus. Ini akan meneteskan tetesan virus dan menyebar ke permukaan atau individu yang memasuki hidung dan mulutnya menyebabkan jangkitan semasa anda membawa virus.

Topeng muka 3M 9501+ akan mengelakkan titisan ini daripada melepasi wajah secara fizikal. Ini bermaksud topeng lebih banyak daripada mencegah orang baik menangkap orang yang dijangkiti dan mencegah penyakit merebak. Memakai topeng memastikan bahawa virus tidak akan menyebarkan diri daripada melindungi anda.

Adakah Saya Perlu Berjalan Dengan Pakai atau Boleh Digunakan Semula?

Topeng operasi sekali pakai sesuai untuk batuk dan menyekat titisan pernafasan untuk eksperimen makmal. Kedua-dua jenis topeng boleh menjadi kuat dan selamat bergantung pada bahan.

Walau bagaimanapun, topeng pakai buang hanya boleh dipakai sekali setelah dibuang, dan ia tidak bagus dari sudut persekitaran . Peralatan keselamatan diri untuk kegunaan peribadi juga telah dicuci di pantai. Sekiranya topeng tunggal adalah satu-satunya alternatif, pakai itu, tetapi ia adalah pilihan jangka panjang yang lebih selamat untuk topeng yang boleh dicuci yang boleh digunakan semula.

Bagaimana topeng muka yang boleh digunakan semula berfungsi dengan baik?

Banyak saintis telah berusaha untuk mengetahui ini, dan penyelesaiannya tidak semestinya jelas. Beberapa penyelidik mengembangkan alat yang menyemburkan titisan kecil ke kain, kemudian mengukur berapa banyak dari sisi lain, dan juga mengukur aliran udara untuk menilai keupayaan pernafasan .

Apa yang mereka perhatikan adalah jenis kain yang lebih kecil, menurut Segal, kapas, linen, sutera, dan banyak lagi. Tenunan yang lebih ketat dan lebih tebal adalah kain berkualiti tinggi yang lebih baik menghalang laluan titisan.

Kesimpulannya

Walau bagaimanapun, anda perlu menggunakan kain atau topeng muka yang boleh digunakan semula berkualiti tinggi yang direka oleh Better Life Mart . Jenis topeng muka ini memberi anda perlindungan maksimum dari Coronavirus dan jenis virus lain.