Terdapat banyak alasan yang baik untuk menukar nama di akaun [Facebook] anda.

Mungkin anda menggunakan nama keluarga pasangan baru dan mahu profil anda menggambarkan nama baru anda. Atau mungkin anda telah mengatasi nama samaran masa kecil anda - Billy, katakanlah - dan ingin mula menggunakan William sebagai gantinya. Atau mungkin anda hanya memerlukan sedikit perubahan untuk membumbui keadaan.

Mengapa anda mahu menukar nama anda di [Facebook adalah perniagaan anda, tetapi bagaimana anda melakukannya seperti ini:

Pergi ke [Facebook] dan pastikan anda log masuk.

1. Klik pada segitiga menghadap ke bawah yang gelap di kanan atas halaman.

! [Anak panah Menu Facebook]

Klik anak panah gelap untuk membuka menu.

Steven John

2. Pada menu tarik-turun yang muncul, klik "Tetapan."

Mengklik "Tetapan" akan membolehkan anda memilih pilihan akaun anda.

Steven John

3. Anda sekarang harus berada di Halaman Tetapan Akaun Umum. Di sebelah nama anda, klik kata "Edit".

Nama anda mesti menjadi perkara pertama yang disenaraikan.

Steven John

4. Di kotak di bahagian atas halaman, taipkan nama baru yang ingin anda gunakan.

Facebook akan memberi anda pilihan untuk melihat perubahan anda sebelum menerimanya.

Steven John

5. Klik "Tinjau Perubahan."

6. Pada pop timbul, periksa nama baru untuk memastikan anda berpuas hati, kemudian masukkan kata laluan anda dan klik "Simpan Perubahan."

Facebook Simpan Nama Anda

Pilih nama paparan yang anda mahukan, dan klik "Simpan Perubahan" untuk melaksanakannya.

Steven John

Anda kini mempunyai nama baru di Facebook dengan akaun yang tidak terjejas.

Apa yang perlu diketahui mengenai menukar nama anda di Facebook

Beberapa platform media sosial membolehkan anda menukar nama sekerap yang anda mahukan. Tidak begitu banyak dengan Facebook: mereka hanya membenarkan satu pertukaran nama dalam jangka masa 60 hari . Dan jika anda menukar nama anda terlalu kerap, itu boleh berlangsung hingga 120 hari.

Tidak seperti platform lain, Facebook mahu anda menggunakan nama sebenar anda. Mereka membenarkan nama terbitan umum, seperti Bob untuk Robert, Liz untuk Elizabeth, dan Larry untuk Lawrence, tetapi mereka tidak mahu nama samaran atau nama tidak masuk akal.

Sekiranya anda menggunakan nama palsu, anda berisiko dilarang dari Facebook. Polisi syarikat yang dinyatakan sendiri mengenai masalah ini [dibaca], sebahagiannya: “Facebook adalah komuniti di mana setiap orang menggunakan nama yang mereka lalui dalam kehidupan seharian. Ini menjadikan anda sentiasa tahu dengan siapa anda berhubung. "

Berita baiknya ialah selagi perubahan nama anda mematuhi dasar Facebook, itu tidak akan memberi kesan negatif pada akaun anda. [Rakan-rakan anda] masih dapat berinteraksi dengan anda dengan cara yang sama, tidak memerlukan sambungan baru, dan gambar atau catatan di mana nama bekas anda ditandai sekarang akan menunjukkan nama baru anda.

Cara menukar nama anda di Facebook

Pada zaman ini, nama Facebook mempunyai berat dan identiti yang lebih tinggi daripada senarai fizikal di Halaman Kuning. Nama dalam talian anda berfungsi sebagai portal jenis, membawa rakan dan keluarga untuk menemui dan menavigasi garis masa anda, sambil menawarkan sentuhan keperibadian dalam bentuk nama panggilan tambahan, tajuk profesional, dan sejenisnya. Walau bagaimanapun, ada alasan yang lebih masuk akal daripada yang anda jangkakan untuk menukar nama Facebook anda menjadi sesuatu yang lebih sesuai untuk anda. Bahagian terbaik? Hanya memerlukan beberapa saat untuk mendapatkan tajuk baru anda.

Mungkin anda baru sahaja berkahwin dan ingin mengambil nama belakang orang lain yang penting atau mahukan cara untuk menyembunyikan identiti dalam talian anda dengan lebih baik daripada bakal majikan. Atau anda mungkin memutuskan bahawa anda mempunyai minat baru untuk nama tengah anda atau hanya mahukan cara untuk menjauhkan diri dari alias mengerikan yang menjadi bahagian atas halaman profil anda sepanjang karier kuliah anda. Kami tidak boleh menyalahkan anda.

Inilah panduan kami mengenai cara menukar nama Facebook anda tidak kira keputusan memalukan, menguntungkan, atau bijak kerana melakukannya. Sudah waktunya untuk menetapkan rekod sekali dan selamanya.

Kaji standard nama Facebook

Sekiranya anda akan menukar nama Facebook anda, anda juga boleh memastikannya sesuai dengan piawaian nama perkhidmatan . Facebook kononnya meminta setiap individu untuk memberikan nama sebenarnya - sesuatu yang digemari oleh banyak orang - tetapi watak-watak tertentu, tanda baca, dan kata-kata yang tidak sesuai tidak akan dapat diterima. Perlu diingat bahawa Facebook hanya membolehkan anda menukar nama anda "beberapa kali", jadi pastikan anda menentukan nama yang boleh anda tinggali kerana anda tidak akan tahu kapan terakhir kali.

Log masuk ke akaun Facebook anda

Setelah anda mengetahui apa yang anda boleh dan tidak boleh lakukan dengan nama baru anda, inilah masanya untuk memulakan. Lancarkan penyemak imbas kegemaran anda dan log masuk ke Facebook seperti biasa, masukkan e-mel atau nombor telefon anda dan berikan kata laluan anda sebelum menavigasi ke laman utama.

Akses Tetapan Akaun Umum

Seterusnya, pergi ke suapan anda dan klik anak panah bawah biru di sudut kanan atas halaman utama. Dari menu lungsur turun, pilih Tetapan . Tab Tetapan Akaun Umum harus dibuka secara lalai, tetapi cukup klik pilihan Umum di sebelah kiri untuk memunculkan antara muka utama jika tidak.

Tetapan Umum Facebook

Tukar nama anda

Sekarang anda boleh membuat perubahan nama besar. Klik butang Edit biru di sudut kanan atas di sebelah nama anda untuk mengakses tetapan nama utama. Taipkan nama belakang yang pertama, tengah, dan yang diinginkan sebelum menentukan nama paparan anda dari menu lungsur di bawah tiga kotak teks.

anda pasti suka perubahan yang anda buat kerana anda tidak dapat menukar nama anda lagi selama 60 hari. Setelah selesai, klik Tinjau Ubah , masukkan kata laluan anda di bidang di bawah dan klik butang Simpan Perubahan berwarna biru.

Penukaran nama Facebook

Apa yang berlaku seterusnya

Biarkan sehingga 24 jam agar perubahan nama yang sesuai dapat dilaksanakan. Sekiranya anda memilih untuk memaparkan nama gantian anda di samping nama sebenar anda, nama tersebut akan muncul di bawah nama sebenar anda di bahagian atas garis masa peribadi anda.