Facebook dianggap sebagai salah satu media sosial dan pembawa rangkaian yang paling banyak digunakan oleh beratus-ratus ribu manusia untuk berinteraksi, memasarkan dan membuat perjanjian dalam perbualan. Digunakan sebagai orang tengah hubungan dan penyatuan fakta, sembang tidak rasmi, pengiklanan dan pemasaran dan aktiviti majikan, ia dilampirkan melalui nama pengguna dan kata laluan untuk mengesahkan orang yang tepat dan menjaga sistem dan profil dari sebarang penyalahgunaan dan pendekatan yang tidak beretika.

Kadang kala jock pc juga dikenali sebagai penggodam mempunyai interaksi dalam beberapa penglibatan yang tidak beretika dan menggunakan statistik peribadi pengguna untuk melakukan kesalahan. FACEBOOK telah digunakan oleh manusia untuk menyimpan statistik penting tertentu atau merangkumi beberapa lampiran sulit yang bergantung secara tidak beretika melalui penggodam.

Empat CARA MENGHASILKAN KATA LALUAN FACEBOOK

Oleh kerana perlindungan yang lemah, profil sedemikian telah menjadi pencarian orang yang berbeza dan maklumat tersebut disalahgunakan. Melanggar kata laluan Facebook tidak begitu sukar kecuali dilindungi melalui perlindungan yang lebih sesuai.

1. KEYLOGGER

Kabel USB luar disambungkan dengan komputer riba host dan ia menyimpan setiap gerakan yang dibuat pada papan kekunci di alat luar. Pemacu termasuk sistem ini di dalamnya, ia menyimpan semua data mengenai pergerakan dan program perisian menyimpulkan fakta.

2. FISHING

Walaupun ini adalah metode keras maksimum yang digunakan untuk mengambil catatan tetapi tetap digunakan secara meluas oleh peretas pakar. Ini melibatkan pengembangan akaun laman web log masuk palsu dan menghantar halaman tersebut kepada pengguna dan setelah pengguna memasukkan maklumat masuk, semua rekod mungkin diambil.

3. LELAKI DALAM MENYERANG

Ini digunakan untuk meretas wang yang terhutang yang dekat dengan penggodam. Ia dikaitkan dengan penyambungan pengguna dengan sambungan wi-fi palsu dan setelah pengguna menipu semua maklumat dapat diambil.

4. UBAHKAN KATA LALUAN

Salah satu pendekatan termudah untuk mendapatkan kemasukan ke akaun watak yang diakui adalah dengan menggunakan pilihan menetapkan semula kata laluan saya. Penggodam menggunakan e-mel peluang dan dengan menggunakan sedikit maklumat mengenai pengguna , anda boleh mendapatkan hak masuk ke akaun. Kaedah ini paling berkesan dapat digunakan oleh orang yang difikirkan oleh penghidapnya.

MEMASTIKAN PERLINDUNGAN

1. KATA LALUAN KUAT:

Sentiasa pilih id log masuk yang tidak begitu biasa dan tidak dapat disimpulkan dengan mudah oleh setiap orang lain. Sertakan tanda, nombor dan gabungan huruf besar dan huruf kecil.

2. JANGAN BERHUBUNG DENGAN RANGKAIAN YANG TIDAK TERKENAL:

Rangkaian yang tidak disulitkan seperti itu dapat menjadi jaringan yang disengaja dengan bantuan penggodam untuk masuk ke mesin. Oleh itu, keselamatan akaun dari rangkaian tersebut adalah perlu.

3. PERKHIDMATAN VPN:

pembekal vpn membantu menjaga keselamatan akaun dengan cara melindunginya dari banyak kuki yang dibuat. Ini memudahkan menghentikan akaun dari kuki yang dibuat melalui pihak ketiga.

4. BANTUAN PROFESIONAL:

defensif terhadap maklumat bukan umum adalah sangat penting untuk mengelakkan daripada berlaku salah. Mendapatkan bantuan profesional adalah kehendak selama ini, terdapat banyak pertubuhan yang membantu menyampaikan kemudi dan memastikan keselamatan alat dan akaun anda dengan betul dari sebarang masuk yang tidak sah.

5. MASUK AKAUN:

setelah anda selesai berjalan bersama dengan akaun anda, selalu log keluar. Ini menjimatkan akaun anda dari domba perapian.

6. MASUKKAN KELULUSAN:

Kaedah ini dapat banyak membantu melindungi akaun . Ia jauh menguntungkan kerana orang itu mendapat pengganti semasa akaun itu masuk. Walaupun akaun itu digunakan oleh seseorang secara tidak etis pengguna mungkin diberitahu untuk mendapatkan hak masuk dan pergerakan dapat dilakukan.