Sebilangan sambungan di halaman ini mungkin merupakan sambungan anak syarikat, yang bermaksud kami mendapat komisen sekiranya anda membuat pembelian melalui sambungan ini. Anda tidak membayar tambahan namun komisen membantu kami memberikan data di laman web ini.

Petua Succulents

Pertimbangan lazat yang tepat boleh menjadi sederhana, selagi anda mungkin mengetahui beberapa perkara penting. Sebaik-baiknya dari petua dalam siaran ini, sama seperti catatan di atas akan membantu anda menjamin keberadaan succulents anda yang panjang dan optimis!

Adakah daun lazat anda jatuh? Atau sekali lagi mungkin mereka tidak berkembang hebat? Membangunkan succulents tidak perlu menyusahkan.

Sejujurnya, succulents boleh menjadi tanaman pemeliharaan yang sangat rendah yang kelihatan luar biasa sepanjang tahun! Lima petunjuk di bawahnya adalah asas dan sederhana namun akan memberi kesan yang signifikan dalam seberapa baik Pasaran Succulent anda bertahan!

Air Lebih Banyak, Tetapi Lebih Kurang:

Saya tahu, saya sedar inilah yang dikatakan berulang kali dengan succulents banyak air tidak berguna untuk succulents. Ia sebenarnya! Ini adalah pertimbangan penting untuk pertimbangan yang lazat. Saya hampir kehilangan dua atau tiga tanaman kerana terlalu banyak air sehingga sebenarnya ini tidak dapat difokuskan dengan cukup!

Walaupun begitu, succulents ingin kotorannya terpercik dan kemudian kering sebelum disiram sekali lagi. Dengan cara ini, basuh kotoran dan selepas itu biarkan kering sepenuhnya. Untuk maklumat tambahan mengenai strategi penyiraman ini, lihat catatan ini atau buku digital saya mengenai penyiraman.

Sekumpulan Cahaya Matahari:

Succulents memerlukan banyak cahaya siang untuk menjadi ceria dan sihat. Sesuatu yang saya sesuaikan adalah mereka tidak menjaga cahaya matahari langsung dalam kehangatan pertengahan tahun ketika mereka berada di luar. Mereka cenderung terbakar dari cahaya matahari.

Atau mungkin, sekiranya mereka berada di luar meletakkan mereka di suatu tempat, mereka akan mendapat tempat teduh dan tetap sejuk. Cahaya pagi boleh diterima dengan naungan yang indah pada awal malam. Sekiranya tanaman anda berada di dalamnya, letakkan di suatu tempat di mana mereka akan mendapat cahaya terang sepanjang hari. Mereka lebih enggan terbakar dari sinar matahari di dalamnya, namun, hal itu dapat terjadi.

Biasanya birai tingkap yang menuju ke selatan akan memberi cahaya yang cukup namun sekiranya anda melihat tanda-tanda terbakar dari matahari (bintik-bintik berwarna / gelap di daun) memindahkannya ke suatu tempat bahawa cahaya tidak tepat.

Tanda bahawa makanan enak anda tidak mendapat cukup cahaya adalah "memanjang". Sekiranya tanaman anda mulai benar-benar tinggi dengan banyak ruang di antara daun, ia akan semakin longgar dan berusaha menemui semua yang lebih ringan. Sekiranya anda menyedari ini, cubalah memindahkan tanaman anda ke tempat yang akan menjadi lebih ringan sepanjang hari.

Berkembang:

Salah satu perkara utama saya mengenai succulents adalah kaedah yang berkesan. Adalah wajar untuk mengembangkan tapak semaian anda dengan hanya mengambil daun dari tanaman anda dan meletakkannya di tanah lembap untuk berkembang. Untuk panduan yang lebih terperinci mengenai penyebaran succulents, anda boleh menyiasat siaran ini atau anda juga boleh membeli eBook saya!

Melakukan aktiviti semula jadi sangat menyenangkan sehingga dapat melihat tumbuh-tumbuhan baru yang kecil. Juga, jika stok succulents anda yang dijual terus berkembang, ada baiknya anda mula menawarkannya kepada orang lain! Sebilangan besar berminat dengan bagaimana tumbuh - tumbuhan ini berkembang biak dan anda mungkin menemui beberapa orang yang perlu mencubanya sendiri!

Ujian:

Saya telah menarik minat smidgen dalam perbincangan lazat dan kaktus ini. Terdapat banyak data yang luar biasa di sana dan individu begitu bersedia untuk membantu apabila mereka dapat. Dari semua yang saya perhatikan pada mereka, namun saya menyimpulkan bahawa kekuatan succulents anda berkurang untuk meneroka jalan yang berbeza mengenai penyiraman, tanah, dan siang hari.

Setiap wilayah sangat unik dan tumbuh-tumbuhan bereaksi dengan cara yang berbeza terhadap keadaan semasa. Sering kali anda akan melihat artikulasi yang benar-benar bertentangan mengenai penjagaan succulents pada akhir hari keadaan semasa mereka memutuskan apakah sesuatu akan berguna untuk tanaman.

Cari tahu bagaimana untuk benar-benar fokus pada spesies lazat individu!

Adakah anda tahu setiap jenis makanan lazat mempunyai keperluan pertimbangan yang luar biasa? Sebilangan daripada mereka lebih cenderung untuk berkembang dengan baik untuk anda daripada yang lain.

Dapatkan bantuan untuk membezakan succulents anda dan lihat mana yang akan berkembang dengan baik untuk anda! Kami mempunyai lebih daripada 180 koleksi yang diserlahkan dengan lebih banyak sekali-sekala.