India terkenal dengan budaya perhiasannya yang kaya. Yang terbaik yang akan meningkatkan penampilan anda ketika anda keluar boleh mendapatkan perhiasan India. Bagaimana anda boleh membuat pelaburan terbaik daripada membeli perhiasan India ? Sejauh mana anda akan menggunakan pelaburan anda dalam perhiasan yang mewah akan ditentukan oleh kualiti pengetahuan anda tentang perhiasan di India.

Bagaimana Membeli Barang Kemas India?

Apa yang anda baca adalah jenis perhiasan yang menjadi trend di kedai perhiasan India di seluruh dunia. Sangat mudah untuk mendapat inspirasi dari apa yang anda baca semasa anda dalam talian untuk memilih antara pilihan dalam talian.

1 perhiasan Kundan

Ini adalah perhiasan yang popular dan hadiah untuk dunia dari Rajasthan. Di sini, emas yang sangat halus digabungkan dengan batu permata yang cantik untuk mencipta hiasan yang luar biasa. Loket ini direka untuk pengantin dan juga tetamu perkahwinan . Ia juga boleh dipakai pada waktu biasa.

2 perhiasan Meenakari

Ini serba boleh dan boleh didapati dalam pelbagai jenis perhiasan India. Ia dibezakan dengan warna terang yang terang dan penampilan yang halus. Ini adalah reka bentuk yang boleh dipakai untuk keseronokannya. Reka bentuk ini terdapat dalam karya seni enamel yang hebat. Umum melihatnya dipasangkan dengan mutiara; berlian dan batu permata berwarna-warni yang lain.

3 perhiasan Polki

Kami tidak dapat memasukkan polki dalam senarai kerana penampilannya yang menakjubkan yang dapat dilihat ketika dibuat dengan betul. Berlian tidak digilap. Rupa-rupanya hiasan hiasan ini merupakan salah satu sebab popularitinya dalam hiasan India. Sekiranya anda ingin berpisah dengan jenama ini; maka anda harus bersiap sedia untuk membayarnya dengan banyak. Ini kerana ia diperbuat daripada berlian tulen.

4 perhiasan Lac

Sekiranya anda peminat reka bentuk berwarna-warni dan menarik; maka anda boleh melihat ke arah perhiasan Lac. Penampilannya sangat berbeza. Populariti model ini tinggi di kalangan wanita yang sudah berkahwin. Ini adalah hiasan yang baik yang boleh anda andalkan untuk menambah gaya dan warna semasa anda melangkah keluar.

5 perhiasan Pachchikam

Jenis perhiasan lain yang membentuk landskap perhiasan India dapat dilihat melalui model ini yang sedang dikaji. Ia mempunyai rupa pedesaan dan rapuh. Anda akan tertarik dengan keindahan dan tarikan model ini. Ini adalah gaya sekolah lama yang kembali diperhitungkan dalam pengertian fesyen masa kini. Ia diperoleh dari batu perak dan separa berharga. Hiasan ini berpatutan.

6 perhiasan Jali

Hiasan ini terkenal dengan karya logamnya yang mempunyai mesh logam dan kerawang. Nama itu berasal dari jenis ukiran batu yang terdapat dalam seni bina India. Ini adalah hiasan serba boleh yang dilengkapi dengan pelbagai kegunaan yang boleh digunakan untuk menghiasi badan juga dan dapat digunakan untuk menandakan ruang di rumah.

7 perhiasan Jadau

Yang terakhir dalam senarai ini tidak boleh disebut sebagai perhiasan; sebaliknya, ini adalah cara untuk mendapatkan beberapa bentuk perhiasan lain yang telah kita sebutkan di atas. Ini adalah gaya yang memerlukan masa berjam-jam untuk dibuat. Teknik ini menampilkan batu permata yang dijadikan emas dan akhirnya dibuat dengan reka bentuk hiasan.

Kesimpulannya

Anatomi hiasan India telah dijelaskan di atas. Sekiranya anda ingin mendapatkan hasil terbaik dalam membeli perhiasan India , pemahaman mengenai fakta di atas adalah semua yang diperlukan untuk mencapai hasil yang penting. Jenis perhiasan utama yang terdapat di India semuanya termasuk dalam senarai di atas.